پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ - Thursday 7 August 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 26.07.2025, 18:02

همایش «همکاری ملی برای نجات ایران» در مونیخ


بی‌بی‌سی فارسی

شاهزاده رضا پهلوی، ولیعهد پیشین ایران، و جمعی از هواداران و فعالان سیاسی که گرد او جمع شده‌اند، شنبه چهارم مرداد در همایش «همکاری ملی برای نجات ایران» در مونیخ آلمان شرکت کردند.

فرح پهلوی، ملکه پیشین ایران، نیز در پیامی صوتی ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های دادخواه و تاکید بر «حق آزادی، رفاه و سرافرازی» برای مردم ایران گفت: «جان‌فشانی و فداکاری شما مردم برای رسیدن به آزادی و حقوق از دست‌رفته سزاوار قدردانی است و من پشتیبان شما و انقلاب ملی ایران هستم.»

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، نیز پیامی به این نشست فرستاد. خانم عبادی در این مراسم هشدار داد که «اگر مانند سال‌های قبل، اختلافات» در میان اپوزیسیون ادامه پیدا کنند «تک تک و در انزوا شکست خواهیم خورد» و «اگر متحد شویم پیروز خواهیم شد.»

او گفت: «زمان انتخاب فرارسیده است.»

سخنرانان و شرکت‌کنندگان می‌گویند بر حق مردم ایران برای انتخاب شکل نظام دموکراتیک آینده تاکید دارند.

به دنبال جنگ ۱۲ روزه ایران با اسرائیل آقای پهلوی می‌گوید مخالفان وارد مرحله پایانی «نبرد سرنوشت‌ساز» با جمهوری اسلامی شده‌اند.

آقای پهلوی پیشتر ودر گفتگو با نشریه «پپولتیکو» گفت که بیش از «۵۰ هزار نفر از پرسنل نظامی و دولتی ایران از این “همکاری ملی” حمایت خود را اعلام کرده‌اند.»

عده‌ای از فعالان سیاسی و اجتماعی و همچنین عده‌ای از خانواده‌های زندانیان سیاسی و اعدامیان سال‌های اخیر نیز در این همایش شرکت داشتند.

هنرمندانی از جمله گوگوش و منصور جعفری نیز با ارسال پیام ویدیویی حمایت خود از این همایش را اعلام کردند.

ولیعهد سابق ایران فارغ التحصیل رشته علوم سیاسی است و خلبانی را نیز آموخته است. او در سال ۱۳۶۵ خورشیدی ازدواج کرد. او سه دختر دارد.

رضا پهلوی پس از درگذشت پدرش، محمد رضا شاه پهلوی، شاه سابق ایران، سوگند خورد که از قانون اساسی مشروطیت ایران دفاع کند.

او و هوادارانش در این سال‌های گذشته بارها کارزارهای مختلفی را علیه حکومت جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده‌اند.

با گذشت بیش از ۴۵ سال از عمر جمهوری اسلامی و فراز و نشیب‌هایی که حکومت ایران و همچنین گروه‌های مخالفش پشت سر گذاشتند، آقای پهلوی می‌گوید اصراری برای برپایی نظام پادشاهی ندارد و مهم برای او برپایی دمکراسی در ایران است که مردم در چهارچوب آن و طی انتخاباتی سراسری نوع حکومت و رهبرانشان را برگزینند و خودش نیز هر جایگاهی را که ملت ایران برای او تعیین کند می‌پذیرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net