يكشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Sunday 19 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 11.04.2022, 14:01

شهباز شریف نخست وزیر جدید پاکستان شد


«محمد شهباز شریف» رئیس حزب مسلم لیگ نواز و نامزد مشترک جنبش دمکراتیک پاکستان امروز از سوی نمایندگان مجلس ملی این کشور به عنوان بیست و سومین نخست وزیر پاکستان انتخاب شد.

به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس در اسلام‌آباد با اکثریت آرا شهباز شریف فرد معرفی شده از سوی اعضای جنبش دمکراتیک شامل حزب مردم، مسلم لیگ نواز، جمعیت علمای اسلام، حزب ملی عوام، حزب عوامی بلوچستان، حزب جمهوری وطن و جنبش متحده قومی را برای تصدی مقام نخست وزیری این کشور انتخاب کردند.

گفتنی است، نمایندگان حزب تحریک انصاف به ریاست «عمران‌خان» جلسه رای گیری برای انتخاب نخست وزیر جدید را تحریم و اعلام کردند که همه نمایندگان حزب عمران‌خان قرار است از پارلمان ملی استعفا کنند.

نمایندگان پارلمان ملی پاکستان در حالی نخست وزیر جدید کشورشان را انتخاب کردند که بامداد روز گذشته پس از رای دیوان عالی پاکستان در لغو انحلال پارلمان و دولت وقت جلسه رای گیری برای طرح عدم اعتماد علیه عمران‌خان نخست وزیر سابق، برگزار شد و طی یک فرآیند پارلمانی عمران‌خان به عنوان بیست و دومین نخست وزیر از سمت خود برکنار شد.

بر این اساس، شهبازشریف برادر نواز شریف و سروزیر سابق ایالت پنجاب، با کسب ۱۷۴ رای به سمت بیست و سومین نخست وزیر پاکستان تعیین شد.

در رای گیری امروز پارلمان ملی، شهباز شریف و شاه محمود قریشی دو نامزد تصدی مقام نخست وزیری حضور داشتند. اما قریشی و دیگر نمایندگان حزب عمران‌خان پیش از آغاز رای گیری صحن مجلس را ترک کردند.

رسانه‌های پاکستان اعلام کردند: نخست وزیر جدید امروز در کاخ ریاست جمهوری (ایوان صدر) در مراسم سوگند شرکت می‌کند.

اعضای کابینه جدید پاکستان هم پس از معرفی پرویز شهباز شریف در کاخ ریاست جمهوری سوگند خواهند خورد. گفته می‌شود شهباز شریف علاوه بر انتخاب وزرای جدید از حزب خود قرار است چند وزیر را نیز از میان احزاب همپیمان خود شامل حزب مردم، جنبش متحده قومی، حزب ملی عوام و حزب عوامی بلوچستان معرفی کند.

شهباز شریف نخست‌وزیر جدید پاکستان کیست؟

شهباز شریف، رهبر حزب مسلم‌لیگ شاخه نواز، در خارج از پاکستان کمتر شناخته شده است، اما در داخل کشور بیشتر به عنوان یک مدیر “موثر” شهرت دارد تا یک سیاستمدار.

شهباز برادر کوچک‌تر نواز شریف، نخست‌وزیر پیشین است.

به گزارش بی‌بی‌سی، شهباز ۷۰ ساله، سه بار به عنوان وزیر ارشد بزرگترین ایالت پاکستان، پنجاب کار کرده است. این ایالت پایگاه قدرت خانواده او است. او حالا ریاست حزب مسلم لیگ -شاخه نواز را برعهده دارد.

شهباز شریف به مدیری “سرسخت و پرکار” مشهور است که سخنرانی‌هایش توام با اشعاری انقلابی است. دو بار ازدواج کرده است و مالک مجموعه املاک لوکس در لندن و دبی است.

تحصیلات در رشته علوم انسانی

شهباز در لاهور در خانواده‌ای ثروتمند و مالک صنایع به دنیا آمد و در دانشگاه دولتی همان شهر در رشته علوم انسانی تا درجه کارشناسی تحصیل کرد. پس از آن وارد تجارت خانوادگی شد و حالا نیز مالک مشترک یک شرکت فولاد است. او میلیونر و مالک املاک زیادی در داخل و خارج از پاکستان است.

شهباز شریف در ایالت خود وارد سیاست شد و در سال ۱۹۸۸ به عنوان نماینده وارد مجلس ایالتی شد. اولین بار در سال ۱۹۹۷ سر وزیر ایالت پنجاب شد، پس از کودتای نظامی ژنرال پرویز مشرف در سال ۱۹۹۹ به زندان افتاد، سال بعد به عربستان سعودی تبعید شد، هفت سال بعد از تبعید بازگشت و فعالیت سیاسی خود را در پنجاب از سر گرفت و در سال ۲۰۰۸ مجددا سروزیر پنجاب شد.

بار سوم در ۲۰۱۳ سروزیر پنجاب شد تا سال ۲۰۱۸ که در انتخابات عمومی این سال حزب مسلم لیگ شکست خورد.

او پس از سال ۲۰۱۷ که برادرش نواز به اتهام پنهان‌کاری دارایی‌هایی که در اسناد پاناما فاش شد به زندان افتاد ریاست حزب مسلم لیگ - شاخه نواز را برعهده گرفته است.

شهباز شریف هم در دوره عمران خان متهم به فساد شد اما در هیچ اتهامی مجرم شناخته نشده است.

وی از سال ۲۰۱۸ تاکنون رهبری اپوزیسیون در برابر دولت عمران خان را برعهده داشت.

”دوست قدیمی چین”

سرکنسول چین در لاهور سال گذشته در زمان ختم وظیفه خود در نامه‌ای به شهباز شریف از او “دوست قدیمی چین” تمجید کرد و از اجرای سریع پروژه‌های کریدور اقتصادی چین- پاکستان تمجید کرده است.

در این نامه دیپلمات چینی نوشته است که حزب مسلم‌لیگ نواز دوست چین است در زمانی که در قدرت باشد یا در اپوزیسیون.

دوستی با نارندا مودی

خاندان شریف مناسبات دوستانه‌ای با نارندا مودی داشته‌اند.

نواز شریف، نخست‌وزیر پاکستان نیز در اقدامی تاریخی در سال ۲۰۱۴ در مراسم تحلیف نارندرا مودی، نخست‌وزیر جدید هند شرکت کرد که خبرساز شد.

سال بعد، آقای مودی به اقامتگاه نواز شریف در لاهور رفت و در مراسم عروسی نوه او شرکت کرد.

ارتش پاکستان نسبت به تلاش‌ها برای بهبود روابط با هند حساس است و سیاست این کشور در مورد هند را کنترل می‌کند.

هند و پاکستان پیش از مجهز شدن به سلاح‌های هسته‌ای سه بار جنگیده‌اند، در دو دهه اخیر نیز چندبار تا آستانه رویارویی نظامی پیش رفته‌اند.

گفته می‌شود که شهباز، در مقایسه با برادرش با ارتش قدرتمند این کشور رابطه دوستانه‎‌تری دارد.

ارتش حکومت را در حدود نیمی از حدود هشت دهه عمر پاکستان پس از استقلال در ۱۹۴۷ در اختیار داشته است و تعیین کننده خط و مشی اساسی کشور به ویژه سیاست خارجی و دفاعی این کشور است.

در سال ۲۰۱۸ که عمران خان نخست وزیر شد نیز گفته می‌شد که او با حمایت ارتش به این سمت رسیده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024