دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۴ - Monday 22 September 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 21.09.2025, 21:47

اکسیوس: ترامپ در نیویورک درباره غزه نشست ویژه برگزار می‌کند

باراک راوید / آکسیوس

دو مقام عرب آگاه از این موضوع اعلام کردند که رئیس‌جمهور ترامپ در نظر دارد روز سه‌شنبه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با گروه منتخبی از رهبران عرب و مسلمان دیدار کند تا راه‌های پایان دادن به جنگ در غزه را بررسی کند.

چرا این موضوع اهمیت دارد؟
این دیدار چند روز پیش از میزبانی ترامپ از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در کاخ سفید در تاریخ ۲۹ سپتامبر برگزار خواهد شد. 
این نشست همچنین در حالی برگزار می‌شود که موجی از به‌رسمیت‌شناختن کشور فلسطین توسط کشورهای غربی در جریان است و اسرائیل تهدید کرده است که در واکنش به این اقدام، بخش‌هایی از کرانه باختری اشغالی را ضمیمه خاک خود خواهد کرد. 
کاخ سفید به درخواست اظهارنظر در این باره پاسخی فوری ارائه نکرد.

جزئیات خبر:
کاخ سفید دعوت‌نامه‌هایی برای این نشست ارسال کرده است که انتظار می‌رود روز سه‌شنبه ساعت ۱۴:۳۰ به وقت شرقی آمریکا برگزار شود. 
به گفته مقامات عرب، رهبران عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، مصر، اردن و ترکیه برای شرکت در این نشست دعوت شده‌اند. 
منابع آگاه می‌گویند کاخ سفید خواستار مشارکت کشورهای عرب و مسلمان دعوت‌شده در برنامه‌ای برای پس از جنگ در غزه است و حتی انتظار دارد این کشورها نیروهایی برای تشکیل یک نیروی تثبیت‌کننده اعزام کنند که جایگزین ارتش اسرائیل در غزه شود. 
انتظار می‌رود رهبران عرب از ترامپ بخواهند که بر نتانیاهو فشار بیاورد تا جنگ در غزه را پایان دهد و از الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری خودداری کند. 
امارات متحده عربی به کاخ سفید اعلام کرده است که الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری توسط اسرائیل می‌تواند به فروپاشی توافق‌نامه‌های ابراهیم منجر شود، توافقی که مهم‌ترین دستاورد سیاست خارجی ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش محسوب می‌شود.

نگاه کلی:
منابع آگاه اعلام کردند که انتظار می‌رود ترامپ در همان روز، نشستی جداگانه با رهبران کشورهای حوزه خلیج فارس، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، عمان، بحرین و کویت برگزار کند. 
یکی از موضوعات کلیدی در این نشست، نگرانی‌های کشورهای خلیج فارس درباره حمله اسرائیل به رهبران حماس در قطر خواهد بود. این حمله، اولین حمله اسرائیل به یکی از کشورهای خلیج فارس بود. 
مقامات عرب می‌گویند کشورهای خلیج فارس خواستار دریافت تضمین‌هایی از دولت ترامپ هستند که چنین حملاتی در آینده تکرار نخواهد شد.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net