جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 21.03.2022, 16:50

نازنین زاغری: در ایران عدالت هیچ معنایی ندارد


نازنین زاغری رتکلیف روز دوشنبه ۱ فروردین ۱۴۰۱ در لندن در یک کنفرانس خبری شرکت کرد.

خانم زاغری رتکلیف که برای مدت بیش از پنج سال در ایران زندانی بود، روز پنجشنبه به همراه انوشه آشوری، دیگر زندانی ایرانی-بریتانیایی، از ایران آزاد شد و به بریتانیا بازگشت.

تولیپ صدیق، نماینده محل زندگی نازنین زاغری، در ابتدای این کنفرانس خبری که در یکی از سالن‌های پارلمان بریتانیا برگزار شد، با ابراز خوشحالی نسبت به آزادی خانم زاغری گفت که خواهان انجام تحقیقات درباره اتفاقات پیش آمده برای نازنین و دلیل تاخیر در آزادی او است.

پس از خانم صدیق، ریچارد رتکلیف همسر نازنین در سخنانی ضمن تشکر از وی و اصحاب رسانه برای پوشش خبرهای مربوط به نازنین، نسبت به آزادی همسرش ابراز خوشحالی کرد.

سپس خانم زاغری از تمام کسانی که به بازگشت وی به بریتانیا کمک کرده‌اند، از جمله وکیلش در ایران و همچنین همسر و دخترش قدردانی کرد.

به گفته وی، معنای آزادی تنها زمانی کامل می‌شود که همه زندانیان دوتابعیتی در ایران، از جمله مراد طاهباز، بتوانند به خانواده‌های خود بپیوندند.

او افزود عدالت در ایران معنایی ندارد و نباید شش سال در ایران زندانی می‌بود.

خانم زاغری با اشاره به دوران سخت زندگی در ایران گفت مسیر بازگشت وی به بریتانیا نیز بسیار دشوار بوده است.

نازنین زاغری در بخش دیگری از سخنانش گفت زندانیان پرشمار دیگری در ایران هستند که برای مدت طولانی‌تری نسبت به وی در زندان بوده‌اند و کسی هم اسم آنها را نمی‌داند.

خانم زاغری افزود سرنوشت زندانیان دوتابعیتی نباید به یک توافق سیاسی گره زده شود.

رکسان طاهباز، دختر مراد طاهباز، نیز در سخنانی از بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، و لیز تراس، وزیر خارجه، خواست برای آزادی و بازگرداندن پدرش به بریتانیا تلاش کنند.

خانم طاهباز گفت اطلاعی از وضعیت مذاکرات درباره پدرش ندارد، و افزود که به او گفته شده بود آقای طاهباز در مرخصی نامحدود خواهد بود و ممنوعیت مسافرتی مادرش هم برداشته خواهد شد.

نازنین زاغری شهروند ۴۳ ساله ایرانی-بریتانیایی است که در سال ۱۳۹۵ هنگام خروج از ایران بازداشت و سپس با ‌اتهامات امنیتی روبرو و به پنج سال زندان محکوم شد. خانم زاغری در سال ۱۳۹۹ و در جریان همه‌گیری کرونا به طور موقت از زندان آزاد شد، اما یکسال بعد دادگاه دوباره او را به مجازات دیگری محکوم کرد.

وی به همراه انوشه آشوری یکی دیگر از زندانیان ایرانی-بریتانیایی که سال‌ها در ایران در حبس بودند، روز چهارشنبه ۱۶ مارس و به دنبال سفر یک روز پیشتر یک هیئت بریتانیایی به تهران، ایران را ترک کردند و در نخسین ساعات پنجشنبه ۱۷ مارس، وارد خاک بریتانیا شدند.


گزاره‌هایی از اظهارات خانم زاغری در کنفرانس خبری

* نازنین زاغری رتکلیف از عملکرد دولت بریتانیا ابراز ناامیدی کرد و گفت که “نباید شش سال در زندان بودم” و افزود که احساس می‌کرد “جا مانده” است.

* نازنین ۴۳ ساله گفت که از همه افرادی که در رساندن او به خانه و بازگرداندنش به خانواده نقش داشتند از جمله همسر “فوق العاده” اش، ریچارد “بسیار سپاسگزار” است.

* این شهروند بریتانیایی - ایرانی گفت: “عدالت در ایران معنایی ندارد” و آزادی افراد دو تابعیتی “نباید به توافقات بین المللی مرتبط شود.”

* در رابطه با تجربه دوران بازداشت، نازنین گفت: این مساله “همیشه من را را آزار می‌دهد” و “هرگز مرا رها نخواهد کرد.”

* تولیپ صدیق، نماینده محل زندگی نازنین گفت که از کمیته منتخب روابط خارجی می‌خواهد که بررسی کنند که چرا آزادی نازنین اینقدر طول کشیده است.

* نازنین گفت که با دختر و همسرش “کارهای زیادی برای انجام دادن” دارند، و خواستار حفظ حریم خصوصی خانواده شان در آینده شد.

* او می‌گوید که دخترش در زندان به او گفته بود که “معروف” شده است، اما بعد از پدرش، یعنی ریچارد رتکلیف. نازنین می‌گوید که به دخترش گفته که بهتر است معروف نباشند و زندگی عادی داشته باشند. اما گابریلا گفت که “فقط یک هفته طول می‌کشد.” او در میان خنده خبرنگاران گفت خوب پس ما خودمان را برای یک هفته “شهرت” آماده می‌کنیم.

* ریچارد رتکلیف در پاسخ به سوالی که آیا ممکن است بخواهند از این “شیوه گروگانگیری بازهم استفاده کنند” گفت: البته پرداخت یک بدهی قانونی وجه‌المصالحه نیست. البته ممکن است که بخواهند از این شیوه گروگان‌گیری استفاده کنند. اما وزارت خارجه باید با این مساله مقابله کند.

* نازنین زاغری رتکلیف درباره ارتباط احتمالی آزادی خود با مذاکرات برجام در وین، گفت که “سرنوشت انسان‌های عادی، همه دو تابعیتی‌ها نباید به مذاکرات و توافقات بین المللی ربطی پیدا کند.” او تاکید کرد “حقوق بشر نباید به توافقات و مذاکرات سیاسی ربط پیدا کند.”

منابع: صدای آمریکا،‌ بی‌بی‌سی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024