جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - Friday 19 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 22.08.2021, 20:17

دوربین‌های امنیتی زندان اوین هک شدند


گزارش‌ها حاکی از هک دوربین های امنیتی زندان اوین توسط یک گروه هکری به نام «عدالت علی» است.

به گزارش صدای آمریکا، این گروه هکری در یکی از ویدیوهایی که منتشر کرده، هشدار حمله سایبری خود را روی نمایشگرهای اتاق کنترل این زندان به نمایش گذاشته که روی آن نوشته شده: «زندان اوین لکه ننگی بر عمامه سیاه و ریش سفید رئیسی. اعتراضات سراسری تا آزادی زندانیان سیاسی.»

این گروه تصاویری از داخل زندان اوین را هم به نمایش گذاشته است.

در همین زمینه گروهی با عنوان «تپندگان» روز شنبه ۳۰ مرداد در ایمیلی به صدای آمریکا با بیان اینکه گروه «عدالت علی» زندان اوین را هک کرده است اعلام کرد «عدالت علی» برای نشان دادن اعتراض خود و افشای «ظلم و ستمی که به زندانیان به اصطلاح سیاسی روا داشته می‌شود» دوربین‌های زندان اوین را هک کرده است و به مدارکی از داخل این زندان از جمله «عکس‌هایی از اتاق کنترل زندان، بندها و اتاق‌های زندانیان، پرونده‌های زندانیان سیاسی و مدارک محرمانه زندان اوین» دست یافته است.

گروه تپندگان در ایمیل خود به صدای آمریکا نوشته است: «با این افشاگری قاطعانه به رئیسی می‌گوییم که ما به اعتراضات مان ادامه داده و همچنان به افشای ظلم و ستمی که وی و رژیم به مردم روا می دارند ادامه خواهیم داد.»

رسانه‌های ایران ماه گذشته از حمله سایبری به سیستم کامپیوتری شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر دادند که بر اثر آن فعالیت سفرهای متعدد قطار در صدها خط راه‌آهن ایران لغو شد یا به تعویق افتاد.

هفته پیش، یک روزنامه اسرائیلی به نقل از یک شرکت آمریکایی اعلام کرد حمله سایبری به راه‌آهن ایران را نه اسرائیل، بلکه یک گروه غیردولتی مخالف جمهوری اسلامی به نام ایندرا ترتیب داده بود.

به نوشته جروزالم پست،‌ شرکت فناوری نرم‌افزار «چک پوینت» گروه ایندرا را عامل ارسال پیام‌های غیرمعمول از طریق تابلو‌های اطلاعات شرکت راه آهن معرفی کرد که روز جمعه ‍۱۸ تیرماه (۹ ژوئیه) منجر به بهم ریختن برنامه‌های سفر در سیستم حمل‌ونقل سراسری ریلی ایران شد.

چک پوینت حمله سایبری به راه آهن ایران را نمونه اختلال بزرگی دانست که یک گروه منفرد و غیر دولتی می‌تواند در ساختارهای زیربنائی یک کشور به وجود بیاورد. 

***

یادداشت «امتداد» (نزدیک به حزب اتحاد ملت) درباره هک دوربین‌های مداربسته اوین

امتداد: یک گروه هکری که خود را «عدالت علی» نام گذاری کرده با انتشار تصاویری اعلام کرد که موفق شده‌اند دوربین‌های مدار بسته زندان اوین را هک کنند.

تصاویری که آنها منتشر کردند شامل دو بخش است. بخشی از این تصاویر به نحوه برخورد ماموران با زندانیان باز می‌گردد و یک بخش دیگر حتی تصاویر دوربین داخل اتاق کنترل را نشان می دهد که در آن می بینیم چگونه مسئولان اتاق کنترل با پیام هک شدن دوربین‌ها بر روی مانیتورها مواجه شده‌اند. به عبارت روشن‌تر نشان داده می‌شود که هیچ‌کدام از دوربین‌ها از این حمله هکر در امان نمانده است.

در مرتبه اول با این سوال روبه رو هستیم که آیا این بار هم مانند مواردی چون دستبرد به اسناد هسته‌ای و حمله به نطنز، با یک خیانت از درون روبه رو هستیم یا هکرها از بیرون سازمان اقدام به کار کردند؟

گذشته از این سئوالات و موارد زیر قابل طرح است:

۱. اینکه دوربین‌ها چه زمانی هک شدند اهمیت دارد. اولا اینکه مربوط به چه سالی است؟ آیا تصاویر مربوط به سال جاری است؟ چه زمانی این اتفاق در زندان اوین افتاده است و چند ماه از روی آن گذشته است؟

۲. آیا تنها دوربین‌های زندان اوین هک شده است یا اینکه باید منتظر افشای تصاویر دیگر زندان‌ها و حتی مراکز حساس بود؟

۲. این گروه اعلام کرده تصاویر دیگری از بندها و اتاق‌ها و محوطه زندان اوین در اختیار دارد که برخورد ماموران با زندانیان را نشان می‌دهد. سئوال این است که آیا آرشیو کامل فایل‌های ذخیره شده دوربین‌ها به دست هکرها افتاده است؟ یا اینکه فقط در لحظاتی که هک صورت گرفته، فیلم آن ضبط شده است؟ اساسا چه مدت زمانی هکرها به دوربین‌ها دسترسی داشتند؟

۴. انتشار این تصاویر در سالروز اعدام‌های سال ۶۷ تامل برانگیز است. از سوی دیگر اشاره این گروه هکرها به نام رئیس دولت (ابراهیم رئیسی) این سئوال را ایجاد می کند که آیا هدف ابراهیم رئیسی است؟

۵. تصاویر منتشر شده از برخوردهای دلخراش ماموران با زندانیان حکایت می‌کند. از مجلس و نمایندگان آن هیچ انتظاری نمی‌رود که جرات کنند به این مساله وارد شده در مورد آن تحقیق کنند. اما سئوال این است که آیا مدعی‌العموم در مورد این تصاویر قصد موضع‌گیری و ورود به پرونده را ندارد؟ به نظر می‌رسد وظیفه یک دستگاه قضائی بی‌طرف بررسی و تحقیق در این باره باشد.

۶. نه فقط انتشار این تصاویر، بلکه هک شدن این دوربین‌ها مشکل امنیتی بزرگی را برای نهادهای امنیتی فراهم کرده (و خواهد کرد). احتمالا به زودی شاهد شناسایی برخی افراد از روی تصاویرچهره‌های آنها خواهیم بود که هکرها شناسایی شان کرده و مشخصاتشان را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می کنند. این مساله به خودی خود، ضربه بزرگی به نهادهای امنیتی وارد خواهد کرد. حتی اگر تصاویر آنها در شبکه‌های اجتماعی هم منتشر نشود، این تصاویر برای سرویس‌های خارجی بسیاری با ارزش خواهد بود.

و از همه مهمتر تبعات بین المللی انتشار این تصاویر برای ایران و خصوصا شخص ابراهیم رئیسی چه خواهد بود؟ آیا به زودی شاهد بازشدن پرونده حقوق بشری جدیدی علیه ایران هستیم که می‌تواند در مذاکرات نیز تاثیرگذار باشد؟



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024