شنبه ۲۵ مهر ۱۴۰۵ - Saturday 17 October 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 17.10.2026, 19:44

انتقاد تند جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها از لغو تحریم‌های روسیه

بن برکوویتز / اکسیوس

جمهوری‌خواهان ارشد و دموکرات‌ها روز شنبه برای محکوم کردن تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ مبنی بر معافیت از تحریم‌های اخیر علیه روسیه صف کشیدند و آن را «غیرمسئولانه» و «معامله با شیطان» خواندند.

اهمیت موضوع: ترامپ در حال حاضر با تلاش دو حزبی برای لغو قرارداد دیزل روسیه پس از بازگشت کنگره پس از انتخابات روبرو است.

اکنون او ممکن است مجبور شود با خشم گسترده‌تری نسبت به تحریم‌هایی که کنگره تنها یک ماه پیش تصویب کرد، دست و پنجه نرم کند.

خبر اصلی: اواخر جمعه شب، ترامپ با صدور یک فرمان اجرایی، اجرای قانون تحریم روسیه و ایران «لیندسی گراهام» را که در ماه سپتامبر امضا کرده بود، لغو کرد.

این قانون می‌توانست تحریم‌های گسترده‌ای را نه تنها علیه روسیه، بلکه علیه سایر کشورهایی که نفت آن را خریداری می‌کنند، اعمال کند.

آنچه آنها می‌گویند: دموکرات‌ها به شدت از تصمیم ترامپ انتقاد کردند.

چاک شومر، رهبر اقلیت سنا (دموکرات از نیویورک)، نوشت: «با حمایت از اقتصاد روسیه، معامله ترامپ با شیطان کثیف‌تر می‌شود.»

دان بایر، نماینده دموکرات از ویرجینیا، در صفحه X نوشت: «تسلیم اخیر ترامپ در برابر پوتین، بار دیگر خیانت به شرکای اوکراینی ماست و با نیت آشکار کنگره از وضع قوانینی که برای مجازات روسیه به خاطر جنگ غیرقانونی تجاوزکارانه‌اش طراحی شده است، در تضاد است.»

سناتور ریچارد بلومنتال (دموکرات از کنتیکت) در صفحه X گفت: «این معافیت‌ها هیچ ارتباطی با امنیت ملی ما ندارند و همه چیز به چاپلوسی ولادیمیر پوتین مربوط می‌شود. امیدوارم همکاران جمهوری‌خواه من در محکوم کردن این اقدام بزدلانه و بزدلانه به من بپیوندند.»

جمهوری‌خواهان نیز به همان اندازه بی‌رحم بودند.

فرنچ هیل، نماینده جمهوری‌خواه از آرکانزاس، نوشت: «ما باید فشار اقتصادی بر روسیه را افزایش دهیم، نه اینکه آن را کاهش دهیم. ما باید از هر ابزاری که در اختیار داریم، از جمله اجرای کامل تحریم‌های گراهام و قانون REPO من، برای تحت فشار قرار دادن پوتین تا زمانی که به جنگ غیرقانونی و وحشیانه خود در اوکراین پایان دهد، استفاده کنیم.» «من درخواست یک جلسه توجیهی طبقه‌بندی‌شده در مورد منطق این تصمیم را داده‌ام.»

سناتور تام تیلیس (جمهوری‌خواه از کارولینای شمالی) در X نوشت: «فراتر از بی‌مسئولیتی. رئیس جمهور و مشاورانش کدام بخش از اجرای قانونی را که با ۸۶ رأی موافق در برابر ۱۱ رأی مخالف توسط سنا تصویب شده است، نمی‌فهمند؟» «این غیرقابل قبول است که این دولت تسلیم دیکتاتور روسی شود که به طور غیرقانونی به اوکراین حمله کرده و هر روز غیرنظامیان بی‌گناه را قتل عام می‌کند.»

سناتور جان کورنین (جمهوری‌خواه از تگزاس) به سادگی نوشت: «لیندسی وحشت‌زده خواهد شد.»

یکی از نمایندگان کنگره که به زودی از این سمت کناره‌گیری خواهد کرد، نماینده دان بیکن (جمهوری‌خواه از نبراسکا)، به مشکلی که ترامپ ممکن است پس از بازگشت کنگره با آن مواجه شود، اشاره کرد.

بیکن نوشت: «کنگره جلسه‌ای بی‌روح دارد. رئیس جمهور دستور کار دارد: الحاقیه، آشتی، سالن رقص و غیره... من فکر می‌کنم دستور کار از بین رفته است. بسیاری از ما با علم به اینکه او از تهاجم یک دیکتاتور حمایت می‌کند و یک متحد را به آتش می‌کشد، این موارد را تأمین مالی نخواهیم کرد.»

برای اطلاع: کاخ سفید از تصمیم ترامپ دفاع کرد.

تیلور راجرز، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ به صراحت اعلام کرده است که می‌خواهد این جنگ وحشیانه به پایان برسد. با ادامه مذاکرات، این قانون به رئیس‌جمهور اختیارات بیشتری برای پیگیری یک راه‌حل مسالمت‌آمیز می‌دهد.»

اجرای مفاد تحریم‌ها در حال حاضر، مانع تلاش‌های جاری ایالات متحده برای مذاکره در مورد یک توافق صلح پایدار و جامع بین اوکراین و روسیه خواهد شد. رئیس‌جمهور در صورت تشخیص اینکه انجام این کار منافع ملی را پیش می‌برد، می‌تواند در هر زمانی از این اختیارات استفاده کند.

آنچه باید دید: اکنون سوال این است که کنگره پس از بازگشت در چند هفته آینده، چقدر سخت‌گیر خواهد بود.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net