سه شنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Tuesday 6 May 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Mon, 05.05.2025, 10:37

مخالفت با طرح اسرائیل و آمریکا برای کمک‌رسانی به غزه

باراک راوید / آکسیوس

سازمان ملل و تمام سازمان‌های امدادی فعال در غزه به طور مشترک اعلام کردند که با طرح اسرائیل و آمریکا برای ایجاد سازوکاری جدید برای کمک‌رسانی به فلسطینیان در این منطقه محاصره‌شده همکاری نخواهند کرد، زیرا این طرح «با اصول اساسی بشردوستانه مغایرت دارد.»

اهمیت این طرح: اسرائیل از زمان شکست آتش‌بس دو ماه پیش، مانع از تحویل تمام مواد غذایی، آب و دارو به غزه شده است. اکنون که سازمان ملل طرح جدید را رد کرده است، بعید است که کشورهای اهداکننده بودجه آن را تأمین کنند و این امر از سرگیری کمک‌ها را بیش از پیش در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد.

سازمان‌های امدادی سازمان ملل می‌گویند که ذخایر غذایی در غزه ظرف چند روز تمام خواهد شد. مقامات اسرائیلی ادعا می‌کنند که این ذخایر ظرف سه تا چهار هفته به طور کامل تمام خواهد شد.

به سرعت خبر را دنبال کنید: اکسیوس روز جمعه گزارش داد که ایالات متحده، اسرائیل و نمایندگان یک بنیاد بین‌المللی جدید به توافقی در مورد چگونگی از سرگیری تحویل کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در غزه بدون کنترل آن توسط حماس نزدیک شده‌اند.

طبق آن طرح، عملیات امدادرسانی در غزه از طریق یک بنیاد بین‌المللی با حمایت دولت‌ها و نهادهای خیریه انجام خواهد شد.

مقامات اسرائیلی گفتند که طبق این طرح، چندین مجتمع در بخشی از غزه ساخته خواهد شد و غیرنظامیان فلسطینی می‌توانند هفته‌ای یک بار به آنجا بروند و یک بسته کمکی برای هر خانواده دریافت کنند که برای هفت روز کافی خواهد بود.

آنچه آنها می‌گویند: روسای تمام آژانس‌های سازمان ملل و سازمان‌های مردم‌نهاد که در غزه فعالیت می‌کنند، روز یکشنبه در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که طرحی که مقامات اسرائیلی به آنها ارائه داده‌اند، غیرقابل قبول است و امکان ارسال کمک به «افراد کم‌تحرک و آسیب‌پذیرترین افراد» را فراهم نمی‌کند.

آنها در این بیانیه گفتند: «این طرح با اصول اساسی بشردوستانه مغایرت دارد و به نظر می‌رسد برای تقویت کنترل بر اقلام حیاتی به عنوان یک تاکتیک فشار - به عنوان بخشی از یک استراتژی نظامی - طراحی شده است. این طرح خطرناک است و غیرنظامیان را برای جمع‌آوری جیره غذایی به مناطق نظامی سوق می‌دهد و جان افراد، از جمله امدادگران را تهدید می‌کند و در عین حال آوارگی اجباری را تشدید می‌کند.»

سازمان ملل و سازمان‌های امدادی اعلام کردند که این طرح را راهی برای اسرائیل می‌دانند تا سیستم توزیع کمک‌های موجود که توسط سازمان ملل اداره می‌شود را تعطیل کند و آن را با سیستم جدیدی که توسط ارتش اسرائیل کنترل می‌شود، جایگزین کند. آنها افزودند: «دبیرکل سازمان ملل متحد و هماهنگ‌کننده امداد اضطراری تصریح کرده‌اند که ما در هیچ طرحی که به اصول بشردوستانه جهانی انسانیت، بی‌طرفی، استقلال و بی‌طرفی پایبند نباشد، شرکت نخواهیم کرد. روسای همه نهادهای سازمان ملل متحد و سازمان‌های غیردولتی به اتفاق آرا این موضع را تأیید کرده‌اند.»

یک منبع درگیر در تشکیل این بنیاد جدید گفت که عملیات آن در غزه مستقل خواهد بود و تحت کنترل ارتش اسرائیل نخواهد بود.

این منبع گفت: «دو ماه است که هیچ کمکی نرسیده و مردم غزه در رنج هستند. ما معتقدیم که باید فوراً کاری انجام شود و هدف بنیاد مستقلی که ما تأسیس می‌کنیم، یافتن راه‌حل‌های فوری و عملی برای این منظور است - راه‌حل‌هایی که به اصول بشردوستانه انسانیت، بی‌طرفی، بی‌غرضی و استقلال پایبند باشند.»

روی دیگر سکه: یک مقام وزارت امور خارجه از تصمیم سازمان ملل و گروه‌های امدادی انتقاد کرد.

این مقام به من گفت: «مردم یک راه‌حل خلاقانه و خارج از چارچوب برای یک مشکل دشوار پیدا کردند. این چیزی است که مردم باید از آن تجلیل و حمایت کنند، به‌ویژه با توجه به نیازهای مردم غزه. ناگفته نماند که این یک تصویر واقعاً بد برای این گروه‌ها است که در این مورد در کنار حماس تروریست قرار بگیرند.»

وضعیت فعلی: تعلیق ارسال کمک‌ها و از سرگیری حملات اسرائیل بار دیگر هزاران غیرنظامی فلسطینی را آواره کرده و این منطقه محصور را بیشتر در یک وضعیت آشفته فرو برده است که منجر به غارت گسترده و بی‌قانونی شده است.

کابینه امنیتی اسرائیل روز یکشنبه تشکیل جلسه داد تا بسیج ده‌ها هزار نیروی ذخیره و طرح‌های گسترش عملیات زمینی در غزه را تصویب کند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net