چهارشنبه ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 8 May 2024
ايران امروز

iran-emrooz.net | Sat, 02.07.2022, 14:51

مسدود شدن سایت دویچه وله در ترکیه

دویچه وله: اداره رسانه‌های ترکیه (RTÜK) وبگاه رسانه برون‌مرزی دویچه‌وله به زبان ترکی را به دلیل فقدان مجوز مسدود کرد. در شامگاه دوشنبه اول ژوئیه (۹ تیرماه) محتوای رسانه‌ای دویچه‌وله در ترکیه از دسترس خارج شد. هم‌زمان وبگاه “صدای آمریکا” به زبان ترکیه‌ای نیز مسدود شده است.

رسانه برون‌مرزی دویچه‌وله به ۳۲ زبان، از جمله به زبان ترکی، خبر و تحلیل در قالب‌های نوشتاری، صوتی و تصویری منتشر می‌کند.

اداره نظارت بر رسانه‌های ترکیه در ماه فوریه سال جاری از دویچه‌وله و دیگر رسانه‌های بین‌المللی خواسته بود، در انطباق با قانون مصوب ۲۰۱۹ این کشور، برای پخش محتوای خود درخواست مجوز بدهند، در غیر این صورت با “ممنوعیت پخش” و مسدود شدن وبگاه مواجه خواهند شد.

دویچه‌وله با انتشار یک بیانیه توضیح داد که این رسانه از درخواست مقامات ترکیه پیروی نکرده است، “زیرا دریافت مجوز، اعمال سانسور بر محتویات تحریریه‌ای دویچه وله را برای دولت ترکیه امکان‌پذیر می‌سازد”.

پتر لیمبورگ، مدیرکل دویچه‌وله در این رابطه چنین توضیح داد: «ما با نامه‌نگاری مفصل و نیز در گفت‌وگوی شخصی با رئیس اداره نظارت بر رسانه‌ها توضیح دادیم که چرا دویچه‌وله نمی‌تواند چنین درخواستی را بدهد.»

آقای لیمبورگ افزود، در ترکیه، رسانه‌هایی که مجوز پخش دریافت می‌کنند، موظف هستند محتویات آنلاینی که از نظر اداره نظارت بر رسانه‌های این کشور متناسب نیست را حذف کنند. این خواست مقامات ترکیه “برای رسانه‌های مستقل غیر قابل پذیرش است” و به همین دلیل “دویچه وله علیه مسدود شدن سایت خود از مسیر حقوقی اقدام خواهد کرد”.

دویچه‌وله در کنار دیگر فرستنده‌های بین‌المللی جزو نادر رسانه‌هایی است که شهروندان ترکیه می‌توانند به عنوان یک منبع خبررسانی مستقل به آن رجوع کنند. در کنار دویچه‌وله، از “صدای آمریکا” و “یورونیوز” از فرانسه نیز خواسته شده تا درخواست مجوز بدهند.

دویچه وله بر اساس قانون مصوب ۲۰۱۹ در ترکیه، یک دفتر ارتباطات در این کشور دایر کرد و از فوریه ۲۰۲۰ نزد وزارت مربوطه ترکیه خود را به ثبت رساند.

هیأت مدیره ده نفره اداره نظارت بر رسانه‌های ترکیه متشکل از اعضای حزب حاکم “عدالت و توسعه” (AKP) رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه و متحدان آن، حزب ملی‌گرای افراطی (MHP) است. از زمان کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ علیه حاکمیت اردوغان بدین سو، ترکیه با برخوردهای سخت علیه منتقدان و هر صدای مخالف، به ویژه علیه دانشگاهیان، وارد عمل شده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024