-
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 28.03.2005, 15:36

برو آنجا که بود چشمی و گوشی با کس

پيام‌رسان ميراث زمين

ايرنا

جمعه ۷ اسفند ۱۳۸۳
مدير پروژه KEO يونسکو اعلام کرد زمان دقيق پرتاب اين ماهواره به فضا اواخر ماه مارس سال جاری ميلادی مشخص خواهد شد.
ژان مارک فيليپ مدير اين پروژه که به ايران سفر کرده است، با بيان اين مطلب گفت: مسئولان اين پروژه در نشستی در فرانسه درباره زمان دقيق پرتاب آن به فضا تصميم گيری می کنند.
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(يونسکو) درصدد است تا ماهواره ای را که حامل آرزوها و اطلاعات مربوط به مردمان قرن بيست و يکم است تا سال ۲۰۰۷ ميلادی به فضا ارسال و پس از ۵۰ هزار سال باقی ماندن در فضا دوباره به زمين باز گردد.
هدف از اين پروژه که از آن با عنوان KEO و پروژه منتخب يونسکو در قرن ۲۱ ياد می شود، آگاهی آيندگان از وضعيت اجتماعی، علمی، فرهنگی و سياسی اين قرن و بشريت عنوان شده است.
اين پيام ها می تواند ابزار، چگونگی ونحوه زندگی، آرزوها و اميدها، ترس ها، بيان پرسش ها و باورها و حتی انتقال يک پيام يا يک تفکر به آيندگان باشد.
پس از فرستادن اين ماهواره به فضا تمامی انسان های قرن ۲۱می توانند از پيام تمام افراد ديگر که بدون ذکر نام روی اينترنت قرار می گيرد، با خبر شوند.
پس از پرواز اين ماهواره تمامی پيام ها که به صورت ناشناس نگهداری می شوند، از لحاظ زبان شناسی و جامعه شناسی مورد بررسی و تحقيق قرار می گيرند که نتايج آن تصوير گويايی از محتوا و معنای پيام ها و همچنين مقايسه ای بين فرهنگ ها به دست می آيد.
يونسکو بر اين باور است که اين طرح، يک پروژه انسانی و بدون هيچ گونه وابستگی سياسی، مذهبی يا تجاری است.
اين پروژه با کمک سازمان هايی چون وزارت امور خارجه فرانسه، سازمان فضايی آريان، سازمان فضايی اروپا، فدراسيون بين المللی حقوق بشر و افرادی که به آينده بشريت اميد دارند، در دست تهيه است.
اين ماهواره به گونه ای طراحی شده که بعد از هزاران سال بدون آسيب دوباره به زمين باز می گردد و به دليل حافظه بالای آن هر يک از افراد کره زمين می توانند چهار صفحه از پيام خود در آن قرار دهند.
وی گفت: دولت ها نيز می توانند اطلاعات و پيام خود را در اين ماهواره جای دهند و در واقع اين پروژه وسيله ای برای جلوگيری از زوال فرهنگ ها و همچنين اثبات حضور آنان در حافظه جهانی است.
به گفته وی، برای حفاظت ماهواره از شهاب سنگ ها و مشکلات احتمالی، چندين سپر حفاظتی تعبيه شده و حتی ميزان مقاومت ماهواره در زمان بازگشت به زمين تدارک ديده شده است.
فيليپ يادآور شد: قرار است اين پيام ها به صورت مستقيم به زبان بومی و اصلی که نوشته شده در ماهواره قرار گيرد تا تنوع زبانی در دوره معاصر را نشان دهد.
وی افزود: همچنين برای حفاظت نامه ها و پيام ها از تخريب، شيشه های ويژه جمع آوری زباله های اتمی که بسيار مقاوم هستند تعبيه شده و تمام پيام ها در آن ضبط می شود.
تمام وزن اين سفينه يک صد کيلوگرم خواهد بود و هزينه نهايی آن ۱۰ميليون يورو برآورد شده است.
http://www.keo.org/


 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024