يكشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۵ - Sunday 17 May 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 16.05.2026, 23:13

آمریکا معافیت تحریم نفت روسیه را تمدید نکرد

دولت ترامپ روز شنبه ۲۶ اردیبهشت معافیت تحریم نفت روی دریای روسیه را که پیش‌تر به کشورهایی از جمله هند امکان می‌داد آن را خریداری کنند، تمدید نکرد و اجازه داد که منقضی شود.

این معافیت پس از یک تمدید یک‌ماهه با هدف کاهش کمبود عرضه نفت و مهار افزایش قیمت‌ها در پی جنگ با ایران و بسته شدن تنگه هرمز، برقرار مانده بود.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، پیش‌تر گفته بود که مجوز عمومی مربوط به خرید نفت روسیه ذخیره‌شده در نفتکش‌ها را تمدید نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تا بعدازظهر شنبه به وقت واشینگتن، هیچ اطلاعیه‌ای دربارهٔ تمدید این معافیت در وب‌سایت وزارت خزانه‌داری منتشر نشده بود. سخنگوی این وزارتخانه نیز از ارائه توضیح بیشتر خودداری کرد.

تمدید قبلی بخشی از تلاش دولت ترامپ برای کنترل قیمت جهانی انرژی بود؛ قیمت‌هایی که در پی جنگ ایران به‌شدت افزایش یافته‌اند. این اقدامات شامل اعطای وام از ذخایر راهبردی نفت آمریکا و تعلیق موقت قانونی در حوزه حمل‌ونقل دریایی موسوم به «قانون جونز» بود. افزون بر این، دونالد ترامپ گفته بود که از تعلیق مالیات فدرال ۱۸٫۴ سنتی بر هر گالن بنزین حمایت می‌کند.

با این حال، این اقدامات تأثیر چندانی بر کاهش قیمت بنزین در آمریکا نداشته است. قیمت بنزین در حال حاضر حدود ۴٫۵۰ دلار برای هر گالن است که بالاترین سطح از سال ۲۰۲۲ محسوب می‌شود. همچنین قیمت نفت در بازارهای داخلی و جهانی از زمان آغاز جنگ در نهم اسفند پارسال، در حدود ۱۰۰ دلار یا بالاتر از آن برای هر بشکه باقی مانده است.

ترامپ روز جمعه، هنگام بازگشت از پکن، به خبرنگاران گفت که با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، دربارهٔ احتمال لغو تحریم شرکت‌های چینی خریدار نفت ایران گفت‌وگو کرده و به‌زودی در این باره تصمیم خواهد گرفت.

رادیو فردا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net