يكشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Sunday 11 May 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 03.05.2025, 13:45

پیروزی لیبرال‌ها در انتخابات پارلمانی استرالیا

آنتونی آلبانیز به‌عنوان اولین نخست‌وزیر استرالیا در ۲۱ سال گذشته موفق به کسب دومین دوره سه‌ساله متوالی شد.

پیتر داتن، رهبر اپوزیسیون، شکست در انتخابات روز شنبه را پذیرفت و اظهار داشت: «ما در این کمپین به اندازه کافی خوب عمل نکردیم، این امشب کاملاً واضح است و من مسئولیت کامل آن را می‌پذیرم.»

وی افزود: «امشب با نخست‌وزیر تماس گرفتم تا موفقیت او را تبریک بگویم. این یک رویداد تاریخی برای حزب کارگر است و ما این را به رسمیت می‌شناسیم.»

بر اساس پیش‌بینی‌های کمیسیون انتخابات استرالیا، حزب کارگر چپ‌میانه آلبانیز ۷۰ کرسی و ائتلاف محافظه‌کار اپوزیسیون ۲۴ کرسی در مجلس نمایندگان با ۱۵۰ کرسی به دست آوردند. احزاب کوچک غیرمتعهد و نامزدهای مستقل احتمالاً ۱۳ کرسی را کسب خواهند کرد.

آنتونی گرین، تحلیلگر معتبر انتخابات در استرالیا، پیش‌بینی کرد که حزب کارگر ۷۶ کرسی، ائتلاف ۳۶ کرسی و قانون‌گذاران غیرمتعهد ۱۳ کرسی به دست خواهند آورد. گرین گفت که حزب کارگر دولت اکثریت یا اقلیت تشکیل خواهد داد و ائتلاف هیچ شانسی برای تشکیل حتی دولت اقلیت ندارد.

با توافق هر دو طرف بر وجود بحران هزینه‌های زندگی در کشور، سیاست انرژی و تورم از مسائل اصلی کمپین بودند.

رهبر اپوزیسیون با لقب «دوجی داتن»

حزب لیبرال محافظه‌کار داتن، ائتلاف دولت را عامل افزایش تورم و نرخ بهره می‌داند و متعهد شده بیش از یک‌پنجم مشاغل خدمات عمومی را برای کاهش هزینه‌های دولت حذف کند.

در حالی که هر دو طرف معتقدند کشور باید تا سال ۲۰۵۰ به انتشار صفر گازهای گلخانه‌ای برسد، داتن استدلال می‌کند که تکیه بر انرژی هسته‌ای به جای منابع تجدیدپذیر مانند توربین‌های خورشیدی و بادی، برق ارزان‌تری ارائه خواهد داد.

حزب کارگر میانه‌رو-چپ، رهبر اپوزیسیون را «دوج‌ی داتن» (DOGE-y Dutton) نامیده و حزب او را متهم به تقلید از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و وزارت کارآمدی دولت او کرده است.

حزب کارگر استدلال می‌کند که دولت داتن خدمات را برای تأمین هزینه‌های جاه‌طلبی‌های هسته‌ای خود کاهش خواهد داد.

آلبانیز گفت: «ما شاهد تلاش برای اجرای سیاست‌های آمریکایی مبتنی بر تفرقه و مقابل هم قرار دادن استرالیایی‌ها بوده‌ایم و فکر می‌کنم این روش استرالیایی نیست.»

آلبانیز همچنین خاطرنشان کرد که دولت او روابط با چین را بهبود بخشیده است، که موانع تجاری رسمی و غیررسمی را حذف کرد و این موانع از زمان به قدرت رسیدن حزب کارگر در سال ۲۰۲۲، سالانه ۲۰ میلیارد دلار استرالیا (۱۳ میلیارد دلار آمریکا) به صادرکنندگان استرالیایی خسارت وارد کرده بود.

بحران هزینه‌های زندگی

این انتخابات در پس‌زمینه‌ای برگزار می‌شود که هر دو طرف سیاسی آن را بحران هزینه‌های زندگی توصیف می‌کنند.

فودبانک استرالیا، بزرگ‌ترین خیریه کمک غذایی کشور، گزارش داد که ۳.۴ میلیون خانوار در کشور ۲۷ میلیون نفری، سال گذشته ناامنی غذایی را تجربه کردند.

این به این معناست که استرالیایی‌ها وعده‌های غذایی را حذف می‌کردند، کمتر غذا می‌خوردند یا نگران تمام شدن غذا قبل از توانایی خرید مجدد بودند.

بانک مرکزی در ماه فوریه نرخ بهره پایه خود را یک‌چهارم درصد کاهش داد و به ۴.۱٪ رساند، که نشانه‌ای از عبور از بدترین مشکلات مالی بود. انتظار می‌رود این نرخ در جلسه بعدی هیئت مدیره بانک در ۲۰ ماه مه بار دیگر کاهش یابد تا سرمایه‌گذاری را در میان عدم اطمینان اقتصادی بین‌المللی ناشی از سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ تشویق کند.

هر دو کمپین انتخاباتی رقیب، بر تغییرات جمعیتی استرالیا تمرکز داشتند. این اولین انتخابات در استرالیا است که در آن نسل بیبی‌بومرها (متولدان بین پایان جنگ جهانی دوم و ۱۹۶۴) از نظر تعداد از رأی‌دهندگان جوان‌تر پیشی گرفته‌اند.

هر دو کمپین انتخاباتی سیاست‌هایی را برای کمک به خریداران اولین خانه برای ورود به بازار املاک که برای بسیاری بیش از حد گران است، وعده دادند.

احتمالا تشکیل دولت اقلیت از سوی حزب کارگر

در آستانه انتخابات، حزب کارگر اکثریت ناچیزی با ۷۸ کرسی در مجلس نمایندگان با ۱۵۱ کرسی داشت. در پارلمان بعدی به دلیل بازتوزیع‌ها، ۱۵۰ کرسی وجود خواهد داشت.

از دست دادن بیش از دو کرسی می‌تواند حزب کارگر را مجبور به تلاش برای تشکیل دولت اقلیت با حمایت قانون‌گذاران غیرمتعهد کند.

پس از انتخابات سال ۲۰۱۰ یک دولت اقلیت وجود داشت و آخرین مورد قبل از آن در طول جنگ جهانی دوم بود.

آخرین باری که هیچ حزبی اکثریت را به دست نیاورد، ۱۷ روز پس از بسته شدن صندوق‌ها طول کشید تا قانون‌گذاران مستقل کلیدی اعلام کنند که از دولت کارگر حمایت خواهند کرد.


راد مک‌گوئرک / آسوشیتدپرس



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net