چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - Wednesday 11 June 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 09.06.2025, 7:44

تشدید اعتراض‌ها در لس‌آنجلس پس از استقرار گارد ملی


خبرگزاری آسوشیتدپرس

تنش‌ها در لس‌آنجلس با حضور هزاران معترض در خیابان‌ها در واکنش به اقدام بی‌سابقه رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در اعزام گارد ملی، افزایش یافت. روز یکشنبه، معترضان یک بزرگراه اصلی را مسدود کردند و خودروهای خودران را به آتش کشیدند، در حالی که نیروهای انتظامی از گاز اشک‌آور، گلوله‌های پلاستیکی و نارنجک‌های صوتی برای کنترل جمعیت استفاده کردند.

برخی از نیروهای پلیس با اسب در خیابان‌ها گشت‌زنی کردند، در حالی که دیگران با تجهیزات ضدشورش در کنار نیروهای گارد ملی که برای حفاظت از تأسیسات فدرال، از جمله یک مرکز بازداشت که اخیراً برخی مهاجران به آنجا منتقل شده بودند، مستقر شده بودند، صف کشیدند. پلیس اعلام کرد که تجمع غیرقانونی است.

تا اوایل غروب یکشنبه، بسیاری از افراد پراکنده شدند اما معترضانی که باقی ماندند، صندلی‌هایی از یک پارک عمومی نزدیک را جمع‌آوری کردند تا یک سد موقت ایجاد کنند و اشیایی به سمت پلیس در طرف دیگر پرتاب کردند. برخی دیگر که بالای بزرگراه ۱۰۱ مسدود شده در جهت جنوب ایستاده بودند، تکه‌های بتن، سنگ، اسکوترهای برقی و مواد آتش‌زا به سمت مأموران گشت بزرگراه کالیفرنیا و خودروهایشان که در بزرگراه پارک شده بودند، پرتاب کردند. مأموران برای پناه گرفتن به زیر یک پل روگذر دویدند.

این سومین روز از تظاهرات علیه سرکوب مهاجرتی ترامپ در این منطقه بود. ورود حدود ۳۰۰ نیروی فدرال خشم و ترس برخی از ساکنان را برانگیخته است.

اعتراضات روز یکشنبه در لس‌آنجلس، شهری با ۴ میلیون نفر جمعیت، در چندین بلوک از مرکز شهر متمرکز بود. از صبح، نیروهای گارد ملی شانه به شانه با تفنگ‌های بلند و سپرهای ضدشورش در مقابل مرکز بازداشت متروپولیتن در مرکز لس‌آنجلس ایستاده بودند.

پس از آنکه برخی معترضان به نیروهای گارد نزدیک شدند، فریاد می‌زدند «شرم بر شما» و «به خانه برگردید». گروه دیگری از مأموران یونیفرم‌پوش به سمت جمعیت پیش رفتند و گلوله‌های دودزا به خیابان شلیک کردند.

فرماندار دموکرات کالیفرنیا، گاوین نیوسوم، بعدازظهر یکشنبه در نامه‌ای از ترامپ خواست نیروهای گارد را خارج کند. او استقرار گارد ملی در لوس‌آنجلس را «نقض جدی حاکمیت ایالتی» خواند. او در لس‌آنجلس با مقامات انتظامی و محلی دیدار می‌کرد.

ظاهراً اولین بار در دهه‌های اخیر است که گارد ملی یک ایالت بدون درخواست فرماندار آن فعال شده است. این اقدام نشان‌دهنده صف‌آرایی جدی دولت ترامپ در مقابل کسانی است که تلاش کرده‌اند مانع از تلاش‌های دولت برای اخراج گسترده شوند.

شهردار کارن باس نیز با نظرات نیوسوم هم‌رأی بود. او در یک کنفرانس خبری بعدازظهر گفت: «آنچه در لس‌آنجلس می‌بینیم، هرج‌ومرجی است که توسط دولت تحریک شده است. این درباره یک برنامه دیگر است، نه درباره ایمنی عمومی.»

