دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ -
Monday 16 September 2024
|
روزنامه کیهان که توسط حسین شریعتمداری منصوب رهبر جمهوری اسلامی ایران اداره میشود در عنوان اصلی شماره امروز خود از دستور مسعود پزشکیان، رئیسجمهور برای بازگرداندن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاهها انتقاد کرده است.
کیهان در گزارشی با عنوان «یک تصمیم سؤالبرانگیز درباره دانشگاهها» و «بازگشت غیرقانونی اخراجیهای قانونی» نوشته آقای پزشکیان «در حالی خواستار بازگشت همه دانشجویان و اساتید اخراجی شدند که این فرمان سراسری و کلی بدون در نظر گرفتن مستندات قانونی پروندههای اینچنینی خود نوعی ترویج بیقانونی است.»
این گزارش گفته «در مواردی که بنا بر مستندات با برخی مجرمان امنیتی یا کسانی که در فتنه و آشوبهای سالهای اخیر نقش داشتند و از قضا دانشجو نیز بودند برخورد قضائی شده است همواره شاهد یک بیان از طرف برخی چهرههای سیاسی یا رسانهها و... بودهایم که “جای دانشجو زندان نیست”. نمونههای قابل توجهی از این به اصطلاح دانشجویان میتوان برشمرد که گذر زمان نشان داد که برای برخی صرف داشتن کارت دانشجویی نمیتوان و نباید مصونیت آسیبرسان به جامعه قائل شد.»
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در مراسم معارفه حسین سیمایی صراف، وزیر جدید علوم، تحقیقات و فناوری، دستور به بازگرداندن دانشجویان و اساتید اخراجی را به علنی اعلام کرد.
آقای پزشکیان گفته بود «به وزرای بهداشت و آموزش و پرورش هم گفتهام و اینجا هم تاکید میکنم، وضعیت همه آن اساتیدی که به هر طریقی از دانشگاه لغو قرارداد یا اخراج شدند، مورد بازنگری قرار دهید و دانشجوها را برگردانید. طبیعی است که دانشجو حرف دارد و اعتراض میکند، من باید جوابش را بدهم، یا حرفش حق است که باید اطاعت کنم، یا نه اشتباه میکند که باید هدایتش کنم.»
روزنامه کیهان با انتقاد از دستور رئیسجمهور ایران گفته شده «آیا ایشان تخریب ساحت علمی، برخی فحاشیهای رکیک و رفتارها و حرکات منافی شأن و عفت عمومی در تعدادی از دانشگاهها در جریان حوادث سال ۱۴۰۱ را صرفاً حرف زدن و اعتراض دانشجویی و بیان منطقی نظرات میدانند؟ اگر دانشجویی در جریان اغتشاشات باعث تخریب اموال عمومی یا آسیب به مردم و ماموران شود صرفا با نشان دادن کارت دانشجویی میتواند از دست قانون بگریزد؟»
به نظر میرسد اشاره کیهان به شعارهای دانشجویان از جمله علیه آقای خامنهای در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی است. پس از این شعارها که برخی از آنها به سرعت در شبکههای اجتماعی بازتاب پیدا کرد، نیروهای امنیتی دانشجویان معترض را سرکوب و دستگیر کردند.
دستگیری و اخراج دانشجویان و اساتید از دانشگاه پس از اعتراضات سال ۱۴۰۱ بسیار گسترده بود به شکلی که رسانههای داخل ایران از آن با عنوان «انقلاب فرهنگی دوم» یاد کردند که اشاره به تعطیلی طولانی مدت دانشگاهها در اوایل انقلاب بهمن ۵۷ و اخراج گسترده اساتید بود.
پس از انقلاب گروهی از دانشجویان با گرایشهای سیاسی مختلف شعار «پاکسازی دانشگاه ها» و «تغییر بنیادی نظام آموزشی» را سر میدادند که مقصود حذف استادان وفادار به نظام پادشاهی از مدیریت دانشگاهها بود.
پس از قدرت گرفتن جریانهای مشهور به چپ و مارکسیست در دانشگاهها، دانشجویان مشهور به «پیرو خط امام» با آنان درگیر میشدند و حامیان آیت الله خمینی نیز این گروهها را متهم میکردند که در دانشگاهها اسلحه نگهداری میکنند. در مقابل این گروهها این اتهام را برنامه ریزی برای حذف خود از دانشگاه میدانستند.
پس از آن شعارهای نزدیکان آیتالله خمینی برای انقلاب فرهنگی شدت گرفت.
شورای انقلاب ۲۹ فروردین ماه ۵۹ در بیانیهای اعلام کرد که باید «دفاتر سیاسی» در مدت سه روز از دانشگاهها برچیده شود. در این اطلاعیه اعلام شد که دانشگاه ها از ۱۴ خرداد به بعد تعطیل خواهد شد تا نظام آموزشی و سازمان دانشگاهها تغییر بنیادی پیدا کند.
انقلاب فرهنگی علاوه بر دانشجویان دامن تعداد زیادی از استادان را نیز گرفت و برخی از آنان برای همیشه و یا تا سالها از تدریس محروم شدند.
بیبیسی فارسی
| ||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024
|