پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Thursday 8 May 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 07.05.2025, 23:07

ماکرون خواستار پایان تحریم‌های اروپا علیه سوریه شد


رئیس‌جمهور فرانسه روز چهارشنبه اعلام کرد که در زمان تمدید تحریم‌ها علیه سوریه در ماه ژوئن، از اتحادیه اروپا خواهد خواست این تحریم‌ها را لغو کند و همچنین از ایالات متحده بخواهد همین مسیر را دنبال کرده و نیروهایش را برای تضمین ثبات سوریه در این کشور حفظ کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، امانوئل ماکرون، در سخنرانی مشترک با احمد الشرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه که برای نخستین بار پس از سرنگونی بشار اسد در دسامبر گذشته به اروپا سفر کرده بود، گفت که جامعه جهانی وظیفه دارد رنج اقتصادی سوریه را کاهش دهد.

ماکرون اظهار داشت: «به رئیس‌جمهور گفتم که اگر او به مسیر خود ادامه دهد، ما نیز همین کار را خواهیم کرد؛ نخست با لغو تدریجی تحریم‌های اروپا، و سپس با تلاش برای متقاعد کردن شرکای آمریکایی‌مان جهت برداشتن گام مشابه در این زمینه.»

وی در ادامه افزود که پیشنهاد خواهد کرد تحریم‌های اتحادیه اروپا اجازه یابند در تاریخ ۱ ژوئن منقضی شوند.

بانک جهانی برآورد کرده است که بازسازی سوریه بیش از ۲۵۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. در این شرایط، الشرع خواستار کاهش تحریم‌ها به‌منظور آغاز روند احیای اقتصادی کشور پس از ۱۴ سال جنگ داخلی است. در طول این دوره، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا تحریم‌های سخت‌گیرانه‌ای علیه دولت اسد وضع کردند.

اتحادیه اروپا تاکنون برخی از تحریم‌ها را لغو کرده است، در حالی که شماری دیگر از تحریم‌ها که افراد و نهادهای خاصی را هدف قرار می‌دهند، قرار است ماه آینده منقضی شوند. تمدید این تحریم‌ها مستلزم اجماع میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه است، هرچند این بلوک می‌تواند گزینه‌هایی مانند تمدید محدود یا مستثنا کردن بانک مرکزی و سایر نهادهای حیاتی برای بهبود اقتصادی را مد نظر قرار دهد.

الشرع گفت: «تحریم‌ها مانعی هستند که ما به‌طور مفصل درباره آن گفت‌وگو کردیم. من تمام پیامدها و تأثیرات آن را توضیح دادم و گفتم که این تحریم‌ها علیه رژیم قبلی وضع شده‌اند و هیچ توجیهی برای حفظ آن‌ها وجود ندارد.»

الشرع برای سفر به پاریس از معافیت سازمان ملل برخوردار شد، چرا که به دلیل رهبری پیشین‌اش بر گروه «هیئت تحریر الشام»، که پیشتر وابسته به القاعده بود، همچنان در فهرست تحریم‌های مرتبط با تروریسم قرار دارد.

مقامات فرانسوی گفتند که دو رهبر درباره تضمین حاکمیت و امنیت سوریه، وضعیت اقلیت‌ها پس از حملات اخیر به علوی‌ها و دروزی‌ها، تلاش‌ها برای مقابله با جنگجویان داعش، و هماهنگی در زمینه کمک‌رسانی و حمایت اقتصادی گفت‌وگو کردند.

این سفر، به عنوان نشانه‌ای از تقویت روابط دیپلماتیک، یک امتیاز سیاسی برای الشرع از سوی یکی از قدرت‌های غربی محسوب می‌شود؛ در شرایطی که ایالات متحده اعلام کرده هیچ نهاد یا نهادی را به عنوان دولت رسمی سوریه به رسمیت نمی‌شناسد.

رویترز در ماه آوریل گزارش داده بود که سوریه به فهرست شرایطی که آمریکا برای امکان کاهش جزئی تحریم‌ها ارائه کرده بود، پاسخ داده است.

واشنگتن در ماه ژانویه برای تشویق به کمک‌رسانی به سوریه، یک معافیت شش‌ماهه از برخی تحریم‌ها صادر کرده بود. منابع آگاه در ماه مارس به رویترز گفته بودند در صورت تحقق کامل خواسته‌های آمریکا از سوی دمشق، واشنگتن این معافیت را برای دو سال تمدید خواهد کرد و احتمالاً معافیت دیگری نیز صادر خواهد شد.

