جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 25.03.2022, 21:39

آمریکا مذاکرات با طالبان را لغو کرد


جالینا پورتر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا طی نشست خبری اعلام کرد که در واکنش به عدم بازگشایی دبیرستان‌های دخترانه از سوی طالبان در افغانستان مذاکرات با طالبان در دوحه، پایتخت قطر را لغو کرده‌اند.

به گزارش آناتولی، پورتر با بیان اینکه به تصمیم طالبان شدیدا واکنش نشان می‌دهند، گفت: ما برخی از تعاملات خود با طالبان از جمله مذاکرات برنامه‌ریزی شده در دوحه را لغو و صراحتا اعلام کردیم که این تصمیم را مردود می‌دانیم.

وی با بیان اینکه درصورت عدم ابطال این تصمیم به مردم افغانستان آسیب جدی وارد خواهد شد، تصریح کرد: این اقدام به خواسته طالبان برای گسترش روابط با جامعه بین‌المللی آسیب خواهد رساند. ما از طالبان می‌خواهیم که به تعهدات خود به نمایندگی از آینده افغانستان و روابط آن با جامعه بین المللی عمل کند.

گفتنی است وزارت آموزش و پرورش دولت موقت طالبان روز چهارشنبه طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: تا زمان طراحی پوشش مطابق شریعت اسلامی برای دختران، تمام مدارس دخترانه تعطیل خواهد بود.

براساس اطلاعیه‌های گذشته دولت موقت طالبان قرار بود تمامی مدارس دخترانه روز چهارشنبه ۲۳ مارس بازگشایی شوند.

کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، انگلستان، نروژ و نماینده عالی اتحادیه اروپا طی یک بیانیه‌ مشترک به این تصمیم طالبان واکنش نشان داده و اعلام کردند که تصمیم مذکور مغایر با تعهدات بین‌المللی طالبان است.


هجده وزیر خارجه زن خواستار بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان شدند

هجده وزیر خارجه زن با صدور بیانیه‌ای خواستار بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان شدند و گفتند که “از طالبان می‌خواهیم که به تعهدات خود در قبال مردم افغانستان عمل کنند.”

به گزارش بی‌بی‌سی، وزیران خارجه آلبانی، آندورا، استرالیا، بلژیک، بوسنی و هرزگوین، کانادا، استونی، آلمان، ایسلند، اندونزی، کوزوو، مالاوی، مغولستان، نیوزلند، نروژ، سوئد، تونگا و بریتانیا روز جمعه این بیانیه مشترک را صادر کرده‌اند.

در بیانیه آمده است که “ما به عنوان زنان و به عنوان وزیران خارجه، از اینکه دختران در افغانستان در بهار امسال از رفتن به مدارس متوسطه محروم شدند، عمیقاً ناامید و نگران هستیم.”

تصمیم طالبان، با وجود آنکه بارها تعهدات آنها را شنیدیم، برای تعلیق کلاس‌های متوسطه تا اطلاع ثانوی نگران کننده است.”

آنها از طالبان خواسته‌اند که “موانع عملی سیاست آموزشی بدون تبعیض باید برطرف شود.”

این وزیران خارجه گفته‌اند که حکومت طالبان را “به دقت” زیر نظر دارند و “با عملکردش می‌سنجیم نه با گفتارش”.


نمایندگان ۱۰ کشور در شورای امنیت سازمان ملل: همه دختران در افغانستان باید به مدرسه بروند

نمایندگان دائم نروژ، آلبانی، برزیل، فرانسه، گابن، ایرلند، مکزیک، انگلستان، ایالات متحده آمریکا و امارات متحده عربی در شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از یک نشست توجیهی با انتشار بیانیه مشترک اعلام کردند: «هفته‌ گذشته بیش از یک میلیون دختر در افغانستان آماده می‌شدند تا بالاخره بتوانند به مدرسه بازگردند، اما وقتی فهمیدند که حق تحصیل ندارند، در آخرین لحظه ناامید شدند».

به گزارش خبرگزاری آناتولی، در این بیانیه آمده است: «این تصمیم معکوس تعهداتی است که خود طالبان در هفته‌ها و ماه‌های اخیر به‌عنوان بخشی از تعامل جاری با جامعه بین‌المللی گرفته‌اند. این یک عقب گرد عمیقا نگران کننده است. پیام ما روشن است. همه دختران در افغانستان باید بتوانند به مدرسه بروند».

نماینگان این کشورها تاکید کردند: «آموزش یک حق جهانی برای همه کودکان است. این شامل دختران در افغانستان نیز می‌شود. ممکن است برخی بپرسند که چرا آموزش و پرورش موضوع شورای امنیت است؟ پاسخ ساده است. افغانستان در آستانه فروپاشی است. بیش از یک میلیون دختر در افغانستان در این هفته در خانه‌های‌شان گریه کردند. ما نمی‌توانیم آن‌ها را ناامید کنیم».

در این بیانیه همچنین تاکید شد: «برای اینکه افغانستان آینده‌ای امن و باثبات را تضمین کند، به سادگی نمی‌تواند استعداد و پتانسیل را از دست بدهد و نیمی از جمعیت خود را از تحصیل محروم کند. آموزش و پرورش عنصر اصلی هر جامعه است. هفته گذشته، ماموریت یوناما برای یک سال تمدید شد. سازمان ملل و جامعه بین‌المللی آماده ادامه حمایت از مردم افغانستان از جمله آموزش برای همه کودکان هستند».

کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل در این بیانیه مشترک از دولت طالبان خواستند که «مدارس را برای همه باز و برای همه کودکان و جوانان کشور یک محیط آموزشی امن فراهم کند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024