شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
باراک راوید / اکسیوس / ۱۸ ژوئیه ۲۰۲۵
دو منبع آگاه به اکسیوس گفتند که مدیر سازمان جاسوسی موساد اسرائیل این هفته به واشنگتن سفر کرد تا از آمریکا برای متقاعد کردن کشورها به پذیرش صدها هزار فلسطینی از غزه کمک بگیرد.
دیوید بارنیا، رئیس سازمان جاسوسی، به استیو ویتکوف، فرستاده کاخ سفید، گفت که اسرائیل به طور خاص با اتیوپی، اندونزی و لیبی صحبت کرده است.
چرا این موضوع مهم است: هدف دولت اسرائیل برای حذف بخش عمدهای از جمعیت غزه بسیار بحثبرانگیز است. در حالی که دولت بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، ادعا میکند که چنین “جابجایی” “داوطلبانه” خواهد بود، کارشناسان حقوقی ایالات متحده و اسرائیل آن را جنایت جنگی خواندهاند.
پشت صحنه: این دو منبع میگویند که بارنیا در دیدار اوایل این هفته خود به ویتکاف گفته است که اتیوپی، اندونزی و لیبی برای پذیرش تعداد زیادی از فلسطینیها از غزه ابراز آمادگی کردهاند.
بارنیا پیشنهاد داد که ایالات متحده به این کشورها مشوقهایی ارائه دهد و به اسرائیل در متقاعد کردن آنها کمک کند.
یکی از منابع گفت که ویتکاف تعهدی نداده و مشخص نیست که آیا ایالات متحده به طور فعال در این مورد دخالت خواهد کرد یا خیر.
کاخ سفید، دفتر نخست وزیر اسرائیل و وزارتخانههای امور خارجه اتیوپی، اندونزی و لیبی قبل از انتشار این خبر به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
پیشینه خبر: در ماه فوریه، رئیس جمهور ترامپ پیشنهاد داد که تمام دو میلیون فلسطینی از غزه برای بازسازی این منطقه محاصره شده خارج شوند.
مقامات آمریکایی میگویند که کاخ سفید پس از دریافت مخالفت قابل توجه از سوی کشورهای عربی، از این ایده دلسرد شد و این ایده به جایی نرسیده است.
مقامات اسرائیلی میگویند که دولت ترامپ به آنها گفته است که اگر نتانیاهو میخواهد این ایده را دنبال کند، اسرائیل باید کشورهایی را پیدا کند که مایل به پذیرش فلسطینیها از غزه باشند.
نتانیاهو به آژانس اطلاعات خارجی موساد اسرائیل مأموریت داد تا کشورهایی را پیدا کند که با پذیرش تعداد زیادی از فلسطینیهای آواره از نوار غزه موافقت کنند.
تصویر کلی: تقریباً هر فلسطینی در غزه در طول جنگ آواره شده است، اغلب چندین بار. اکثر ساختمانها در غزه آسیب دیده یا ویران شدهاند.
اسرائیل در حال تدوین طرحی برای انتقال تمام دو میلیون نفر از ساکنان این منطقه محصور به یک “منطقه بشردوستانه” کوچک در نزدیکی مرز با مصر بوده است.
این طرح نگرانیهایی را در مصر و بسیاری از کشورهای غربی ایجاد کرده است مبنی بر اینکه اسرائیل در حال آماده شدن برای آوارهسازی گسترده فلسطینیان از غزه است، چیزی که شرکای ائتلافی ملیگرای افراطی نتانیاهو و بسیاری از اعضای حزب خودش سالهاست که بر آن اصرار دارند.
یک مقام ارشد اسرائیلی ادعا کرد که به عنوان بخشی از تفاهمات با سه کشور، انتقال فلسطینیان “داوطلبانه و نه اجباری” خواهد بود و اسرائیل متعهد میشود که به هر فلسطینی که غزه را ترک میکند، اجازه دهد در هر زمانی به غزه بازگردد.
با این حال، این ایده که چنین عزیمتهای دسته جمعی را میتوان تحت این شرایط “داوطلبانه” دانست، مورد مناقشه قرار گرفته است.
آنچه آنها میگویند: وقتی نتانیاهو هفته گذشته از کاخ سفید بازدید کرد، از ترامپ در مورد این موضوع سؤال شد و به نخست وزیر اسرائیل موکول شد.
نتانیاهو گفت که اسرائیل با ایالات متحده «بسیار نزدیک» همکاری میکند تا کشورهایی را پیدا کند که با پذیرش فلسطینیها از غزه موافقت کنند و تأکید کرد که «ما به یافتن چندین کشور نزدیک میشویم.»
«من فکر میکنم رئیس جمهور ترامپ دیدگاه درخشانی داشت. به آن انتخاب آزاد میگویند. میدانید، اگر مردم میخواهند بمانند، میتوانند بمانند، اما اگر میخواهند بروند، باید بتوانند بروند. نباید آنجا زندان باشد.»
پس از شام، یک مقام ارشد اسرائیلی به خبرنگاران گفت که ترامپ علاقه خود را به ادامه فشار برای «جابجایی» فلسطینیها از غزه نشان داده است. کاخ سفید در آن زمان اظهار نظری نکرد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
فیلیکس باومگارتنر، ماجراجوی شناختهشده اتریشی و صاحب رکورد تاریخی پرش از لایه استراتوسفر، در سن ۵۶ سالگی حین هدایت یک پاراگلایدر موتوردار در جریان تعطیلات تابستانیاش در ایتالیا جان باخت.
بر اساس اعلام ماسیمیلیانو چربلا، شهردار شهر پورتو سانت البیدیو واقع در ساحل آدریاتیک، این حادثه روز پنجشنبه ۲۶ تير رخ داد؛ زمانی که هواپیمای کوچک باومگارتنر سقوط کرد. او روز جمعه در گفتوگویی با رسانهها اظهار داشت که علت دقیق مرگ هنوز مشخص نیست، اما به نظر میرسد باومگارتنر حین پرواز دچار عارضه جسمی شده و پیش از برخورد، هوشیاری خود را از دست داده باشد.
به گفته شهردار، این پاراگلایدر در نهایت به درون استخر یک هتل در منطقه توریستی سقوط کرد که منجر به مرگ فوری باومگارتنر شد. در جریان این حادثه، یکی از کارکنان هتل نیز مجروح شد. طبق برنامه، نتایج کالبدشکافی علت نهایی جان باختن او را مشخص خواهد کرد.
باومگارتنر تنها چند ساعت پیش از این حادثه، تصویری در بخش روايتگر «اینستاگرام» خود منتشر کرده بود که آسمانی ابری و پر از باد را نشان میداد. او در شرح تصویر نوشته بود: «باد خیلی شدید است».
ساعاتی بعد، او در حساب اصلیاش ویدیویی از تنظیم موتور پاراگلایدر منتشر کرد که او را در حال کار با جعبه ابزار نشان میداد. عنوان این پست: «مردی در محل کار بود.»
واکنش شرکت ردبول
شرکت ردبول که در بسیاری از پروژههای ماجراجویانه باومگارتنر مشارکت داشته، در بیانیهای درگذشت او را تسلیت گفت و نوشت:
«فیلیکس برای پرواز زاده شده بود. او باهوش، حرفهای و دقیق بود و هرگز چیزی را به شانس واگذار نمیکرد.»
پرشی که تاریخساز شد
باومگارتنر در سال ۲۰۱۲ در جریان پروژهای به نام «ردبول استراتوس» با پرش از ارتفاع بیش از ۳۹ کیلومتری سطح زمین از لایه استراتوسفر، به شهرت جهانی رسید. وی نخستین انسانی بود که توانست بدون استفاده از هواپیما و تنها با بدن خود، دیوار صوتی را بشکند.
او در این پرش، به سرعتی معادل ۸۳۳.۹ مایل در ساعت (حدود ۱۳۴۲ کیلومتر در ساعت) رسید. مدت سقوط آزاد وی تا باز شدن چتر نجات ۴ دقیقه و ۲۰ ثانیه بود و در نهایت، با ایمنی کامل در صحرای نیومکزیکوی آمریکا فرود آمد.
پرش تاریخی او بهصورت زنده از تلویزیون و پلتفرم یوتیوب پخش شد و میلیونها نفر در سراسر جهان آن را تماشا کردند.
باومگارتنر از ۱۶ سالگی فعالیت خود در رشته چتربازی را آغاز کرده بود. او سپس به تیم نمایشهای هوایی ارتش اتریش پیوست و مهارتهای خود را توسعه داد. از سال ۱۹۸۸، همکاری حرفهای خود با شرکت ردبول را آغاز کرد و به عنوان نماینده این شرکت، در اجرای پرشهای نمایشی در سطح جهانی مشارکت داشت.
العربیه فارسی
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
زیر پا گذاشتن شرافت انسانی
بازرسی بدنی بیشرمانهی خانواده زندانیان
کیوان رحیمیان
زندان تهران بزرگ
در دومین سالگرد دستگیریام و پس از اتفاقات یک ماهه اخیر شامل حمله به زندان اوین و در معرض خطر جانی قرار گرفتن و انتقال به زندان تهران بزرگ با پابند، دستبند و پیادهروی بر روی آوار در شب و ورود به زندانی با امکاناتی بسیار اندک بهداشتی و عمومی و تلاش برای سازگاری با شرایط دشوار آن در چهارشنبه بیست و پنجم تیر هنگام ورود خانواده ها برای ملاقات حضوری، بازرسی غیر متعارف و ناشایست صورت گرفت.
این بازرسی با زیر پا گذاشتن تمام شئون اخلاقی و انسانی به طور خاص شامل بانوان شد. مامور بازرسی زنان پس از برهنگی کامل، بانوان را به شیوه ای ناشایست میگشتند، این عمل شنیع با از بین بردن حریم خصوصی و زیر پا گذاشتن شرافت انسانی که خود به نوعی آزار جنسی است موجب آسیب و فشار روانی بسیار زیاد است که میتواند تبعاتی طولانی مدت هم داشته باشد.
هرچند پس از آن بعضی از مسئولین سالن ملاقات از این رفتار عذرخواهی نمودند ولی این عذرخواهی برای التیام این زخم کافی نیست در تاریخ ثبت خواهد شد که چگونه مسئولین زندان با بیدرایتی و عدم مدیریت به بهانه بازرسی و کشف مواد مخدر و اسلحه به ادعای مسئولان، چنین بیشرمانه و وقیحانه بازرسی کنند.
در حالی که هم اکنون در همین سالنهایی که ما هستیم مواد مخدر به راحتی در دسترس است و عدهای مصرف میکنند. به این واسطه از همه آزاد اندیشان و فعالان مدنی و حقوق بشر و آحاد مردم میخواهم نسبت به چنین اعمالی واکنش نشان دهند و از مسئولان میخواهم به نحو مقتضی نسبت به جبران آسیب وارد حداقل با عذرخواهی رسمی از زندانیان و خانوادههایشان در رسانههای عمومی یا سایت قوه قضاییه و به کارگیری دستگاه برای بازرسی مبادرت ورزند.
منبع: تلگرام مهدی محمودیان
@MahmoudianMehdi
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
محمدعلی تبریزیان، بازیگر سینمای ایران پیش از انقلاب ۵۷ که با نام هنری «همایون» شناخته میشد، در سن ۸۸ سالگی درگذشت.
محمدعلی تبریزیان، با نام هنری «همایون»، بازیگری در سینما را از سال ۱۳۳۸ آغاز کرد. همسرش مهرانگیز فرحزادی (خالهٔ لیلا فروهر) و پدر امید تبریزیان (بازیگر) است. وی کار خود را با فیلم داماد میلیونر و بیستارهها در سال ۱۳۳۸ آغاز کرد.
همایون از چهرههای شناختهشده سینما در دهههای ۴۰ و ۵۰ خورشیدی بود و در فیلمهای ماندگاری چون سلطان قلبها، دروازه تقدیر، خروس جنگی، چرخ بازیگر، لیلی و مجنون، سرنوشت و ایمان ایفای نقش کرده بود.
ماه گذشته، لیلا فروهر، بازیگر و خواننده مقیم آمریکا، با انتشار پیامی از وخامت حال او و بستری بودنش خبر داده بود.
همایون که از قدیمیترین نسل بازیگران سینمای موسوم به فیلمفارسیست در آثار پرفروش بسیاری نقشآفرینی کرد مانند فیلم «سلطان قلبها» در کنار زندهیاد فردین و آذر شیوا بازی کرده است.
در حسرت سینما
همایون هم مانند بسیاری از بازیگران سینما، پس از انقلاب اجازه فعالیت پیدا نکرد و سالها در حسرت حضور در صحنه فیلمها باقی ماند.
این چهره قدیمی سینما در مدت ۳۶ سال حضورش در سینما، در فیلمهای متعددی نقشآفرینی کرد که در خاطر بسیاری از دوستداران سینما ماندگار شده است.
تنها حضور سینمایی زندهیاد همایون منحصر به شرکت او در برخی از مراسم سینمایی بود که اهالی سینما برای تجلیل از او برگزار کردند.
برخی از فیلمهای همایون
همایون، متولد سال ۱۳۱۶، بازیگری را در سالهای پایانی دهه ۳۰ و با فیلمهایی مانند «داماد میلیونر» و «بیستارهها» آغاز کرد و تا سال ۵۷ در بیش از صد فیلم سینمایی حضور داشت. «تپلی»، «دنیای آبی»، «باباخالدار»، «آقای جاهل»، «شاهرگ» و «شورش» از جمله فیلمهای کارنامه هنری همایون به حساب میآیند.
فعالیت همایون در سال ۱۳۵۷ با دو فیلم «زن و زمین» و «خوش غیرت» کارنامه کاریاش بسته شد.
آخرین عکس
خرداد ۱۴۰۳ سعید سهیلی عکسی از او منتشر کرد که این روزها به عنوان آخرین تصویر او مورد توجه قرار گرفته است. سعید سهیلی هنگام انتشار این عکس جدیدی نوشت: «میگویند یاد برخی نفرات روان آدمی را گرم و روشن می کند … همانند بوسه پرالتهاب شمعی آتشین بر شمعی خاموش».
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
رئیس دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد روز جمعه از مقامات موقت سوریه خواست تا پاسخگویی و عدالت را در مورد کشتارها و نقض حقوق بشر در شهر جنوبی سویدا تضمین کنند.
دولت سوریه این هفته نیروهایی را به این شهر که عمدتاً دروزی نشین است، اعزام کرد تا درگیری بین بدویها و دروزیها را سرکوب کند، اما خشونت تا زمان اعلام آتشبس افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر (OHCHR) اعلام کرد که گزارشهای معتبری از نقض گسترده حقوق بشر در جریان درگیریها دریافت کرده است.
این گزارشها شامل اعدامهای خودسرانه، آدمربایی و تخریب اموال خصوصی توسط نیروهای امنیتی و افراد مرتبط با مقامات موقت سوریه و همچنین سایر عناصر مسلح از جمله دروزیها و بادیهنشینها میشود.
ولکر ترک، کمیسر عالی کمیساریای عالی حقوق بشر، در بیانیهای گفت: «این خونریزی و خشونت باید متوقف شود و حفاظت از همه مردم باید مطابق با قوانین بینالمللی حقوق بشر، در اولویت اصلی قرار گیرد.»
کمیساریا عالی حقوق بشر اعلام کرد که در یک حادثه ثبت شده در ۱۵ ژوئیه، حداقل ۱۳ نفر به طور غیرقانونی کشته شدند، زمانی که وابستگان مقامات موقت در یک گردهمایی خانوادگی آتش گشودند. شش مرد در همان روز در نزدیکی خانههایشان به طور خودسرانه اعدام شدند.
ترک گفت: «دفتر من گزارشهایی از سوریهای پریشانحالی دریافت کرده است که در ترس از جان خود و عزیزانشان زندگی میکنند.»
اسرائیل روز چهارشنبه حملات هوایی به دمشق انجام داد و همچنین به نیروهای دولتی در جنوب حمله کرد و خواستار عقبنشینی آنها شد و گفت که هدف از این حمله محافظت از دروزیهای سوریه - بخشی از یک اقلیت کوچک اما تأثیرگذار با پیروانی در لبنان و اسرائیل - است.
ترک نگرانی خود را پس از گزارشهای مربوط به تلفات غیرنظامیان پس از حملات هوایی اسرائیل به سویدا، درعا در جنوب غربی و مرکز دمشق ابراز کرد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
«وال استریت ژورنال» در گزارشی آورد با وجود آنکه ایران در جنگ اخیر خود با اسرائیل متحمل خسارات سنگینی شده و شماری از فرماندهان ارشد نظامیاش کشته شده و تأسیسات هستهایاش نیز هدف حملات آمریکا قرار گرفتند، اما بار دیگر دور جدیدی از تلاشها برای تسلیح گروههای نیابتی خود در خاورمیانه را آغاز کرده است.
بر أساس این گزارش، ایران از طریق عراق و سوریه تسلیحاتی به حزبالله لبنان قاچاق میکند و همزمان محمولههایی را نیز برای حوثیهای یمن میفرستد تا ذخایر تسلیحاتی آنها را که در جریان حملات آمریکا و اسرائیل آسیب دیدند، جبران کند.
خودروهای کوچک به جای کامیونها
«وال استریت ژورنال» بهنقل از منابع آگاه مینویسد که ایران اخیراً برای انتقال سلاح به حزبالله لبنان از مسیر خاک سوریه بهجای استفاده از کامیونهای بزرگ، از خودروهای کوچک استفاده میکند.
تهران همچنین ارسال موشک به حزبالله را ادامه داده و در تلاش است تا از عراق سلاحهای بیشتری به سوریه منتقل کند.
در همین زمینه، مایکل نایتس، پژوهشگر ارشد «مؤسسه واشینگتن برای سیاست خاور نزدیک» و متخصص در امور شبهنظامیان همپیمان با ایران، گفت: «ایران در حال بازسازی حضور خود در سوریه و لبنان از طریق قاچاق موشک به حزبالله و انتقال سلاح از عراق به سوریه است.»
توقف سلاح در سوریه و لبنان
از سویی دولت سوریه اعلام کرد که چندین محموله تسلیحاتی از جمله موشکهای گراد که برای استفاده در سامانههای پرتاب چندگانه سوار بر کامیون طراحی شدهاند را در امتداد مرزهای سوریه با عراق و لبنان توقیف کرده است.
در لبنان نیز ارتش این کشور محمولههایی را که از مرز سوریه وارد شده بودند، توقیف کرده است؛ این محمولهها شامل موشکهای ضد زره ساخت روسیه بودند که از سلاحهای مورد علاقه حزبالله به شمار میروند.
«افزایش ملموس اقداامات برای قاچاق»
طبق این گزارش، تلاشهای ایران برای انتقال سلاح به حزبالله در ماههای اخیر بسیار گستردهتر شده؛ بهویژه پس از آنکه این گروه در پاییز گذشته، در پی مجموعهای از عملیاتهای سری، حملات هوایی و نفوذ زمینی اسرائیل که به نابودی بخش عمدهای از زرادخانه حزبالله و کشته شدن شمار زیادی از فرماندهانش انجامید، مجبور به پذیرش آتشبس شد.
مایکل کرداش، معاون پیشین یگان خنثیسازی مواد منفجره در پلیس ملی اسرائیل، در اینباره گفت: «در ماههای گذشته، افزایش ملموس تلاشها برای قاچاق تسلیحات به حزبالله چه از طریق سوریه و چه از درون آن به سمت لبنان را شاهد بودیم.»
بزرگترین عملیات توقیف تسلیحات ایرانی در یمن
دولت یمن هم هفته جاری یک محموله بزرگ شامل موشک، قطعات پهپاد و دیگر تجهیزات نظامی را در مسیر ارسال به گروه حوثی در سواحل دریای سرخ، توقیف کرد.
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده «سنتکام»، مسئول عملیاتهای نظامی آمریکا در خاورمیانه نیز اعلام کرد این عملیات، بزرگترین ضبط تسلیحات متعارف پیشرفته ایرانی بود که بهدست «نیروهای مقاومت ملی» انجام گرفت که ۷۵۰ تُن تسلیحات از جمله موشکهای کروز، موشکهای ضدکشتی و ضدهوایی، کلاهکهای جنگی، قطعات هدایتگر و موتورهای پهپاد را شامل میشود.
منشأ ایرانی تسلیحات
در جریان عبور این محمولهها از طریق جیبوتی، واقع در شرق آفریقا و در دهانه دریای سرخ مشرف به یمن، «نیروهای مقاومت ملی» اسناد متعددی به زبان فارسی کشف کردند که نشان میداد منشأ این تسلیحات، ایران بوده است.
در اسناد بهدستآمده همراه این محمولهها، دفترچه راهنما دوربینهای هدایت موشکهای ضدهوایی وگواهی کنترل کیفیت ضمیمه بالههای موشکی ساخت یک شرکت ایرانی، پیدا شده است.
به نوشته «وال استریت ژورنال»، حملات اخیر حوثیها به دو کشتی تجاری در دریای سرخ نشان میدهد که تلاشهای ایران برای بازسازی زرادخانه تسلیحاتی متحدانش، اکنون بهثمر نشسته است.
«جبران برای حوثیها»
در همین زمینه، محمد الباشا، بنیانگذار شرکت مشاورهای آمریکایی «گزارش باشا» متخصص در زمینه امنیت منطقه گفت: «زمانبندی و حجم این محموله بهروشنی نشان میدهد که ایران با سرعت در حال تجدید ذخایر تسلیحاتی حوثیهاست که در پی حملات هوایی آمریکا فرسایش یافته است.»
وی افزود: «این روند نشاندهنده آن است که تهران قصد دارد سطح بالای عملیاتهای نظامی خود علیه اسرائیل و کشتیرانی تجاری در دریا را حفظ کند.»
در مقابل، اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، پنجشنبه ارسال هرگونه سلاح از سوی تهران به یمن را رد کرد و این ادعاها را «بیاساس» خواند.
العربیه فارسی
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
فروم زن، زندگی، آزادی − برنامه سیویکم (آنلاین):
آموزش و پرورش: چالشهای رویارویِ جامعهی ایران
● وضعیت کنونی آموزش و پرورش در جامعهی ایران چگونه است؟
● چشمانداز و راهبردهای جمهوری اسلامی در آموزش و پرورش چیست؟
● چشمانداز و راهبردهای جامعهی ایران در رابطه با امر آموزش و پرورش چیست؟
● چالشهای رویاروی جامعهی ایران در رابطه با آموزش و پرورش کدامند؟
● آیا میتوان منتظر نشست تا جمهوری اسلامی سرنگون شود و آنگاه به امر آموزش و پرورش پرداخت؟
جمعه ۲۵ ژوئیه ٢٠٢۵ در برنامهای با موضوع «آموزش و پرورش: چالشهای رویارویِ جامعهی ایران» با
محمد حبیبی، فعال صنفی معلمان، و
سعید پیوندی، جامعهشناس و پژوهشگر آموزش و پرورش،
در بارهی این پرسشها و پرسشهای مرتبط دیگر گفتوگو خواهیم کرد.
جلسه به صورت آنلاین برگزار میشود.
پلاتفورم: زوم
زمان : جمعه ۲۵ ژوئیه ٢٠٢۵: گشایش برنامه و گفتگو ساعت ۱۸:۵۰ به وقت اروپای مرکزی، آغاز برنامه ساعت ١۹، پایان ساعت ٢۱
لینک زوم و دیگر دادههای لازم برای شرکت آنلاین را بعداً برای شما میفرستیم.
برنامه ضبط میشود و سه روز بعد از اجرای برنامه، هم در سایت ایران آکادمیا و هم در کانال یوتیوب آن قابل دسترس خواهد بود.
برای تماس با برگزار کنندگان میتوانید به آدرس زیر ایمیل بنویسید:
forumzanzendegiazadi.cologne@gmail.com
برنامههای ما را از کانال فروم زن، زندگی، آزادی در تلگرام با آدرس Forum_Zan_Zendegi_Azadi دنبال کنید.
