يكشنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۵ - Sunday 5 April 2026
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 05.04.2026, 8:37

دستگاه قضایی از اعدام دو زندانی دیگر خبر داد


مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که حکم اعدام محمدامین بیگلری و شاهین واحدپرست، پس از تأیید در دیوان عالی کشور، به اجرا درآمده است. این زندانیان سیاسی در رابطه با اعتراضات دی ۱۴۰۴ در تهران بازداشت و سپس توسط دادگاه انقلاب تهران به اعدام محکوم شده بودند.

مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد که حکم اعدام این زندانیان سیاسی سحرگاه روز جاری، پس از رسیدگی به پرونده و تأیید حکم نهایی در دیوان عالی کشور، به اجرا درآمده است. قوه قضاییه مدعی شد که این دو «به یک مکان دارای طبقه‌بندی نظامی تعرض کرده و ضمن مشارکت در تخریب و آتش زدن این مکان حساس، تلاش داشتند به اسلحه‌خانه دسترسی پیدا کنند.»

پرونده این زندانیان در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی رسیدگی شد و مورخ ۱۸ بهمن ۱۴۰۴ برای آنان حکم اعدام صادر شده بود.

حسن آقاخانی، یکی از وکلای تعیینی محمد امین بیگلری پیشتر به ابهامات موجود در خصوص «اقرار» منتسب به موکلش اشاره کرده و گفته بود که وکیل تسخیری در مرحله بدوی به خانواده اعلام کرده متهم اقرار کرده است، اما محتوای این اقرار، شرایط اخذ و مستندات مربوط به آن برای وکلای تعیینی مشخص نشده بود. وی تأکید کرد که نسبت دادن این اقرار به موکلش محل تردید جدی است.

این پرونده در شامگاه ۱۸ دی‌ ۱۴۰۴ و آتش‌سوزی در پایگاه بسیج «۱۸۵ شهید محمود کاوه» در شرق تهران تشکیل شد. بر اساس گزارش‌ها و ویدیوهای اعترافات اجباری منتشر شده در صدا و سیمای جمهوری اسلامی، این افراد در آتش سوزی و تخریب وسایل این محل نقش نداشته‌اند، بلکه صرفا وارد ساختمانی شده بودند که توسط افرادی دیگر به آتش کشیده شده بود.

محمدامین بیگلری و شاهین واحدپرست کلور به همراه ابوالفضل صالحی سیاوشانی، امیرحسین حاتمی و علی فهیم، که در یک پرونده مشترک به اعدام محکوم شده بودند، یکشنبه هفته گذشته به سلول‌های انفرادی زندان قزلحصار کرج منتقل شدند. پس از اجرای حکم اعدام این افراد و اعدام امیرحسین حاتمی در روز پنجشنبه ۱۳ فروردین، نگرانی‌ها درباره سرنوشت ابوالفضل صالحی سیاوشانی و علی فهیم افزایش یافته است.

در روزهای اخیر، جمهوری اسلامی «ابوالحسن منتظر، وحید بنی‌عامریان، بابک علی‌پور، پویا قبادی، اکبر دانشورکار و محمد تقوی‌سنگ‌دهی» را به اتهام عضویت در «سازمان مجاهدین خلق ایران» و انجام «اقدامات تروریستی» اعدام کرده بود.

با احتساب اعدام‌های روز یکشنبه، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در کمتر از سه هفته گذشته دست‌کم ۱۳ تن را اعدام کرده که شش تن از آنها در ارتباط با اعتراض‌های دی‌ماه بازداشت و محاکمه شده بودند. یک شهروند ایرانی سوئدی نیز که در خرداد مال سال گذشته و به اتهام جاسوسی برای اسرائیل بازداشت شده بود، در ۲۷ اسفند اعدام شد.

افزایش اعدام‌ها در ایران، همزمان با اوج‌گیری تنش‌های نظامی، نگرانی بسیاری از فعالان حقوق بشر و سازمان‌های بین‌المللی را برانگیخته است.

فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ۱۲ فروردین، از جمهوری اسلامی خواسته بود تا «همه اعدام‌ها» را فوراً متوقف کند.

عفو بین‌الملل نیز هفته گذشته از جامعه جهانی خواسته بود تا تمامی اقدامات لازم را برای فشار بر مقامات جمهوری اسلامی به ‌منظور توقف اعدام‌های بیشتر و لغو احکام اعدام انجام دهد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران نیز روز جمعه ۱۴ فروردین، با صدور بیانیه‌ای ضمن ابراز نگرانی از افزایش اعدام‌ها در جمهوری اسلامی، خواستار توقف فوری همه اعدام‌ها در ایران شده بود.

بر پایه گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر در ایران، که توسط واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شده است، در سال ۱۴۰۴، دست کم ۲٬۴۸۸ شهروند از جمله ۶۳ زن و ۲ کودک-مجرم اعدام شدند. از این میزان حکم ۱۳ نفر در ملاعام به اجرا درآمد. همچنین طی این تاریخ، ۱۳۰ تن دیگر از جمله ۱۰ زن و۱ کودک-مجرم به اعدام محکوم شدند.


منابع: هرانا، صدا آمریکا



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2026 | editor@iran-emrooz.net