شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۴ -
Saturday 12 July 2025
|
نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه اعلام کرد که واشنگتن هیچ تعهدی برای حمایت از تشکیل یک دولت مستقل توسط نیروهای موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) ندارد.
به گزارش کردپرس، تام باراک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور سوریه و سفیر آمریکا در ترکیه، روز جمعه در یک کنفرانس خبری در نیویورک تأکید کرد که واشنگتن از تمامیت ارضی سوریه حمایت میکند و هیچ نشانهای از حمایت از تشکیل «کردستانی آزاد» یا منطقهای فدرالی برای کردها در سوریه وجود ندارد. او در عین حال خاطرنشان کرد که آمریکا در تلاش است شرایطی فراهم آورد تا نیروهای سوریه دموکراتیک (SDF) بتوانند به ساختار حکومتی آینده سوریه بپیوندند.
باراک درباره سیاست آمریکا نسبت به خواستههای کردها در زمینه فدرالیسم و حقوق قومی تصریح کرد: «بگذارید از اصل موضوع شروع کنم تا این بحث سادهتر شود. ایالات متحده آمریکا برای کشورهایی که به رسمیت شناختهشده و دارای حاکمیت و قانون هستند، احترام قائل است. این موضع اصولی ماست.»
او همچنین یادآور شد که آمریکا به دنبال تغییر رژیم در سوریه نیست و گفت: «هر بار که در مسیر تغییر یک رژیم قدم گذاشتیم، به نتیجه نرسیدیم. ما رژیم اسد را تغییر ندادهایم.»
باراک درباره آینده کردها در سوریه اعلام کرد: «هیچ نشانهای وجود ندارد که قرار است کردستانی مستقل ایجاد شود. هیچ چشماندازی برای تشکیل دولتی مستقل برای SDF وجود ندارد. از نظر من، هیچ جایگاهی برای یک دولت علوی یا یک دولت یهودی مستقل در سوریه هم وجود ندارد.»
او با اشاره به حمایت کنگره آمریکا از نیروهای دموکراتیک سوریه گفت: «هیچ شکی نیست، بهویژه در کنگره، که حمایت قابلتوجهی از SDF وجود دارد. موضع ما روشن بوده: ما میخواهیم به آنها کمک کنیم، مسیر و دریچهای برای آنها فراهم کنیم تا بتوانند به ساختار حکومتی آینده سوریه بپیوندند.»
باراک در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت ساختار یکپارچه و غیرفرقهای برای سوریه تأکید کرد:«نمیتوان پذیرفت که نیروهای دروزی لباس دروزی بپوشند، علویها لباس علوی، کردها لباس کردی؛ این روند نمیتواند ادامه پیدا کند. باید یک ساختار واحد شکل بگیرد.»
وی در ادامه گفت:«این سوریه است. باید یک ساختار مبتنی بر توسعه در سوریه ایجاد شود. باید قانون اساسی سوری داشته باشند. پارلمانی واقعی داشته باشند. همه باید توان گفتوگو درباره آینده کشور را داشته باشند.»
باراک همچنین پشتیبانی آمریکا از حضور مسئولانه و عادلانه SDF در روند سیاسی سوریه را تکرار کرد و گفت:«ما طرف این نیستیم که SDF کنار گذاشته شود. میخواهیم مطمئن شویم که مذاکرات به شکلی عادلانه انجام میگیرد و فرصتی واقعی به آنها داده میشود تا وارد روند سیاسی شوند — اگر خودشان بخواهند. اگر نخواهند، این انتخاب خودشان است. تصمیم نهایی با آنهاست، نه ما.»
او درباره وابستگی نیروهای کرد سوریه به پ.ک.ک گفت: « او گفت: «SDF همان YPG است. و YPG نیز شاخهای از پکک است.»
همچنین به نوشته نشریه کلش ریپورت، در اظهاراتی بحثبرانگیز، تام باراک، نماینده ویژه ایالات متحده در امور سوریه، در مصاحبهای با شبکه لبنانی البیسی، از احمد الشرع، رئیسجمهور جدید سوریه دفاع کرد و او را با جورج واشنگتن، بنیانگذار ایالات متحده، مقایسه نمود.
در جریان این مصاحبه که با تنشهایی همراه بود، مجری لبنانی باراک را به دلیل حمایت واشنگتن از دولت الشرع به چالش کشید. اما باراک با لحنی قاطع پاسخ داد: “ما تحریمها علیه سوریه را برداشتیم تا فرصتی داده باشیم. درست مانند گذشته خودِ آمریکا — جورج واشنگتن پیش از آنکه رئیسجمهور شود، نبردهای خشنی را پشت سر گذاشت.”
این اظهارات بلافاصله در فضای رسانهای و شبکههای اجتماعی واکنشهای گستردهای را در پی داشت. مخالفان الشرع این مقایسه را “توهینآمیز” و “نادیدهگرفتن واقعیتهای میدانی سوریه” توصیف کردند، در حالی که حامیان او آن را نشانهای از مشروعیتیافتن تدریجی دولت جدید سوریه در سطح بینالمللی دانستند.
تام باراک همچنین تأکید کرد که سیاست فعلی آمریکا در قبال دمشق، فرصتی برای بازسازی سیاسی و آشتی ملی در سوریه فراهم میکند، مشروط به پایبندی دولت الشرع به مسیر مصالحه و اصلاحات.
این سخنان در حالی بیان میشود که تنش میان آنکارا و واشنگتن بر سر حمایت آمریکا از YPG — شاخه سوری گروه تروریستی پکک — همچنان ادامه دارد. ترکیه بارها از حمایت واشنگتن از SDF انتقاد کرده و آن را تهدیدی مستقیم علیه امنیت ملی خود دانسته است.
پکک از سوی ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا بهعنوان گروهی تروریستی شناخته میشود. آمریکا اگرچه بارها وعده داده بود YPG را از مناطق مرزی ترکیه دور کند، اما همچنان روابط خود با SDF را حفظ کرده است. در همین حال، YPG تاکنون از ابتکار «ترکیه عاری از ترور» حمایت علنی نکرده و آشکارا نیز به تصمیم پکک برای انحلال در ماه مه گذشته نپیوسته است.
| |||||||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|