شنبه ۲۸ تير ۱۴۰۴ - Saturday 19 July 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Fri, 18.07.2025, 10:30

نامه وزیران و معاونان و استانداران دوره اصلاحات به مسعود پزشکیان

امتداد: جمعی از وزیران ومعاونان و استانداران دوره اصلاحات به مسعود پزشکیان رئیس جمهور نامه ای نوشتند. در این نامه آمده است:

بسم‌الله الرحمن الرحیم
جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام و احترام،

در پی تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به حریم سرزمینی میهن عزیزمان که به شهادت جمعی از هموطنان، فرماندهان ارشد نیروهای مسلح و برجستگان دانش هسته‌ای منجر گردید، و متعاقب آن پاسخ مشروع و قاطع جمهوری اسلامی ایران، این دوره پرچالش پس از دوازده روز، به نقطه پایانی رسید و از تنش‌آفرینی‌های بیشتر جلوگیری به عمل آمد.

در این مقطع، احساس مشترک و همبستگی ملی در حمایت از تمامیت ارضی و امنیت ملی، همراه با قدردانی از توان و قابلیت دفاعی کشور به‌ویژه قدرت موشکی، از سوی آحاد ملت، و نیز موقعیت ‌شناسی خردورزانه افراد، گروه‌ها، جریانات سیاسی و نیروهای اجتماعی فارغ از اختلاف سلایق و عقاید، دستاورد گرانسنگ و سرمایه اجتماعی مطلوبی بود که باید بر حفظ، قوام و دوام آن اهتمام ورزید.

  جنگ، پدیده‌ای شوم و نامیمون است که برافروختن شعله‌های آن هیچ‌گاه مورد تأیید ملت فهیم و رشید ایران و آموزه‌های دینی آنان نبوده است. اما دفاع از شرافت و حیثیت ملی، استقلال سرزمینی و دفع تجاوز بیگانگان، و ایستادگی تا پای جان در برابر آنان، همواره بر تارک مردان و زنان ایران زمین درخششی آشکار داشته است. هشت سال دفاع جانانه ملت و رزمندگان شجاع و رشید در برابر تجاوز ارتش بعث، گواه روشنی بر این مدعاست.

  مستحضرید که رخدادهای دوازده روزه اخیر، از جهات متعدد با تجربه دفاع مقدس هشت ساله ملت ایران متفاوت است. این رویداد، علاوه بر مبتنی بودن بر فناوری‌های نوین، جنگ‌های الکترونیکی و استفاده از هوش مصنوعی، از نظر تولید تنش‌های روانی، بحران ناامن شدن زندگی، بلاتکلیفی کسب‌وکار و خدشه به اعتماد عمومی به دولت و جامعه جهانی، سویه کاملاً متفاوتی را به نمایش گذاشت. از این رو، دوران پسا آتش‌بس و آرامش کنونی، از نظر ذهنی نیازمند ابهام‌زدایی، خروج از اضطراب و نگرانی و ایجاد امیدواری به آینده‌ای روشن از سوی مسئولین نظام و دولت است.

  این در حالی است که متأسفانه گروهی تندرو، با تبیین وارونه از پاسخ مشروع و منطبق بر موازین حقوقی و بین‌المللی ایران، با استفاده از رسانه ملی، تریبون‌های عمومی و مناسبت‌های گوناگون، همچنان بر شیپورجنگ دمیده و برطبل آن می‌کوبند.

  لذا ضرورت دارد حضرتعالی به منظور افزایش تاب‌آوری ملی، پایداری و بهبود توان اجتماعی، با گفتگوی شایسته و اقناعی با مردم، تقویت این سرمایه را مدنظر قرار داده تا بیم و هراس از آینده تقلیل یابد.

  پرواضح است که تنها با ایجاد توازن در عرصه‌ها و ساحت‌های نظامی-دفاعی، دیپلماسی خردگرا و فعال، توانمندسازی بنیه اقتصادی و قابلیت‌های سیاسی و فرهنگی، می‌توان تجاوز را دفع و یا از وقوع و مهار جنگ پیشگیری کرد و ساده‌ترین و مؤثرترین راه، بسیج همه نیروهایی است که دل در گرو ایران دارند تا از این طریق به خلق و تولید قدرت ملی مبادرت شود.

  دولت جنابعالی، با تدابیر و تلاش شبانه‌روزی در مدیریت پیامدها و دیپلماسی در جریان وقایع اخیر، در پرتو صداقت و مردمی بودن شخص حضرتعالی و با حمایت و همراهی مردم، کارنامه قابل قبولی از خود ارائه داده است. همچنین، گفتگوی هوشمندانه شما با “تاکر کارلسون” نیز، به آرامش در داخل و تنش‌زدایی در خارج، به صورتی بایسته و کارآمد، مدد رسانده است که خوشبختانه با استقبال جهانی و آحاد شهروندان، به‌ویژه جامعه نخبگی مواجه گردید؛ اگرچه متأسفانه اهانت، مخالفت و تخریب معدود تندروهای داخلی را به همراه داشت.