فروم زن، زندگی، آزادی
به منظور آمادگی بیشتر برای شرکت در این برنامه، مراجعه به لینکهای زیر را پیشنهاد میکنیم:
محمد حبیبی: کنش صنفی، سیاست جامعه محور، بازاندیشی در نسبت میان دوگانه جامعهمحوری و دولتمحوری: https://t.me/aliporsan/1811
محمد حبیبی: فرزاد کمانگر، معلمی که درس عشق میداد: https://t.me/aliporsan/1813
محمد حبیبی: هشدار شورای هماهنگی به وزیر آموزش و پرورش: فرهنگیان اجازه نمیدهند که مدارس را پادگان کنید: https://t.me/aliporsan/1814
سعید پیوندی: خیزشِ «زن، زندگی، آزادی» در برابر «آموزش» و «پرورشِ» حکومتی در شماره ۳ و ۴ نشریهی سپهر اندیشه: https://t.me/aliporsan/1815
سعید پیوندی: اشکال و گستره نابرابریهای جنسیتی در کتابهای درسی دوره ابتدایی: https://t.me/aliporsan/1816
سعید پیوندی: خامنهای بهدنبال تحکیم ایدئولوژی در کتابهای درسی: https://www.radiofarda.com/a/31853555.html
مهران صولتی: فایل صوتی برنامه نسل زد و بنبست آموزش ایدئولوژیک: https://t.me/aliporsan/1817
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن استقبال از خلع سلاح نمادین پیکارجویان پکک در شمال عراق، تأکید کرد که این گروه همچنان در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده قرار دارد. وی در عین حال، با اشاره به جایگاه نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) در مبارزه با داعش، گفت زمان آن رسیده که این نیروها در ساختار جدید سوریه «ادغام» شوند، او حملات پهپادی اخیر به تاسیسات نفتی اقلیم کردستان را بهشدت محکوم کرد.
به گزارش کردپرس، تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد ایالات متحده از اقدام نمادین نیروهای حزب کارگران کردستان (پکک) در سوزاندن سلاحهای خود در یک مراسم عمومی در شمال عراق، استقبال میکند. به گفته وی، این مراسم که هفته گذشته برگزار شد، پیامی علنی از تمایل به پایاندادن به مبارزه مسلحانه بود.
او در عین حال تأکید کرد که پکک همچنان در فهرست سازمانهای تروریستی خارجی وزارت خارجه آمریکا قرار دارد و هرگونه اقدام برای خلع سلاح و کاهش تهدید این گروه، «گامی قابلتوجه و مثبت» تلقی میشود.
در خصوص نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF)، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که این نیروها شریک کلیدی ایالات متحده در مبارزه با داعش بودهاند و شرایط سوریه ایجاب میکند که این نیروها در ساختار جدید کشور «ادغام شوند».
بروس همچنین به حملات پهپادی مکرر علیه تأسیسات نفتی اقلیم کردستان عراق اشاره کرد و ضمن محکومیت شدید این حملات که از ۱۴ ژوئیه آغاز شدهاند، آنها را تهدیدی علیه «ثبات و آینده اقتصادی عراق» دانست. او گفت: «دولت عراق وظیفه دارد از تمامیت ارضی خود و شهروندانش محافظت کند. این حملات شرکتهای بینالمللیای را هدف قرار دادهاند که در تلاش برای سرمایهگذاری در آینده عراق هستند.»
وی تأکید کرد که ایالات متحده همچنان به حمایت از شرکای خود در سراسر عراق و تلاشها برای تبدیل عراق به یک کشور «فدرال، باثبات و دارای حاکمیت» پایبند است.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
امتداد: جمعی از وزیران ومعاونان و استانداران دوره اصلاحات به مسعود پزشکیان رئیس جمهور نامه ای نوشتند. در این نامه آمده است:
بسمالله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام،
در پی تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به حریم سرزمینی میهن عزیزمان که به شهادت جمعی از هموطنان، فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و برجستگان دانش هستهای منجر گردید، و متعاقب آن پاسخ مشروع و قاطع جمهوری اسلامی ایران، این دوره پرچالش پس از دوازده روز، به نقطه پایانی رسید و از تنشآفرینیهای بیشتر جلوگیری به عمل آمد.
در این مقطع، احساس مشترک و همبستگی ملی در حمایت از تمامیت ارضی و امنیت ملی، همراه با قدردانی از توان و قابلیت دفاعی کشور بهویژه قدرت موشکی، از سوی آحاد ملت، و نیز موقعیت شناسی خردورزانه افراد، گروهها، جریانات سیاسی و نیروهای اجتماعی فارغ از اختلاف سلایق و عقاید، دستاورد گرانسنگ و سرمایه اجتماعی مطلوبی بود که باید بر حفظ، قوام و دوام آن اهتمام ورزید.
جنگ، پدیدهای شوم و نامیمون است که برافروختن شعلههای آن هیچگاه مورد تأیید ملت فهیم و رشید ایران و آموزههای دینی آنان نبوده است. اما دفاع از شرافت و حیثیت ملی، استقلال سرزمینی و دفع تجاوز بیگانگان، و ایستادگی تا پای جان در برابر آنان، همواره بر تارک مردان و زنان ایران زمین درخششی آشکار داشته است. هشت سال دفاع جانانه ملت و رزمندگان شجاع و رشید در برابر تجاوز ارتش بعث، گواه روشنی بر این مدعاست.
مستحضرید که رخدادهای دوازده روزه اخیر، از جهات متعدد با تجربه دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران متفاوت است. این رویداد، علاوه بر مبتنی بودن بر فناوریهای نوین، جنگهای الکترونیکی و استفاده از هوش مصنوعی، از نظر تولید تنشهای روانی، بحران ناامن شدن زندگی، بلاتکلیفی کسبوکار و خدشه به اعتماد عمومی به دولت و جامعه جهانی، سویه کاملاً متفاوتی را به نمایش گذاشت. از این رو، دوران پسا آتشبس و آرامش کنونی، از نظر ذهنی نیازمند ابهامزدایی، خروج از اضطراب و نگرانی و ایجاد امیدواری به آیندهای روشن از سوی مسئولین نظام و دولت است.
این در حالی است که متأسفانه گروهی تندرو، با تبیین وارونه از پاسخ مشروع و منطبق بر موازین حقوقی و بینالمللی ایران، با استفاده از رسانه ملی، تریبونهای عمومی و مناسبتهای گوناگون، همچنان بر شیپورجنگ دمیده و برطبل آن میکوبند.
لذا ضرورت دارد حضرتعالی به منظور افزایش تابآوری ملی، پایداری و بهبود توان اجتماعی، با گفتگوی شایسته و اقناعی با مردم، تقویت این سرمایه را مدنظر قرار داده تا بیم و هراس از آینده تقلیل یابد.
پرواضح است که تنها با ایجاد توازن در عرصهها و ساحتهای نظامی-دفاعی، دیپلماسی خردگرا و فعال، توانمندسازی بنیه اقتصادی و قابلیتهای سیاسی و فرهنگی، میتوان تجاوز را دفع و یا از وقوع و مهار جنگ پیشگیری کرد و سادهترین و مؤثرترین راه، بسیج همه نیروهایی است که دل در گرو ایران دارند تا از این طریق به خلق و تولید قدرت ملی مبادرت شود.
دولت جنابعالی، با تدابیر و تلاش شبانهروزی در مدیریت پیامدها و دیپلماسی در جریان وقایع اخیر، در پرتو صداقت و مردمی بودن شخص حضرتعالی و با حمایت و همراهی مردم، کارنامه قابل قبولی از خود ارائه داده است. همچنین، گفتگوی هوشمندانه شما با “تاکر کارلسون” نیز، به آرامش در داخل و تنشزدایی در خارج، به صورتی بایسته و کارآمد، مدد رسانده است که خوشبختانه با استقبال جهانی و آحاد شهروندان، بهویژه جامعه نخبگی مواجه گردید؛ اگرچه متأسفانه اهانت، مخالفت و تخریب معدود تندروهای داخلی را به همراه داشت.
ما امضاکنندگان این نامه، با اذعان به شرایط حساس، پیچیده و دشوار کنونی برای دور کردن سایه شوم جنگ از سر ملت ایران، حساسیت ویژه به خطر بازگشت محتمل مکانیسم ماشه و نیز عادیسازی روند زندگی مردم، از جنابعالی به عنوان دومین مقام رسمی پس از مقام معظم رهبری و نیز به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی میخواهیم تا با رایزنیهای مستمر با ارکان نظام و هماهنگی با سایر قوا، نسبت به پیشنهاداتی که ذیلاً اعلام میگردد، امعان نظر داشته تا بخشی از کاستیهای حکمرانی خوب ترمیم گردد:
۱. گفتگوی اعتمادآفرین، صریح و شفاف حضرتعالی با مردم در خصوص آینده پسا جنگ و آتشبس.
۲. ظهور و حضور مقتدرانه دولت به عنوان نهاد مسئول در اداره کارآمد کشور و حفاظت از استقلال عمل آن در برابر مداخلات افراد، نهادها و سازمانهای غیرمسئول و خارج از حیطه.
۳. اتخاذ سیاست خارجی فعال و کارآمد، با تکیه بر راهحلهای دیپلماتیک از طریق تعامل با کشورهای منطقه و جهانی و مجامع بینالمللی.
۴. تلاش مؤثر برای جلوگیری از روند امنیتیسازی جامعه و گسترش آزادیهای سیاسی و اجتماعی، ایجاد فضای باز رسانهای و تسهیل دسترسی و مبادله آزاد اطلاعات، در چارچوب قانون اساسی.
۵. شکلدهی گفتگوی ملی حول محور ایران و اهتمام به حفظ سرمایه اجتماعی پدید آمده از طریق تسهیل حضور و مشارکت دادن همه سلایق و عقاید در ساختن ایران آباد و آزاد.
۶. پایان دادن به دوگانهسازیهای کاذب، بهویژه پرهیز از گرفتار شدن در دام تقابل مصنوعی میان دیپلماسی و توان نظامی به عنوان دو بال اقتدار ملی.
۷- تهیه و تدوین لوایح لازم بهمنظور اصلاح قوانین سختاندود و ناسازگار با مصالح ملّی و خیر عمومی، از جمله مسائل گزینش، استعلامات، تابعیتهای مضاعف و امثال آن.
۸- اعطای عفو عمومی و احقاق آزادی برای کلیهی محبوسین به صرف عقیده و نیز رفع حصر از محصورین
۹- اعمال نظارت و کنترل مستمر بر برنامههای تفرقهانگیز و تنش آفرین رسانهی رسمی، بهواسطهی نهادهای ناظرِ منتخبِ جنابعالی و نمایندگان قوای ثلاثه بهقصد تحقق رسانهای در تراز ملّت و منزلت جمهوری اسلامی ایران.
۱۰- تجهیز و نوسازی بنیادین توان دفاعی نیروهای مسلح، بر پایهی فناوریهای روزآمد و راهبردی جهان.
۱۱- ساماندهی سیاستهای اقتصادی خردمندانه با بهرهگیری از خرد جمعی صاحبنظران در عرصههای پولی، ارزی، بازرگانی و تأمین ضروریات اولیه نظیر دارو و اقلام غذایی.
۱۲- اصلاح و ارتقای ساختار اجرایی دولت از رهگذر بهسازی و ترمیم وزیران، استانداران و معاونینِ شایستهتر و کارآمد در پستهای کلیدی.
با تقدیم احترام
سید عبدالواحد موسوی لاری، هدایت اله آقائی، علی اصغر احمدی، سید محمد علی افشانی، حسین امینی، جمشید انصاری، غلامرضا انصاری، محمد ابراهیم انصاری، علی اکبر اولیاء، سید محمد رضا آیت اللهی، اشرف بروجردی، غلامحسین بلندیان، محمدرضا بهزادیان، محمدعلی پنجه فولادگران، نصرت اله تاجیک، اسماعیل تبادار، احمد ترکمژاد ،علی جابریان، سید صفدر حسینی، سیدمحمودحسینی، احمد خرم، اسدالله درویشامیری ، اسماعیل دوستی، اسداله رازانی، علی اکبر رحمانی، جعفر رحمانزاده، سیدحسن رسولی، ابراهیم رضایی بابادی، عبداله رمضان زاده، عبدالمحمد زاهدی، علی اصغر زبردست، محمود زمانی قمی، قربانعلی سعادت، مسعود سلطانی فر، غلامعلی سفید، کریم شورانگیز، محمد رضا صالحی، غلامرضا صحرائیان، علی صوفی، حمیدطهایی،نوراله عابدی، علی قنبری، داوود کشاورزیان، سیدحمید کلانتری، محمدعلی کریمی، سید مرتضی مبلغ، علی محقر، یحیی محمدزاده، فریبرز محمودیان، سیف اله مرادی، محمدرضا مروارید، فتح الله معین، محمدحسین مقیمی، سید جعفر موسوی، محسن مهرعلیزاده ، محمد هاشم مهیمنی، سید محمود میرلوحی ،محسن نریمان، جواد نگارنده، علی اوسط هاشمی، حسن یونس سینکی
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
قوه قضاییه جمهوری اسلامی در ادامه فشارهای امنیتی علیه فعالان سیاسی محبوس، حکم جدیدی علیه ابوالفضل قدیانی، فعال برجستهی سیاسی و از منتقدان سرسخت ولایتفقیه و جمهوری اسلامی صادر کرده است.
آقای قدیانی که هماکنون دوران محکومیت پیشین خود را در زندان اوین میگذراند، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۱۰ ماه زندان دیگر محکوم شده است. همچنین پروندهی تازهای نیز علیه او گشوده شده که در مرحلهی رسیدگی قضایی قرار دارد.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که مسئولان جمهوری اسلامی در هفتههای اخیر، با استناد به شرایط جنگی و تهدیدات منطقهای، دم از ضرورت «انسجام و اتحاد ملی» میزنند. با این حال، همانزمان که از همبستگی سخن گفته میشود، صدور چنین احکام سیاسیای علیه چهرههای منتقد، نشاندهندهی تداوم سیاست حذف، سرکوب و انسداد فضای سیاسی کشور است.
ابوالفضل قدیانی، از اعضای پیشین سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، در سالهای اخیر به دلیل مواضع صریح و بیپروایش علیه استبداد دینی، بارها مورد پیگرد قضایی قرار گرفته و چندین دوره حبس را پشت سر گذاشته است. او سالهاست خواستار گذار کامل از نظام ولایتفقیه و استقرار یک جمهوری سکولار دموکراتیک در ایران شده بود.
صدور احکام پیاپی علیه این زندانی سیاسی کهنسال، در شرایطی که در زندان به سر میبرد، مصداق آشکار سرکوب آزادی بیان و ارعاب منتقدان در لباس قانون است.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
تانجا فاجون، وزیر امور خارجه اسلوونی، روز پنجشنبه ۱۷ ژوئیه گفت که این کشور دو وزیر کابینه راستگرای افراطی اسرائیل، ایتامار بنگویر و بزالل اسموتریچ، را بهعنوان افراد نامطلوب (persona non grata) اعلام کرده است. اسلوونی اولین کشور عضو اتحادیه اروپا است که چنین اقدامی را انجام داده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت اسلوونی این دو وزیر را، که هر دو از شهرکنشینان کرانه باختری هستند، متهم به بیان «اظهارات نسلکشانه» و تحریک به خشونت علیه فلسطینیها کرد.
دولت اسرائیل که بهطور مرتب اتهامات نسلکشی در غزه را رد کرده و مدعی است در پاسخ به حمله مرگبار ۷ اکتبر ۲۰۲۳ به رهبری حماس، به دفاع از خود اقدام میکند، هنوز واکنشی فوری به این تصمیم نشان نداده است.
فاجون اظهار داشت پس از آن که وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در نشست روز سهشنبه در بروکسل نتوانستند بر سر اقدام مشترک علیه اسرائیل به دلیل اتهامات نقض حقوق بشر به توافق برسند، اسلوونی تصمیم به این اقدام گرفت.
فاجون در یک کنفرانس خبری گفت: «امروز، دولت یکی از اولین اقدامات ملی را اتخاذ کرد که اعلام دو وزیر اسرائیلی بهعنوان افراد نامطلوب در جمهوری اسلوونی است.»
وی افزود: «این نوع اقدام در اتحادیه اروپا بیسابقه است. ما در حال گشودن راهی جدید هستیم.» او اشاره کرد که اقدامات دیگری نیز در حال آمادهسازی است، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
دولت اسلوونی در بیانیهای اعلام کرد که این دو وزیر «بهطور علنی از گسترش شهرکهای غیرقانونی اسرائیلی در کرانه باختری حمایت میکنند، اخراج اجباری فلسطینیها را ترویج میدهند و خواستار خشونت علیه جمعیت غیرنظامی فلسطینی هستند.»
سال گذشته، اسلوونی کشور فلسطین را بهعنوان یک دولت مستقل به رسمیت شناخت.
در ماه ژوئن، بریتانیا، نروژ، استرالیا، نیوزیلند و کانادا تحریمهایی را علیه این دو وزیر اسرائیلی اعمال کردند و آنها را به تحریک خشونت علیه فلسطینیها متهم نمودند.
اسرائیل عملیات تهاجمی خود در غزه را در پاسخ به حمله تحت رهبری حماس به جنوب اسرائیل در سال ۲۰۲۳ آغاز کرد که طی آن، طبق آمار اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر، عمدتاً غیرنظامی، کشته شدند و ۲۵۱ نفر به غزه منتقل و به گروگان گرفته شدند.
بر اساس گزارش مقامات بهداشتی غزه، حملات ارتش اسرائیل در غزه تاکنون بیش از ۵۸,۰۰۰ فلسطینی را کشته است.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
در شهر قم، این بنر با زبانی تند علیه علیرضا فغانی، داور ایرانی نصب شده که با مدال «سیبزمینی» به گردن، او را نماد وطنفروشی معرفی کرده است.
ماجرا از این قرار است که پس از اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاهها توسط دونالد ترامپ به علیرضا فغانی، عکس یادگاری این دو نفر و ژست «لایک» فغانی، در فضای مجازی ایران جنجالبرانگیز شد. عدهای او را به دلیل عکس گرفتن با سیاستمداری که نقشی در حمله به ایران داشته، مورد انتقاد قرار دادهاند، در حالی که فغانی این اتفاق را تنها بخشی از پروتکلهای رسمی و فرصتی برای «بخشی از تاریخ فوتبال بودن» توصیف کرده است.
این تصویر تمسخرآمیز و «مدال وطنفروشی مبارک» فغانی را متهم به بیوفایی به وطن کرده است.
تلگرام باشگاه خبرنگاران
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه در سخنرانی خود در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در مورد وضعیت انسانی در غزه ابراز داشت: اسرائیل صلح نمیخواهد؛ اسرائیل ثبات نمیخواهد.
وی خاطرنشان کرد: ترکیه از همان ابتدا از جامعه بینالمللی خواسته بود تا اقدام فوری انجام دهد، اسرائیل تلاش میکند استراتژی تجاوز خود را نه تنها در فلسطین، بلکه در لبنان، سوریه و ایران نیز اجرا کند.
فیدان ابراز داشت: در حالی که شورای امنیت سازمان ملل به جلسات خود ادامه میدهد، نسلکشی اسرائیل علیه مردم فلسطین بیوقفه ادامه دارد. بیش از دو میلیون نفر در غزه رنج توصفناپذیر و بغزنجی را متحمل هستند در حالی که آوارگی و ویرانی گسترده همچنان ادامه دارد.
وی افزود: اسرائیل هر روز تعمدا مانع از رسیدن کمکهای بشردوستانه میشود و غیرنظامیان در نقاط توزیع کمکها در حالی که سعی در دسترسی به غذا و آب دارند، کشته میشوند.
فیدان ضمن انتقاد از سیاستهای اسرائیل گفت: گرسنگی به عنوان سلاح جنگی مورد استفاده قرار میگیرد. اسرائیل تمام قوانین بینالمللی بشردوستانه را نقض کرده؛ نیازی به طفره نیست. بیایید با حقیقت روبرو شویم. 80 سال بعد، جهان بار دیگر شاهد اردوگاههای کار اجباری هستیم. کارزاری برای نابودی کامل یک ملت در جریان است.
وی با اشاره به حملاتی که اسرائیل علیه غیرنظامیان در صف دریافت کمکهای بشرودستانه انجام میدهد، ابراز داشت: اسرائیل مانند ماشین جنگی همچنان کودکانی را که سعی در تهیه آب برای خانوادههایشان دارند یا مادرانی را که به دنبال غذا برای فرزندانشان هستند هدف قرار میدهد؛ این ماشینی است که از نفرت تغذیه میکند. این ماشینی است که از مصونیت از مجازات تغذیه میکند، این ماشینی است که از حمایت بیقید و شرط برخی تغذیه میکند.
فیدان تاکید کرد: این وضعیت نباید بدین شکل ادامه پیدا کند. بیش از چهار ماه است که دسترسی امن به کمکهای بشردوستانه به غزه فراهم نشده؛ تنها راه مؤثر برای رساندن کمکها از طریق سازمان ملل است.
وی تصریح کرد: اگر استراتژی تهاجمی اسرائیل مهار نشود، خطر بیثباتی گستردهتر وجود خواهد داشت؛ این دقیقا همان چیزی است که در سوریه اتفاق میافتد. تجاوز اسرائیل صلح شکنندهای که مردم سوریه با هزینه گزافی به دست آوردهاند را تهدید میکند.
فیدان ضمن انتقاد از عملکرد شورای امنیت گفت: شورای امنیت ارزشها و اصولی که سازمان ملل بر اساس آنها بنا شده را کنار گذاشته؛ این یک حقیقت آشکار است، شورای امنیت نه تنها مردم غزه را ناامید کرده، بلکه کرامت انسانی را نیز ناامید کرده است.
خبرگزاری آنادولو
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
براساس نتایج نظرسنجی سالانه مجله معتبر سفر«تراول و لیژر»، فرودگاه استانبول برای دومین سال پیاپی عنوان “بهترین فرودگاه بینالمللی جهان” را از آن خود کرد.
در بیانیه شرکت بهرهبرداری فرودگاه استانبول (ایگا) آمده است که این عنوان با رأی مستقیم خوانندگان این مجله که ماهانه بیش از ۱۶ میلیون مخاطب دارد، به فرودگاه استانبول تعلق گرفته است.
این نظرسنجی فرودگاهها را از لحاظ دسترسی، روند پذیرش، امنیت، فضاهای غذا و نوشیدنی، خرید و طراحی ارزیابی میکند.
مراسم اهدای جوایز در نیویورک برگزار شد و جایزه توسط ژاکلین گیفورد، سردبیر کل مجله به گوکهان شنگول، مدیر ارتباطات شرکتی ایگا اعطا شد.
شنگول در این مراسم اظهار داشت: بسیار خرسندیم که خدمات ما نه تنها از نظر فنی، بلکه از لحاظ فرهنگی نیز مورد تقدیر قرار گرفتهاند.
او همچنین به بازتاب مهم فرهنگ مهماننوازی و کیفیت فراتر از استاندارد جهانی در خدمات فرودگاه استانبول اشاره کرد و گفت که این افتخار، نهتنها برای ایگا، بلکه برای استانبول و میراث فرهنگی ترکیه نیز ارزشمند است.
فرودگاه استانبول از سال ۲۰۲۱ وارد این لیست شده و اولین فرودگاه ترکیهای در فهرست محسوب میشود.
