پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵ - Thursday 1 October 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 01.10.2026, 20:34

سومین ناو هواپیمابر با ۱۰ هزار نیرو در راه خاورمیانه


لارا سلیگمن و شلبی هالیدی / وال‌استریت ژورنال / اول اکتبر ۲۰۲۶

به گفته مقامات آمریکایی، پنتاگون در حال اعزام سومین گروه ضربت ناو هواپیمابر و کشتی‌های اضافی نیروی تفنگداران دریایی به خاورمیانه است؛ اقدامی که ۹ تا ۱۰ هزار نیروی دیگر را به منطقه می‌افزاید، آن هم در شرایطی که رئیس‌جمهور ترامپ در حال بررسی ازسرگیری حملات به ایران پس از انتخابات میان‌دوره‌ای است.

این مقامات اظهار داشتند که کشتی‌ها، جت‌های جنگنده، تفنگداران دریایی و ملوانان تا پایان ماه نوامبر به منطقه خواهند رسید. وال‌استریت ژورنال گزارش داد که ترامپ اخیراً به دستیاران خود گفته است انتظار دارد در همان ماه بمباران ایران را از سر بگیرد.

ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس تئودور روزولت» روز یکشنبه در قالب یک مأموریت برنامه‌ریزی‌شده، بندر اصلی خود در سن‌دیگو را ترک کرد؛ هم‌زمان، گروه آمادگی آبی-خاکی «یو‌اس‌اس ماکین آیلند» - متشکل از سه کشتی آبی-خاکی حامل تفنگداران دریاییِ «یگان سیزدهم اعزامی تفنگداران دریایی» - نیز روز دوشنبه عازم منطقه شد.

هم‌اکنون دو ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جورج اچ. دابلیو. بوش» و «یو‌اس‌اس جورج واشنگتن» در خاورمیانه حضور دارند. اگر پس از ورود «روزولت»، ناو «واشنگتن» نیز در منطقه بماند، برای نخستین بار از ماه آوریل تاکنون، تعداد گروه‌های ضربت ناو هواپیمابر در منطقه به سه مورد خواهد رسید؛ دوره‌ای پیش از آنکه ایران و آمریکا به آتش‌بسی شکننده دست یابند که به درگیری‌های آغازشده در ۲۸ فوریه، به‌طور موقت پایان داد. آن آتش‌بس فروپاشید و دو طرف از آن زمان تاکنون به‌صورت پراکنده با یکدیگر درگیر بوده‌اند.

علاوه بر ناوهای «بوش» و «واشنگتن»، کشتی‌های متعلق به گروه آمادگی آبی-خاکی «یو‌اس‌اس باکسر» نیز در خاورمیانه حضور دارند. یکی از مقامات گفت که نیروهای نظامیِ اضافیِ مستقر در کشتی‌های جنگیِ اعزام‌شده در این هفته، به جمع بیش از ۵۰ هزار نیرویی که هم‌اکنون در منطقه حضور دارند، افزوده خواهند شد.

این احتمال وجود دارد که ناو «واشنگتن» منطقه را ترک کرده و به پایگاه اصلی خود در ژاپن بازگردد که در این صورت، تعداد ناوهای حاضر در منطقه دوباره به دو فروند کاهش می‌یابد. سخنگویان کاخ سفید و پنتاگون به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این باره پاسخی ندادند.

این اعزام نیروها تنها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که ترامپ پیشنهاد اخیر ایران برای برقراری آتش‌بس هفت‌روزه را رد کرد؛ او همچنین در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که روز پنج‌شنبه منتشر شد، اظهار داشت که در صورت عدم دستیابی به توافق، ممکن است پس از انتخابات میان‌دوره‌ای، حملات به ایران را از سر بگیرد. حضور احتمالی یک ناو هواپیمابر سوم در منطقه، در صورت تصمیم ترامپ برای حمله، گزینه‌ها و توان آتش بیشتری را در اختیار ارتش قرار خواهد داد.

پیشنهادی که ترامپ آن را رد کرد، شامل بازگشایی تنگه هرمز — آبراهی حیاتی که به‌طور معمول حدود یک‌پنجم نفت جهان از آن عبور می‌کند — و ازسرگیری مذاکرات پیرامون برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو محاصره بنادر ایران توسط ایالات متحده بود.

در هفته‌های اخیر، «پیت هگسث»، وزیر دفاع، مدت مأموریت سایر نیروهای کلیدی در عملیات‌های رزمی عمده را تمدید کرده است؛ از جمله یگان‌های پدافند هوایی که با موشک‌ها و پهپادهای ایران مقابله می‌کنند و همچنین لشکر ۸۲ هوابرد ارتش. لشکر ۸۲ قادر به انجام طیف وسیعی از مأموریت‌هاست، از جمله انهدام تهدیدات و فرود با چتر نجات در قلمرو دشمن برای تأمین امنیت فرودگاه‌ها و مناطق زمینی.

به گفته مقامات نیروی دریایی، ایالات متحده در ماه‌های اخیر حضور حدود ۲۰ فروند شناور نیروی دریایی را در منطقه حفظ کرده است تا محاصره را اعمال و به اسکورت کشتی‌های تجاری در حال عبور از تنگه هرمز کمک کند.

با این حال، این اقدامات اضافی فشار بیشتری بر نیروی دریایی ایالات متحده وارد خواهد کرد؛ نیرویی که در جریان این مناقشه با کمبود تدارکات و حجم بی‌سابقه‌ای از مأموریت‌های اعزامی (نزدیک به رکورد تاریخی) مواجه بوده است. ایران در هفته‌های اخیر به سوی ناوهای جنگی آمریکا موشک‌های بالستیک شلیک کرده است. به گفته مقامات ارشد نیروی دریایی، خدمه ناو «روزولت» نیز برای مأموریتی طولانی‌تر از حد معمول آماده شده‌اند.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net