ما امضاکنندگان این نامه، با اذعان به شرایط حساس، پیچیده و دشوار کنونی برای دور کردن سایه شوم جنگ از سر ملت ایران، حساسیت ویژه به خطر بازگشت محتمل مکانیسم ماشه و نیز عادی‌سازی روند زندگی مردم، از جنابعالی به عنوان دومین مقام رسمی پس از مقام معظم رهبری و نیز به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی می‌خواهیم تا با رایزنی‌های مستمر با ارکان نظام و هماهنگی با سایر قوا، نسبت به پیشنهاداتی که ذیلاً اعلام می‌گردد، امعان نظر داشته تا بخشی از کاستی‌های حکمرانی خوب ترمیم گردد:

۱. گفتگوی اعتمادآفرین، صریح و شفاف حضرتعالی با مردم در خصوص آینده پسا جنگ و آتش‌بس.

۲. ظهور و حضور مقتدرانه دولت به عنوان نهاد مسئول در اداره کارآمد کشور و حفاظت از استقلال عمل آن در برابر مداخلات افراد، نهادها و سازمان‌های غیرمسئول و خارج از حیطه.

۳. اتخاذ سیاست خارجی فعال و کارآمد، با تکیه بر راه‌حل‌های دیپلماتیک از طریق تعامل با کشورهای منطقه و جهانی و مجامع بین‌المللی.

۴. تلاش مؤثر برای جلوگیری از روند امنیتی‌سازی جامعه و گسترش آزادی‌های سیاسی و اجتماعی، ایجاد فضای باز رسانه‌ای و تسهیل دسترسی و مبادله آزاد اطلاعات، در چارچوب قانون اساسی.

۵. شکل‌دهی گفتگوی ملی حول محور ایران و اهتمام به حفظ سرمایه اجتماعی پدید آمده از طریق تسهیل حضور و مشارکت دادن همه سلایق و عقاید در ساختن ایران آباد و آزاد.

۶. پایان دادن به دوگانه‌سازی‌های کاذب، به‌ویژه پرهیز از گرفتار شدن در دام تقابل مصنوعی میان دیپلماسی و توان نظامی به عنوان دو بال اقتدار ملی.

۷- تهیه و تدوین لوایح لازم به‌منظور اصلاح قوانین سخت‌اندود و ناسازگار با مصالح ملّی و خیر عمومی، از جمله مسائل گزینش، استعلامات، تابعیت‌های مضاعف و امثال آن. 

۸- اعطای عفو عمومی و احقاق آزادی برای کلیه‌ی محبوسین به صرف عقیده و نیز رفع حصر از محصورین

۹- اعمال نظارت و کنترل مستمر بر برنامه‌های تفرقه‌انگیز و تنش‌ آفرین رسانه‌ی رسمی، به‌واسطه‌ی نهادهای ناظرِ منتخبِ جنابعالی و نمایندگان قوای ثلاثه به‌قصد تحقق رسانه‌ای در تراز ملّت و منزلت جمهوری اسلامی ایران.

۱۰- تجهیز و نوسازی بنیادین توان دفاعی نیروهای مسلح، بر پایه‌ی فناوری‌های روزآمد و راهبردی جهان.

۱۱- ساماندهی سیاست‌های اقتصادی خردمندانه با بهره‌گیری از خرد جمعی صاحب‌نظران در عرصه‌های پولی، ارزی، بازرگانی و تأمین ضروریات اولیه نظیر دارو و اقلام غذایی. 

۱۲- اصلاح و ارتقای ساختار اجرایی دولت از رهگذر بهسازی و ترمیم وزیران، استانداران و معاونینِ شایسته‌تر و کارآمد در پست‌های کلیدی.

با تقدیم احترام

سید عبدالواحد موسوی لاری، هدایت اله آقائی، علی اصغر احمدی، سید محمد علی افشانی، حسین امینی، جمشید انصاری، غلامرضا انصاری، محمد ابراهیم انصاری، علی اکبر اولیاء، سید محمد رضا آیت اللهی، اشرف بروجردی، غلامحسین بلندیان، محمدرضا بهزادیان، محمدعلی پنجه فولادگران، نصرت اله تاجیک، اسماعیل تبادار، احمد ترک‌مژاد ،علی جابریان، سید صفدر حسینی، سیدمحمودحسینی، احمد خرم، اسدالله درویش‌امیری ، اسماعیل دوستی، اسداله رازانی، علی اکبر رحمانی، جعفر رحمانزاده، سیدحسن رسولی، ابراهیم رضایی بابادی، عبداله رمضان زاده، عبدالمحمد زاهدی، علی اصغر زبردست، محمود زمانی قمی، قربانعلی سعادت، مسعود سلطانی فر، غلامعلی سفید، کریم شورانگیز، محمد رضا صالحی، غلامرضا صحرائیان، علی صوفی، حمیدطهایی،نوراله عابدی، علی قنبری، داوود کشاورزیان، سیدحمید کلانتری، محمدعلی کریمی، سید مرتضی مبلغ، علی محقر، یحیی محمدزاده، فریبرز محمودیان، سیف اله مرادی، محمدرضا مروارید، فتح الله معین، محمدحسین مقیمی، سید جعفر موسوی، محسن مهرعلیزاده ، محمد هاشم مهیمنی، سید محمود میرلوحی ،محسن نریمان، جواد نگارنده، علی اوسط هاشمی، حسن یونس سینکی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net