سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۵ - Tuesday 21 April 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 21.04.2026, 8:48

امیرعلی میرجعفری از معترضان دی‌ماه اعدام شد


حکم اعدام امیرعلی میرجعفری، از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۱۴۰۴، بامداد امروز به اجرا درآمد. وی در مراحل دادرسی به اتهاماتی از جمله «جاسوسی» و «اقدام علیه امنیت ملی»، متهم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از میزان، این شهروند پس از بازداشت در جریان اعتراضات دی‌ماه، در روند رسیدگی قضایی به اتهام «اقدام عملیاتی برای رژیم صهیونیستی و دولت‌های متخاصم» و همکاری با آنچه «شبکه‌های وابسته به موساد» عنوان شده، به اعدام محکوم شد.

در این گزارش، وی به عنوان «لیدر یک شبکه» معرفی شده و اتهاماتی از جمله هدایت اقدامات اعتراضی و ارتباط با نهادهای اطلاعاتی خارجی به او نسبت داده شده است. میزان مصادیق اتهامی مطرح‌شده علیه وی، را آتش زدن مسجد جامع قلهک، تخریب اموال عمومی از جمله اتوبوس‌ها و موتورسیکلت‌ها، ایجاد انسداد در معابر با آتش زدن سطل‌های زباله و حمله به نیروهای امنیتی با سلاح سرد عنوان کرده است.

در این گزارش ادعا شده که جلسات دادگاه با حضور متهم و وکیل وی برگزار شده و حکم صادره پس از طی مراحل اداری به تایید دیوان عالی کشور رسیده است.

در این گزارش همچنین ادعا شده که حضور فعال متهم در اعتراضات از طریق «بررسی‌های فنی» و «مستندات تصویری» احراز شده و این موارد به عنوان ادله اثبات اتهامات در پرونده مورد استناد قرار گرفته‌اند. با این حال، جزئیات مستقلی درباره نحوه بررسی این مستندات و امکان راستی‌آزمایی آنها در یک روند دادرسی شفاف در دسترس نیست.

لازم به ذکر است، پس از شروع درگیری‌های نظامی بین آمریکا-اسرائیل و ایران که از ۹ اسفند ۱۴۰۴ آغاز شد، روند اجرای احکام اعدام در ایران وارد مرحله‌ای تازه و نگران‌کننده شده است؛ مرحله‌ای که با تمرکز کامل بر زندانیان دارای اتهامات سیاسی و امنیتی و شتاب‌گیری محسوس در اجرای احکام همراه است.

بر پایه گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران، که توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شده است، در سال ۱۴۰۴، دست کم ۲٬۴۸۸ شهروند از جمله ۶۳ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۱۳ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۰ تن دیگر از جمله ۱۰ زن و۱ کودک-مجرم به اعدام محکوم شدند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net