يكشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۵ - Sunday 29 March 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sun, 29.03.2026, 16:50

واشینگتن پست: حملات آمریکا و اسرائیل توانایی شلیک ایران را تضعیف کرده

روزنامه واشینگتن‌پست روز یکشنبه در گزارشی مفصل با استناد به تحلیل تصاویر ماهواره‌ای و نظر کارشناسان نظامی و دفاعی نوشت که در چهار هفته نخست حملات آمریکا و اسرائیل، چهار مرکز کلیدی تولید موشک‌های بالستیک ایران و دست‌کم ۲۹ پایگاه پرتاب این موشک‌ها آسیب دیده‌اند و راهبرد اصلی نظامی ایران تضعیف شده است.

بر اساس این گزارش، مراکز مهم تولید سوخت موشک‌های بالستیک در چهار مجتمع نظامی خجیر، پارچین، حکیمیه و شاهرود در حملات آمریکا و اسرائیل دچار خسارات شدید شده‌اند.

کارشناسان با بررسی تصاویر ماهواره‌ای به واشینگتن پست گفته‌اند این حملات موجب نابودی تأسیسات پرتاب روی سطح زمین، مسدود شدن موقت دسترسی به موشک‌های ذخیره‌شده در زیر زمین و توقف توانایی ایران برای ساخت فوری موشک‌های جدید شده است.

با این حال، این کارشناسان هشدار دادند که برنامه موشک‌های بالستیک ایران به‌طور کامل نابود نشده است.

بر اساس تصاویر ماهواره‌ای بررسی‌شده توسط این روزنامه، تا روز چهارم فروردین، ۸۸ سازه در مجتمع خجیر نابود شده است. در شاهرود که مرکز تولید سوخت جامد موشک‌های بالستیک سپاه پاسداران است، ۲۸ سازه آسیب دیده یا نابود شده‌اند.

همچنین در مجتمع نظامی پارچین در شرق تهران، تصاویر ماهواره‌ای هدف قرار گرفتن ۱۲ سازه را نشان می‌دهند و در مجتمع نظامی حکیمیه نیز ۱۹ سازه مورد اصابت قرار گرفته‌اند.

وضعیت پایگاه‌های پرتاب موشک ایران

واشینگتن پست در ادامه گزارش خود می‌گوید که بر اساس تصاویر، دست‌کم ۲۹ پایگاه پرتاب موشک در حملات هوایی هدف قرار گرفته‌اند و کارشناسان در گفت‌وگو با این نشریه گفته‌اند این حملات توانایی ایران برای شلیک موشک‌های بالستیک را به‌شدت تضعیف کرده است.

بر اساس این گزارش، کارشناسان اعلام کرده‌اند که تعداد دقیق پایگاه‌های پرتاب موشک بالستیک در ایران مشخص نیست، اما برآورد می‌شود حدود ۳۰ پایگاه وجود داشته باشد. به گفته آنان، بیشتر این پایگاه‌ها شامل تأسیسات زیرزمینی نگهداری موشک هستند که از طریق تونل‌هایی در دل کوه‌ها قابل دسترسی‌اند.

تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که حملات آمریکا و اسرائیل بسیاری از ورودی‌های این تونل‌ها را هدف قرار داده و دسترسی به محل نگهداری موشک‌ها را مسدود کرده است.

خبرگزاری رویترز نیز روز ۷ فروردین در گزارشی اختصاصی به نقل از پنج مقام آگاه آمریکایی نوشت که ایالات متحده می‌تواند با قطعیت بگوید که «حدود یک‌سوم از زرادخانه گسترده موشکی ایران را نابود کرده است».

این پنج مقام افزودند که وضعیت «حدود یک‌سوم دیگر از این موشک‌ها چندان روشن نیست»، اما به گفته چهار منبع از این پنج منبع، «احتمالاً بمباران‌ها باعث آسیب، نابودی یا مدفون شدن آن‌ها در تونل‌ها و پناهگاه‌های زیرزمینی شده است».

رادیو فردا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net