دیگر فرودگاههای برتر دنیا در سال ۲۰۲۵ عبارتند از: فرودگاه چانگی (سنگاپور)، فرودگاه بینالمللی حمد (قطر)، فرودگاه بینالمللی زاید (امارات متحده عربی)، فرودگاه بینالمللی دبی (امارات متحده عربی)، فرودگاه بینالمللی هنگکنگ، فرودگاه هلسینکی-وانتا (فنلاند)، فرودگاه هاندا (ژاپن)، فرودگاه بینالمللی چاتراپاتی شیواجی مهاراج (هند) و فرودگاه بینالمللی اینچئون سئول (کره جنوبی).
خبرگزاری آنادولو
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شبکه انبیسی نیوز آمریکا میگوید یکی از سه سایت هستهای ایران که هدف بمباران ایالات متحده قرار گرفت، تقریباً بهطور کامل منهدم شده، اما آسیبها به دو سایت دیگر در حدی نیست که ایران نتواند در چند ماه آینده غنیسازی را در آنها از سر بگیرد.
این شبکه در گزارش مفصلی که روز پنجشنبه ۲۶ تیر منتشر کرد، بهنقل از پنج مقام فعلی و پیشین آمریکا نوشت این ارزیابی بخشی از تلاشهای مستمر دولت ترامپ برای بررسی وضعیت برنامه هستهای ایران پس از حملات اخیر است.
بهگفتهٔ این شبکه، چهار نفر از منابع گفتهاند این ارزیابی در روزهای اخیر به شماری از قانونگذاران آمریکایی، مقامهای وزارت دفاع و برخی کشورهای متحد نیز ارائه شده است.
انبیسی نیوز همچنین میگوید دریافته است که فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) برنامهای بسیار گستردهتر برای حمله به ایران تهیه کرده بود که شامل هدف قرار دادن سه سایت دیگر نیز میشد و اجرای آن چند هفته بهطول میانجامید.
بر اساس گزارش منابع این شبکه، دونالد ترامپ در جریان این برنامهٔ گسترده قرار گرفت اما آن را رد کرد، چون با روح سیاست خارجی او، یعنی بیرون کشیدن ایالات متحده از درگیریهای خارجی نه عمیقتر شدن در آنها، در تضاد بود.
ترامپ در نطقی که ساعاتی پس از بمباران سایتهای هستهای ایران ایراد کرد، این حملات را «موفقیتی نظامی و تماشایی» خواند و گفت: «تأسیسات کلیدی غنیسازی ایران کاملاً و بهطور کامل نابود شدهاند.»
به گفته یکی از مقامهای فعلی و یکی از مقامهای پیشین آمریکایی، در دولتهای آمریکا و اسرائیل گفتوگوهایی در جریان است درباره اینکه آیا در صورت عدم بازگشت سریع ایران به مذاکرات با دولت ترامپ بر سر توافق هستهای، یا نشانههایی از بازسازی تاسیسات در این دو سایت باقیمانده، حملات بیشتری لازم خواهد بود یا نه.
مقامات تهران همواره گفتهاند که برنامه هستهای جمهوری اسلامی صرفاً برای اهداف صلحآمیز و غیرنظامی است.
انبیسی نیوز در گزارش خود بهنقل از دو مقام آمریکایی نوشته است مقامات دولت بر این باورند که حمله به فردو توانایی ایران برای غنیسازی در این سایت را تا حدود دو سال عقب انداخته است.
پیشتر یک مقام ارشد اسرائیلی به وال استریت جورنال گفته بود که تهران به دلیل خساراتی که بمبهای سنگرشکن آمریکا به دو سایت فردو و نطنز زد، قادر به بازیابی ذخایر اورانیوم غنیشده از این دو تاسیسات نیست، اما اسرائیل به این نتیجه رسیده که بخشی از ذخایر اورانیوم غنیشده ایران که در سایت اصفهان بود از بین نرفته و جمهوری اسلامی میتواند با تلاش قابل توجه مقداری از این ذخایر را بازیابی کند.
ایران تا پیش از آغاز حملات غافلگیرکنندهٔ اسرائیل در روز ۲۳ خرداد، میزان اورانیوم غنیشدهٔ خود با غلظت ۶۰ درصد را به بیش از ۴۰۰ کیلوگرم رسانده بود.
هواپیماهای بی-۲ آمریکا بامداد اول تیر با ۱۴ بمب سنگرشکن فوقسنگین به سایت هستهای فردو در حومهٔ قم حمله کردند. دهها موشک تاماهاوک نیز از زیردریاییهای این کشور، دو سایت هستهای اصفهان و غنیسازی اورانیوم در نطنز را هدف قرار دادند.
حملهٔ آمریکا به این سه سایت بر اساس فرمان دونالد ترامپ و پس از ۹ روز عملیات نظامی گستردهٔ اسرائیل در ایران انجام شد.
شبکه انبیسی نیوز در گزارش جدید خود میگوید مقامهای دولت آمریکا گفتهاند فرایند ارزیابی آسیبها و خسارتهای سایتهای بمبارانشده ممکن است ماهها طول بکشد.
با این حال، دو مقام آمریکایی به این شبکه گفتهاند، با پیشرفت این روند، یافتهها حاکی از خسارت بیشتر از آن چیزی است که ارزیابیهای اولیه نشان داده بودند.
کاخ سفید اما بار دیگر تأکید کرده است که بمباران سه سایت هستهای ایران که تحت عنوان عملیات «چکش نیمهشب» انجام شد، توان هستهای ایران را کاملاً نابود کرد.
آنا کلی، معاون سخنگوی کاخ سفید، به انبیسی نیوز گفت: «همانطور که رئیسجمهور اعلام کرده و کارشناسان نیز تأیید کردهاند، عملیات “چکش نیمهشب” توان هستهای ایران را کاملاً نابود کرد. آمریکا و جهان به لطف اقدام قاطع او اکنون امنتر هستند.»
شان پارنل، سخنگوی ارشد پنتاگون، نیز در بیانیهای جداگانه گفت: «اعتبار رسانههای دروغپرداز مانند وضعیت کنونی تأسیسات هستهای ایران است: نابودشده، به خاک افتاده و برای بازیابی آن سالها زمان نیاز است. رئیسجمهور ترامپ پیام روشنی داد و مردم آمریکا آن را درک کردند: تأسیسات هستهای ایران در فردو، اصفهان و نطنز بهطور کامل و بیقیدوشرط نابود شدهاند. هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد.»
وضعیت سایتهای هستهای بمبارانشده هرگونه که باشد، بهنوشتهٔ انبیسی نیوز، اگر اسرائیل و آمریکا به این نتیجه برسند که تهران در تلاش برای احیای فعالیتهای پنهان هستهای است، ایران اکنون با «تهدید واقعی» حملات هوایی بیشتر روبهرو است.
سامانههای پدافند هوایی ایران در طی ۱۲ روز جنگ با اسرئیل تا حد زیادی نابود شدهاند، بهگونهای بهگفته یکی از مقامهای کاخ سفید، دفاع ایران در برابر حملات آینده به تأسیسات هستهای عملاً ناممکن شده است.
این مقام آمریکایی همچنین گفته است: این مقام افزود: «روشن است که ایران دیگر پدافند هوایی مؤثری ندارد، بنابراین این تصور که میتواند بهراحتی چیزی را بازسازی کند، مضحک است.»
جمهوری اسلامی ایران که تا پیش از توافق موسوم به برجام، دستکم یک سال با ساخت مواد شکافتپذیر برای ساخت بمب اتمی فاصله داشت، پس از خروج ترامپ از برجام و بازگرداندن تحریمها، محدودیتهای غنیسازی اورانیوم را زیر پا گذاشت.
بهگفته مقامهای آمریکایی و بازرسان سازمان ملل، پیش از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، تهران به اندازه ساخت حدود ۹ تا ۱۰ بمب اتمی مواد شکافتپذیر در اختیار داشت.
دونالد ترامپ از شروع به کار دولتش بهدنبال توافقی تازه با مقامات جمهوری اسلامی بوده که توسعه سلاح هستهای را برای ایران غیرممکن کند، اما مذاکرات غیرمستقیم میان مقامهای ایرانی و آمریکایی به درازا کشید و پیش از آنکه توافقی حاصل شود، اسرائیل حملات هوایی به تأسیسات هستهای و نظامی ایران را آغاز کرد.
رادیو فردا
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
مجمع نمایندگان ادوار مجلس یک تشکل صنفی و سیاسی است که اعضای آن یک یا چند دوره سابقه نمایندگی و قانونگذاری داشته اند. این تشکل پس از جنگ نابرابر ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران بیانیهای خطاب به حاکمیت، نخبگان سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مردم صادر کرد و از حاکمیت خواست در سیاست داخلی و خارجی تغییر رویکرد دهد. در این بیانیه آمده است:
ملت و سرزمین ما برای دومین بار در نیم قرن گذشته گرفتار آتش جنگی ناخواسته شد. جنگ ۱۲ روزه که با تجاوز اسرائیل و حمایت آشکار ایالات متحده علیه ایران آغاز شد، چهرهای تازه از تهدیدهای پیشرو را به نمایش گذاشت. این نبرد که بر فناوریهای نوین، سایبری، موشک و نیروی هوایی استوار بود، تفاوتی آشکار با جنگ ۸ ساله رژیم بعثی عراق علیه ایران داشت. با این حال، ملت ایران فارغ از اختلافنظرها، رنجها، و دلخوریهای پیشین در آزمونی تاریخی، از کیان و تمامیت کشور دفاع کردند. انسجام ملی و واکنش بهموقع نظامی، از یکسو تجاوز را مهار کرد و از سوی دیگر نشان داد که قدرت واقعی تنها موشک و نیروی نظامی نیست، بلکه قدرت مردم و پیوند ملی است. اکنون که جنگ به آتشبس ناپایدار انجامیده و سایهی جنگ سرد بر منطقه و کشور سنگینی میکند، پرسش بنیادین این است: چه باید کرد؟ ما بر این باوریم که برای عبور از این وضعیت شکننده و ساختن آیندهای باثبات و قدرتمند، کشور نیازمند تصمیمهایی بزرگ در دو عرصهی کلیدی سیاست داخلی و خارجی است:
در عرصه سیاست داخلی تغییر پارادایم در نظام حکمرانی در اداره کشور است. اگر این دو صورت گیرد از سطح بحرانها کاسته خواهد شد.
۱ - در عرصه سیاست خارجی: «تنهایی استراتژیک»، تجربه این جنگ بهروشنی نشان داد که ایران، در بزنگاه خطر، تنها بود. جز برخی همراهیهای سیاسی و معنوی، حمایت عملی از ایران صورت نگرفت. روسیه و چین هم که در قالب استراتژی نگاه به شرق روی آن حساب باز شده بود کاری نکردند. این وضعیت، درس جدی برای سیاست خارجی است. ایران برای خروج از دایره انزوا باید تنشها را کاهش، روابط منطقهای و جهانی را ترمیم و پشتیبانی بینالمللی را کسب کند. مجمع نمایندگان خواهان رویکرد واقعگرایانه به جای نگاه آرمان گرایانه در دیپلماسی و اداره کشور است، گفتوگو با ایالات متحده برای پایان تنشها، تعامل سازنده با همسایگان برای تأمین امنیت منطقهای و بازتعریف مناسبات بینالمللی برای پایان دادن به تحریمها و افزایش جایگاه ایران در اقتصاد جهانی یک ضرورت است.
۲ - جنگ باعث بازسازی سرمایه اجتماعی و اعتماد ملی شد زیرا ملت در دفاع از ایران ایستاد. حتی آنان که پیشتر از صندوق رأی ناامید شده بودند، با بلوغ و صبوری به دعوت دشمن برای اغتشاش و تغییر نظام نه گفتند. اکنون نوبت حاکمیت است که با شجاعت و صداقت، به این اعتماد عمومی پاسخ دهد. مجمع نمایندگان بر این اصول تأکید دارد:
* آشتی ملی و عفو عمومی: آزادی زندانیان سیاسی، رفع حصر میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و احترام به منتقدان صلحطلب، نخستین گام در مسیر بازسازی وحدت ملی است.
* گفتوگوی ملی: تدوین نقشه راه اصلاحات نه به معنای رایج آن بلکه از دل گفتوگویی واقعی و بدون حذف نیروهای کشور، یک ضرورتی تاریخی است.
* اصلاح نظام رسانهای: بازگرداندن مرجعیت رسانهای به داخل کشور با رفع سانسور، شکستن انحصار صداوسیما، و حمایت از رسانههای مستقل.
* بازسازی اقتصاد ملی: خروج از فضای جنگ دائمی، جذب سرمایه، رفع ناترازیها و توانمندسازی اقشار ضعیف برای ساخت اقتصادی متکی بر تولید و رفاه.
* بازنگری دکترین نظامی و امنیتی: انطباق ساختار دفاعی کشور با مختصات جنگهای ترکیبی و حفظ بازدارندگی مؤثر در عین کاهش هزینههای جنگمحور.
سخن پایانی: جنگ ۱۲ روزه با همه تلخیهایش، فرصتی گرانسنگ برای بازنگری در مسیر پیش روست. مردم، همانها که بار جنگ را بر دوش کشیدند، اکنون انتظار دارند که مسئولان بار اصلاح و توسعه را بر دوش بگیرند. اگر امروز پاسخی شایسته به انسجام مردم داده نشود فردا دیر خواهد بود. امروز، لحظهی تصمیم است برای صلح، برای آشتی، برای آبادی و آزادی. بپذیریم که ایران متعلق به همه ایرانیان است نه یک اقلیت خودی که باعث و بانی وضع موجود اند.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
نه این زندان تازه است و نه این ظلم؛ این ماییم که تازه آمدهایم
مهدی محمودیان
زندان تهرانبزرگ
* امروز، یکی از مدیران سازمان زندانها به فشافویه آمد. چهرهای متین، نگران و با چاشنی عذرخواهی. آمده بود بگوید: «ما غافلگیر شدیم. باید کمی تحمل کنید تا امکانات فراهم شود.» گفتند که ما را بیخبر آوردند، زندان آماده نبود، قول دادند شرایط بهتر شود.
* اما حقیقت این است:
ما را به زندانی تازهتأسیس نیاوردهاند.
اینجا سالهاست که آدمهایی با هر جرمی، هر گذشتهای، هر طبقه و قشری، در همین وضعیت زندگی کردهاند؛ بدون امکانات، بدون صدا، و بدون امکان اعتراض.
* اینجا زندانی نیست که «آماده» نباشد. اینجا زندانی است که سالهاست آماده ظلم کردن است. آمادهی خرد کردن انسانها، با خُردترین امکانات ممکن. آنها که پیش از ما اینجا بودند، فریاد نزدند یا فریادشان شنیده نشد و کسی نبود صدایشان را منعکس کند.
و ما، جامعهی مدنی، فعالان سیاسی، روشنفکران، نویسندگان، کسانی که دغدغه آزادی داریم، ما هم ــ اغلب ــ صدای آنها نبودیم.
سالیان سال، هزاران زندانی ــ صرفنظر از جرمشان ــ در سلولهای نمور، بدون تخت، بدون دسترسی به آب شرب، بدون پزشک، با بدرفتاری مأموران و در شرایطی غیرانسانی زندگی کردند.
نه فقط «زندگی»، بلکه تحقیر شدند، فراموش شدند، له شدند.
اما چون «سیاسی» نبودند، چون عنوانی برای دفاع از حقوقشان نبود، چون هویت جمعی و مدنی نداشتند، در اولویت دفاع ما هم نبودند.
* حالا که ما را ــ با پابند و دستبند ــ به همین زندان کشاندهاند، فریاد میزنیم.
فریادمان به حق است.
اما اگر راستش را بخواهیم، این فریاد دیر است.
ما دیر فریاد زدیم.
ما، که خود را دلسوز مردم میدانستیم، اغلب در برابر این سطح از تحقیر زندانیان عادی، ساکت بودیم.
* سالیان پیش از ما، انسانهایی با نام «اراذل»، «قاچاقچی»، «سارق» و برچسبهای بیرحمانه دیگر، در همین سلولها و راهروها، در همان صفهای کثیف هواخوری، زیر همان سقفهای کوتاه، زیستهاند و خمیده شدهاند.
جمهوری اسلامی با آنها آزمایش انسانزدایی کرده و ما بیشترِ وقتها فقط نظاره کردیم. یا از کنارش گذشتیم.
بیعدالتی را طبقهبندی کردیم. حقوق بشر را طبقاتی دیدیم.
آدمها را بر اساس جنس اتهامشان، درجهبندی کردیم.
و حالا، وقتی خودمان به همان سرنوشت دچار شدیم، تازه داریم میفهمیم که ظلم، هیچگاه صرفاً سیاسی نیست.
ظلم، تمرین میشود.
اول بر ضعیفترینها، بیصداها، فراموش شدهها.
و وقتی خوب تمرین شد، به سراغ ما میآید.
ما ــ فعالان سیاسی و مدنی ــ بهجای آنکه صدا باشیم، گاهی شریک سکوت شدیم و این خودِ ما بودیم که با این سکوت، ظلم را مشروعتر کردیم.
* سالهاست که جمهوری اسلامی و ساختار امنیتیقضایی مسلط بر آن، زندان را به مرکزی برای شکستن کرامت انسان تبدیل کردهاند.
در این ساختار، زندان ابزار سلطه است، نه اصلاح.
شکنجه فیزیکی، بیخوابی، فشار روانی، سلول انفرادی، قطع ارتباط با خانواده، انتقالهای ناگهانی، محرومیت از درمان، توهین، دستبند، پابند، و محرومیت از ابتداییترین نیازها، نه استثناء بلکه قاعدهی این سیستم است.
و این سیستم را نه صرفاً قاضی میسازد، نه زندانبان.
این یک سازوکار تمامعیار برای له کردن انسان است، که از بالاترین سطوح قدرت طراحی و پشتیبانی میشود.
* امروز که ما از فشافویه مینویسیم، نه از سر نازکدلی است، نه ضعف، نه تازهکار بودن در زندان.
مینویسیم چون نمیخواهیم بار دیگر، صدای کسی را نشنویم.
مینویسیم تا ثبت شود که اینجا «زندان تازهای» نیست؛ اینجا قتلگاه خاموش هزاران انسان بوده.
و اگر ما تا امروز صدایشان نبودیم، از امروز به بعد وظیفهای دو چندان داریم که باشیم.
تلگرام نویسنده
@MahmoudianMehdi
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
استمداد و طلب یاری از مردم
مثل همیشه امروز هم با شنیدن یک خبر دیگر از فشار حداکثری حکومت به این مردم و نقض فاحش حقوق اولیه آنها صبحمان را شروع کردیم. این بار با آغاز وقت اداری زندان نوبت به سعید ماسوری قدیمیترین زندانی سیاسی ایران رسیده بود که برای چندمین بار طعم انتقام سیستم زورگوی جمهوری اسلامی را بچشد.” تبعید وی پس از ۲۵ سال حبس جانکاه به مکان نام معلوم”.
با این ترفند که حفاظت و اطلاعات زندان با وی کار دارد او را از بند سیاسی بیرون کشاندند. پس از رد شدن از درب میلهای منتهی به دفتر ریاست واحد ۴ ماموران درب را پشت سر او قفل کردند که با توجه به تجارب تلخ گذشته سعید ماسوری پی برد که مسئله به زندان مربوط نمیشود و قصد جابهجایی وی به مکان نامعلوم را دارند. یکی از زندانیان سیاسی که همراه او بود بهسرعت به سالن بازگشت و خبر تلاش نهادهای امنیتی برای ربودن سعید ماسوری را به ما داد. همگی بهسرعت به سمت درب میلهای رفتیم و سعید را که از همراهی با ماموران سر باز زده بود آنجا یافتیم. تجمع زندانیان سیاسی پشت درب میلهای مسئولین زندان را به اطلاعرسانی غرض اصلی از بردن سعید ماسوری واداشت “تبعید به زندان یکی از استانهای غرب یا جنوب غربی کشور”.
در این لحظه با باز شدن درب میلهای برای عبور یکی از زندانیان این فرصت به ما داده شد تا سعید را به این سمت درب بکشانیم و با سر دادن شعار او را به داخل سالن بازگردانیم. درب سالن را از داخل بستیم و با محصور کردن خود مخالفت صریح خود را با این تصمیم بزدلانه نهادهای امنیتی و شیوه برخورد گروگانگیرانه آنها اعلام کردیم. بعد از این مقاومت زندان به ما خبر داد که تبعید سعید ماسوری تا روز شنبه به تعویق افتاده اما در روز شنبه به هر وسیلهای این اتفاق باید بیفتد.
ربودن زندانیان سیاسی و تبعید آنها به اماکن نامعلوم یکی از بارزترین مصادیق نقض حقوق بشر میباشد که جمهوری اسلامی از زمان تاسیس تا به امروز آن را به شکل وسیعی به کار گرفته و میگیرد اما در این شرایط جنگ دستاویزی دیگر برای حکومت فراهم کرده تا عرصه را بر مردم بهویژه زندانیان سیاسی تنگ کرده و به بهانههای مختلف با اعمال فشار و انواع شکنجه فضای خفقان را در کشور حاکم سازد.
این در حالیست که برخی از فعالین سیاسی از جمله برخی از زندانیان سیاسی سابق ضرورت اتحاد ملی را در این شرایط مطرح نمودهاند گویی خبر ندارند که جمهوری اسلامی طرف اصلی جنگ را مردم ایران میداند نه حکومتهای بیگانه.
فشار به مردم از زمان جنگ تا به امروز به بهانههای مختلف افزایش یافته است. سلب امنیت از مردم، بازداشتهای خودسرانه و بیوقفه ،اتهام زنیهای فلهای و فشار به زندانیان سیاسی تا حد مرگ نشان از آستین بالا زدن حکومت جهت گرفتن انتقام جنگ اخیر از مردم بی سلاح است و امروز سعید ماسوری قدیمیترین زندانی سیاسی حال حاضر کشور یکی از افرادی است که قرار است مزه این انتقام کور را بچشد.
ما زندانیان سیاسی زندان قزلحصار از تمام مردم آزاده میخواهیم که در کنار ما بایستند تا جلوی این نقض فاحش حقوق بشر در زندان را بگیریم.
اسامی:
مصطفی رمضانی، رضا محمد حسینی، لقمان امین پور، مهدی حسنی، احمدرضا حائری، اسماعیل احمدی راغب، آرشام رضایی، محمد شافعی، حمزه سواری، صلاح الدین ضیایی، ابوالحسن منتظر، میثم دهبانزاده، اکبر باقری، علی معزی، بهروز احسانی، سپهر امام جمعه، رضا سلمانزاده، اسدالله هادی و خسرو رهنما.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
مصطفی مولوی بازرس ویژه ریاستجمهوری درباره موضوع فروش بنزین مخلوطشده با آب در قزوین گفت: قبل از تاسوعا رئیسجمهور به همراه محافظان زمینی با سه خودرو به سمت تبربز به راه میافتند و نرسیده به خروجی اتوبان رشت در یک مجتمع بنزین میزنند.
مصطفی مولوی گفت: قبل از تاسوعا رئیسجمهور به همراه محافظان زمینی با سه خودرو به سمت تبربز به راه میافتند و نرسیده به خروجی اتوبان رشت در یک مجتمع بنزین میزنند.
وی اضافه کرد: بعد از بنزین زدن هر سه خودرو نرسیده به تاکستان خاموش میشوند که بعد از پیگیر شدن متوجه شدیم در این جایگاه سوخت بنزین بیکیفیت و مخلوط با آب عرضه میشود و پیشتر هم این تخلف را داشته است.
بازرس ویژه رئیسجمهور با بیان اینکه رئیسجمهور در این مورد با استانداری تماس نگرفتند، ادامه داد: ایشان تاکسی گرفتند و با تاکسی به تبریز رفتند.
مولوی تصریح کرد: وقتی به شرکت پخش فرآوردههای نفتی زنگ زدیم گفتند که آن جایگاه سابقه داشته و پیشتر شکایتهایی از آن صورت گرفته است!
