چهارشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۴ - Wednesday 11 March 2026
ايران امروز

iran-emrooz.net | Tue, 10.03.2026, 20:58

فرمانده نظامی کُرد، به عنوان معاون وزیر دفاع سوریه منصوب شد

دمشق سه‌شنبه ۱۹ اسفند از منصوب شدن سیپان حمو، فرمانده نظامی برجسته کُرد، به عنوان معاون وزیر دفاع سوریه برای منطقه شرقی این کشور خبر داد.

منصوب شدن این مقام نظامی کُرد در راستای اجرای توافقی است که به درگیری نظامی بین جناح‌های کُرد و نیروهای سوری در اواخر ژانویه پایان داد.

رسانه‌های رسمی به نقل از عاصم غلیون، مدیر اداره اطلاع‌رسانی و ارتباطات وزارت دفاع سوریه، گزارش دادند که «سیپان حمو به عنوان معاون وزیر دفاع در منطقه شرقی جمهوری عربی سوریه منصوب شده است.»

حمو که یکی از برجسته‌ترین فرماندهان نظامی کُرد به‌شمار می‌رود و در مذاکرات با دمشق شرکت داشته است، فرماندهی یگان‌های مدافع خلق کُرد را بر عهده داشت که با «داعش» مقابله کردند و ستون فقرات نیروهای سوریه دموکراتیک «قسد» را تشکیل می‌دادند. این نیروها با دمشق توافق کردند تا نیروهای خود را در چارچوب نهادهای دولتی ادغام کنند.

این اقدام در چارچوب اجرای توافقنامه یکپارچه‌سازی است که با میانجیگری ایالات متحده و در تاریخ ۲۹ ژانویه بین فرمانده نیروهای سوریه دموکراتیک «قسد» مظلوم عبدی و احمد الشرع، رئیس‌جمهوری سوریه امضا شد.

یگان‌های مدافع خلق کُرد هسته اصلی نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) تحت حمایت ایالات متحده و به رهبری کُردها را تشکیل می‌دادند که پیش از حمله دولت در ژانویه، که بخش‌های وسیعی از مناطق تحت کنترل آن‌ها را بازپس گرفت، تقریباً یک سوم خاک سوریه را در اختیار داشتند.

حمو نقش محوری در مذاکرات با دولت سوریه درباره آینده نیروهای سوریه دموکراتیک و ادغام آن‌ها در ارتش جدید سوریه پس از برکناری بشار اسد در پایان سال ۲۰۲۴ ایفا کرد.

حمو در اواسط ژانویه در گفت‌‌وگو‌ با خبرگزاری «رویترز» گفت که کُردها به دنبال استقلال نیستند و تاکید کرد که کُردها آینده خود را در چارچوب سوریه می‌بینند.

العربیه فارسی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net