يكشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Sunday 19 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 04.04.2022, 20:12

پاسخ زنان سینماگر به بیانیه خانه سینما:

راهکارِ خانه سینما با ساختار آن در تضاد است


پیرو انتشار بیانیه خانه سینما لازم است درخواست مندرج در بیانیه «زنان سینماگر علیه خشونت جنسی» که به امضای بیش از سیصد زن دست اندرکار سینما رسیده، شفاف گردد:

هدف، تشکیل یک نهاد مستقل از مناسبات داخلی خانه سینما (شامل حقوقدان، روانشناس، متخصص حوزه جنسیت، متخصص مدیریت منابع انسانی، متخصص حوزه خشونت جنسی و سینماگر) است.

این نهاد می‌بایست:
۱) از وابستگی و پیوند با روابط قدرت موجود در فضای سینمای ایران دور باشد.
۲) تمامی اعضای این نهاد می‌بایست در حوزه خشونت جنسی آموزش موثر و قابل ارزیابی دیده باشند.
۳) این نهاد با اکثریت مطلق از زنان تشکیل شود.
۴) این نهاد از طریق رای‌گیری جمعی و دموکراتیک فعالیت کند.
۵) این نهاد برای همه زنان در صنعت سینما در دسترس باشد.

آنچه خانه سینما در بیانیه خود به عنوان «راهکار» بیان کرده با چنین ساختاری در تضاد قرار دارد. چرا که در چهارچوب خانه سینما اعضای تصمیم گیرنده، که اکثرا در پست های بالای مدیریتی خانه سینما هستند، منتخب خود خانه سینما هستند که «استقلال» لازم برای رسیدگی به این منظور را زیر سوال می‌برد؛ چرا که منافع آنها درگیر روابط قدرت موجود در ساختار سینما خواهد شد.
ثانیا این اعضا برای رسیدگی به خشونت های جنسی آموزش لازم را ندیده‌اند و سیستم موجود در دسترس همه زنانی که با پروژه های سینمایی سرو کار خواهند داشت؛ نیست.
در آخر، برخی از این اعضا هم تا به امروز روایت زنان سینماگر را فعالانه سرکوب کرده اند و معتقدند این امور را باید پشت درهای بسته حل و فصل کرد.
با این توضیحات اعلام می کنیم که در پیشنهاد مطرح شده در بیانیه خانه سینما در واقع ما با تکرار همان روال ناکارآمد رسیدگی به این خشونت ها تا امروز مواجه هستیم که برای تغییر آن تلاش خواهیم کرد.

به نقل از اینستاگرام نیکی کریمی

***

«خانه سینما» در بیانیه روز گذشته خود، ضمن محکوم کردن هر گونه خشونت احتمالی به ویژه خشونت جنسی در شیوه‌های گوناگون آن در فرآیند فعالیت‌های هنری – فرهنگی، اعلام کرده بود که «شورای صیانت خانه سینما»  آمادگی دارد با رعایت اصول اخلاقی و قید محرمانگی به کلیه گزارش‌ها و شکوائیه‌های مطروحه رسیدگی کند.

«خانه سینما» در پیشنهاد خود گفته است: «شورای صیانت خانه سینما (متشکل از رئیس هیأت مدیره، رئیس شورای عالی داوری، سه نفر از شخصیت‌های معتمد و صاحب نام سینمای ایران به انتخاب مجمع عمومی خانه سینما، نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یک نفر عضو حقوق دان) آمادگی دارد با رعایت اصول اخلاقی و قید محرمانگی به کلیه گزارش‌ها و شکوائیه‌های مطروحه رسیدگی کند و مشورت‌های حقوقی لازم را نیز به مراجعه کنندگان ارایه و در صورت لزوم، ارجاع موضوع به محاکم قضایی را نیز پیگیری کند.»

اما زنان سینماگر امضاکننده بیانیه اعتراضی، شورای صیانت با آن ترکیب گفته شده را وابسته به ساختار قدرت در فضای سینمای ایران و فاقد صلاحیت برای رسیدگی به شکایات زنان درباره خشونت‌های جنسی می‌دانند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024