چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 23.01.2022, 12:38

نیروی دریایی آمریکا یک کشتی ایران را متوقف کرد


رادیو فردا: نیروی دریایی آمریکا روز یک‌شنبه سوم بهمن اعلام کرد یک کشتی حامل ۴۰ تن کود شیمیایی را که می‌توان از آن برای ساخت مواد منفجره استفاده کرد، در آب‌های بین‌المللی در خلیج عمان متوقف کرده است.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، نیروی دریایی آمریکا گفته است که مبدأ حرکت این کشتی از ایران بوده و در مسیری در حال حرکت بوده که قبلاً برای قاچاق سلاح به شورشیان حوثی یمن استفاده می‌شد.

نیروی دریایی ایالات متحده روز یک‌شنبه اعلام کرد که همین کشتی سال گذشته در حال حمل هزاران سلاح بود که متوقف شد و به گارد ساحلی یمن تحویل داده شد.

بر اساس این گزارش، یک ناوشکن و کشتیِ گشتی مجهز به موشک هدایت‌شونده ناوگان پنجم آمریکا مستقر در بحرین «این کشتی بدون تابعیت را که از ایران ترانزیت می‌کرد… در مسیری که به‌طور تاریخی برای حمل سلاح به حوثی‌ها در یمن استفاده می‌شد، متوقف کرد.»

این ناوگان اعلام کرده است که «نیروهای آمریکایی ۴۰ تن (۳۶۳۰۰ کیلوگرم) کود اوره کشف کردند که یک ترکیب شیمیایی با کاربردهای کشاورزی است که به‌عنوان مواد اولیه برای مواد منفجره نیز شناخته می‌شود».

مقامات حکومت ایران هنوز هیچ واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند.

کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا به همراه اسرائیل و برخی کشورهای عربی طی سال‌های گذشته همواره ایران را به ارسال جنگ‌افزار به گروه‌های نیابتی خود در عراق، لبنان، سوریه و یمن متهم کرده‌اند؛ موضوعی که ایران آن را رد می‌کند.

عرضه، فروش یا انتقال مستقیم یا غیرمستقیم تسلیحات به شبه نظامیان حوثی نقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و تحریم‌های ایالات متحده است.

متوقف کردن تازه یک کشتی با مبدأ ایران در حالی صورت می‌گیرد که تنش‌ها در منطقه پس از حمله مرگبار پهپادی و موشکی شورشیان حوثی مورد حمایت ایران به ابوظبی دوباره بالا گرفته است.

پس از حملات حوثی‌ها به ابوظبی، نیروهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان چندین حمله هوایی گسترده علیه حوثی‌های یمن انجام دادند و در جریان این حملات ده‌ها نفر کشته شدند.

حوثی‌ها روز ۲۷ دی امارات متحده عربی را هدف حملات پهپادی خود قرار دادند که این حملات به کشته شدن ۳ شهروند پاکستانی و هندی و زخمی شدن شش نفر دیگر منجر شد.

پس از این حمله‌ها، خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران درباره آن نوشت که این اقدامات «تذکر عملی جدید» از سوی حوثی‌های مورد حمایت ایران به امارات بوده است.

حملات حوثی‌ها به ابوظبی را کشورهای غربی از جمله ایالات متحده و بریتانیا محکوم کردند و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز این حملات را «تروریستی» نامید و به‌شدت محکوم کرد.

در واکنش، حملات گسترده نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان به مواضع شبه‌نظامیان حوثی در شهرهای مختلف نیز ده‌ها کشته بر جای گذاشت و موجب قطع اینترنت در یمن شد.

سازمان پزشکان بدون مرز گزارش داد که تنها در یک مورد حمله هوایی اخیر ائتلاف عربی به یک بازداشتگاه حوثی‌ها در شهر صعده، ۷۰ نفر کشته و ۱۳۰ نفر زخمی شدند.

جنگ داخلی یمن از سال ۲۰۱۴ که شبه نظامیان حوثی با شورش علیه دولت قانونی این کشور، صنعا، پایتخت و بخش‌های زیادی از شمال یمن را تصرف کردند، آغاز شد. چند ماه بعد نیز ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی برای کمک به دولت رسمی وارد جنگ داخلی این کشور شد.

این درگیری از آن زمان به یک جنگ نیابتی منطقه‌ای بین حکومت ایران و عربستان سعودی تبدیل شده و منجر به کشته شدن بیش از سیصد هزار نفر و آواره شدن صدها هزار نفر از مردم یمن شده است.

توقیف قایق حامل مواد مخدر در دریای عمان

روز یک‌شنبه همچنین خبر رسید که یک کشتی نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا مقدار زیادی مواد مخدر قاچاق به ارزش حدود ۲۶ میلیون دلار را از یک قایق در حال عبور از دریای عمان در ۱۵ ژانویه کشف و ضبط کرده‌است.

گروه عملیات مشترک دریایی در بیانیه‌ای که امروز منتشر کرده اعلام کرده است که روز ۲۵ دی از این قایق ۶۶۳ کیلوگرم هروئین، ۸۷ کیلوگرم متامفتامین و ۲۹۱ کیلوگرم حشیش و ماری جوانا ضبط کرده است.

گروه ضربت نیروی دریایی بریتانیا در مورد اینکه این مواد مخدر از کجا آمده، چه کسی آنها را تولید کرده یا مقصد نهایی آنها کجا بوده، توضیحی نداد.

ایران در دهه گذشته شاهد افزایش بسیار شدید متامفتامین، معروف به «شیشه»، بوده است که قاچاق آن به کشورهای همسایه نیز افزایش زیادی داشته است.

نیروی دریایی ایالات متحده روز نهم دی گفت که در دریای عرب از یک کشتی ماهیگیری که احتمالاً از ایران آمده‌ ۳۸۵ کیلوگرم هروئین به ارزش حدود ۴ میلیون دلار کشف و ضبط کرده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024