يكشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Sunday 11 May 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Tue, 06.05.2025, 18:34

ابراهیم اصغرزاده: مذاکرات موقتی يا توافق‌های کوتاه مدت آسیب پذیرند

ابراهیم اصغرزاده عضو هیأت رئیسه و رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحات ایران در گفتگو با خبرانلاين با تأکید بر این که مذاکرات میان ایران و آمریکا باید جامع و درمورد همه مسائل و در سطوح عالیه باشد، گفت: منظور این كه مذاکرات فقط محدود به پرونده هسته‌ای ایران نشود و به سمت باز کردن راه‌هایی برود تا دو طرف بتوانند از مواهب این مذاکرات برخوردار شوند و ما هم بتوانیم رابطه خود را با غرب و آمریکا اصلاح کنیم؛ زیرا مذاکرات موقتی، سرکاری، مذاکره برای مذاکره یا توافق‌های کوتاه برد به خاطر مزاحمت‌ها و کارشکنی‌هایی که برخی از مخالفان مذاکرات چه در داخل ایران و چه در آمریکا و چه در منطقه مانند اسرائیل دارند، آسیب پذیرند.

ابراهیم اصغرزاده افزود: برای این‌که مخالفان مذاکره مزاحمت ایجاد نکنند، حکومت ایران باید دنبال آن باشد که بعد از انجام مذاکرات دستاوردی داشته باشد تا به مردم خود بگوید پیروز شده‌ام و توانستم تحریم‌ها را بردارم. این برداشتن تحریم هم باید در لایه های مختلف بر روی زندگی مردم اثر بگذارد. از سوی دیگر آمریکا هم بتواند به مردم خود بگوید توانسته‌ام به دستاوردی برسم و صلح به ارمغان بیاورم این نگاه باعث پایداری توافق می‌شود.

اما اگر توافق به عنوان یک بازی تاکتیکی و مرحله‌ای تلقی شود تا فقط مقداری بحران را مدیریت کنیم که اوضاع بدتر نشود، خیلی زود شکست می‌خورد.

رئیس کمیته سیاسی جبهه اصلاحات ایران با تأكيد مجدد بر اين كه مذاکرات نه فقط براى حل مساله هسته‌ای، بلکه باید به عنوان طراحی یک سیاست خارجی واقع‌گرا و مبتنی بر منافع ملی باشد، گفت: قطب‌نمای سیاست خارجی ما از این به بعد باید منافع ملی باشد و نه منافع ایدئولوژیک. به نظر می‌رسد این تله منافع ایدئولوژیک و این‌که رابطه خود را با غرب و آمریکا حیثیتی کرده‌ایم، خیلی به ما ضرر زد. تحریم‌ها و انزوای کشور، خروج نخبگان از کشور، مهاجرت‌ بسیاری از اقشار تحصیل کرده از کشور، هزینه‌های سنگینی داشت. 

عضو هيآت رئيسه جبهه اصلاحات ايران با بيان اين كه در حال حاضر راهی جز بازگشایی سفارتخانه دو کشور نداریم، تصريح كرد: اگر غیر از این باشد و بخواهیم مسیر  گذشته را ادامه دهیم، همین اتفاقاتی که تاکنون رخ داده، می‌افتد. الان همه مردم کوچه و خیابان هم، که تحلیلگر سیاسی نیستند، وقتی به وضع معیشتی خود نگاه می‌کنند، مساله را به این ربط می‌دهند که چرا با دنیای غرب و بخصوص با آمریکا دچار چنین تزاحمی هستیم. خیلی کشورها در دنیا هستند که با هم دشمن هستند اما با همدیگر رابطه و تماس دارند و به هم ایراد می‌گیرند و نقد می‌کنند. اما اتفاقی که در مورد رابطه ايران و آمريكا افتاده اين است كه دو طرف موضوع را حیثیتی کرده‌اند.

ابراهيم اصغرزاده در پاسخ به سؤالى در باره ربط تبرگى روابط ايران با آمريكا به تسخير سفارت اين كشور در بعد از انقلاب گفت: ما تصور نمی‌کردیم که یک اقدام دانشجویی، اينگونه روی منافع ملی کشور سایه بیندازد و به یک جریان هویتی تبدیل شود و بعدها حکومت با استفاده از این ابزار هویتی و تبدیل کردن آمریکا و غرب به عنوان یک دشمن دائمی، سعی کند برای خود مشروعیت ایجاد كرده و منافع ملی را کاملا تحت پوشش منافع ایدئولوژیک قرار دهد و بیشتر از چهار دهه ما را در تله تسخير سفارت بيندازد. یعنی به جای آن‌که تسخير سفارت به یک حادثه موقت كه در زمان خودش در گذشته رخ داده، تبدیل شود، آن را به یک استراتژی بلندمدت تبدیل و تمام حیثیت سیاسی و توسعه کشور را گروگان یک نوع نگاه نسبت به غرب و نسبت به آمریکا کرديم.

رئيس كميته سياسى جبهه اصلاحات ايران تصريح كرد: ما اكنون در شرايطى هستيم كه اگر این دور از مذاکرات هم شکست بخورد و با آمريكا به توافق نرسيم، هزینه فوق العاده سنگینی را برای ما در بر خواهد داشت. در این صورت آمریکا و ایران دوباره روایت‌های گذشته خود را بازخوانی خواهند کرد و هر کدام به لحاظ هویتی طرف مقابل را متهم می‌کند. آمریکا می‌گوید ایران تروریست است و ایران هم می‌گوید آمریکا برانداز است و بنابراین، دوباره سر جای اول خود برمی‌گردیم.

ابراهيم اصغرزاده افزود: البته به نظر مى رسد ما از مرحله‌ ادامه تنش‌زایی عبور کرده‌ایم و هر دو طرف به این نتيجه رسیده‌اند که ادامه این تقابل، هم برای ایران و هم برای آمریکا و منطقه می‌تواند بسیار پرهزینه باشد. بنابراین، اراده‌ای در تهران و واشنگتن به عنوان شرط لازم مذاکرات وجود دارد که این مذاکرات با انعطاف لازم شکل بگیرد و به نتیجه ملموس برسد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net