در ماه‌های گذشته، فرانسه نقش میانجی بین الشرع و کردها را ایفا کرده است، چرا که منابع گفته‌اند آمریکا قصد دارد شمار ۲,۰۰۰ نیروی نظامی خود در سوریه را طی ماه‌های آینده به نصف کاهش دهد.

پاریس در حال گفت‌وگو با آمریکا درباره نحوه مدیریت خروج نیروهای واشنگتن و افزایش نقش خود در سوریه است. ماکرون گفت تلاش دارد آمریکا را متقاعد کند که تحریم‌ها را لغو کرده و خروج نیروهایش را به تأخیر بیندازد، چرا که این اقدام می‌تواند در این دوره گذار، موجب بی‌ثباتی سوریه شود.

فرانسه از سقوط اسد استقبال کرده و به‌طور فزاینده‌ای روابط خود را با مقامات موقت الشرع تقویت کرده است. فرانسه ماه گذشته کاردار جدیدی را به دمشق اعزام کرد که با یک تیم کوچک دیپلماتیک همراه بود؛ اقدامی در راستای گشایش کامل سفارت خود در سوریه.

***

احمد الشرع: مذاکرات غیرمستقیمی با اسرائیل در جریان است

در همین نشست مطبوعاتی، احمد الشرع با اشاره به آغاز مرحله‌ای جدید در سیاست داخلی و خارجی سوریه، گفت که آینده سوریه در پایتخت‌های دور ترسیم نخواهد شد. با پایان یافتن رژیم سابق، دیگر هیچ توجیهی برای ادامه تحریم‌ها وجود ندارد و باید رفع شود.

به گزارش العرربیه فارسی، رئیس‌ جمهوری سوریه همچنین از تعهد دولتش به مجازات عاملان خشونت‌ها سخن گفت و تاکید کرد که مذاکرات غیرمستقیمی با اسرائیل از طریق میانجی‌گری برای کاهش تنش‌ها در جریان است. او افزود: «در حال گفت‌وگو با کشورهایی هستیم که با اسرائیل در ارتباطند تا تل‌آویو را به خروج نیروهایش از خاک سوریه متقاعد کنیم.»

در ادامه این نشست، احمد الشرع از رئیس‌ جمهوری و مردم فرانسه به دلیل میزبانی از پناهجویان سوری در سال‌های گذشته و نیز استقبال گرمی که امروز از وی به‌عمل آمده، قدردانی کرد و گفت: «فرانسه همواره دوست ملت سوریه بوده و در تمام سال‌های انقلاب در کنار ما ایستاده است.»

الشرع افزود: «وقتی مردم سوریه در سال ۲۰۱۱ علیه رژیم اسد قیام کردند، هرگز تصور نمی‌کردیم که انقلاب‌مان مراحل دشواری را طی کند و با شدیدترین اشکال خشونت روبه‌رو شود. اما ملت ما هرگز در برابر استبداد سر فرود نیاورد.»

الشرع در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وقایع اخیر در مناطق ساحلی سوریه گفت: «این حوادث توسط بقایای رژیم سابق طراحی و اجرا شد و منجر به کشتار گسترده‌ای شد. در پاسخ به این رویداد، دو کمیته تشکیل دادیم: یکی برای آشتی ملی و دیگری برای حقیقت‌یابی. عاملان جنایت‌ها و مسئولان این رخدادها را بی‌تردید مورد پیگرد قرار خواهیم داد.»

وی تاکید کرد: «سوریه بیش از هر کشور دیگری از سوی رژیم سابق قربانی تروریسم بوده و ما با تمامی قربانیان تروریسم در هر نقطه از جهان ابراز همبستگی می‌کنیم. هیچ ارتباطی با اقدامات مجرمانه در خارج از مرزهای سوریه نداریم.»

رئیس‌ جمهوری سوریه همچنین افزود: «ما با شرافت و مسئولیت‌پذیری برای آزادسازی سوریه جنگیده‌ایم و منطقه را از تروریسمی که بر گلوی ملت سوریه و کشورهای همسایه سنگینی می‌کرد، نجات دادیم.»

الشرع در پایان تصریح کرد که قانون اساسی جدید سوریه مسئله جنگجویان خارجی را حل خواهد کرد و سازوکارهایی برای اعطای تابعیت به آنها تدوین خواهد شد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net