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
من به اصل “مسئولیت فردی” سخت معتقدم. هیچکس بار گناه و جرم دیگری را به دوش نمیکشد حتی اگر از نزدیکترین اعضای خانوادهاش باشد. از افراد هم به دلیل مواضع سیاسی یا نگاه اعتقادیشان گاه به تندی انتقاد میکنم اما از طرح هر اتهامی به اشخاص که جنبۀ حقوقی و کیفری داشته باشد، تا در یک “محکمۀ صالحه” به اثبات نرسیده باشد، فراری هستم حتی اگر طرف شمر ذیالجوشن یا ابنملجم باشد!
بر این اساس، من نسبت به اتهامات حقوقی منسوب به شیخ کاظم صدیقی در خصوص حوزۀ علمیهاش، هیچ موضعی ندارم و طبعاً اتهامهای فرزندش را به پای او نمینویسم، اما مواضع سیاسی و اعتقادی و رفتار عمومی او را از هر جهت نادرست و زیانآور و قابل نقد و رد میدانم.
حالا قرار است که آقای صدیقی این هفته در مقام امام جمعۀ تهران خطبه بخواند. از نظر شخص من، چه او خطبه را بخواند چه فردی مثل سیداحمدخاتمی و یا دیگران کمترین توفیری ندارد زیرا نه در نماز جمعه شرکت میکنم و نه انتظار خیری عمومی از هیچکدام دارم.
با این حال، واضح است که بخش بزرگی از افکار عمومی روی نمازجمعه خواندن آقای صدیقی به شدت حساس شده است. در واقع حضور و عدم حضور او جنبۀ نمادین به خود گرفته است. مردم میپرسند؛ در حکومتی که اگر فرزند یک فرد به دلیل زمان تولدش در کشور دیگری به دنیا آمده و شهروند قهری آن کشور شده است، آن فرد برای حضور در مناصب بالای دولتی منع قانونی دارد، حال چطور فرد دیگری که برای فرزندش پروندۀ فساد تشکیل شده است، هیچ مشکلی ندارد و میتواند به عنوان امام جمعۀ پایتخت مردم را به رعایت “تقوای الهی” دعوت کند؟
وقتی که حضور سیدمحمد خاتمی در یک قاب عکس مشترکِ تصادفی با فلان خبرنگاری که بعدها هتاک از کار درآمده است، سند جرم شخص خودش معرفی میشود، آنگاه چطور فردی که پیرامونش شائبه و پروندۀ فسادمالی شکل گرفته است، با کوچکترین محدودیتی روبرو نمیشود؟
امامت جمعۀ آقای صدیقی در این هفته، قرار است چه سود و منفعتی برای حکومت و یا حتی هم طیفیهای او برساند که تاب مستوری از دست دادهاند؟ این کار معنایی جز اصرار بر لجاجت با بخش بزرگی از افکار عمومی و نتیجهای جز واکنش طعنآمیز و همراه با سرخوردگی آنها در بر دارد؟
تلگرام نویسنده
@ahmadzeidabad
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
قضات دیوان کیفری بینالمللی (ICC) روز چهارشنبه درخواست اسرائیل برای لغو حکم بازداشت علیه نخستوزیر و وزیر دفاع سابق خود را رد کردند. همزمان دیوان کیفری بینالمللی در حال بررسی چالشهای اسرائیل در مورد صلاحیت قضایی خود در مورد نحوه انجام جنگ غزه است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در تصمیمی که در وبسایت دیوان کیفری بینالمللی منتشر شد، قضات همچنین درخواست اسرائیل برای تعلیق تحقیقات گستردهتر دیوان کیفری بینالمللی در مورد جنایات ادعایی در سرزمینهای فلسطینی را رد کردند.
دیوان کیفری بینالمللی در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴ حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و یوآو گالانت، رئیس سابق دفاع او، و همچنین ابراهیم المصری، یکی از رهبران حماس، را به اتهام جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت در درگیری غزه صادر کرد.
دادگاه در ماه فوریه اعلام کرد که قضات پس از گزارشهای معتبر از مرگ المصری، که با نام محمد ضیف نیز شناخته میشود، حکم بازداشت او را لغو کردهاند.
اسرائیل صلاحیت دادگاه مستقر در لاهه را رد میکند و جنایات جنگی در غزه را انکار میکند. اسرائیل میگوید از زمان حمله مرگبار گروه شبهنظامی فلسطینی به اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، یک کمپین نظامی با هدف نابودی حماس انجام داده است. این کشور به احکام صادره علیه نتانیاهو و گالانت اعتراض دارد.
اسرائیل مدعی است که تصمیم شعبه تجدیدنظر دیوان در ماه آوریل مبنی بر دستور به شعبه پیش از محاکمه برای بررسی اعتراضات اسرائیل به صلاحیت دادگاه، به این معنی است که هیچ مبنای قضایی معتبری برای احکام صادره وجود ندارد.
قضات این استدلال را نادرست دانستند و روز چهارشنبه گفتند که اعتراض قضایی اسرائیل به احکام بازداشت هنوز در حال بررسی است و احکام تا زمانی که دادگاه به طور خاص در مورد آن موضوع حکم دهد، پابرجا خواهند ماند.
هنوز جدول زمانی برای صدور حکم در مورد صلاحیت در این پرونده وجود ندارد.
در ماه ژوئن، ایالات متحده تحریمهایی را علیه چهار قاضی در دیوان کیفری بینالمللی اعمال کرد، که تلافی بیسابقهای در قبال صدور حکم بازداشت نتانیاهو توسط دادگاه جنگ بود. دو نفر از قضات تحریمشده، عضو هیئتی هستند که درخواست اسرائیل برای لغو احکام را رد کرد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
ولیعهد بحرین روز چهارشنبه در دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از برنامههای خود برای سرمایهگذاری بیش از ۱۷ میلیارد دلار در ایالات متحده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، طبق این طرح، به گفته یک مقام کاخ سفید، انتظار میرود بحرین قراردادی به ارزش حدود ۷ میلیارد دلار برای شرکت هواپیمایی ملی خود، «گلف ایر»، برای خرید ۱۲ هواپیمای بوئینگ (BA.N) با قابلیت خرید شش هواپیمای جدید و ۴۰ موتور جنرال الکتریک (GE.N) امضا کند.
سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین، گفت: «ما بسیار خوشحالیم که قراردادهایی به ارزش ۱۷ میلیارد دلار را که قرار است به ایالات متحده وارد شود، اعلام میکنیم. و این واقعی است. اینها قراردادهای جعلی نیستند.»
این خبر از سوی شاهزاده سلمان در جریان دیدار با ترامپ در دفتر بیضی کاخ سفید اعلام شد. این سرمایهگذاری بخشی از دستاورد سفر ترامپ به خاورمیانه در ماه مه است. ترامپ در جریان سفر به ریاض، تعهدی ۶۰۰ میلیارد دلاری از عربستان سعودی برای سرمایهگذاری در ایالات متحده دریافت کرد و با فروش بسته تسلیحاتی به ارزش نزدیک به ۱۴۲ میلیارد دلار به سعودیها موافقت کرد.
بحرین تحت حاکمیت آل خلیفه، شریک امنیتی مهمی برای ایالات متحده محسوب میشود و میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است. این کشور در سال ۲۰۲۰ تحت توافق ابراهیم با میانجیگری ایالات متحده، روابط خود را با اسرائیل برقرار کرد که بخشی از آن به دلیل نگرانیهای مشترک در مورد ایران با اکثریت شیعه بود.
صادرات بحرین به آمریکا تحت سیاستهای تجاری ترامپ با تعرفه پایه ۱۰ درصدی مواجه است، اما از عوارض بیشتر اعمال شده بر صادرات سایر کشورها معاف شده است.
ترامپ گفت که او و ولیعهد بحرین، به طور خصوصی در مورد ایران که تحت فشار برای از سرگیری مذاکرات هستهای با ایالات متحده است، گفتگو خواهند کرد. واشنگتن و سه کشور بزرگ اروپایی توافق کردهاند که پایان ماه اوت را به عنوان ضربالاجل توافق هستهای با ایران تعیین کنند.
یک مقام آمریکایی گفت که قرارداد جدید بحرین از ۳۰ هزار شغل آمریکایی حمایت خواهد کرد و با کمک ترامپ و هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی، منعقد شده است.
این مقام گفت که انتظار میرود بحرین قراردادهایی با اوراکل (ORCL.N) و سیسکو (CSCO.O) امضا کند و برنامههایی برای جایگزینی سرورهای چینی با محصولات سیسکو داشته باشد.
بحرین همچنین به دنبال افزایش سرمایهگذاریهای خود در بخشهای انرژی، فناوری و تولید ایالات متحده است.
ولیعهد بحرین قصد دارد سرمایه را برای افزایش تولید آلومینیوم داخلی ایالات متحده، سرمایهگذاری در تولید LNG ایالات متحده برای تأمین منابع انرژی و همکاری با شرکتهای بزرگ آمریکایی مستقر کند.
در طول این سفر، ولیعهد بحرین قراردادها و تفاهمنامههای مختلفی را امضا کرد که این توافقات را تأیید میکند. یکی از این یادداشتها به دنبال پیشبرد همکاری هستهای صلحآمیز بین بحرین و ایالات متحده است.
این مقام آمریکایی گفت که پادشاه بحرین اواخر امسال برای نهایی کردن این توافقنامهها و تثبیت پیشرفتهای حاصل شده در ایجاد رونق اقتصادی دو کشور، به واشنگتن سفر خواهد کرد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
خبرگزاری آسوشیتدپرس
پهپادها روز چهارشنبه میادین نفتی در منطقه نیمه خودمختار کردستان عراق را هدف قرار دادند. حمله امروز آخرین مورد از سری حملات روزهای اخیر است که چندین تأسیسات نفتی را از کار انداخته است.
تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حملات را که تنشها بین دولت مرکزی در بغداد و مقامات کرد را تشدید کرده است، بر عهده نگرفته است.
اداره مبارزه با تروریسم منطقه کردستان اعلام کرد که دو پهپاد به یک میدان نفتی در منطقه زاخو حمله کردند و خساراتی وارد کردند اما هیچ زخمی بر جای نگذاشتند.
شرکت نفت و گاز نروژی DNO ASA که این میدان را اداره میکند، اعلام کرد که عملیات آن «به دنبال سه انفجار در اوایل صبح امروز، یکی مربوط به یک مخزن ذخیره کوچک در تاوکه و دیگری مربوط به تجهیزات فرآوری سطحی در پیشکبیر، موقتاً به حالت تعلیق درآمده است.»
این شرکت اعلام کرد که هیچ زخمی وجود نداشته و ارزیابی خسارت در حال انجام است.
این حمله یک روز پس از آن رخ داد که یک میدان نفتی دیگر در استان دهوک عراق که توسط یک شرکت آمریکایی اداره میشد، پس از حمله یک پهپاد، به آتش کشیده شد.
وزارت منابع طبیعی اقلیم کردستان اعلام کرد که این حملات «با هدف مختل کردن اقتصاد اقلیم کردستان و تهدید امنیت کارکنان غیرنظامی بخش انرژی» انجام شده است و از مقامات فدرال خواست تا برای جلوگیری از آنها مداخله کنند.
در اوایل این ماه، دولت اقلیم کردستان، نیروهای بسیج مردمی - ائتلافی از شبهنظامیان متحد ایران که رسماً تحت کنترل ارتش عراق هستند - را به انجام حملات پهپادی متهم کرد.
ارتش عراق اعلام کرد که این اتهام «در غیاب شواهد» مطرح شده است و گفت که میتواند «به طرفهای متخاصم توجیهاتی برای تضعیف ثبات عراق بدهد.»
گروههای مسلح تحت حمایت ایران به طور دورهای به پایگاههای ایالات متحده در عراق و سوریه حمله کردهاند. در طول جنگ ماه گذشته اسرائیل و ایران، برخی از آنها تهدید کردند که در صورت دخالت واشنگتن، منافع و پایگاههای ایالات متحده در منطقه را هدف قرار خواهند داد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
از همه ایرانیان ساکن داخل و خارج کشور، چهره های سیاسی، هنری، علمی، ورزشی، فعالین و دست اندرکاران احزاب سیاسی، نهادها و فعالین حقوق بشری، تشکل های زنان، کانون های صنفی، مدنی، انجمن های خودجوش و مردمی و همه کسانی که دلشان با مردم ایران است، دعوت می کنیم در شرایط حساس کنونی حول این دو خواسته محوری و عاجل هم صدا شویم:
۱. آزادی بیقید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران!
۲. توقف فوری همه اعدام ها و لغو کامل مجازات اعدام در ایران!
باشد تا این همصدایی زمینه ساز همراهی و تشریک مساعی وسیع تر ما در جهت آزادی و سعادت مردم ایران گردد.
امضاکنندگان به ترتیب حروف الفبا:
اتحاد برای زن، زندگی، آزادی – استکهلم، سوئد
انجمن ایرانی دفاع از حقوق بشر در اسپانیا – مادرید، اسپانیا
انجمن ایرانیان علیه اعدام (IFMA) – استکهلم – لغو اعدام در ایران
انجمن زن زندگی آزادی آلمان
انجمن زن زندگی آزادی – گراتس، اتریش
انجمن زنان ایرانی-آلمانی – کلن، آلمان
انجمن پژوهشگران ایران – پاریس، فرانسه
آلمان – انجمن کادر درمان آلمان پارسی مد
انجمن مانا – میلان، ایتالیا – Maanà Association
بنیاد مهسا – کپنهاگ، دانمارک
بنیاد نەمران – نروژ – بنیاد نەمران
تحصیلات بین المللی برای نخبگان و جوانان ایران
تشکل امیدآفرینان
تشکل انقلاب زنانه
جمهوریخواهان انقلاب مهسا (جام) – هایدلبرگ، آلمان
جمهوریخواهان سکولار دموکرات هامبورگ ایران – هامبورگ
حزب لیبرال دموکرات ایران
خانه آزادی ترکمن – آمریکا
رادیو عصر جدید و کانال اگاهی فارس و کانال رسوا کن
سازمان حقوق بشر هانا – ژنو، سوئیس
سازمان سراسری حق زن – سوئد
سازمان شیوار
انجمن کاناداییها برای دموکراسی در ایران (CDI)
شبکه زن، زندگی، آزادی بلژیک
شبکه جهانی برای آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی
ششرنگ
شورای حقوق دانان برای ایران دموکراتیک
FreeIranSwitzerland – سوئیس
فدراسیون سرا سری پناهندگان ایرانی
فریهیومن – آلمان
قاصدک مهر
کادر درمان برلین برای حقوق بشر و دموکراسی (برلین مد)
کارزار جهانی نه به اعدام در ایران
Caliranianunity
کانون ایرانیان جمهوریخواه جنوب سوئد – سوئد
کانون خاوران – تورنتو، کانادا
Kurdistan Human Rights Reporters Center (کانون گزارشگران حقوق بشر کردستان) – نروژ
کانون همبستگی ایرانیان
کمپین برای آزادی کارگران زندانی (free them now)
دختران دادخواه
کمپین نجات زندانیان سیاسی و زندانیان محکوم به اعدام
کمیته آزادی زندانیان سیاسی
کمیته بین المللی علیه اعدام
گروه البرز – پاریس، فرانسه
گروه پلاتفرم اسلو – اسلو، نروژ – علیه اعدام و در حمایت از مبارزه مردم ایران
گروه مدنی و سیاسی فراجناحی سیمرغ
گروه مهندسی سینا – ایران
گروه همبستگی با مردم ایران
نیکا، شبکه ایرانیان خواهان آزادی و دموکراسی
نه به تابو نه به خشونت علیه زنان
Onevision
همبستگی فراجناحی تشکلهای سیاسی هامبورگ
همراهان راه آزادی
IAFIran (یافیران) – ایالات متحده
مجید آذری – واشنگتن دیسی – حزب کمونیست کارگری
فرمیسک آذرامین – فرانکفورت، آلمان – فعال کمیته آزادی زندانیان سیاسی
مسعود آذرنوش – ونکوور، کانادا – عضو حزب کمونیست کارگری
داود آرام – اتاوا – فعال سیاسی اجتماعی
محمدرضا آرام – استرالیا
منوچهر آریان – هامبورگ – حزب لیبرال دموکرات ایران
سحر آزاد – تورنتو، کانادا – دفاع از آزادی و حقوق زنان در ایران
سولماز آزاد – برلین – ششرنگ
آگاپه – ایران
ژینو ابراهیمی – کانادا – از مسئولین نهاد “نه به تابو، نه به خشونت علیه زنان”
محسن ابراهیمی – اتاوا، کانادا – حزب کمونیست کارگری
بهنام ابراهیمزاده – مونستر، آلمان – کنشگر حقوق بشر ایران
مهدی ابراهیمزاده – برلین، آلمان
محمد ابوطالبی – کوالالامپور، مالزی – فعال حقوق بشر و پناهندگان
محمد حسین ابوالحسنی – تهران، ایران – بازرگانی صنعتی
سوزان اترت – تورنتو، کانادا – فعال
آرش احترامی – استکهلم – از اعضای کمیته بینالمللی علیه اعدام
فریبا احسان – مادرید، اسپانیا – فعال حقوق بشر
فرید احسان – مادرید، اسپانیا
ماریان احسان – مادرید، اسپانیا
محمدصادق احمدی – ایران
داود احمدلو – بروکسل، بلژیک – دفاع از حقوق مدنی انسانها، زن، زندگی، آزادی
حمید اخوی – واشنگتن، آمریکا – همراهان راه آزادی
مسعود ارژنگ – ونکوور، کانادا – اتحادیه کارگران بخش خدمات عمومی ایالت بریتیش کلمبیا
مرجان اروندی – اتریش
بهروز اسدی – فرانکفورت، آلمان – انجمن زن زندگی آزادی آلمان
عبه اسدی – گوتنبرگ، سوئد
گیتی اسکندری – اسلو، نروژ – فعال سیاسی، نه به اعدام
نسرین اسلامی – یزد، ایران
کیقباد اسماعیلپور – ونکوور، کانادا – توسعهگر اجتماعی سیاسی
دکتر رضا اسماعیلی – آمستردام، هلند – فعال سیاسی
رضا اسماعیلپور – آلمان – آزادیخواه
سحر الصباغ – منچستر، انگلستان – معلم
حسن اعتمادی – سوئد
اعتمادزاده – هامبورگ، آلمان
اعظمی – کلن، آلمان – فعال سیاسی
محمد اعظمی – پاریس، فرانسه – عضو حزب چپ ایران
افشین افشین جم – تورنتو، کانادا – فعال اجتماعی، حقوق بشر و تحلیلگر سیاسی
نازنین افشینجم – نیو گلاسگو
حسین افصحی – هنرمند و کارگردان تئاتر، دبیر کانون نویسندگان ایران در تبعید
اعظم اکبری – انگلستان
منصور اکبری – استکهلم، سوئد – جمهوریخواهی
فاطمه الماسی – ایران، کردستان
بهرام امامی – استکهلم، سوئد – حقوق بشر
ایرج امتی – تورینو، ایتالیا – فعال سیاسی مدنی
آتسا امیری – بروکسل، بلژیک – زن، زندگی، آزادی
شادی امیری – آلمان – تشکل امیدآفرینان
صالح امینی – تهران، ایران
سهیلا انزلی – مونتابور، آلمان – فعال مدنی، حقوق بشری، فعال در کادر درمان
علی انتشاری – ایرواین، آمریکا
شهره انتصاری – کانبرا، استرالیا
بهروز انصاری – آلمان – فعال حقوق بشر
مهدی انصاری – آلمان – فعال سیاسی، آزادی و عدالت اجتماعی
نیره انصاری – سوئد – وکیل و حقوقدان ایرانی-سوئدی، کارشناس حقوق بینالملل عمومی و خصوصی، حقوق اروپا، عدالت انتقالی و مدافع حقوق بشر
هوشیار انصاری فر– شاعر و فعال سیاسی
رضا انصافی – مادرید، اسپانیا – آزادیخواه
عمر ایلخانیزاده – سلیمانیه، عراق – عضو دفتر سیاسی حزب کومله کردستان ایران
لادن بازرگان – آمریکا
محمد باقری – تهران، ایران – انرژی
یدالله باقری – ترکیه – فعال و زندانی سیاسی
حمید باقرینیا – هامبورگ
شاهین باور – سوئد – فعال حقوق بشر و برابری حقوق شهروندان
فاطمه بحرینی – کرمان
پرهام برخورداری – کرمان، ایران
رضا برومند – گوتنبرگ، سوئد – فعال حقوق بشر
فریده بزرگ – ویکتوریا، کانادا – فعال Freedom Now
شهره بقایی – تورنتو، کانادا – ایرانی آگاه که دلش با مردم ایران است
یدالله بلدی – هامبورگ، آلمان
فریبا بلوچ – لندن، انگلستان – فعال حقوق بشر و حقوق زنان، سازمان شیوار
ناعمه بنیکمالی – گرگان، ایران – معلم
مریم بنیهاشمی – زوریخ، سوئیس – استراتورا، نهادی برای پیشبرد راهبردی حقوق بشر و لیبرال دموکراسی
بهادری – کانادا – مددکار اجتماعی، کنشگر
سیامک بهاری – استکهلم – فعال سیاسی
حمید بهرامی – ونکوور، کانادا – فعال حقوق بشر
شیرین بهرامی – سوئد
شهاب بهرامی – شوبو، سوئد – فعال سیاسی
نسرین بهتویی – ایران
ف. بهرنگی – هلند
مسعود بیتا – بلژیک – فعال حقوق بشر
ثریا بیگدلی – کانادا
کوروش پارسا – نیویورک
شعله پاکروان – برلین، آلمان
سیما پرنیان – ایران/شیراز – بشردوست
پریسا – کانادا
مریم پورتنگستانی – تورنتو، کانادا
سهیلا پورعابدیان – هارشتاد، نروژ – فعال در سازمان Den Pelat Form
احمد پورمندی – مونیخ، آلمان
علی پورنقوی – اوترخت، هلند
پریسا پوینده – هلند – آزادی زندانیان سیاسی و حقوق زنان
رژیار پویه – نورت ونکوور، کانادا – حقوقدان، کارزار جهانی نه به اعدام، انجمن خانوادههای پرواز PS752
تارا – ژنو، سوئیس
نینا تابان – تورنتو – فعال حقوق زنان
ریحانه تبریزی – میلان، ایتالیا – فعال سیاسی
ژاله تبریزی – فرانسه – جمعیت حقوق بشر آذربایجان ارک
رضا ترابی – کانادا
محمد ترابی – دانا پوینت، کالیفرنیا – فعال سیاسی و حقوق بشری
زهرا تکین – آکسفورد، انگلستان – کنشگر و فعال مدنی، کانون همبستگی ایرانیان
پاشا تواناتژاد – آلمان
امیر توکلی – گوتنبرگ، سوئد – سردبیر سایت روزنه
