شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ - Saturday 27 July 2024
ايران امروز

iran-emrooz.net | Fri, 07.06.2024, 22:30

انجمن قلم آلمان خواستار آزادی حسین شنبه‌زاده شد

انجمن قلم آلمان (پن آلمان) روز جمعه ۱۸ خرداد (۷ ژوئن) در بیانیه‌ای دستگیری حسین شنبه‌زاده، فعال شبکه‌های اجتماعی، ویراستار، مترجم را محکوم کرد. این انجمن خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این زندانی سیاسی شد. پن آلمان در بیانیه خود نوشت: «این واقعیت که رژیم حتی از یک نقطه ساده هم می‌ترسد، حاکی از میزان وحشتی است که در آن به سر می‌برد و میزان سرکوبش علیه مردم را نشان می‌دهد».

نجم والی، نماینده نویسندگان در زندان انجمن قلم آلمان گفت: «این (بازداشت) نشان می‌دهد که رژیم آخوندها چقدر ضعیف است و چگونه قدرت آن در حال فروپاشی است.»

حسین شنبه‌زاده روز سه‌شنبه (۱۵ خرداد) پس از آنکه زیر یکی از پست‌های حساب علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در شبکه اجتماعی “اکس” کامنتی حاوی یک نقطه (.) گذاشته بود، در شهر اردبیل بازداشت شد. این کامنت با استقبال گسترده از سوی کاربران مواجه و بسیار بیشتر از پست یاد شده “لایک” شده بود.

جلال افاقی، دادستان مرکز استان اردبیل روز جمعه به خبرگزاری میزان گفت که اتهام او “هتاکی‌های متعدد، اهانت به مقدسات و در موردی دیگر جاسوسی برای افسران رده بالای موساد” است. او افزود شنبه‌زاده “از طریق شبکه‌های اجتماعی” با موساد در ارتباط بوده و قصد داشته از مسیر ارومیه از کشور خارج شود.

این اتهامات با واکنش شدید کاربران در فضای مجازی روبرو شد. بسیاری گفتند اگر او جاسوس بود چرا در لایه‌های قدرت نفوذ نکرده بود و چرا پست‌های انتقادی می‌گذاشت؟

خانواده شنبه‌زاده در بیانیه‌ای با رد این اتهام نوشتند: «ادعای متواری شدن حسین نیز قابل توجیه نیست و حسین از مدت‌ها قبل در شبکه ایکس از قصدش برای سفر به اردبیل نوشته بود و حتی تا ساعاتی قبل از دستگیری نیز در همین شبکه از شهر اردبیل سخن می‌گفت و از خودش عکس منتشر می‌کرد.»

پس از بازداشت شنبه‌زاده شمار زیادی از کاربران در اعتراض به این امر نام او را هشتگ کرده و خواستار آزادی‌اش شدند. حساب شنبه‌زاده در شبکه اکس در حال حاضر از دسترس خارج شده است.

دویچه وله فارسی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024