دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۴ - Monday 16 June 2025
ايران امروز

تکه‌های از هفته نامه امت در حمله به خسروشاهی و کارخانجات او

iran-emrooz.net | Sat, 17.05.2025, 15:04

ترامپ آمد و بازگشت و حسرتی که ماند!


علی مرادی مراغه‌ای

ترامپ در سفری چهار روزه به خاورمیانه، با کشورهای عربی قرادادهای تریلیونی را بست و هدیه عجیب و غریب امیر قطر را هم گرفت و به آمریکا بازگشت. در طول یکصدسال، سیاستِ آمریکا در خاورمیانه همین قراردادها مهم بوده است. اینکه، دمکراسی، حقوق بشر یا مثلا روزنامه‌نگار قاشقچی تکه تکه و در اسید ذوب می‌گردد برای سردمداران آمریکا فسانه هستند، اینها تنها وقتی مهم می‌گردند و بولد می‌شوند که قبل از آن، خللی و چشم زخمی بر آن منافع اقتصادی و آن قرادادهای تجاری رسیده باشد!

از یکصدسال پیش، سیاست آمریکا همین بوده منتهی بازیگران نقش‌ها فرق می‌کنند این بن سلمان که بدون توسعه سیاسی می‌خواهد آن کویر را سرسبز و چمنزار و مدرن کند عینا نقش محمدرضاشاهِ نیم قرن پیشِ ما را بازی می‌کند و البته مراسم فشن‌شو و اجرای برنامه جنیفر لوپز در سرزمین حرمین شریفین هم به نوعی ادامه همان جشن‌های ۲۵۰۰ ساله خود ما بوده است!

مارکس زمانی گفته بود تاریخ تکرار می‌گردد اما در بار دوم به صورت کمدی! اما این بازی به نظر ما بیشتر به تراژدی شبیه بوده مخصوصا آن خسروشاهی را وقتی می‌بینیم در کنار ترامپ و بن سلمان در ضیافت ناهار در کاخ الیمامه!

شاید نسل امروزِ بیگانه با تاریخ، این دارا خسروشاهی را نشناسد و مخصوصا سرگذشت تراژیک پدربزرگ او علی خسروشاهی را نداند که چپ‌ها و چپ‌زدگان اوایل انقلاب، تمام کارخانجات و دارایی‌هایش را مصادره کرده و او را با اردنگی بیرون انداختند و البته شانس آورد که جان سالم بدر برد!

خسروشاهی‌ها ترک بودند و از شهر خسروشاهِ نزدیک تبریز برخاسته بودند پس از انقلاب با تحریک احزاب چپی، علی خسروشاهی توسط کارگرانش در خود کارخانه‌اش زندانی شد! او را محاکمه و کلیه اموالش را مصادره کردند. علی‌اصغر سعیدی در کتاب «موقعیت صاحبان صنایع در ایران عصر پهلوی، زندگی و کارنامه علی خسروشاهی» در صفحه ۳۰۰ آورده است که اتهام او چه بوده!

در کیفر خواست مصادره اموال علی خسروشاهی چنین آمده‌ بود:
«تغییر ذائقه مردم و ترویج فرهنگ آرایشی غرب از طریق تولید پفک، شیرخشک و‌ لوازم آرایشی بهداشتی»!

آن زمان که این ملت در دنیای یوتوپیا و آسمان‌ها سیر می‌کرد چیپس و پفک گناه شمرده می‌شد و ذائقه‌ها را عوض می‌کرد اما الان که این مردم بر روی زمین صلب و سخت افتاده و زندگی می‌کنند اصلا چیپس و پفک ذائقه‌ها را را عوض نمی‌کند ...!

در آن فضای چپ‌زده، علی خسروشاهی کارآفرین نخبه نبود بلکه در قاموس چپ‌ها، زالوصفتی بود که خون کارگران را مکیده بود!

چند سال قبل از آن، چریکهای فدایی حکم اعدام انقلابیِ سرمایه‌دار فاتح یزدی مؤسس کارخانجات متعددی چون جهان چیت را با افتخار به اجرا در آورده بودند و اکنون در فضای انقلابی چرا باید همان حکم را در مورد خسروشاهی به اجرا در نیاورند.

اما برای اینکه حق کسی در دستگیری و محاکمه و مصادره اموال خسروشاهی ضایع نگردد انصاف باید داد که در این فقره، دکتر حبیب‌الله پیمانِ چپِ اسلامی، گوی سبقت را از نورالدین کیانوری و فرخ نگهدار و از تمام احزب چپ مارکسیستی ربود!

حبیب‌الله پیمان، رهبر گروه جنبش مسلمانان مبارز بود در کارخانجات مختلف سخنرانی می‌کرد. او در کارخانه مینو به کارگران اطمینان داد که بیرون کردن مالکان شرکت هیچ خسارتی به شرکت نمی‌زند. او گفت: «شاه رفت. هیچ حادثه‌ای رخ نداد. خسروشاهی هم برود، هیچ‌چیزی نمی‌شود.»

چندین بار هفته نامه امت (ارگان گروه جنبش مسلمانان مبارزه) به زدنِ علی خسروشاهی پرداخته که تصویر دو نمونه از آن را در زیر این نوشته آورده‌ام!

از دیدن دارا خسروشاهی مدیر عامل شرکت «اوبر» در کنار ترامپ و بن سلمان، احساسی تلخ برایم دست داد که همین احساس قبلا در مبارزه و مصافِ دو دختر تکواندوکار ایرانی در مسابقات المپیک توکیو برایم دست داده بود که یکی برای تیم پناهندگان بازی می‌کرد و دیگری با نام ایران.

می‌دانید که بازنده یا برنده بودن در هر مسابقه ای چندان مهم نیست چون جزوی از سرشت هر مبارزه است اما جنبه تراژیک قضیه در این بوده که تو از پیش، احساس کنی در هر صورت باخته ای و هر کدام از آنها نیز برنده شوند باز تو باخته ای...! و تو با چشم خودت ببینی که سهمِ بیشتر آبادیِ کویرِ عربستان و کشورهای پیرامون از عملکرد ما و از ویرانی ما بوده است...!

کانال نویسنده
@Ali_Moradi_maragheie




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net