افسانه ثابت – کانادا
سارا ثابت راسخ – دوسلدورف، آلمان – فعال مدنی (مستقل)
سهیل ثابت راسخ – لاگونا هیلز، آمریکا – کنشگر سیاسی
رها ثابت سروستانی – فنلاند – محقق و مدرس در دانشگاه
علیرضا جافریان – پاریس، فرانسه
حسن جعفری – برلین، آلمان – فعال سیاسی
رضا جعفریان – پاریس – فعال سیاسی و عکاس
داود جلیلی – ایران، البرز، نظرآباد – مترجم و نویسنده
رویا جلیلزاده – اشپایر، آلمان
فردوس جمشیدی رودباری – هانوفر، آلمان – فعال سیاسی
بهروز جمشیدیان – لیون، فرانسه
جواد – ایران – پندار نیک، گفتار نیک، کردار نیک
منوچهر جوانمرد – فرانکفورت، آلمان
نوید جواهردوست – ترکیه – خبرنگار حقوق بشر
توران جیگارهای – سوئد
کامران چاهتل – ترکیه – فعال سیاسی
رضا حح – مشهد – معلم، پژوهشگر
مسعود حاتمی – آلمان
سمن حاجی محمد – ایالات متحده – IAFIran (یافیران)
اکبر حافظی – کریستیانساند، نروژ
کیوان حساس – برلین، آلمان
علیرضا حسنی – کرج، ایران
حمید حسینی – مادرید، اسپانیا
جعفر حسینزاده – بروکسل، بلژیک – فعال سیاسی و محیط زیست
معصومه حسینزاده – تهران، ایران
علی حقیقت – نروژ
سیامند حمزهآذر – تورنتو، کانادا – فعال سیاسی
قباد حیدر – ایران – شاعر و نویسنده، عضو کانون نویسندگان
پورنگ خادمی – برلین، آلمان
مهدی خادمی – هامبورگ، آلمان
محمد خاکساری – ایتالیا – روزنامهنگار، فعال صنفی
هاشم خان – سنخوزه، آمریکا – تحصیلات بینالمللی برای نخبگان و جوانان ایران
حسین خانی – یونشوپینگ، سوئد – بازنشسته
اسماعیل ختائی – فرانسه – جمهوریخواه، اتحاد جمهوریخواهان
فریده خدادادی کوچکسارایی – کانادا
زهرا خسروزاد – سبزوار، خراسان، ایران – مدرس زبان انگلیسی
محمد رضا خسروی – تهران، ایران – زندانی و فعال سیاسی
احمد خلفانی – آلمان – نویسنده
بهروز خلیق – کلن، آلمان
اسماعیل خلیلی – استکهلم، سوئد – فعال سیاسی، آزادیخواه و عضو کمیته بینالمللی علیه اعدام
سهیلا دالوند – اتاوا، کانادا – کمیته آزادی زندانیان سیاسی
کوروش دانش – رم، ایتالیا – مسئول سیاستهای مهاجرتی سندیکا CGIL در ایتالیا
شهلا دانشفر – لندن – کمپین برای آزادی کارگران زندانی (Free Them Now)
میترا دانشی – کانادا – فعال حقوق زنان
احمد درخشان – استانبول، ترکیه – نویسنده، معلم، فعال صنفی و مدنی و حقوق بشری
محبوبه درخشانی – منچستر، انگلستان – فعال اجتماعی
حامد درویش – کانادا – کانون حامیان عدالت
آناهیتا دولتآبادی – ایتالیا
فردوس دینی – کلن، آلمان – فعال سیاسی
المیرا راد – تورکو، فنلاند – زن، زندگی، آزادی – تورکو
مریم راد – تورنتو، کانادا – بهداشت و درمان
راد – آمریکا – فعال حقوق بشر
ژیلا رایت – لندن، انگلستان
ایرج رجبی – آمریکا
آناهیتا رحمانی – تورنتو، کانادا
بهرام رحمانی – استکهلم، سوئد – نویسنده، تحلیلگر و فعال سیاسی
صابر رحیمی – اسلو، نروژ
لیلا رستگار – ایران
جواد رستمی – ساری، ایران
جبرییل رستمی – هامبورگ، آلمان – کمیته حوزه اروپای مرکزی، کومله زحمتکشان کردستان
صبا رستمی – تورنتو، کانادا
رحیم رسولی – شاعر و نویسنده و عضو کانون نویسندگان ایران – ایران
ناهید رسولی – زنجان، ایران
هادی رسولزاده – بریتانیا، لیدز – حقوق بشر، سازمان حقوق بشر هانا
میترا رضایی – ایران
پانتهآ رضائیان – لسآنجلس، آمریکا – پزشک
ایمان رمضانی – تهران – هنری
سیاوش رنانی – اسلو، نروژ – Theplatform.no
سپیده روزبهان – بلژیک
هرمز رها – استکهلم، سوئد – کمیته بینالمللی علیه اعدام
حسین رئیسی – تورنتو، کانادا – وکیل، حقوق بشر، عدالت انتقالی / شورای حقوقدانان برای ایران دموکراتیک
سارا زارعی – ایران – شاعر، فعال کارگری و حقوق زنان
منصور زراعتی – استکهلم
اسماعیل زرگریان – استکهلم
شعله زمینی – وین، اتریش
عطیه زند – قم، ایران – دانشجو
محمد زندی – شاعر
ندا زنبوری – لندن، انگلستان – دندانپزشک
حسن زهتاب – مالمو، سوئد
حسین ساجدی – اسپانیا
ساره – تهران
زویا سپهری – آلمان – حقوق بشر
محمدرضا سرگلزایی – ونکوور، کانادا – روانپزشک و فعال حقوق بشر
مسعود سفرینسب – سوئد
ژینا سقز – کانادا – کمپین نجات زندانیان سیاسی و محکومین به اعدام
الناز سعیدی – ونکوور، کانادا
مهین سلطانی – کپنهاگ، دانمارک – فعال سیاسی، برانداز، مدافع حقوق بشر
آزاده سلیمانی – ایتالیا – انجمن مانا
کوروش سلیمی – فرانکفورت، آلمان – حقوق بشر
مهیار سماویش – رم، ایتالیا – کنشگر حقوق بشر، شبکه جهانی برای آزادی زندانیان سیاسی و عقیدتی در ایران
کمیل سهیلی – مشهد
جمیله سیروس ضیاء – ایران – روانپزشک
هایده سیروس ضیاء – تهران، ایران – پژوهشگر علمی
مهرداد سیفعلی – خنت، بلژیک
شهریار شاکری – بریزبین، استرالیا
مهرانگیز شاهمرادی – تورنتو، کانادا – معلم بازنشسته
ساسان شاهین – کلن، آلمان
منصوره شجاعی – هلند – پژوهشگر و فعال جنبش زنان
مهناز شریعت – انگلستان – عضو کارزار جهانی نه به اعدام
سمیرا شفیعحانی – تورنتو، کانادا
پرویز شمسی – برکلی هایتز، آمریکا
شیما – مشهد، خراسان رضوی، ایران
مصطفی صابر – ونکوور، کانادا – عضو هیات هماهنگی کارزار جهانی نه به اعدام در ایران
جمال صابری – ونکوور، کانادا – فعال سیاسی، کمیته آزادی زندانیان سیاسی
تهمینه صادقی – ونکوور – حقوق کار و پناهندگان
علیاصغر صادقی – فرانکفورت، آلمان – فعال سیاسی
کامبیز صادقپور – تهران، ایران
فریدون صارمی – مالمو، سوئد – بازنشسته
حسن صالحی – مالمو، سوئد – سخنگوی کمیته بینالمللی علیه اعدام
بهنوش صباح – آکسفورد، انگلستان – حقوق بشر و حقوق زنان
کیا صبری – فعال سیاسی
علی صدارت – نیویورک، آمریکا – رسانهگر، گروه رسانهای «رسانههای ملی همگانی بهمثابه شاخه چهارم دولت»
بدری صدرایی – برلین
میترا صفاری – کانادا – فعال سیاسی اجتماعی و حقوق بشر
جمال صفری – آلمان – فعال سیاسی
ابوذر صلحجو – گوتنبرگ، سوئد – کمیته آزادی زندانیان سیاسی
مینا صمیمی – وست ونکوور، کانادا
رضا طاهری – ایران
فریدون طهان – دیویس، کالیفرنیا، آمریکا – caliranianunity
جاوید طهماسبی – ژنو، سوئیس
پروین طور – تهران، ایران – آزاداندیش
الهام ظریفهوشیار – مشهد، ایران – هنر، محیط زیست
پیمان عابدیفر – ایران
مریم عادلخانی – نروژ– از اعضای کمیته بینالمللی علیه اعدام
خەبات عارفی – بریتانیا (UK)– فعال حقوق بشر
زهره عباسزاده – ایران
اسماعیل عبدی – فرانکفورت، آلمان – فعال صنفی معلمان
سیما عبدالحسینآبادی – کپنهاگ، دانمارک – فعال مدنی سیاسی
علی عبدالهی – نویسنده مترجم – آلمان
سیما عبدلی – کپنهاگ، دانمارک – فعال مدنی سیاسی
آزاده عربشاهی – تهران – آموزش
مصطفی عزیزی – تورنتو، کانادا – فیلمساز
گوهر عشقی – مادر ستار بهشتی – بنیاد راه ستار بهشتی
داریوش عظیمپور – هلسینگبورگ، سوئد – ایران پروتست
مانی عظیمزاده – تورنتو، کانادا – آموزش
سیامک علامه – بلژیک – زن، زندگی، آزادی
ژیلا عمرانی – هلند – فعال حقوق بشر، کنشگر سیاسی و عضو کمپین زندانیان سیاسی و لغو اعدام
مژگان غفاری شیروان – یووسکوله، فنلاند – روزنامهنگار و پژوهشگر حقوق بشر در سازمان حقوق بشر ایران
علاءالدین فاضل – بیلفلد، آلمان – دفاع از دموکراسی و حقوق بشر، کمپین نه به اعدام
هاشم فاضلی – سوئیس – کمیته آزادی زندانیان سیاسی
همایون فاطمیزاده – اتاوا، کانادا – جمهوریخواهان دموکرات ایران
فاطمه فدیرز – استکهلم، سوئد
مسعود فراز – ونکوور، کانادا – فعال سیاسی از حزب چپ ایران
جمشید فرشیدفام – ونکوور، کانادا – فعال سیاسی، زندانی سیاسی سابق در رژیم ایران
سیامک فرید – بلژیک – شبکه WLF بلژیک
مهین فریدریشس – هامبورگ، آلمان – عضو گروه Onevision
ایرج فریدونفر – هایدلبرگ، آلمان
محسن فومنی – سوئد
فراز فیروزی – وکیل وحقوقدان بینالمللی
فائزه قاسمی – ایران
فاطیما قدسی – رگنسبورگ، آلمان – فعال حقوق زنان
فائزه قربانی – همدان، ایران
احد قربانی دهناری – سوئد – نویسنده و کنشگر سیاسی سوسیال دموکرات
رضا قرشی – آمریکا – فعال
مسعود قلیپور – سوئیس – FreeIran.Switzerland
سارا ک. – تورنتو، کانادا
آزاده کازرانی – تورنتو، کانادا
داریوش کاشانی – فرانکفورت، آلمان – ایران
مونا کاشف – آمریکا
مهری کاظمی – ونکوور، کانادا – فعال حقوق بشر
مهری کاون – استکهلم، سوئد – فعال حقوق زنان، وایز
کیانا کثیری – اسلو، نروژ – فعال مدنی
لیلی کرانه – ایران
کاظم کردوانی – برلین، آلمان – جامعهشناس
جمشید کرمی – استکهلم، سوئد – فعال سیاسی/مدنی
الناز کریمی – فعال سیاسی
اصغر کریمی – انگلستان – عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست کارگری ایران
بهزاد کریمی – هلند – از حزب چپ ایران
محمد کریمی – اشتوتگارت، آلمان – حزب کمونیست کارگری ایران
افشین کروندی – اسلو، نروژ – فعال مدنی
طناز کلاهچیان – روتردام، هلند – حقوقدان و وکیل دادگستری
بابک کمالی – پکن، چین
تبسم کیا – کارلسروهه، آلمان – حقوق بشر
خلیل کیوان – استکهلم، سوئد – حزب کمونیست کارگری ایران
طاها گلرخ – تورنتو، کانادا – مسئول کمیته بینالمللی علیه اعدام در تورنتو
حسن گلزاری – زندانی سیاسی سابق و فعال علیه اعدام
حسن گلشاهی – آلمان – حزب چپ ایران
سهیلا گلشاهی – هلند
زهره گودرزی – پلینو، آمریکا
امیر علی لاشوری – لیون، فرانسه – دانشجو/ فعال
سوران لطفی – آلمان – فعال صنفی
لیلا – ایران – روانشناس
عظیم ماتور – فرایبورگ، آلمان – کارزار علیه اعدام
دنیا ماشااللهپور – مالمو، سوئد
لیلا ماندرلی – میلان، ایتالیا – فعال ضد جمهوری اسلامی، مترجم
الهام متوسل – لیدز، انگلستان
محسن نژاد – سانفرانسیسکو، آمریکا – باورمند به حقوق بشر
میترا محبوبی – فرانسه – البرز
جاوید محمدی – لسآنجلس، آمریکا – شاعر و نویسنده
شوکت محمدی– زندانی سیاسی سابق و فعال آزادی زندانیان سیاسی
نسرین محمدی – پاریس، فرانسه – رادیو عصر جدید و کانال آگاهی فارس و کانال رسوا کن
شیدا محمودی – تورنتو، کانادا
فرشاد محمودی – برلین – گروه مدنی و سیاسی فراجناحی سیمرغ
محمود مداح – لندن، انگلستان – گروه ۲۵ شهریور
سیاوش مدرسی – لندن، بریتانیا – روزنامهنگار، فعال سیاسی
دیاکو مرادی – نروژ – روزنامهنگار و فعال حقوق بشر
نامو مرادی – سوئد – کتابفروش
هما مرادی – کلن، آلمان – فمینیست / چپ مستقل
رضا مریدی – وزیر سابق علوم و دانشگاه های انتاریو در کانادا
مهدیس مرعشی – استرالیا
شکرالله مسیحپور – ایران – فعال سیاسی
سوزان مسگران – آلمان – هنرمند
منیر مشعشعی – واشنگتن – نه به اعدام
ملکه مصطفی سلطانی – اوپسالا، سوئد – فعال سیاسی
علی مصلحی – کاشان، ایران – روزنامهنگار
دکتر عماد مصطفی – مونیخ، آلمان – فعال سیاسی، خواستار تغییر بنیادی و برقراری جمهوری دموکراتیک
سروش مظفرمقدم – نویسنده – آلمان – بنیاد راه ستار بهشتی
پروین معاذی – کلن، آلمان – فعال سیاسی
سمیرا مقدمی – فرانکفورت، آلمان
نسترن مکارمی – برلین، آلمان – نویسنده
سیامک مکی – برمن، آلمان – فعال سیاسی
علی ملک – هامبورگ، آلمان – کنشگر حقوق بشر، انجمن حقوق بشر و آزادی هامبورگ
اکبر ملکپور – سوئد – فعال سیاسی
کتایون ملکزاده – پاریس، فرانسه
بهروز ملکشاه – کلن، آلمان – شاعر، نویسنده، فعال سیاسی
امیر ممبینی – سوئد
اسفندیار منفردزاده – لسآنجلس، آمریکا
موسوی – پاریس، فرانسه
محمد موسویان – پالو آلتو، آمریکا – بازنشسته
فرح مهاجر – تورنتو – بنیانگذار و مدیر اجرایی سازمان IHC
غزال مهتدی – سوئیس – حقوق بشر
مهرداد مهرجو – کویینزلند، استرالیا – شاعر، نویسنده و فعال حقوق بشر
پیمان میرزایی – ونکوور، کانادا
مهران میرفخرایی – بولونیا، ایتالیا – فعال سیاسی، کمیته آزادی و دفاع ایتالیا
مینا مینایی – ایران – فعال حقوق کودکان و فعال حقوق بشر
حسن نادری – پاریس، فرانسه – فعال سیاسی
فاضل نادری – مالمو، سوئد
آرش ناصری – تورنتو، کانادا – حزب کمونیست کارگری
نادر ناصری – استکهلم، سوئد
پیروز نامی – ایران – کانون صنفی معلمان
حسن نایب هاشم – وین، اتریش
رضا نجفی – آلمان
صبری نجفی – ایتالیا – زنان و حقوق بشر
میترا نجفی – هلسینگبورگ، سوئد – ایران پروتست
فرشید نجمآبادی – Kvidinge، سوئد
فریبرز نجمآبادی – Kvidinge، سوئد
سارا نخعی – استکهلم، سوئد – عرصه پناهندگی / فدراسیون سراسری پناهندگان ایرانی
شمیلا نژادهاشمی – آلمان – فعال سیاسی
مجتبی نظری – سوئد – فعال سیاسی
سوزان نعیمی – تهران، ایران – فعالیت خاصی ندارم
لیلی نمین – واشنگتن – همراهان راه آزادی
نسان نودینیان – کلن، آلمان – فعال سیاسی
دکتر نسیم نوروزی – مونیخ، آلمان
عطیه نیکنفس – خرونینگن، هلند – فعال سیاسی
امیر نیلو – استکهلم، سوئد – شهروندان ایران
مرضیه نیلو – سوئد
آرش وصلی – ژنو، سوئیس – فعال مدنی
سعید هرمزی – سوئد – فعال حقوق بشر
بابک یزدی – تورنتو، کانادا – مدیر اجرایی کانون خاوران
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
علی خامنهای در اولین سخنرانی حضوری خود پس از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل گفت محاسبه و نقشه متجاوزان این بود که با حمله به برخی شخصیتها و مراکز حساس ایران، سپس با به میدان آوردن هستههای خفته مزدوران خود و با تحریک مردم و به خیابان کشیدن آنها، کار نظام را تمام کنند.
به گزارش ایسنا، خامنهای صبح روز چهارشنبه، ۲۵ تیر ۱۴۰۴ در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه و رؤسای دادگستریهای سراسر کشور، درباره نقشه «دشمن» برای اسقاط نظام او توضیح داد.
بخشهایی از سخنان خامنهای:
⦁ کار بزرگ مردم در جنگ ۱۲ روزه از جنس عزم، اراده و اعتماد بهنفس ملی بود، چرا که نَفس وجود روحیه و آمادگی مقابله با قدرتی همچون آمریکا و سگ زنجیری آن رژیم صهیونیستی، بسیار ارزشمند است.
⦁ او با اشاره به خاطرات منتشر شده از عوامل رژیم پهلوی که حتی در خفا و جلسات خصوصی نیز جرأت اعتراض به آمریکا را نداشتند، گفت: ایران از آن دوران، به جایی رسیده است که نه تنها از آمریکا نمیترسد بلکه آن را میترساند و این روحیه و اراده ملی همان چیزی است که ایران را سربلند میکند و به آرزوهای بزرگ خود میرساند.
⦁ هم دوستان و هم دشمنان بدانند ملت ایران در هیچ میدانی به صورت طرف ضعیف حاضر نخواهد شد. ما از همه ابزارهای لازم همچون منطق و نیروی نظامی برخورداریم؛ بنابراین چه در میدان دیپلماسی و چه در میدان نظامی، هر گاه وارد شویم به توفیق الهی با دست پُر وارد خواهیم شد.
⦁ با وجود آنکه رژیم صهیونیستی را سرطان و آمریکا را بخاطر پشتیبانی از آن، جنایتکار میدانیم ولی ما به استقبال و پیشواز جنگ نرفتیم اگرچه هر گاه دشمن حمله کرد پاسخ ما کوبنده و محکم بود.
⦁ اگر رژیم صهیونیستی خم نشده و به زمین نچسبیده بود و قادر به دفاع از خود بود، اینگونه به آمریکا متوسل نمیشد اما فهمید که از عهده جمهوری اسلامی برنمیآید.
⦁ مرکز مورد تهاجم ایران مرکز فوقالعاده حساس آمریکا در منطقه بود و هر گاه سانسورهای خبری برطرف شود مشخص خواهد شد که ایران چه ضربه بزرگی وارد کرده است. البته ضربهای از این بزرگتر هم میتوان به آمریکا و دیگران وارد کرد.
⦁ محاسبه و نقشه متجاوزان این بود که با حمله به برخی شخصیتها و مراکز حساس ایران، نظام ضعیف خواهد شد و آنگاه با به میدان آوردن هستههای خفته مزدوران خود از منافق و سلطنتطلب تا اراذل و اوباش، میتوانند با تحریک مردم و به خیابان کشیدن آنها، کار نظام را تمام کنند.
⦁ در عمل دقیقاً بر عکس طراحی دشمن اتفاق افتاد و معلوم شد بسیاری از محاسبات برخی افراد در زمینههای سیاسی و امثال آن نیز صحیح نیست.
⦁ خداوند نقشه آنها را باطل و مردم را به پشتیبانی از دولت و نظام وارد میدان کرد و مردم نیز بر خلاف تصور دشمن به حمایت و پشتیبانی جانی و مالی از نظام برخاستند.
⦁ سخن گفتن و کنار هم ایستادن افرادی با وزن مذهبی کاملاً متفاوت و جهتگیریهای سیاسی گوناگون و حتی متضاد را باعث ایجاد اتحاد عظیم ملی بود. همگان اعم از روزنامهنگار، قاضی، مسئول دولتی، روحانی و امامجمعه موظف به صیانت و حفاظت از اتحاد ملی هستند.
⦁ وجود اختلاف سلیقه سیاسی و وزن متفاوت مذهبی منافی کنار هم ایستادن برای دفاع از حقیقتی مشترک به نام دفاع از ایران عزیز و نظام اسلامی نیست. تبیین و رفع مغالطات لازم است اما به میان کشیدن ایرادهای غیر لازم و بحث درباره آنها و جنجال بر روی مسائل کوچک مضرّ است و حتی ابطال مغالطه باید به بهترین شکل انجام شود که مشکلی برای کشور ایجاد نشود.
⦁ اظهار وفاداری به نظام و تأیید و حمایت از سیاستهای کلی را ضروری و مفید است اما نباید اختلافنظرهای موجود و این جناح و آن جناح کردن را که کاری مضرّ است غلیظ کرد.
⦁ شور و هیجان عمومی مردم بخصوص جوانان امری لازم و خوب است اما بیصبری و پا به زمین کوبیدن و اعتراض به اینکه چرا فلان کار انجام نشد، مضرّ است.
⦁ فعالیت دستگاههای مسئول نظامی و دیپلماسی با قوت و با جهتگیری درست بیاد استمرار یابد. البته به جهتگیریها باید توجه کنند چرا که بخصوص در عرصه دیپلماسی، جهتگیری بسیار مهم است و باید با مراقبت و دقت، کار شود.
⦁ اعتراض یک نفر به یک مسئول در قضیهای نظامی یا دیپلماسی ممکن است. نمیگوییم اعتراض خود را مطرح نکنند اما اعتراض و انتقاد باید با لحن قابل قبول و پس از تحقیق و اطلاعیابی انجام شود چرا که گاهی برخی اظهارات و اعتراضهایی که در رسانهها منعکس میشود، ناشی از بیاطلاعی است.
⦁ مسئولان باید با قوت و روحیه کامل به کار خود ادامه دهند. همه بدانند که خداوند طبق آیه «وَ لَیَنصُرَنَّ اللهُ مَن یَنصُرُه»، نصرت خود را بر ملت ایران و ذیل نظام اسلامی و چتر قرآن و اسلام تضمین کرده و این ملت یقیناً پیروز خواهد شد.
⦁ نتیجه همه سفارشها به قوه قضائیه باید در اعتماد مردم به آن متبلور شود. بارها در دیدار مسئولان قضایی گفتهایم که باید به شکلی عمل کنیم که هر کسی در هر گوشه کشور مورد ظلم و تعدّی قرار گرفت، بداند مشکل او با مراجعه به دادگستری حل میشود.
⦁ لازمه دستیابی به این نقطه مطلوب رسیدگی و مبارزه با فسادِ درون و بیرون از قوه قضائیه است. مبارزه با فساد باعث ایجاد امید و اعتماد در مردم میشود.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
آن مقاماتی که دغدغه ایران دارند
آنها که دلشان برای بقا و سربلندی ایران میسوزد
آنها که پذیرفتهاند شرایط امروز کشور ناپایدار است و خطرهای بزرگی در کمین ایران عزیزمان نشسته.
این روزها، آرام و قرار ندارند!
و یکی از دغدغهمندهای واقعی کشور، که از پشت میلههای زندان آرامش ندارد؛
“دکتر مصطفی تاجزاده” است.
چهار دقیقه بیشتر امکان گفتگو نداریم، و من میدانم بسیاری، حتی در میان تصمیمگیران، دلشان میخواهد بدانند، راه حلی که آقای تاجزاده ارائه میدهد، چیست.
