پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۵ - Thursday 8 October 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 08.10.2026, 18:17

ترامپ احتمال حمله به ایران پیش از انتخابات را رد کرد


باراک راوید / آکسیوس

رئیس‌جمهور ترامپ روز پنج‌شنبه اعلام کرد که ایالات متحده پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ۳ نوامبر، به ایران حمله نخواهد کرد.

اهمیت موضوع: ترامپ طی چند روز گذشته احتمال ازسرگیری عملیات‌های رزمی عمده علیه ایران پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای را بررسی می‌کرد.

به گفته منابع آگاه، در صورت ازسرگیری عملیات‌های رزمی عمده، انتظار می‌رود این اقدامات شامل حملات گسترده به تأسیسات انرژی، زیرساخت‌ها و اهداف هسته‌ای ایران باشد.

ازسرگیری جنگ در سه تا چهار هفته آینده می‌تواند بر انتخابات میان‌دوره‌ای تأثیر بگذارد؛ تا حدی به این دلیل که قیمت نفت ممکن است در واکنش به آن افزایش یابد. این مسئله همچنین می‌تواند بر انتخابات اسرائیل که برای ۲۷ اکتبر برنامه‌ریزی شده است، تأثیرگذار باشد.

اظهارات ترامپ: ترامپ در شبکه اجتماعی «تروث سوشال» (Truth Social) نوشت: «می‌خواهم برای همه روشن کنم که اگرچه ایران هم از نظر اقتصادی و هم از نظر نظامی در وضعیت بسیار بدی قرار دارد و با وجود اینکه تحریم‌ها با تمام قدرت و قوت ادامه خواهند داشت و نفت با رکورد تعداد بشکه‌ها از طریق تنگه هرمز جریان دارد... ما در هیچ زمانی پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای به ایران حمله نخواهیم کرد.»

  متن پیام ترامپ در تروت‌سوشال‌:
ما در حال انجام گفتگوهای سازنده‌ای با جمهوری اسلامی ایران هستیم. می‌خواهم برای همگان روشن کنم که با وجود وضعیت بسیار نامساعد ایران — چه از نظر اقتصادی و چه نظامی — و با وجود اینکه تحریم‌ها با تمام قدرت و قوت خود باقی خواهند ماند (در حالی که نفت با حجمی بی‌سابقه و در قالب میلیون‌ها بشکه از تنگه هرمز عبور می‌کند — تنها دیشب ۲۲ میلیون بشکه، بدون آنکه حتی یک بشکه از ایران آمده یا به مقصد ایران رفته باشد!)، ما پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده در تاریخ ۳ نوامبر، به ایران حمله نخواهیم کرد.
ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت!
رئیس‌جمهور دونالد جی. ترامپ

پیشینه خبر: وب‌سایت «اکسیوس» روز چهارشنبه گزارش داد که پنتاگون چند روز پیش به فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) دستور داده است تا تدارکات برای ازسرگیری عملیات‌های رزمی عمده در ایران را تکمیل کند.

پشت پرده: به گفته یک مقام آمریکایی و منبعی دیگر که از جزئیات این گفتگو مطلع شده‌اند، روز سه‌شنبه سپهبد «ایال زامیر»، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، با مقامات ارشد آمریکایی گفتگو کرد. این مقامات او را در جریان آمادگی‌های ارتش آمریکا برای احتمال ازسرگیری عملیات‌های رزمی عمده علیه ایران در سه هفته آینده قرار دادند.

منابع مذکور اظهار داشتند که زامیر در این گفتگو گفته است با توجه به ارزیابی‌ها مبنی بر اینکه ایران با شلیک موشک به سمت اسرائیل واکنش نشان خواهد داد، ازسرگیری جنگ در آن بازه زمانی می‌تواند منجر به تعویق انتخابات اسرائیل شود.

ارتش اسرائیل از اظهار نظر درباره گفتگوهای میان زامیر و همتایان آمریکایی‌اش خودداری کرد.

نکته ضمنی: مشخص نیست که آیا اظهارات ترامپ می‌تواند به رهبران ایران اطمینان دهد که حمله قریب‌الوقوعی در کار نیست یا خیر. مقامات آمریکایی و اسرائیلی می‌گویند رهبران ایران نسبت به اظهارات ترامپ عمیقاً بدبین هستند.

این مقامات اظهار داشتند که رهبران ایران می‌خواهند از وقوع سومین حمله غافلگیرکننده جلوگیری کنند.

نکته قابل‌توجه: ترامپ گفته است که آمریکا و ایران «در حال انجام گفتگوهای سازنده‌ای هستند»؛ اما هیچ نشانه‌ای مبنی بر کاهش اختلافات عمده میان دو طرف دیده نمی‌شود.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net