چهارشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۵ - Wednesday 21 October 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 21.10.2026, 19:27

«نمایش قدرت» ارتش اسرائیل در نزدیکی مرز ایران


باراک راوید / اکسیوس

به گفته مقامات اسرائیلی و آمریکایی، ده‌ها جنگنده نیروی هوایی اسرائیل روز دوشنبه عملیاتی را انجام دادند که طی آن تا نزدیکی مرز ایران پرواز کردند.

اهمیت موضوع: این عملیات که در فاصله‌ای بیش از ۸۰۰ مایلی (حدود ۱۲۸۰ کیلومتری) اسرائیل انجام شد، یک هفته پیش از انتخابات اسرائیل و درست در روزی صورت گرفت که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در پایگاه هوایی «اوودا» دیدار کرد. این عملیات ارتباطی با سفر هگست نداشت.

اگرچه برخی مقامات اسرائیلی و آمریکایی اظهار داشتند که این پرواز غیرمعمول نبوده و با هدف بازدارندگی در برابر ایران انجام شده است، اما می‌توانست منجر به یک محاسبه اشتباه شود که واکنش ایران و شعله‌ور شدن مجدد جنگ را در پی داشته باشد.

جزئیات پشت پرده: به گفته منابع، در این رزمایش ده‌ها جنگنده و هواپیمای سوخت‌رسان شرکت داشتند.

مسیر پروازی این هواپیماها به گونه‌ای بود که با سناریوی یک حمله احتمالی علیه ایران مطابقت داشت و از حریم هوایی سوریه و عراق عبور می‌کرد.

منابع می‌گویند هواپیماها هنگامی که به مرز ایران نزدیک شدند، تغییر مسیر داده و به اسرائیل بازگشتند.

نکته قابل‌تأمل: مقامات آمریکایی اعلام کردند که اسرائیلی‌ها می‌دانستند سامانه‌های پدافند هوایی ایران متوجه حضور این هواپیماها خواهند شد.

به گفته این منابع، اسرائیل پیشاپیش به ایالات متحده اطلاع داده بود که این عملیات، یک تمرین نظامی با هدف «نمایش قدرت» و بازداشتن ایران از انجام حملات علیه اسرائیل در آستانه انتخابات است.

با این حال، برخی منابع آمریکایی گفته‌اند که به نظر می‌رسید اسرائیل امیدوار بوده است که ایرانی‌ها به سمت هواپیماها شلیک کنند تا بدین ترتیب بهانه‌ای برای انجام حملات علیه ایران فراهم شود.

شبکه خبری فاکس‌نیوز روز سه‌شنبه گزارش داد که نیروی هوایی اسرائیل رزمایشی را در جهت ایران انجام داده است.

زمینه خبر: هفته گذشته، وب‌سایت «اکسیوس» گزارش داد که بنیامین نتانیاهو و دونالد ترامپ در اوایل ماه اکتبر درباره احتمال انجام یک عملیات بزرگ جدید علیه ایران، پیش از برگزاری انتخابات در اسرائیل و ایالات متحده، گفتگو کرده‌اند.

نتانیاهو به ترامپ گفته بود که نگران اطلاعاتی است که نشان می‌دهد ایران در حال برداشتن گام‌های نگران‌کننده‌ای برای احیای برنامه هسته‌ای خود است. به گفته منابع، سپهبد «ایال زامیر»، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، در آن مقطع به ژنرال «دن کین»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، گفته بود که از سرگیری جنگ در آن بازه زمانی — با توجه به احتمال واکنش تلافی‌جویانه ایران — می‌تواند منجر به تعویق انتخابات اسرائیل شود.

ترامپ در ابتدا ظاهراً تمایل داشت حملات را از سر بگیرد، اما سپس دچار تردید شد و در نهایت تصمیم گرفت با پیشنهاد نتانیاهو مخالفت کند.

وضعیت کنونی: یک مقام اسرائیلی اظهار داشت که سپهبد ایال زامیر اجازه هیچ‌گونه اقدام نظامی غیرموجهی را که بتواند انتخابات ۲۷ اکتبر را تحت‌الشعاع قرار دهد یا تضعیف کند، نخواهد داد.

اظهارات نتانیاهو: نتانیاهو روز چهارشنبه در مراسم فارغ‌التحصیلی نظامیان گفت که «مجتبی خامنه‌ای»، رهبر عالی ایران، «تصمیم گرفته است پا جای پای پدرش بگذارد» و به دانشمندان ایرانی اجازه داده است تا روند ساخت سلاح هسته‌ای را پیش ببرند.

نتانیاهو گفت: «او ضامن سلاح را کشیده است و ایران بار دیگر در تلاش است تا بمب‌های مرگبار خود را توسعه دهد.»

وی افزود: «بنابراین، تنها یک راه برای از بین بردن همیشگی این تهدید وجود دارد: سرنگونی رژیم ایران. و این همان دستوری است که من به ارتش اسرائیل (IDF)، موساد و نهادهای امنیتی ابلاغ کرده‌ام.»




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net