هیچکس تردیدی در وطندوستی او ندارد. هیچکس نمیتواند او را متهم کند منافع شخصی دارد. کمتر کسی به اندازه او سختی کشیده و دشمنان مصطفی هم، به صداقت و فکر بلندش، باور دارند.
همینکه میشنود من هم خیلی نگرانم، بیپرده و محکم راه را نشان میدهد؛
“مادام که سیاستمداران آمریکا احساس کنند حاکمیت پشتوانه ملی ندارد، امتیاز میگیرند و هیچ امتیاز مهمی نمیدهند!
اما اگر آنها احساس کنند با یک ملت طرفاند، مجبورند امتیاز پشت امتیاز به ما بدهند.”
او یک جمله کلیدی و مهم میگوید؛
“لازمه مذاکره و توافق با آمریکا، گفتگو و توافق با ملت است”
و اضافه میکند:
“مشکل اقتصاد ما، تحریم است و مشکل تحریم هم از قهر با ملت. اگر آن حل شود، هم مشکل تحریم حل میشود، هم اقتصاد و هم تهدیدها.
اگر با ملت آشتی کنند، بگویند ما تسلیم رأی ملت هستیم، تهدیدها رفع میشوند، چیزی هم بماند، ملت از پس تحریم و حتی تهدید جنگ هم، برمیآید.”
میگویم آقا مصطفی راه حل عملی بگو! کلیگویی مشکلی را حل نمیکند. سالها وجود بیاعتمادی، شکافهای اجتماعی، سرخوردگی مردم، که ظرف یکی دو هفته رفع نمیشود!
و مصطفی محکمتر از قبل جوابم را میدهد؛
“اتفاقا امروز، وقت برداشتن این قدم مهم است! مردم نشان دادند شرایط را به خوبی درک میکنند، آنها الان در صحنه حاضرند، اگر حکومت بتواند مردم را پشت خود قرار بدهد، آمریکا مجبور است کوتاه بیاید و امتیاز بدهد، اسرائیل هم هیچ غلطی نمیتواند بکند!
و لازمه آمدن مردم پشت حکومت آنست که آشتی اتفاق بیفتد، و مردم تغییرات را با همه وجود لمس کنند.
صدایی از پشت تلفن یادآوری میکند این تماس از زندان تهران بزرگ است و تماس گیرنده زندانی است!
من دلم میسوزد. نمیخواهم باور کنم صدا از زندان است. دلم نمیخواهد تماس قطع شود.
اما سی ثانیه دیگر صدا قطع میشود.
ساکت میمانم فقط او بگوید؛
“مشکل خارج نیست، مشکل داخل است.
حتی مشکل تحریم و تهدید هم، از داخل است!”
و دوباره تکرار میکند؛
“اگر اینها (دشمنان) احساس کنند، ملت پشت حکومت نیست، یا حکومت با اکثریت درافتاده، فشار پشت فشار خواهند آورد و امتیاز پشت امتیاز خواهند گرفت، هیچ مشکلی هم حل نمیشود.
اما اگر مردم را وارد صحنه تصمیمگیریها کنند...”
صدا قطع میشود!
من بقیهاش را میدانم؛
آن وقت ایران نجات پیدا خواهد کرد. مشکلات رفع خواهند شد، سختیها را مردم خودشان تحمل میکنند، و کشور در مسیر رشد و توسعه قرار خواهد گرفت.
تماس قطع شده و من بهجای مصطفی تاجزاده میگویم؛
راه حل وجود دارد.
هیچ مشکلی بدون راهحل نیست
اگر مسیر را درست برویم
اگر بهجای امید بستن به خارج
به جای تکیه بر تندروها، از هر طرف
به جای تکیه بر مدیرانی که نشان دادند این کاره نیستند!
به ندای دلسوزان گوش داده شود.
اگر ایران با نظر خردمندان اداره شود.
یعنی شایعات به تحقق میپیوندد؟
و بزودی اولین قدم برای آشتی ملی
با آزاد شدن زندانیان سیاسی
با برداشته شدن حصر
با تغییر در مدیریت صدا و سیما
و با اصلاح سیاستهایی که کشور را به بحران کشانده
اتفاق میافتد!؟
من فقط میتوانم دعا کنم.
مثل همه مردم!
تلگرام نویسنده
@ghomeishi3
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
مردی که دادستانی فدرال آلمان او را مظنون به جاسوسی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران میداند، به آلمان منتقل شد. در همین حال، اداره حفاظت از قانون اساسی آلمان (سرویس امنیتی آلمان) به شرکتهای آلمانی درباره جاسوسی ایران هشدار داده است.
علی س. تبعه دانمارک با ریشه افغانستانی است و محل تولد او کابل است. اسرویس امنیتی آلمان برای چند روز او را در برلین تحت نظر داشت. پس از آن او در ۲۶ ژوئن به دستور دادستان کل فدرال در شهر آرهوس دانمارک دستگیر شد. در نهایت، اداره فدرال تحقیقات جنایی آلمان (BKA) تحقیقات علیه این مرد ۵۳ ساله را بر عهده گرفت.
به اعتقاد بازرسان، علاقه علی س. به اماکن اسرائیلی یا یهودی در برلین به دلایل توریستی نبوده است. بر اساس اظهارات دادستانی آلمان، او متهم است که سه مکان را شناسایی کرده، از جمله یک سوپرمارکت و دفتر انجمن آلمانی-اسرائیلی.
بر اساس اطلاعات شبکه اول تلویزیون آلمان (ARD) و شبکه تلویزیونی جنوبغرب آلمان (SWR)، او همچنین وزارت خانواده آلمان را زیر نظر داشته است. کارین پرین، وزیر خانواده آلمان، ریشههای یهودی دارد. همچنین گزارش شده که او به نمایندگان مجامع یهودی در برلین نیز علاقه نشان داده است.
بازداشت موقت در آلمان
روز دوشنبه ۱۴ ژوئیه، علی س. به درخواست دادستانی فدرال به آلمان منتقل و در کارلسروهه، به قاضی تحقیق در دیوان عالی آلمان تحویل داده شد. طبق شبکههای ARD و SWR، او سکوت کرد و هیچ اظهاراتی ارائه نداد. او اکنون در بازداشت موقت به سر میبرد.
دادستانی فدرال آلمان، علی س. را به فعالیت جاسوسی برای سرویسهای اطلاعاتی متهم کرده و ادعا میکند که او به دستور ایران جاسوسی کرده است. به نظر میرسد هدف از این جاسوسی، شناسایی اهداف برای حملات احتمالی بعدی بوده است. با این حال، از نظر بازرسان، در حال حاضر شواهد کافی برای اثبات برنامهریزی یک حمله مشخص وجود ندارد.
الکساندر دوبرینت، وزیر کشور آلمان، اوایل ژوئیه اعلام کرد که علی س. همچنین تلاش کرده افرادی را برای انجام حملات آتشسوزی استخدام کند. گفته میشود او در ژانویه توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران استخدام و مأموریت یافته است.
هشدار سرویس امنیتی آلمان به شرکتها
در همین حال، سرویس امنیتی آلمان به شرکتهای آلمانی درباره حملات جاسوسی از سوی ایران یا گروههای نیابتی وابسته به ایران هشدار داده است. در یک اطلاعیه امنیتی به شرکتها آمده است که گزارشهای مربوط به فعالیتهای سرویسهای اطلاعاتی ایران در سالهای اخیر افزایش یافته است. همچنین «شواهد مربوط به تهدیدات تروریستی با حمایت دولت» رو به افزایش است.
به ویژه، مخالفان و افرادی که به عنوان دشمنان حکومت ایران در خارج از کشور شناخته میشوند، در کانون توجه قرار دارند. در تلاشهای جاسوسی و برای آمادهسازی حملات، اغلب از به اصطلاح «پروکسیها»، یعنی ساختارهای نیابتی، استفاده میشود. علاوه بر این، جاسوسی سایبری با انگیزههای سیاسی نیز گزارش شده است.
طبق اعلام سرویس امنیتی آلمان، در حال حاضر شواهد مشخصی از تهدید علیه نهادها در آلمان وجود ندارد. با این حال، تشدید بیشتر اوضاع در خاورمیانه ممکن است باعث شود رژیم ایران دستور حملات تروریستی دولتی در خارج از کشور، از جمله احتمالاً در آلمان، صادر کند.
در این اطلاعیه آمده است: «باید بهویژه این احتمال در نظر گرفته شود که ایران یا پروکسیهای تحت امر آن علیه اهداف (طرفدار) اسرائیلی، (طرفدار) یهودی یا (طرفدار) آمریکایی در خارج از اسرائیل اقدام کنند.» همچنین مخالفان و سایر افرادی که با ایران ارتباط دارند ممکن است بیش از پیش در معرض خطر قرار گیرند. همچنین احتمال حملات سایبری مستقیم علیه نهادهای آلمانی وجود دارد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
ضرب الاجل فرانسه برای بازگرداندن تحریم های سازمان ملل علیه ایران
ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه روز سهشنبه اعلام کرد که این کشور، بریتانیا و آلمان تا پایان ماه اوت مکانیسم بازگرداندن خودکار تحریم های سازمان ملل را علیه ایران فعال خواهند کرد.
وزیر خارجه فرانسه پیش از دیدار با وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: «این یک واقعیت است: ایران تعهداتی را که ۱۰ سال پیش در مذاکرات برنامه هستهای ایران پذیرفته بود، نقض کرده است.»
او افزود: «بنابراین، فرانسه و شرکایش حق دارند تحریمهای جهانی علیه تسلیحات، بانکها و تجهیزات هستهای را که ۱۰ سال پیش برداشته شده بود، دوباره اعمال کنند. بدون تعهد قوی، ملموس و قابل راستیآزمایی از سوی ایران، ما حداکثر تا پایان اوت این کار را انجام خواهیم داد.»
وزیر خارجه فرانسه همچنین گفت بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی باید اجازه بازگشت به ایران را داشته باشند و فرآیند دیپلماتیکی آغاز شود که به حل و فصل مذاکرهشده فعالیتهای هستهای، موشکی و ناپایدارکننده ایران منجر شود.
بر اساس مفاد قطعنامه سازمان ملل که پیمان هستهای ۲۰۱۵ را تصویب کرده، آخرین مهلت برای سه قدرت اروپایی برای بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه تهران ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ است. به گزارش نشنال، اوایل این ماه، رئیسجمهور فرانسه، امانوئل مکرون، برنامه هستهای ایران را به محور گفتوگوی تلفنی خود با همتای روس ولادیمیر پوتین، تبدیل کرد.
این گفتوگوی دو ساعته بین رهبران فرانسه و روسیه که پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ قطع شده بود، به دلیل فوریت وضعیت در ایران پس از مداخله آمریکا در حمایت از جنگ هوایی اسرائیل با ایران و بمباران تأسیسات هستهای، برگزار شد.
امانوئل مکرون اخیراً با دیدگاههای آمریکا همسو شده که ایران نباید اجازه غنیسازی حتی برای اهداف صلحآمیز را داشته باشد. ولادیمیر پوتین که از متحدان ایران است، در تماس با مکرون گفته بود لازم است به حق ایران در توسعه صلحآمیز انرژی هستهای احترام گذاشته شود.
جهان دیپلماسی
@samassoumi
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز دوشنبه ۲۳ تیر در سخنرانی تازهای گفت که یک روز پیش از عملیات «چکش نیمهشب» شخصا دستور به تاخیر انداختن این اقدام نظامی آمریکا علیه تاسیسات هستهای جمهوری اسلامی را صادر کرده بود تا اثر غافلگیری حفظ شود.
او گفت در جریان تماشای یک گزارش تلویزیونی در شبکه سیانان متوجه شد که عملا برنامه پرواز هواپیماهای نظامی آمریکا و زمان ورودشان به حریم هوایی ایران گزارش شده است. ترامپ با انتقاد از این موضوع، گفت: «با خودم گفتم این عجیبه... بعد با ژنرال ریزن کین (رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا) و پیت هگست (وزیر دفاع آمریکا) تماس گرفتم گفتم دارم اخبار میبینم که زمان پرواز فردا رو اعلام کردند...شما چه فکر میکنید؟»
رئیس جمهوری آمریکا افزود که آنها گفتند ما کار را تکمیل خواهیم کرد و «آنها را منفجر میکنیم» و بمبافکنهای بی-۲ با هواپیماهای اف-۲۲ «که زیباترین هواپیماهایی است که تاکنون ساخته شده است» و همچنین با جنگندههای اف-۳۵ اسکورت میشوند.
آقای ترامپ در ادامه با اشاره به وضعیت خطرناک حریم هوایی ایران افزود که در تماس با آن دو «گفتم آیا غافلگیری بهتر نیست؟ گفتند بله. پس گفتم عملیات رو لغو میکنم و زمان دیگری را تعیین میکنم. همان روز قبل اعلام کردم که عملیات لغو شده است.» او گفت قرار بود که سپس دو یا سه هفته دیگر عملیات انجام شود اما «سپس جلسهای داشتم و گفتم ایدهای دارم!»
آقای ترامپ گفت با وجود اعلام لغو عملیات، نیروهای آمریکایی به دستور او در همان ساعت اعلامشده قبلی، پرواز کردند و با هواپیماهای پنهانکار و جنگندههای فوقمدرن وارد عمل شدند: «پس همه فکر میکردند [عملیات] لغو شده است. من گفتم بگذارید همان زمان قبلی دقیقا باشد. ما قرار بود روز بعد پرواز کنیم و پرواز کردیم و آن زمانی است که هواپیماها به گوام رفتند....»
رئیس جمهوری آمریکا گفت «تنها زمانی که میدانستند ما نمی آییم، همان وقتی بود که واقعا آمدیم.» رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد که دلیل این امر این است که او پوشش زیادی در رسانهها دارد و همه فکر میکردند که عملیات در تاریخ تعیین شده لغو شده است.
در عملیات چکش نیمهشب ایالات متحده آمریکا به سه سایت هستهای در نطنز، اصفهان و فردو حمله کرد. آقای ترامپ پیشتر بارها به جمهوری اسلامی گفته بود که اگر به توافق نرسد و غنیسازی اورانیوم در ایران را متوقف نکند، با حمله نظامی روبرو خواهد شد. نخست وزیر اسرائيل، بنیامین نتانیاهو، نیز گفته است که برنامه هستهای جمهوری اسلامی «به فاضلاب» فرستاده شده است.
صدای آمریکا
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
حمله پهپادی روز سهشنبه، ۱۵ ژوئیه، تولید میدان نفتی سرسنگ در کردستان عراق را متوقف کرد. شب گذشته نیز دو پهپاد خسارات مادی به میدان دیگری در نزدیکی اربیل وارد کردند.
دو مهندس به خبرگزاری رویترز گفتند که تولید نفت پس از انفجار در میدان سرسنگ به عنوان یک اقدام احتیاطی متوقف شد. همزمان، وزارت منابع طبیعی کردستان عراق اعلام کرد که این انفجار ناشی از حمله پهپادی بوده است.
هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است، اما منابع امنیتی کردستان عراق به رویترز گفتند که تحقیقات اولیه نشان میدهد که پهپاد از مناطق تحت کنترل شبهنظامیان تحت حمایت ایران آمده است.
این وزارتخانه جزئیات بیشتری در مورد آنچه که آن را “حمله تروریستی” توصیف کرد، ارائه نکرد.
یکی از مهندسان نفت در میدان سرسنگ در منطقه دهوک در شمال عراق گفت که ستونهای سنگین دود از میدان سرسنگ در منطقه دهوک در شمال عراق بلند شده است. شرکت انرژی “اچ کی ان” (HKN Energy)، اپراتور میدان، اعلام کرد که توقف تولید در حالی رخ داده است که آتشنشانان در تلاش برای خاموش کردن آتش بودهاند. او بعداً افزود که تیمهای واکنش اضطراری خسارات را مهار کردهاند.
وزارت نفت عراق و “اچ کی ان” اعلام کردند که این حادثه تلفات جانی نداشته است.
این شرکت بدون ارائه جزئیات بیشتر در مورد علت انفجار، اعلام کرد که این حادثه در دست بررسی است و ارزیابی کامل خسارات آغاز شده است.
«حمله پهپادی» به یک میدان نفتی در جنوبغرب اربیل
منابع خبری اقلیم کردستان عراق از حمله دو پهپاد حامل مواد منفجره به میدان نفتی خورمالا در جنوبغرب اربیل خبر دادند.
رسانه روداو نوشت که «یک منبع امنیتی» به سایت خبری گفت که در این حمله که دوشنبه شب صورت گرفت تلفاتی گزارش نشده است.
میدان نفتی خورمالا در حدود ۶۰ کیلومتری جنوبغربی شهر اربیل واقع شده است.
روداو به نقل از یک مقام گفته است که این پهپادها وارد حریم هوایی اقلیم کردستان شدند و نیروهای «ائتلاف جهانی برای مبارزه با داعش» که تحت رهبری آمریکا هستند، آنها را سرنگون کردند.
طبق این گزارش «منبع امنیتی» افزود که یک پهپاد سوم نیز وارد حریم هوایی منطقه شد، اما سپس ناپدید شد و «گمان میرود به پایگاه خود بازگشته باشد.»
تا زمان انتشار این گزارش، اطلاعاتی درباره خسارات احتمالی این حمله منتشر نشده است.
پیش از این نیز گزارش شده بود که بامداد دوشنبه یک پهپاد انتحاری دیگر در نزدیکی فرودگاه بینالمللی اربیل رهگیری و سرنگون شد. اما هیچگونه تلفات یا خسارت مالی گزارش نشد.
روداو میگوید اقلیم کردستان عراق در هفتههای اخیر بهویژه در جریان و پس از جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل شاهد افزایش چشمگیر حملات پهپادی بوده است.
پیش از این شبهنظامیان وابسته به جمهوری اسلامی در مناطق مختلف خاورمیانه دست به حملات پهپادی میزدند. جمهوری اسلامی در طول کمتر از دو سال گذشته از جمله با حملات کوبنده اسرائيل به حزبالله و حماس و همچنین سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، شاهد افول آشکار نفوذ خود در این منطقه بوده است.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفتوگو با هممیهن تاکید کرد: «در مجلس دهم و زمانی که رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی بودم، در ۲۸ سفر تقریباً به تمام مرزهای کشور تا نقطه صفر مرزی رفتم، با توجه به مباحث مطرحشده در جلسه با فعالان اقتصادی استانها، علاوه بر مطالعاتی که پیش از آن انجام داده بودم، «طرح جامع مدیریت توسعه در مرز» را طراحی کردم. با وجود اینکه رئیس کمیسیون امنیت ملی بودم چند ماه تلاش کردم تا فقط چند دقیقه از برخی مسئولان کشور وقت بگیرم و این طرح را ارائه دهم، اما هیچ وقت موفق نشدم. حتی برخی از مسئولان مانند اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و ائمه جمعه تهران را هم واسطه کردم تا یک ملاقات چنددقیقهای با مسئولان بگیرم و طرح را ارائه کنم.»
او افزود: «من بهعنوان رئیس مهمترین کمیسیون مجلس نتوانستم و جای تاسف دارد که زنی به اسم «کاترین شکدوم» که الان برخی خبرگزاریهای به اصطلاح اصولگرا مدعیاند فقط ۱۸ روز در ایران بوده، توانسته با بسیاری از مسئولان کشور دیدار کند و در پایگاههای مسئولان صاحب نقش شود. یا او بیش از ۱۸ روز در ایران بوده و حتماً یا اسامی دیگری آورده و یا اینکه کانونهای نفوذ وحشتناکی داشته که بسیار موفقتر از مسئولان رسمی کشور توانسته در کانونهای تصمیمگیری حضور پیدا کند. این موضوع نشان میدهد که متاسفانه در ایران نفوذ را همچون بسیاری از مسائل دیگر، به گونهای دیگر تعریف کردند. یعنی بخشی از کسانی که مسئول مقابله با نفوذ بودند؛ به سمت نخبهکشی و دخالت در انتخابات مختلف روی آوردند و نتیجه کار آنها خانهنشین کردن تعداد قابل توجهی از کارشناسان دلسوز بود و حاصل عملکرد آنها حضور برخی از افرادی بوده که نهتنها خدمتی به منافع ملی نکردند، بلکه کشور تاوان اشتباهات آنها را پس میدهد.»
فلاحتپیشه تاکید کرد: «به عنوان مثال برخی از افرادی که الان صاحبمنصب هستند با ادعاهای دروغ مذاکره را پرهزینه کردند. همان کسی که به دروغ مدعی بود؛ «به عنوان ضمیمه برجام قرار شده که سر سرداران کشور به آمریکا تحویل داده شود.» او با دروغ به منصب رسید. یا کسانی که با حضور در رسانه ملی هنوز هم برای کشور مسئله درست میکنند. اخیراً با ادعای تحریم اروپا (اروپایی که هیچ نقش مثبتی در برجام نداشته) بهانه دست اروپا میدهند که مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کند. به همین دلیل معتقدم که «نفوذ هم در ایران به خوبی تعریف نشده است. برخی از افراد، از اسم نفوذ برای نفوذ بیشتر خود در کانونهای ثروت و قدرت استفاده کردند و به مسئولیت خود در مقابله با نفوذ عمل نکردند و نتیجه این بود که با وجود جانفشانی سربازان فداکار و ایستادگی ملت در این جنگ ما، شاهدیم که بیشترین آسیب کشور از ناحیه نفوذ بوده است.»
او برای عبور از این شرایط و نفوذ گفت: «بخشی از نفوذ در حوزه عملی و اداره کشور بوده است. اما من معتقدم بخشی از نفوذ در حوزه دیپلماسی عمومی کشور صورت میگیرد. اسرائیلیها در سراسر دنیا اقدامات مختلفی انجام میدهند ولی معمولاً مسئولیتی بر عهده نمیگیرند ولی افراد متعددی در ایران تهدید به اقداماتی میکنند که هیچ وقت در دستور کار کشور نبوده است و این اقدام آنها بهانه لازم را برای «تهدیدنمایی» ایران به دست دشمنان میدهد. اخیراً نمونه این اقدام را در تهدید کشورهای اروپایی و اقدام به ترور و... میبینیم. لذا بخشی از نفوذ در حوزه دیپلماسی عمومی است و من معتقدم با یک تحلیل محتوا مشخص میشود بسیاری از پالسها و سیگنالهای تهدیدنمایی ایران در برخی از رسانهها داده میشود. یعنی افرادی ایران را به عنوان تهدید معرفی و ناخواسته در زمین نتانیاهو بازی میکنند.»
فلاحتپیشه با اشاره به دلیل این تهدیدنمایی، افزود: «متاسفانه موضوع نفوذ هم در ایران گرفتار آفت ظاهربینی، ریاکاری و نفاق شد. یعنی کسانی که ظاهر خود را به بخشی از ارزشها نزدیک کردند و بیشترین نفوذ از ناحیه آنها صورت گرفت. اما کسانی که زبان منتقد داشتند و ظاهرسازی نمیکردند، حاشیهنشین شدند. سال آخر دولت خاتمی عدهای افراطی در کشور فاتحه دولت خاتمی را خوانده بودند و به یکباره افرادی که در کشورهای غربی به ویژه آمریکا درس خوانده بودند، به شکلی مشکوک به عنوان کارشناس وارد کشور میشوند و بسیار به سرعت در جاهای مختلف منصب میگیرند و عضو هیئت علمی میشوند، اما همین افرادکه دوران نوجوانی و جوانی خود را در آمریکا سپری کردند، تنها تنش با آمریکا را مطرح میکنند و هرگونه مذاکره و دیپلماسی را پرهزینه نشان میدهند. آنها کاری میکنند که کشور فرصتهای دیپلماسی را از دست بدهد.»
