جمعه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ -
Friday 16 May 2025
|
رئیس کل دادگستری استان البرز با اعلام تایید احکام صادره در خصوص پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش در دیوانعالی کشور گفت که بر این اساس، رای دو بار قصاص نفس متهم ردیف اول تایید و جهت طی فرایند اجرا ارسال شد.
به گزارش ایسنا، حسین فاضلی هریکندی با اعلام تایید رای پرونده قتل داریوش مهرجویی در دیوانعالی کشور گفت: دادگستری کل استان البرز بلافاصله پس از وقوع قتل مرحوم داریوش مهرجویی و مرحومه رقیه (وحیده) محمدیفر در حوزه قضایی شهرستان فردیس در ۲۲ مهرماه سال ۱۴۰۲، ورود جدی و سریع به این پرونده داشت و با پیگیری و اجرای رهنمودهای رئیس قوه قضاییه و دستورات ویژهای که ایشان بلافاصله پس از وقوع قتل جهت تسریع در شناسایی و دستگیری متهمان و رسیدگی به پرونده صادر نمود، با تلاششبانه روزی، در کمتر از پنج روز از وقوع قتل، کلیه متهمان پرونده شناسایی و دستگیر شدند.
رئیس کل دادگستری استان البرز با یادآوری اینکه در اجرای دستورات رئیس قوه قضاییه، با پیگیری و نظارت مستمر معاونت پیگیری جرایم خاص دادگستری کل استان البرز و تلاش شبانه روزی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فردیس، در کمتر از دو ماه پس از وقوع قتل با تکمیل تحقیقات، کیفرخواست چهار متهم پرونده صادر و جهت رسیدگی به دادگاه کیفری یک استان البرز ارجاع شد اضافه کرد: در ادامه نیز رسیدگی به پرونده به صورت ویژه در شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز آغاز و جلسات رسیدگی در تاریخهای ۲۷ و ۲۸ دی ماه سال ۱۴۰۲، در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در قالب سه جلسه با حضور وکلای متهمان و اولیای دم برگزار و نهایتا پس از اعلام ختم رسیدگی، رای پرونده در کمتر از چهار ماه پس از وقوع قتل صادر شد.
وی به بیان جزئیات رای صادره برای چهار متهم پرونده در شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز پرداخت و متذکر شد: متهم ردیف اول به اتهام ارتکاب دو فقره قتل عمد به دو بار قصاص نفس و به اتهامات دیگر از جمله سرقت به حدود ۲۷ سال حبس محکوم شد و برای سه متهم دیگر به اتهامات مختلف از قبیل شروع به قتل عمدی و معاونت در آن، ضرب و جرح عمدی و سرقت مجموعا ۷۷ سال حبس تعیین شد.
رئیس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه حکم شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز در تاریخ ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ صادر شده بود بیان کرد: با فرجام خواهی متهمان، پرونده به دیوانعالی کشور ارسال شد که دیوانعالی با ذکر مواردی جهت تکمیل تحقیقات، پرونده را به شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز اعاده کرد که پس از رفع موارد اعلامی شعبه دیوانعالی کشور و تشکیل مجدد جلسات رسیدگی، رای مجدد در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ با همان کیفیت رای سابق صادر شد که این بار دیوانعالی کشور همان رای اولیه از جمله حکم به دو بار قصاص نفس متهم ردیف اول را با توجه به دلایل متقن پرونده تایید کرد.
وی افزود: با توجه به تایید و قطعیت آرای محکومان، پرونده هم اکنون از سوی شعبه اول دادگاه کیفری یک استان البرز جهت اجرای احکام قطعی صادر شده به «اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان فردیس» ارسال شد و فرآیند اجرای احکام آغاز شده است.
خانواده مهرجوییها درخواست اعدام ندارند
مونا مهرجویی، دختر داریوش مهرجویی کارگردان صاحبنام سینمای ایران، در واکنش به خبر تایید حکم متهمان پرونده قتل پدر و مادرش در اینستاگرام نوشت که او و خانوادهاش درخواست اعدام ندارند و خواستار مجازات جایگزین شده است.
خانم مهرجویی در حساب اینستاگرام خود با هشتگ «نه به اعدام» نوشت: «خواسته ما انتقام و خشونت و اعدام نیست و خواهان مجازاتهای جایگزین به جای اعدام هستیم.»
خانم مهرجویی پیشتر نیز با حضور در مراسم تشییع والدینش بدون حجاب اجباری خبرساز شده بود.
داریوش مهرجویی، از مهمترین کارگردان و فیلمنامهنویسان سینمای ایران، همراه با همسرش وحیده محمدیفر در خانهاش کشته شد. اجساد این دو را دخترشان مونا مهرجویی کشف کرد.
پلیس استان البرز، بامداد یکشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۲ خبر داد که داریوش مهرجویی کارگردان مشهور و وحیده محمدیفر نویسنده و همسر او در خانهشان در فردیس کرج به قتل رسیدهاند.
خبر قتل این دو موجی از اندوه و تاثر و شوک در میان ایرانیان و به ویژه سینماگران و علاقمندان به سینما ایجاد کرد. گزارش اولیه پزشکی قانونی گفت که «خونریزی شدید به دلیل جراحات وارده به وسیله جسم برنده و تیز» علت مرگ بوده است.
خبر قتل این فیلمساز برجسته ایرانی و همسرش واکنشهای بسیاری در جامعه ایران ایجاد کرد و سوالها و ابهامها و گمانهزنیهای زیادی مطرح شد، از جمله اینکه به گفته مانوش منوچهری، وکیل خانواده مهرجویی، بسیاری از اطلاعات تلفنهای همراه مقتولان، از جمله تماسهای روز قتل، پیامکها و حتی برخی اپلیکیشنها پاک شده است.
خانم منوچهری بهعنوان وکیل پرونده بر این باور بود که متهمان این پرونده انگیزه کافی برای این جنایت نداشتهاند و احتمالا پای یک آمر دیگر در میان است.
آقای مهرجویی خالق تعدادی از مطرحترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران چه در قبل و چه در بعد از انقلاب است که با ساخت آنها، توانست چند نسل از ایرانیان را شیفته هنر هفتم کند.
منبع: ایسنا / بیبیسی فارسی
| |||||||||||||
ايران امروز
(نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايتها و نشريات نيز ارسال میشوند معذور است. استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net
|