دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - Monday 10 November 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Mon, 10.11.2025, 12:46

بازرسان آژانس هفته گذشته از سایت‌های هسته‌ای ایران بازدید کردند

رویترز: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ / ۱۰ نوامبر ۲۰۲۵، یک هفته پس از آنکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران خواست تا همکاری را «به طور جدی بهبود بخشد»، اعلام کرد که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته گذشته از سایت‌های هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از زمان خصومت‌ها با اسرائیل در ماه ژوئن، حدود دوازده بازرسی در ایران انجام داده است، اما هفته گذشته تأکید کرد که به آنها اجازه دسترسی به تأسیسات هسته‌ای مانند فردو، نطنز و اصفهان که توسط ایالات متحده بمباران شدند، داده نشده است.

اسماعیل بقایی بدون ذکر نام سایر تأسیسات گفت: «تا زمانی که ما عضو NPT (پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای) هستیم، به تعهدات خود پایبند خواهیم بود و همین هفته گذشته، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از چندین تأسیسات هسته‌ای، از جمله راکتور تحقیقاتی تهران، بازدید کردند.»

رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته گفت که ایران باید همکاری با بازرسان سازمان ملل را «به طور جدی بهبود بخشد» تا از تشدید تنش‌ها با غرب جلوگیری کند.

مقامات ایرانی، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به خاطر توجیه بمباران اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه در ماه ژوئن، که یک روز پس از رأی هیئت مدیره آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اعلام نقض تعهدات ایران طبق معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای آغاز شد، سرزنش کرده‌اند.

اظهارات بقایی در روز دوشنبه در پاسخ به اظهارات گروسی بود که هفته گذشته گفته بود ایران «نمی‌تواند بگوید ‘من در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای باقی می‌مانم’’ و سپس به تعهدات خود عمل نکند».



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net