این استاد دانشگاه با بیان اینکه همیشه گفتهام یک جای کار ایراد دارد، گفت: «مگر میشود کسانی که از نوجوانی در آمریکا بزرگ شدند، درس خواندند و اساتید یهودی داشتند، یکباره وارد ایران شده و تحت عنوان انقلابیگری و ادعاهایی از این نوع، مسیری غیر از تنش را روبهروی جمهوری اسلامی قرار ندهند. ما شاهد بودیم که در دو فرصتسوزی بزرگ و غیرقابل جبران در سیاست خارجی ایران در سال آخر حسن روحانی و سال اول ابراهیم رئیسی؛ نقش چنین افرادی به عنوان کارشناسان و مشاوران در پیشگیری از توافق ایران کاملاً مشخص است. اولاً مذاکرات سال آخر روحانی را جناحی کرده و مانع توافق شدند. در زمان مرحوم رئیسی هم که در شرف توافق بودیم، ادعاهای دیگری را مطرح کردند که عملاً امکان توافق را از بین ببرند و توافق صورت نگرفت. پس از آن هفت اکتبر که یک حادثه به شدت مشکوک بود شکل گرفت.»
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
با عرض پوزش!
هر کس در کوچه و خیابان با من روبرو میشود نخستین پرسشش این است که صحبتهای ماشاءالله شمسالواعظین در بارۀ جنگ ۱۲ روزه چقدر مستند است؟
پاسخ من معمولاً این است که شمس علاوه بر همۀ ویژگیهای دلچسبش، ذهن بسیار فعالی هم دارد. اما اینکه سخنانش متکی به چه منابعی است، من واقعاً خبر ندارم چون با منابعی که قابل رجوع است، سخنان شمس قابل راستیآزمایی نیست. من از کجا میتوانم بدانم که اسرائیلیها به ایران گفته باشند در جنگ از فلان موشک استفاده کن و از دیگری استفاده نکن! فقط میتوانم بگویم که این سخن با “منطق جنگ” سازگاری ندارد!
با عرض پوزش از شمس نازنین که دوست و همکاری گشادهرو و مداراجو و خوشبیان است.
تلگرام نویسنده
@ahmadzeidabad
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
محمدجواد آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات نوشت: نامه نوشتن به ایرانیان خارج از کشور، ایدهی خوبی است اما اگر با ایرانیانی که در ایران زندگی میکنند، خوب و بهتر تا شود؛ خارجیهاشان بدون نامه هم حرفهای ما را میپذیرند. این دومی اولویت بالاتر و مهمتری است.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
جواد ظریف، وزیر امور خارجه پیشین در گفتوگویی طولانی با خبرگزاری ایرنا، به بررسی ابعاد مختلف جنگ ۱۲ روزه، تحلیل شرایط فعلی و آسیبشناسی مسائل جاری کشور پرداخت. میزبان این گفتوگو نیز حسین جابری انصاری، مدیرعامل فعلی ایرنا و دیپلمات بلندپایه پیشین بود. این گفتوگو، اولین قسمت از برنامه جدید تلویزیون ایرنا با عنوان «به وقت ایران» است.
بخشهایی از گفتههای ظریف:
«بعضی دلخوریها، بعضی رنجشها، زمینهساز و بسترساز نفوذ میشود. تا حدی که مداح سیدحسن نصرالله میشود عامل نفوذ اسرائیل. یعنی وقتی دنبال نفوذ میگردیم بیخودی نگاه نکنیم به کسانی که قیافهشان با ما فرق میکند، نگاه کنیم ببینیم چه کسی دارد حرف اسرائیل را میزند؟ چه کسی دارد آن سیاست را دنبال میکند و چه کسی میخواهد مردم را تقسیم بر دو کند، مردم را به خودی و بیخودی و نخودی تقسیم میکند؟ چه کسانی هستند که مانع کار اساتید برجسته ما در دانشگاه میشوند و آنها را به خارج میفرستند و میگویند اینجا کشور ماست و کشور شما نیست! چه کسانی اینها را میگویند؟ چه کسی این حق را به ما داده که ما اساتید برجسته خودمان را در به در کنیم؟ اگر دنبال نفوذ میگردیم و میخواهیم بفهمیم چرا در لحظه میتوانند جابهجاییها را انجام بدهند. البته تکنولوژی مهم است، اما همه چیز تکنولوژی نیست و ما نباید سر خودمان را کلاه بگذاریم. بالاخره متأسفانه با سوار شدن بر بستر این فاصلهها و این گسلها، که آنها خودشان این گسلها را دامن زدهاند، اما ما افتادیم در بازی آنها و در زمین آنها بازی کردیم، مرتب تقسیم بر دو کردیم و هر کس آمد بقیه را حذف کرده، این بازی، به اینجا رسیده که او میتواند در لحظه اطلاعات بگیرد.»
«اگر بخواهیم جلو برویم، باید سازمان نفوذ را ببندیم. نفوذ الان از یک نفوذی بیشتر شده و الان تبدیل به یک سازمان شده است. سازمانی است که آدم دارد، ولی فکر هم دارد و القائات هم دارد. همین دو دستهکردن مردم را هم دارد. همین عجیب است که آدم یک دفعه میبیند بعضی افراد در لندن از من حزباللهیتر هستند! یا دیگری که در آمریکا نشسته و آنجا دارد زندگی میکند و حاضر هم نیست ایران بیاید، نه اینکه ما او را رد کرده باشیم، خودش رفته آنجا و از آنجا برای ما شروع میکند نسخهپیچیدن و تندترین موضعگیریها را کردن و اختلاف انداختن بین نیروهای داخل کشور که دلشان برای این مردم میتپد و جانشان برای این مردم در میرود.»
«ما باید بفهمیم نفوذ از کجا میآید. بفهمیم کاترین شکدم چطوری آمد در کشور ما!؟ چرا اینها را فراموش میکنیم؟ ببینیم و بفهمیم چه چیزی باعث شده جای فرماندهان ما را به اسرائیلیها لو میدهند و آنها دقیق میزنند و حتی با دو سه تا تحرک بعدی، باز هم میآیند و میزنند، بدانیم این نفوذ از کجا آمده؟ این از همان گسلهاست، از همین حذفها و از همین فضاهایی که ایجاد شده که ما گروهی از مردم را بیگانه کردهایم و گروهی را بیگانه خواندیم و اینگونه امکان همکاری و همبستگی را کم کردیم.»
«نگاه تهدیدمحور به خارج باعث میشود نگاه ما نسبت به محیط پیرامونیمان، نسبت به جهان، نسبت به سازمانهای بینالمللی، بر مبنای تهدید باشد. همه اینها به ما زیاد ظلم کردهاند. اگر من بخواهم در مورد جنایاتی که شورای امنیت ملل متحد علیه ایران در طول جنگ تحمیلی روا داشته صحبت کنم، هم کتاب نوشتهام و هم میشود کتابهای مفصلی نوشت و خوب هم صحبت کردهام. اما همه اینها را با قدرتی که پیدا کردهایم، میفهمند و کسی نمیتواند و حق ندارد بگوید ایران باید تسلیم بشود! کسی دیگر از این جرأتها ندارد و اگر هم این حرفها را میزنند برای شنوندگان داخلی خودشان میزنند. خودش میگوید من گفتم ما زدیم و شما هم باید بزنید، و معلوم است که شما باید بزنید و میزنید! این یعنی برای ایران شأن قائل است.»
«درست است که ما همیشه دشمنانی داریم و با ما مخالفت میکنند، اما ما خودمان توانستهایم یک سکوی بسیار محکمی بسازیم که به جلو بپریم. دیپلماسی یکی از ارکان قدرت ملی است، دیپلماسی مربوط به زمانی نیست که همه ارکان دیگر را از دست داده باشیم. خاطرم هست در یکی از دیدارهایی که با سفرا در خدمت رهبری داشتیم، گفتند معلوم است کاری را که با دیپلماسی میشود انجام داد با جنگ نباید انجام داد، حتماً کار کمهزینهتری است. هر جنگی با دیپلماسی پایان پیدا میکند، اگر در جنگ دستاوردی داشتی، دیپلماسی آن دستاورد را تثبیت میکند. اگر در جنگ کاستی داشتی، دیپلماسی باید آن کاستی را به نحوی جبران کند. چه بهتر که ما زمانی سراغ دیپلماسی برویم که در قدرت هستیم. به نظرم امروز یکی از زمانهای قدرت ماست.»
«مگر ما زمانی که برجام را شروع کردیم آمریکا دنبال غنیسازی صفر نبود؟ مگر گرفت؟ چرا ترامپ گفت سر جان کری کلاه رفته؟ بخاطر آنکه آنها با فرمان غنیسازی صفر وارد مذاکرات شدند، با همان فرمانی که الان ترامپ آمده. او یک حرفی را برای خودش میزند! الان شما به ما خسارت وارد کردهاید و باید خسارات ما را بدهید. دانش در ذهن ماست، دانش در نظام آموزشی ما گسترده شده، شما چه را دارید بحث میکنید که غنیسازی باید نابود بشود، قابل نابودی نیست. چرا ما نگرانیم؟»
«از این پنجره فرصت استفاده کنیم. یک پنجره است، چهارراه نیست، اتوبان نیست. شرایط یکسان نمیماند. قبلاً هم این را عرض کردهام. همه دنبال افزایش اهرمهای قدرت خودشان هستند، اما به نظر من الان بهترین شرایط است. اسرائیل آمد با قدرت اتمی، که زرادخانه اتمی دارد آن هم بصورت غیرقانونی، چند صد کلاهک هم دارد، ایران که همه میدانند سلاح هستهای ندارد؛ اولاً ما اسرائیل را زدیم و به دنیا ثابت کردیم که در برابر اسرائیل اتمی، اینکه این کشور اتمی است ما را به وحشت نمیاندازد، ما از خودمان دفاع میکنیم. نتوانست و رفت باباش را آورد. هم امکانش را داریم و هم اراده اِعمال قدرتمان را داریم.»
«[اسرائیل] رفت آمریکا را آورد، مگر آمریکا چکار کرد؟ دانش ما را از بین بُرد؟ فکر ما را از بین بُرد؟ انسجام مردمی ما را که افزایش داد. لذا از این پنجره فرصت استفاده کنیم و دنبال یک راهکاری بگردیم که قدرت ایران را نهادینهتر کنیم. به نظر من ابزار نهادینه کردن دستاوردها، دیپلماسی است. به دیپلماسی باور کنیم. دیپلماسی نقطه ضعف ما نیست، نقطه قدرت ماست. دیپلماتهای ما نقطه قوت و ابزار قدرت ما هستند. این از ابزار مهم قدرت معنایی است.»
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
ساعت ۱۰:۳۰ صبح دوشنبه ۲۳ تیرماه ۱۴۰۴، محمد احمدی برای دفاع از خود در برابر اتهاماتی که پیشتر درباره برنامه «دیالوگ» علیه او مطرح شده بود، در دادگاه حاضر شد. اما پس از تشکیل اولین جلسه، بر اساس «شواهد موجود»، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
تا این لحظه، هیچ اطلاع دقیقی از وضعیت یا محل نگهداری او در دست نیست.
آنچه بهروشنی در جامعه امروز ایران یک کمبود اساسیست، توانایی گفتوگو، مهارت شنیدن، و ایجاد گفتمان سازنده میان نگاهها، نسلها و جریانهای متفاوت است و این دقیقاً همان چیزیست که نبودش عمر جمهوری اسلامی را طولانی کرده.
برنامه دیالوگ تلاشی بود از طرف گروهی در ایران برای باز کردن فضایی برای گفتگو، اما در حکومتی که حتی «گفتوگو» را تهدید میداند، گویا سازندگان گفتوگو نیز در امان نماندند.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
امتداد-محمد جعفری: عفت مهرآیین، خواهر مصطفی مهرآیین، استاد جامعهشناسی و محبوس دانشگاه در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به وضعیت محل نگهداری برادر خود، پس از تجاوز ارتش اسرائیل به زندان اوین و انتقال زندانیان از این زندان، بیت شعری در ابتدا خوانده و اظهار داشت: این روزها این شعر از ابوالسعید ابوالخیر در ذهنم مرور میشود که میگوید؛ «ای جمله بیکسان عالم را کس/ یک جو کرمت تمام عالم را بس/ من بی کسم و تو بی کسان را یاری/ یا رب تو به فریاد من بی کس رس».
برادر ما، دکتر مصطفی مهرآیین، معلم جامعهشناسی و عضو هیئت علمی دانشگاه است. از تاریخ ۲۵ خرداد-دو روز بعد از حمله اسرائیل-برادرم دستگیر و به بازداشت موقت وزارت اطلاعات منتقل شد. آنگونه که ما مطلع شدیم، برادرم در بند ۲۰۹ زندان اوین بوده و مهدی محمودیان هم ایشان را دیده بود.
بعد از انتقال زندانیان از زندان اوین، مصطفی دو تماس در حد دو، سه دقیقه با ما داشت که در تماس اول گفت برای من دعا کنید و در تماس دوم با پسربجه ۱۰ ساله خود، مکالمه کوتاهی داشت. به همراه خانواده و دوستان، دو مرتبه به مقابل زندان تهران بزرگ مراجعه کردیم که به ما گفتند؛ اسم ایشان در لیست زندانیان زندان نیست.
چند بار هم به دادسرا مراجعه کردیم که گفتند، برادرم در بازداشت موقت بوده و هیچ اطلاعاتی درباره مکان نگهداری و وضعیت ایشان به ما ندادند. پنجشنبه شب، یک تماس دو دقیقهای با برادرم برقرار شد که ایشان در این تماس، اطلاع داد که در زندان قم حضور دارد.
در طول نزدیک به یک ماه گذشته، هر لحظه و ثانیه ما با هراس و ناراحتی گذشته که امروز و فردای برادرم چگونه میگذرد؟ برادر من، یک معلمی بوده که جز سخن گفتن، هیچ سلاحی نداشته است. ما نگران حال و سلامتی او هستیم.
نزد وکیل که مراجعه کردیم به ما گفته شد که هر کس که اتهامی به او منتسب شود، ظرف مدت ۲۴ ساعت، طبق قانون آئین دادرسی کیفری باید تفهیم اتهام شده و به وکیل دسترسی داشته باشد. این در حالی است که به رغم گذشت نزدیک به یک ماه از بازداشت برادرم، هنوز تفهیم اتهامی برای ایشان صورت گرفته و نه اینکه به وکیل دسترسی دارد و در کل از همه حقوق خود محروم است.
مسئله دیگر اینکه، اصلا ما نمیدانیم برادرم در کجاست و در چه وضعیتی قرار دارد. حتی برای درخواست ملاقات هم که مراجعه داشتیم، گفتند که اصلا و به هیچ عنوان ممکن نیست. همینطور با تندی زیاد به ما گفتند که شاید این یک ماه بازداشت ایشان، دو ماه یا شش ماه بشود و هیچ اطلاعی از وضعیت پرونده ایشان ندارند. دست آخر هم ما را از اتاق بیرون کردند.
درخواست و انتظار ما از دستگاه قضائی، این است که قرار بازداشت موقت برادرم، پس از یک ماه تبدیل و وضعیت ایشان تعیین تکلیف شود تا بتوانیم، نسبت به تودیع وثیقه اقدام کنیم. به هر حال، پسربچه ده ساله برادرم، این روزها بسیار بیتابی میکند. امیدوارم در نهایت ترتیبی اتخاذ شود که خانواده از نگرانی بیرون بیاید.
#امتداد
@emtedadnet
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
خانم دکتر سعیده مکارم، پزشک متخصص بیماریهای عفونی، که در جریان اصابت موشک به زندان اوین دچار جراحت شدید شد، در متنی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
چه کسانی نجاتم دادند؟ زندانیان؛ همانهایی که روزی درمانشان کرده بودم. مرا به گوشه دیوار کشاندند، نیمه جان بودم. برایم آب آوردند، پتو آوردند، پایم را آتل بستند. خونهای صورتم را پاک کردند، شیون میکردند و مرا در برانکارد گذاشتند، ترسیده بودم، گفتم منو تنها نگذارید. صدایی گفت: تو آبجی ما هستی، معلومه که تنهات نمیذاریم. میتوانستند بروند، ولی نرفتند، کمکم کردند، نجاتم دادند.
تشکر ویژه از زندانیانی که نجاتم دادند و نامشان را نمیدانم و تشکر از دکتر موحدی که تنهایم نگذاشت.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
ما حق نداریم به دلیل وجود سوءمدیریت در داخل کشور، به استقبال دخالت بیگانگان برویم، آنهم بیگانگانی که در شرور بودن و جنایتکار بودنشان، شکی نداریم. اما حاکمان هم باید بدانند وقتی که از دادن “وعده” بهبود شرایط هم، ابا میکنند، وقتی یک زندانی سیاسی را برای دلخوشی آزاد نمیکنند، وقتی حاضر نیستند به یکی از ضعفها و یا کوتاهیهایشان اعتراف کنند، بپذیرند استفاده نکردن آنها از اندیشمندان دلسوز کشور در مدیریت، منجر به فجایع فعلی شده، و حتی برپا شدن جنگ ۱۲ روزه هم درصد زیادی از آن، ناشی از بلوفها و سخنرانیهایی بوده که میتوانست وجود نداشته باشد، آدمی به فکر میرود؛ نکند تهدید خارجی رفع شود و باز برگردیم به همان شرایطی که با چشمان خودمان از بین رفتن ایران را میدیدیدم!
آنها که در شرایط بحران و نیازمندی به حمایت مردم، یک کلمه وعده تغییر سیاستها و بهتر شدن وضعیت مردم را نمیدهند.
آنها که حاضر نیستند بپذیرند معضلات مهمی در کشور بهوجود آمده، آنها که نمیفهمند “تغییر” یعنی نفس کشیدن جامعه، “نقد” یعنی نجات کشور از انحراف، جای منتقد زندان و حصر و دادگاه نیست، نمیدانند دست مخالف دلسوز را باید بوسید که امکان پیدا کردن نقاط ضعف را میدهد.
آنها که حاضر نیستند به اندکی تغییر در سیاستهایشان داده، نصایح دلسوزان را بشنوند، آیا در مصیبهای گریبانگیر کشور، واقعاً بیتقصیرند؟
آیا شایسته حمایتهای بی قید و شرطند؟
همین امروز کارهایی “میشود” انجام بشود.
که چهار ماه دیگر خواهیم گفت “میشد” انجام بشود.
و کاش انجام شده بود!
همان وقتی که دیگر خیلی دیر شده.
چه در ابتکاراتی برای مذاکره.
چه در تغییرات مهمی در داخل.
ما دلمان میسوزد از بیعملی مطلق مقامات، در این شرایط حساس.
ما دلمان میسوزد از اینکه نشستهایم و فرو رفتن ایران در باتلاق تهدید تحریمهای گسترده و تهدید حمله و تهدید خرابکاری نفوذیها و تهدید مهاجرت نخبگان و تهدید دودستگی و تهدید ناکارآمدیها را میبینیم.
و کاری از دستمان برنمیآید.
جز نگاه کردن!
ما با دخالت اسرائیل و آمریکا در تعیین سرنوشتمان مخالفیم.
اما مردمی که امید به بهبود نداشته باشند، به سرعت تبدیل میشوند به تماشاچیانی که ترجیح میدهند تماشا کنند؛ کدام پیروز میشود، کدام شکست میخورد!
راهحلها سادهاند.
فقط اندکی شجاعت نیاز دارند
اندکی واقع بینی
و پذیرش اشتباهات گذشته!
وقتی دلسوزان میگویند از مردم همهپرسی کنید آیا خواهان ادامه غنی سازی هستند یا نه
از مردم بپرسید چه نوع سیستمی را دوست دارند
از اندیشمندان بپرسید راه برون رفت از بحرانها چیست...
این، خدمت است به کشور، نه خیانت!
خیانت را آنها میکنند که توصیه میکنند، همین راه را همچنان بروید!
در حالی که میدانند ادامه این راه
فقط نابودی در پی دارد.
هم نابودی کشور زیبایمان
هم نابودی امیدهای مردم
اگر تصمیم نگیرید
اگر تغییر ندهید
اگر شجاعت پذیرش واقعیتها را نداشته باشید
و بخواهید فکر کنید هیچ خبری نیست
فقط ایران نابود میشود
و امیدهای مردمی
که نجیبانه صبوری میکنند.
تلگرام نویسنده
@ghomeishi3
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
محمد علی ابطحی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره موضوعات مطرح شده در جلسه روز گذشته فعالان سیاسی با وزیر کشور گفت: معمولاً متأسفانه در هر بحرانی که در کشور پیش میآید، بحث گفتوگو با احزاب و افرادی که سلایق مختلف دارند، مطرح میشود. در شرایط بحرانی فعلی هم این بحث با مدیریت وزارت کشور مطرح شد که احزاب و افراد سیاسی نظرات خود را ارائه دهند.
وی ادامه داد: ترکیب خوبی در جلسه وجود داشت و نظرات به صراحت بیان میشد. نظرات مطرح شده طبیعتا در دو طیف بود؛ یک توافق نظری در ارتباط با انسجام و وضعیت مردم بعد از جنگ در جلسه حاکم بود، به جز یک الی دو مورد که به دلایل جناحی ممکن بود از این فضا عبور کنند اما در کل، مجموعه افراد بر این نکته مشترک بودند که در چارچوب وفاق و همدلی باید در دوران پساجنگ فعالیت کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: فاصله زیادی از نظر سیاسی بین چهرهها وجود داشت و نظرات بهطور بیپروا مطرح شد. من بیشتر بر اهمیت حفظ این انسجام تأکید کردم و گفتم که مفهوم این انسجام در انتخابات مشخص میشود، نه در شعارهای روزمره.
مسئله رادیو و تلویزیون
وی گفت: موضوع دیگری که تقریباً همه بر آن وفاق داشتند و در صحبت خیلی از افراد تکرار شد، مسئله رادیو و تلویزیون بود. رادیو و تلویزیون با توجه به افرادی که به عنوان مهمان دعوت میکند و یا صحبتهایی که میکند، تابلوی کشور است و این هم یکی از بحثهای پرتکرار بود که تا صدا و سیما با مردم همراهی نکند و مردم این را باور نکنند، بقیه تلاشهای دیگر تلاشهای بینتیجه است.
ابطحی تصریح کرد: من مطرح کردم که یکی از تهیهکنندگان یا مجریان رادیو و تلویزیون توییتی زده بود که ما فلانی و فلانی و فلانی را دعوت کردیم دیگر چه میخواهید گویا باورش این بود که اینجا ملک خصوصیشان است و به نوعی منت دارند که بخشی از جامعه یا سیاستمداران را به آنجا دعوت کردهاند.
وی ادامه داد: نکته پرتکرار دیگری که مطرح شد، بحث مسائل امنیتی و اطلاعاتی بود. غافلگیریهایی که به وجود آمد، شاید توقع نمیرفت. خیلیها ابراز نگرانی کردند و حتی این روزها نگرانیهای بخشهای امنیتی از نظر چهرههای سیاسی بیشتر است تا موضوع پیگیری جاسوسها و نفوذیها. در جلسه مطرح شد که سیستمهای اطلاعاتی و امنیتی چطور در جریان این نیروهای نفوذی و امکاناتی که در ایران به کار گرفته شد، نبودند و برخی معتقد بودند که عمده دلیل مشکلات این است که سیستمهای اطلاعاتی و امنیتی به کارهای خود نمیرسیدند و بیشتر به حواشی داخلی مشغول بودهاند.
ابطحی تاکید کرد: بحث اصلی این بود که چگونه میتوانیم فضای وحدت و همدلی را حفظ کنیم. این موضوع از بحثهای پرتکرار بود که دوستان مختلف نظراتشان را مطرح کردند. اما یک نکتهای که کمتر حس میشد، این بود که در چنین شرایط بحرانی، زیرساخت و چارچوب نظرات همان چارچوبهای جناحی بود که قبلاً مطرح میشد و این با فضای فعلی کشور تناسب نداشت. گرچه وزارت کشور تلاش میکرد که این اتفاق بیفتد، اما در چارچوب فضای فعلی کشور نبود.
