سه شنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۴ -
Tuesday 14 October 2025
|
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه طی ۷ سال گذشته بیش از ۳۰ هزار پزشک تقاضای مهاجرت و خروج از کشور را داشتند، گفت: در کنار این آمار بیش از ۳۰ هزار پزشک عمومی نیز در این حوزه فعالیت نمی کنند بنابراین افزایش ظرفیت پذیرش تاثیری بر جبران کمبود پزشک نخواهد داشت.
به گزارش شفقنا؛ دکترعلی جعفریان به مهم ترین ویژگی های آموزش پزشکی اشاره و اظهار کرد: آموزش پزشکی چند ویژگی مهم دارد که مابقی نظام های آموزشی این ویژگی را ندارند. اول اینکه این نوع آموزش باید حتما معطوف به نیاز باشد. به این معنی که بدون نیازسنجی نمی توانیم دانشجوی پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری یا غیره تربیت کنیم چرا که در این رشته ها امکان جذب نداریم و باید افراد بر اساس نیاز جامعه تربیت شوند.
وی تصریح کرد: نکته دوم اینکه این دیدگاه که اگر ظرفیت آموزش در رشته های مختلف علوم پزشکی نظیر پزشکی و دندانپزشکی افزایش یابد، نیازهای مناطق محروم کاهش می یابد، دیدگاه اشتباهی است. اینگونه نیست که ما هر اندازه ظرفیت پذیرش دانشجو را افزایش دهیم همان تعداد از دانشجویان وارد بازار کار در این مناطق خواهند شد. همچنان که در شرایط فعلی سرانه پذیرش دانشجو در برخی استان های کم برخوردار بسیار بالا است اما با این وجود با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.
جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه که نظام پزشکی اعلام کرده است حدود ۳۰ هزار پزشک عمومی در این رشته فعالیت نمی کنند، خاطر نشان کرد: علاوه بر این آمار که حاضر نیستند در رشته تحصیلی خود فعالیت داشته باشند، بر اساس آمار این سازمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳ حدود ۳۰ هزار نفر در رشته پزشکی متقاضی مهاجرت از کشور شدند. بنابراین با این احتساب حدود ۶۰ هزار پزشک عمومی ما در کشور یا در این حوزه کار نمی کنند یا قصد مهاجرت دارند.
جعفریان افزود: تصمیمات آموزش پزشکی باید با در نظر گرفتن همه شرایط و جوانب اعم از نیازهای کشور، امکانات، زیرساخت ها و تجهیزات گرفته شود. بنده این نظر را که مناطق دورافتاده به پزشک نیاز دارند را قبول دارم اما ما نمی توانیم یک پزشک را مجبور کنیم ۱۰ سال در یک منطقه ای فعالیت کند.
وی در ادامه تصریح کرد: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی به معنای واقعی در وزارت بهداشت اتفاق افتاده است. به طوری که اکنون ۱۶۶ هزار و ۹۱۲ پزشک و ۴۷ هزار دندانپزشک در کشور داریم. همچنین در سال ۱۴۲۰ تعداد ۳۵۰ هزار پزشک خواهیم داشت و کمبودی در این زمینه نداریم.
جعفریان گفت: تعداد پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر برای پزشکان عمومی ۱۱.۵ و برای متخصص ۷.۵ پزشک است. بر این اساس پزشک زیادی تربیت کردیم.جانشین وزیر بهداشت با بیان اینکه سرانه تربیت هر دانشجوی پزشکی در کشور در شرایط تورم اقتصادی حدود نیم میلیون است، تاکید کرد: اگر نتوانیم دانشجویان آموزش دیده را نگه داریم، از کشور می روند. در حالی که ما به آنها نیاز داریم.
| |||||||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|