يكشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۵ - Sunday 20 September 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sun, 20.09.2026, 15:40

علی زینتی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه به ۳۰ سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا – علی زینتی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴ که در زندان تهران بزرگ محبوس است، با حکم قاضی ایمان افشاری به ۳۰ سال حبس محکوم شد.

بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای زینتی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، از بابت اتهام اقدام عملیاتی به نفع اسرائیل به ۳۰ سال حبس محکوم شده است.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن تأیید این خبر به هرانا گفت: «آقای زینتی از دسترسی به وکیل انتخابی محروم بوده و نسبت به حکم صادره نیز اعتراض کرده است.»

علی زینتی در دی‌ماه سال گذشته، در ارتباط با اعتراضات سراسری، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. وی در حال حاضر در زندان تهران بزرگ نگهداری می‌شود.

پیشینه اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴

تجمعات و اعتصابات کسبه و بازاریان از روز یکشنبه ۷ دی‌ماه ۱۴۰۴ در تهران آغاز شد و پس از دو روز، دامنه آن از بازارها و مراکز تجاری فراتر رفت. با پیوستن دانشجویان، شهروندان و اقشار مختلف اجتماعی، این تجمعات به یکی از گسترده‌ترین اعتراضات سال‌های اخیر در ایران تبدیل شد. در جریان سرکوب این اعتراضات توسط نیروهای انتظامی و امنیتی، هزاران نفر کشته یا مجروح شدند و ده‌ها هزار تن نیز توسط نهادهای امنیتی بازداشت یا احضار شدند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ابعاد این اعتراضات و پیامدهای انسانی و حقوق بشری آن، می‌توان به گزارش جامع هرانا با عنوان «زمستان سرخ» مراجعه کرد. این گزارش، پنجاه روز نخست اعتراضات سراسری ایران، از ۷ دی‌ماه تا ۲۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۴، را مستند کرده است.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net