وی ادامه داد: یکی از خواستههایی که من در آن جلسه مطرح کردم این بود که کشور باید سریعتر از حالت تعلیق خارج شود. هر کسی منتظر است ببیند چه خواهد شد در حالیکه باید روال عادی به جامعه بازگردد. در مورد مسائل مختلف از جمله در مورد فیلترینگ که روزانه میلیونها جوان این کشور را درگیر کرده است هم نکاتی مطرح شد.
اعتراض به حکم جدید تاجزاده
این فعال سیاسی اصلاحطلب عنوان کرد: همچنین از طرف دوستان ما مطرح شد که در این جلسات با وجود این هجمهها، هیچ اتفاق خاصی نمیافتد. مثلاً اگر زندانیان سیاسی مانند مصطفی تاجزاده آزاد بودند و در این جلسات حاضر میشدند، میتوانستند نظرات دلسوزانهای ارائه دهند. مبنای چارچوب کشور باید تغییر کند و این موضوع یکی از بحثهای پرتکرار بود.
ابطحی با اشاره به ابلاغ حکم جدید برای مصطفی تاجزاده گفت: از مباحث پرتکرار موضوع زندانیان بود، به خصوص اینکه دو شب گذشته برای تاجزاده حکم جدیدی صادر شده بود، حتی برخی از اصولگرایان هم به آن اعتراض داشتند.
در مجموع جلسه خوبی بود، ترکیب جلسه خوب بود و بسیاری از افراد بار اول در جلسات شرکت میکردند، مانند آقایان باقی، زیدآبادی، عبدی و محمدرضا خاتمی. در نهایت، تأکید همه بر این بود که این جلسات باید از حالت تشریفاتی و تعارفی خارج شوند و به نتایج عملی برسند تا توسط وزارت کشور اجرایی شود.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، شامگاه یکشنبه پس از پایان فینال جام باشگاههای جهان در ورزشگاه متلایف نیوجرسی، به علیرضا فغانی، داور ایرانی این دیدار، مدال افتخار اهدا کرد.
فغانی قضاوت بازی حساس بین چلسی و پاریسنژرمن را برعهده داشت. ترامپ در کنار جیانی اینفانتینو، رییس فیفا، با تیم داوری عکس یادگاری گرفت.
فغانی: «سپاسگزارم که بار دیگر بخشی از تاریخ فوتبال شدم»
در حالی که رسانههای جمهوری اسلامی و رسانههای وابسته به سپاه پاسداران حملات علیه علیرضا فغانی، داور بینالمللی فوتبال، را ادامه میدهند، فغانی تصویری از خود در کنار دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در پایان فینال جام جهانی باشگاهها منتشر کرد و نوشت: «سپاسگزارم که یک بار دیگر بخشی از تاریخ فوتبال شدم.»
فغانی در صفحه اینستاگرام خود چند عکس از لحظات پایانی مراسم اهدای جوایز را منتشر کرده، از جمله تصاویری که دونالد ترامپ در آنها مدال افتخار مسابقات را بر گردن او میاندازد.
انتقاد خبرگزاری سپاه پاسداران از فغانی
«درحالی که تنها چند روز از حمله اسرائیل و آمریکا به خاک ایران و شهادت بیش از هزار ایرانی نگذشته، علیرضا فغانی، داور ایرانی مقیم استرالیا پس از دریافت جایزه از ترامپ، با او به گرمی خوشوبش کرد و در عکس یادگاری، ژست او را گرفت.»
صداوسیمای جمهوری اسلامی به دلیل حضور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مراسم اهدای مدال به اعضای دو تیم پاریسنژرمن و چلسی و داوران فینال جام جهانی باشگاهها، بر خلاف رویه همیشگی خود، مراسم پایانی این مسابقات را پخش نکرد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
ایهود اولمرت میگوید اجبار مردم به اردوگاه، پاکسازی قومی خواهد بود و خشم از اسرائیل به خاطر جنگ غزه، تماماً به یهودستیزی ختم نمیشود
ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق اسرائیل، به «گاردین» گفته است که «شهر بشردوستانه» که وزیر دفاع اسرائیل پیشنهاد ساخت آن بر روی ویرانههای رفح را داده است، یک اردوگاه کار اجباری خواهد بود و اجبار فلسطینیها به داخل آن، پاکسازی قومی خواهد بود.
اولمرت گفت که اسرائیل در حال حاضر در غزه و کرانه باختری مرتکب جنایات جنگی شده است و ساخت این اردوگاه نشاندهنده تشدید اوضاع خواهد بود.
او در پاسخ به سوالی درباره برنامههای ارائه شده توسط اسرائیل کاتز، وزیر دفاع در هفته گذشته گفت: «این یک اردوگاه کار اجباری است. متاسفم.» کاتز گفت که پس از ورود، فلسطینیها اجازه خروج نخواهند داشت، مگر برای رفتن به کشورهای دیگر.
کاتز به ارتش دستور داده است تا طرحهای عملیاتی برای ساخت «شهر بشردوستانه» بر روی ویرانههای جنوب غزه را آغاز کند، شهری که در ابتدا ۶۰۰۰۰۰ نفر و در نهایت کل جمعیت فلسطین را در خود جای دهد.
اولمرت گفت: «اگر آنها [فلسطینیها] به «شهر بشردوستانه» جدید تبعید شوند، میتوان گفت که این بخشی از یک پاکسازی قومی است. این هنوز اتفاق نیفتاده است.» او گفت که این «تفسیر اجتنابناپذیر» برای هرگونه تلاش برای ایجاد اردوگاهی برای صدها هزار نفر خواهد بود.
اولمرت کارزار فعلی اسرائیل را پاکسازی قومی ندانست، زیرا به گفته او، تخلیه غیرنظامیان برای محافظت از آنها در برابر جنگ طبق قوانین بینالمللی قانونی بود و فلسطینیها به مناطقی که عملیات نظامی در آنها پایان یافته بود، بازگشته بودند.
رسانههای اسرائیلی گزارش دادهاند که پروژه «شهر بشردوستانه» مورد حمایت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، است و امتناع اسرائیل از عقبنشینی از منطقهای که کاتز برای اردوگاه در نظر گرفته است، نقطه عطفی در مذاکرات متزلزل برای توافق آتشبس است.
اولمرت گفت که پس از ماهها لفاظیهای خشونتآمیز، از جمله درخواستهای وزرا برای «پاکسازی» غزه و پروژههایی برای ساخت شهرکهای اسرائیلی در آنجا، ادعاهای دولت مبنی بر اینکه «شهر بشردوستانه» با هدف محافظت از فلسطینیها ساخته شده، معتبر نیست.
دولت نتانیاهو قصد دارد نیمی از غزه را پاکسازی کند
«وقتی آنها اردوگاهی میسازند که [قصد دارند] بیش از نیمی از غزه را «پاکسازی» کنند، درک اجتنابناپذیر از این استراتژی این است که نجات فلسطینیها نیست. بلکه اخراج آنها، هل دادن آنها و دور انداختن آنهاست. حداقل من درک دیگری ندارم.»
وکلای حقوق بشر و محققان اسرائیلی این طرح را به عنوان طرحی برای جنایت علیه بشریت توصیف کردهاند و برخی هشدار دادهاند که در صورت اجرا، «تحت شرایط خاص میتواند به جنایت نسلکشی منجر شود».
دیگر اسرائیلیهایی که «شهر بشردوستانه» برنامهریزی شده را به عنوان یک اردوگاه کار اجباری توصیف کردهاند، به دلیل مقایسه با آلمان نازی مورد حمله قرار گرفتهاند، در حالی که دولت میگوید این طرح برای محافظت از فلسطینیها طراحی شده است. یاد واشم، مرکز یادبود هولوکاست اسرائیل، یک روزنامهنگار را به «تحریف جدی و نامناسب معنای هولوکاست» متهم کرد.
اولمرت، که از سال ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ رهبری اسرائیل را بر عهده داشت، در روزی که مراسم تشییع جنازه دو مرد فلسطینی، که یکی از آنها شهروند آمریکایی بود و توسط شهرکنشینان اسرائیلی کشته شده بودند، در کرانه باختری اشغالی برگزار شد، با گاردین صحبت کرد.
آخرین مرگها پس از یک کارزار ارعاب خشونتآمیز رخ داد که ساکنان چندین روستا را در طول دو سال گذشته مجبور به فرار از خانههایشان کرده است.
اولمرت گفت که این حملات جنایات جنگی بودند. “[این] نابخشودنی است. غیرقابل قبول است. عملیات مداومی وجود دارد که توسط یک گروه بزرگ به وحشیانهترین و جنایتکارانهترین شکل سازماندهی و هماهنگ میشود.”
این مهاجمان اغلب در اسرائیل «جوانان تپهای» نامیده میشوند و به عنوان افراطگرایان حاشیهای توصیف میشوند. اولمرت گفت که اصطلاح «جنایات تپهای» را برای توصیف مردان جوانی که کارزار خشونت فزاینده آنها با مصونیت تقریباً کامل انجام شده است، ترجیح میدهد.
او گفت: «به هیچ وجه امکان ندارد که آنها بتوانند بدون چارچوبی از حمایت و حفاظت که توسط مقامات [اسرائیلی] در سرزمینهای [اشغالی فلسطین] ارائه میشود، به این شکل مداوم، گسترده و گسترده عمل کنند.»
دشمنان درونی اسرائيل
اولمرت وزرای افراطی کابینه را که از خشونت در غزه و کرانه باختری حمایت کردند - جایی که آنها گسترش شهرکهای بزرگ را مجاز کردهاند و اجرای قانون را با هدف گسترش مرزهای اسرائیل کنترل میکنند - به عنوان تهدیدی بزرگتر برای امنیت بلندمدت کشور نسبت به هر دشمن خارجی توصیف کرد. او گفت: «این افراد دشمن از درون هستند.»
اولمرت گفت که رنج شدید در غزه و جنایات شهرکنشینان در کرانه باختری، خشم فزایندهای را علیه اسرائیل دامن زده است که نمیتوان همه آنها را به عنوان یهودستیزی نادیده گرفت.
او گفت: «در ایالات متحده، ابراز نفرت نسبت به اسرائیل به طور فزایندهای در حال گسترش است.» «ما با گفتن اینکه «آنها یهودستیز هستند» خودمان را دست کم میگیریم. من فکر نمیکنم که آنها فقط یهودستیز باشند، فکر میکنم بسیاری از آنها به دلیل آنچه در تلویزیون تماشا میکنند، آنچه در شبکههای اجتماعی تماشا میکنند، ضد اسرائیل شدهاند.»
«این یک واکنش دردناک اما عادی از سوی افرادی است که میگویند: «هی، شما از هر خط ممکن عبور کردهاید.»»
او گفت، نگرشها در داخل اسرائیل ممکن است تنها زمانی شروع به تغییر کند که اسرائیلیها بار فشار بینالمللی را احساس کنند، و خواستار مداخله قویتر بینالمللی در غیاب مخالفت سیاسی جدی در داخل شد. او همچنین از رسانههای اسرائیلی به دلیل عدم گزارش خشونت علیه فلسطینیها انتقاد کرد.
شرمنده و دلشکسته
اولمرت پس از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳ از کمپین اولیه علیه حماس حمایت کرد. اما او گفت که تا بهار امسال، زمانی که دولت اسرائیل «به طور علنی و بیرحمانه» مذاکرات برای پایان دائمی جنگ را رها کرد، به این نتیجه رسیده بود که کشورش مرتکب جنایات جنگی میشود.
«شرمنده و دلشکسته» از اینکه جنگ دفاع از خود به چیز دیگری تبدیل شده است، تصمیم گرفت صحبت کند. «چه میتوانم بکنم؟» آیا برای تغییر نگرش، به جز مورد اول، یعنی به رسمیت شناختن این شرارتها، و مورد دوم، یعنی انتقاد از آنها و اطمینان از اینکه افکار عمومی بینالمللی بداند که [صداهای] دیگری، صداهای زیادی در اسرائیل وجود دارد، کاری انجام میدهید؟
او آنچه را که جنایات جنگی مینامید، به سهلانگاری و تمایل به تحمل سطوح غیرقابل قبول مرگ و ویرانی نسبت داد، نه به یک کارزار سازمانیافته وحشیگری. اولمرت گفت: «[آیا فرماندهان] دستوری دادند؟ هرگز.»
در عوض، او معتقد است که ارتش وقتی کارهایی انجام میشد که ناگزیر «موجب کشته شدن تعداد زیادی از افراد غیرمرتبط میشد»، بیتفاوت بود. او گفت: «به همین دلیل است که نمیتوانم از متهم کردن این دولت به مسئولیت ارتکاب جنایات جنگی خودداری کنم.»
با وجود ویرانیهای غزه، اولمرت به عنوان آخرین نخستوزیر اسرائیل که به طور جدی برای دستیابی به یک راهحل مذاکرهای با فلسطینیها تلاش کرد، هنوز امیدوار است که راهحل دو کشوری امکانپذیر باشد.
او با ناصر القدوه، وزیر امور خارجه سابق فلسطین، برای پیشبرد این راهحل در سطح بینالمللی همکاری میکند و حتی معتقد است که اگر نتانیاهو قادر یا مایل به پذیرش آن باشد، میتوان به یک توافق تاریخی - پایان جنگ غزه در ازای عادیسازی روابط با عربستان سعودی - دست یافت.
در عوض، اولمرت از دیدن نتانیاهو، مردی که حکم بازداشت به جرم جنایات جنگی از سوی دادگاه کیفری بینالمللی دارد، که دونالد ترامپ را برای دریافت جایزه صلح نوبل نامزد کرده، شگفتزده شد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
مهدی حسنی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام
مریم حسنی، دختر مهدی حسنی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، در پیامی ویدیویی از بیعدالتی در روند رسیدگی به پروندهی پدرش سخن گفت و از وجدانهای بیدار جامعه درخواست همراهی و حمایت کرد.
او در این پیام میگوید:
«اعاده دادرسی پدرم برای چهارمین بار رد شده. همونطور که وکیل ایشون در توییتر اعلام کرده، روند بررسی پرونده در حالی پیش میره که حتی اجازهی دسترسی به متن پرونده و مطالعه اون داده نشده.
این پیام رو خطاب به تمام کسانی میفرستم که قلبشون برای عدالت میتپه، برای اونهایی که دغدغهی انسانیت دارند، برای اونهایی که به نه به اعدام ایمان دارند.
امیدوارم در کنار ما باشید، از ما حمایت کنید و نگذارید اسامی زندانیان سیاسی فراموش بشه.
شاید در ظاهر دارم برای پدرم حرف میزنم، اما درد من فقط درد پدرم نیست؛ این درد، درد همهی زندانیان سیاسیست. تکتکشون برای من عزیزند. من در قالب کمپین دختران دادخواه و همچنین بهعنوان یک انسان مستقل، برای اونها فعالیت میکنم.
از شما میخوام همراه ما باشید، صدامون رو بازتاب بدید و در این مسیر ما رو تنها نذارید.»
مهدی حسنی ۴۸ ساله پیشتر در شهریور ۱۴۰۱در آذر ماه بازداشت شد.
شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، مهدی حسنی ۴۸ ساله را در دادگاهی چند دقیقهای و بدون بهرهمندی از حق دفاع به اتهام «بغی، محاربه، افساد فی الارض، عضویت در مجاهدین، جمع آوری اطلاعات طبقه بندی شده و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به اعدام محکوم کرد. این زندانی سیاسی پیشتر در شهریور ۱۴۰۱ بازداشت شده بود.
دادبان
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
نیروهای امنیتی با یورش به منزل پدری خانوادهی حائری در دماوند، #سجاد_حائری برادر احمدرضا حائری را بازداشت کردند، تا این لحظه نهاد بازداشتکننده و دلیل این بازداشت نامشخص است.
به گزارش دادبان، عدم اطلاع رسانی درباره فرد بازداشتی از سوی ضابط و مقام قضایی مصداق بارز توقیف غیر قانونی و خودسرانه است و در صورتی که هیچ اطلاعاتی درباره دلیل بازداشت و اتهام انتسابی به خانواده داده نشود، در عمل ناپدیدسازی قهری محسوب میشود.
چرا که بنا بر قانون ضابطان و مقامات قضایی پس از بازداشت فرد میبایست، اطلاعاتی درباره دلیل بازداشت، اتهام انتسابی و محل نگهداری و وضعیت سلامتی فرد بازداشتی به خانواده او ارائه دهند.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
الجزیره: جزئیات بیشتری از سوءقصد ماه ژوئن به رئیس جمهور مسعود پزشکیان و دیگر مقامات توسط اسرائیل منتشر شد.
یک مقام ارشد ایرانی گفت که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در حمله هوایی اسرائیل به جلسه شورای عالی امنیت ملی در تهران در ۱۵ ژوئن، جراحات جزئی برداشته است.
این مقام که نخواست نامش فاش شود، گفت که این سوءقصد، روسای سه قوه حکومت را در تلاش برای سرنگونی آن هدف قرار داده است.
او به الجزیره گفت: «این تلاش بدون پرداخت هزینه توسط اسرائیل نخواهد گذشت.»
این حمله کمی قبل از ظهر در جریان جلسهای با حضور روسای قوای مجریه، مقننه و قضائیه دولت به همراه دیگر مقامات ارشد انجام شد.
خبرگزاری نیمه رسمی فارس نیز جزئیات جدیدی از سوءقصد در جریان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل با ایران را گزارش کرد که اولین بار توسط رئیس جمهور ایران در مصاحبهای که روز دوشنبه منتشر شد، اعلام شد.
به گزارش فارس، این جلسه در طبقه پایین یک مرکز دولتی در غرب تهران در حال برگزاری بود که حمله آغاز شد. ورودیها و خروجیهای ساختمان توسط شش موشک مورد اصابت قرار گرفت تا مسیرهای فرار مسدود و جریان هوا قطع شود.
پس از انفجارها، برق قطع شد، اما مقامات ایرانی، از جمله رئیس جمهور که گفته میشود هنگام تخلیه دچار جراحات جزئی از ناحیه پا شده است، موفق به فرار از طریق دریچه اضطراری از پیش تعیین شده شدند.
این خبرگزاری اعلام کرد که مقامات با توجه به دقت اطلاعاتی که «دشمن» در اختیار داشت، تحقیقاتی را در مورد حضور احتمالی جاسوسان اسرائیلی آغاز کردهاند.
«آنها تلاش کردند»
هفته گذشته، پزشکیان در مصاحبهای با تاکر کارلسون، چهره رسانهای آمریکایی، گفت که اسرائیل سعی در ترور او داشته است. او گفت: «آنها تلاش کردند، بله... اما شکست خوردند.»
«ایالات متحده پشت سوء قصد به جان من نبود. اسرائیل بود. من در یک جلسه بودم... آنها سعی کردند منطقهای را که ما در آن جلسه داشتیم بمباران کنند.»
این اظهارات کمتر از یک ماه پس از آن مطرح میشود که اسرائیل در ۱۳ ژوئن، بمباران بیسابقه خود علیه ایران را آغاز کرد و فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هستهای را به قتل رساند.
حملات اسرائیل دو روز قبل از برگزاری دور جدید مذاکرات هستهای تهران و واشنگتن انجام شد و مذاکرات با هدف دستیابی به توافق بر سر برنامه اتمی ایران را متوقف کرد.
به گفته بنیاد شهید و امور ایثارگران ایران، حداقل ۱۰۶۰ نفر در جریان این درگیری در ایران کشته شدند.
به گفته مقامات، حملات اسرائیل موجی از حملات تلافیجویانه پهپادی و موشکی را به دنبال داشت که منجر به کشته شدن ۲۸ نفر در اسرائیل شد.
ایران پیش از آنکه آمریکا آتشبس برقرار کند، مقرهای نظامی و اطلاعاتی اسرائیل را با موشکهای بالستیک و پهپاد هدف قرار داد.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
نامه سعید مدنی جامعهشناس، پژوهشگر، نویسنده و فعال سیاسی زندانی
به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی به مناسبت روز قلم
جناب آقای سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
پیام شما به مناسبت روز قلم و پاسداشت جایگاه نویسندگان، شاعران و اندیشه ورزان، اگر چه بر حرمت و تکریم اندیشه و قلم تاکید کرد اما مصداق آيه «لم تقولون مالا تفعلون» است. اینکه وزارت متبوع شما در دولت های گذشته چه کرده و چه سیاستهای ضد فرهنگی را به اجرا درآورده موکول میکنم به وقت و مناسبت دیگر.
آنچه موجب نگارش این نامه شده، عملکرد وزارت شما در امتداد سیاستهای قلم شکن پیشین است که در تعارض با قانون اساسی و دیگر قوانین جاری و ادعاهای مکرر رئیس دولت مبنی بر اجرای قانون و اصلاح خطاها و انحرافات قبلی است. یکی از شواهد این ادعا، سالها ممانعت از صدور مجوز نشر و باز نشر چندین کتاب تالیف اینجانب، زنده یاد هدی صابر و برخی دیگر از نویسندگان به استناد نظر وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی است.
جناب وزیر، لابد میدانند که مطابق اصل 36 قانون اساسی «حکم به مجازات و اجرای آن باید تنها از طریق دادگاه صالح به موجب قانون باشد»؛ بنابراین در حالی که هیچ مرجع قضایی حکم بر ممنون القلم اینجانب، مرحوم هدی صابر و بسیاری دیگر از نویسندگان نداده است، وزارت اطلاعات نمیتواند مانع از انتشار کتابهای مورد اشاره شود و هیچ مرجعی از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز نمیتواند به استناد نظر وزارت اطلاعات، ما نویسندگان را از حقوق خودمان منع نماید.
بنابر این لازم است در پیام جنابعالی با مناسبت روز قلم «در برابر همه آنان که واژه ها را نه برای تزئین بلکه برای تبیین حقیقت بکار می برند» سر تعظیم فرود آورید. کافی است تنها مانع از احقاق حقوق اهل قلم نشوید.
سعید مدنی
۱۵ تیرماه ۱۴۰۴
زندان/تبعید دماوند
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
کانال «کان» اسرائیل جزئیاتی از دیدار دو هیئت اسرائیلی و سوری در باکو در روز شنبه ۱۲ ژوئیه را فاش کرد.
این کانال تلویزیونی اعلام کرد که مقامهای اسرائیلی و سوری درباره درخواست دمشق برای خروج نیروهای اسرائیلی از جنوب سوریه گفتوگو کردند.
کان همچنین گزارش داد که مقامهای اسرائیلی مجموعهای از هماهنگیها میان دو طرف را با مقامهای سوری بررسی کردند.
این کانال تلویزیونی در ادامه اعلام کرد که قرار است گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه اسرائیل روز دوشنبه در نشستی در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل با حضور «اسعد الشیبانی»، همتای سوری خود شرکت کند، اما هنوز تاریخی برای دیدار جداگانه بین این دو نفر تعیین نشده است.
روزنامه سوری «الوطن» تاکید کرد که «احمد الشرع»، رئیس دولت انتقالی سوریه در هیچ نشستی با هیچ هیئت اسرائیلی در هیچ سطحی شرکت نکرده است.
الوطن با اشاره به اینکه هدف اعلام شده از برقراری این کانالها، وادار کردن اسرائیل به پایبندی به توافقنامه عدم مداخله ۱۹۷۴ است، تأکید کرد که عادیسازی یا توافق صلح با اسرائیل روی میز نیست و صحبت از آن زودهنگام است و تلاشهای سیاسی در آذربایجان بخشی از استراتژی تنشزدایی است، نه عادیسازی.
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 19 July 2025
|
| |||||||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|