این سرزنش‌ها اما دولت نرامپ را متوقف نکرد. ابیگیل جکسون، سخنگوی کاخ سفید، در بیانیه‌ای در پاسخ گفت: «این یک دروغ آشکار است که نیوسوم ادعا کند قبل از دخالت رئیس‌جمهور ترامپ مشکلی در لس‌آنجلس وجود نداشته است.»

استقرار گارد ملی پس از دو روز اعتراض

گارد ملی دو روز پس از آغاز اعتراض‌ها در لوس‌آنجلس وارد صحنه شد؛ اعتراضاتی که از روز جمعه در مرکز لس‌آنجلس آغاز شد و روز شنبه به پارامونت، شهری با جمعیت عمدتاً لاتین‌تبار در جنوب شهر، و کامپتون همسایه آن گسترش یافت.

معترضان تلاش کردند با پرتاب سنگ و تکه‌های سیمان، مسیر حرکت خودروهای گشت مرزی را مسدود کنند. در پاسخ، مأموران با تجهیزات ضدشورش گاز اشک‌آور، نارنجک‌های صوتی و گلوله‌های فلفلی شلیک کردند.

مقامات فدرال اعلام کردند که تعداد دستگیری‌های مهاجران در منطقه لس‌آنجلس طی یک هفته به بیش از ۱۰۰ نفر رسیده است. بسیاری دیگر نیز در حین اعتراض دستگیر شدند، از جمله یک رهبر برجسته که متهم به جلوگیری از اجرای قانون بود.

اعتراضات به اندازه تظاهرات گذشته که گارد ملی را به لس‌آنجلس کشاند، از جمله شورش‌های واتس و رادنی کینگ و اعتراضات سال ۲۰۲۰ علیه خشونت پلیس، که نیوسوم در آن درخواست کمک نیروهای فدرال کرده بود، نرسید.

آخرین باری که گارد ملی بدون اجازه فرماندار فعال شد، در سال ۱۹۶۵ بود. در آن سال طبق گزارش مرکز برنان برای عدالت، رئیس‌جمهور لیندون جانسون نیروهای گارد ملی را برای محافظت از راهپیمایی حقوق مدنی در آلاباما فرستاد.

ترامپ می‌گوید «نظم و قانون بسیار قوی» خواهد بود

ترامپ روز شنبه در دستوری با استناد به یک ماده قانونی که به او اجازه می‌دهد در صورت «شورش یا خطر شورش علیه اقتدار دولت ایالات متحده» نیروهای فدرال را مستقر کند، اقدام کرد.

او گفت که مجوز استقرار ۲۰۰۰ نفر از اعضای گارد ملی را صادر کرده است.

ترامپ روز یکشنبه به خبرنگاران در حالی که آماده سوار شدن به هواپیمای ایرفورس‌ون در نیوجرسی می‌شد، گفت که در لس‌آنجلس «افراد خشن» وجود دارند و «آنها نمی‌توانند از این کار فرار کنند.»

وقتی از او پرسیده شد که آیا قصد دارد نیروهای آمریکایی را به لس‌آنجلس بفرستد، ترامپ پاسخ داد: «ما در همه جا نیرو خواهیم داشت. اجازه نمی‌دهیم این اتفاق برای کشورمان بیفتد. اجازه نمی‌دهیم کشورمان مانند دوران بایدن تکه‌تکه شود.» او توضیح بیشتری نداد.

طبق گزارش فرماندهی شمالی ایالات متحده، حدود ۵۰۰ تفنگدار دریایی مستقر در توئنتی‌ناین پالمز، در حدود ۱۲۵ مایلی (۲۰۰ کیلومتری) شرق لس‌آنجلس، بعدازظهر یکشنبه در وضعیت «آماده برای اعزام» بودند.

کاملا هریس، معاون رئیس‌جمهور سابق، که در لس‌آنجلس زندگی می‌کند، گفت که دستگیری‌های مهاجرتی و استقرار گارد برای «ایجاد وحشت و تفرقه» به عنوان بخشی از یک «برنامه ظالمانه و حساب‌شده» طراحی شده است.

او گفت که از کسانی که «برای دفاع از اساسی‌ترین حقوق و آزادی‌های ما ایستادگی می‌کنند» حمایت می‌کند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net