چهارشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۵ - Wednesday 2 September 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Wed, 02.09.2026, 12:22

محبوبه شعبانی محاکمه شد؛ تداوم اعتصاب وی در زندان وکیل‌آباد مشهد

خبرگزاری هرانا – روز  گذشته، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام محبوبه شعبانی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴، در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد برگزار شد. وی که در زندان وکیل‌آباد محبوس است، همچنان در اعتصاب به سر می‌برد.

در جریان این جلسه که روز سه‌شنبه ۱۰ شهریورماه، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد برگزار شد، خانم شعبانی از بابت اتهام «اقدام عملیاتی جهت تحکیم اسرائیل، آمریکا و عوامل وابسته به گروه‌های اپوزیسیون» به دفاع از خود پرداخت. وی پس از برگزاری جلسه دادگاه به زندان وکیل‌آباد مشهد بازگردانده شد و کماکان در این زندان نگهداری می‌شود.

محبوبه شعبانی از تاریخ ۲۹ مردادماه در اعتراض به شرایط نامناسب نگهداری در زندان، وضعیت پرونده قضایی خود و عدم رسیدگی پزشکی دست به اعتصاب غذا زده و تا زمان تنظیم این گزارش کماکان در اعتصاب به سر می‌برد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند پیشتر به هرانا گفته بود که خانم شعبانی در دوران بازداشت به بیماری پوستی شدیدی در ناحیه پشت گردن مبتلا شده و رسیدگی پزشکی مناسبی دریافت نکرده است. به گفته این منبع، وی در طول دوران بازداشت چندین بار میان بندهای مختلف زندان وکیل‌آباد جابه‌جا شده و در زمان آغاز اعتصاب در بند ۶ این زندان نگهداری می‌شد.

این شهروند در تیرماه سال جاری نیز به صورت تنبیهی و با توسل به خشونت به بند قرنطینه زندان وکیل آباد مشهد منتقل شده است.

محبوبه شعبانی در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ توسط نیروهای امنیتی در ارتباط با اعتراضات سراسری در مشهد بازداشت شد. وی پس از بازداشت به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شد و طی ماه‌های گذشته برای مدتی طولانی به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر برده است.

پیشینه اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴
تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۴ در تهران آغاز شد و پس از دو روز، دامنه آن از بازارها و مراکز تجاری فراتر رفت. با پیوستن دانشجویان، شهروندان و اقشار مختلف اجتماعی، این تجمعات به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات سال‌های اخیر در ایران تبدیل شد. در جریان سرکوب این اعتراضات توسط نیروهای انتظامی و امنیتی، هزاران نفر کشته یا مجروح شدند و ده‌ها هزار تن نیز توسط نهادهای امنیتی بازداشت یا احضار شدند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ابعاد این اعتراضات و پیامدهای انسانی و حقوق بشری آن، می‌توان به گزارش جامع هرانا با عنوان «زمستان سرخ» مراجعه کرد. این گزارش، پنجاه روز نخست اعتراضات سراسری ایران، از ۷ دی‌ماه تا ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۴، را مستند کرده است.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net