جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 08.03.2022, 17:12

بایدن واردات نفت روسیه را ممنوع اعلام کرد


جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا با اعلام تحریم‌های تازه علیه بخش انرژی روسیه، واردات گاز و نفت این کشور به ایالات متحده را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش بی‌بی‌سی، این تحریم تازه‌ترین اقدام تنبیهی علیه روسیه به دلیل حمله این کشور به اوکراین است. انتظار می‌رود تحریم انرژی روسیه به سرعت در کنگره آمریکا تصویب شود. آقای بایدن گفت که این تحریم‌ها با حمایت جمهوری‌خواهان کنگره و هم هم‌حزبی‌های دموکراتش وضع می‌شود.

آقای بایدن گفت که برای اقدام علیه نفت و گاز و انرژی روسیه با متحدان ایالات متحده از جمله در اروپا مشورت کرده است.

دولت بریتانیا هم با اعلام تحریم گام به گام نفت روسیه، آمریکا را در این اقدام همراهی می‌کند، اما تحریم‌های لندن شامل واردات گاز از روسیه نخواهد شد.

دولت بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، طرحی گام‌به‌گام را اعلام خواهد کرد که قرار است تا پایان سال جاری میلادی به واردات نفت روسیه پایان دهد.

اما اتحادیه اروپا که به شدت به انرژی روسیه وابسته است، در این تحریم‌ها در کنار آمریکا نخواهد بود. حدود ۴۰ درصد از گاز طبیعی اروپا از روسیه تامین می‌شود.

با وجود این کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه، طرحی را برای کاهش شدید وابستگی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به منابع انرژی روسیه منتشر کرده است.

روسیه دیروز هشدار داد که اگر غرب به تحریم‌هایش ادامه دهد و به ویژه تحریمی علیه نفت روسیه اعمال کند، مسکو ممکن است خط لوله اصلی انتقال گاز خود به آلمان را ببندد.

معاون نخست وزیر روسیه گفت که چنین اقدامی “پیامدهای فاجعه باری” به دنبال خواهد داشت و پیش بینی کرد که قیمت نفت به ۳۰۰ دلار در هر بشکه افزایش پیدا کند.

قیمت نفت پیش از اعلام این تحریم‌ها هم با جهشی کم‌سابقه به حدود ۱۳۰ دلار در هر بشکه رسید.

کمیسیون اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه، طرح خود برای کاهش وابستگی به انرژی روسیه را منتشر کرده است.

بر اساس این طرح اتحادیه اروپا تا پایان سال ۲۰۲۲ وابستگی خود به گاز روسیه را به یک‌سوم میزان فعلی خواهد رساند و پیش از سال ۲۰۳۰ از منابع سوختی روسیه بی‌نیاز خواهد شد.

در این طرح قطر به عنوان یکی از منابع گازی معرفی شده که می‌تواند در سال جاری میلادی بخشی از سهم روسیه را به عهده بگیرد.

بر اساس طرح کمیسیون اروپا قطر و کشورهای دیگری مانند آمریکا می‌توانند تا پایان سال ۲۰۲۰ بیش از یک‌سوم گاز وارداتی از روسیه را تامین کنند.

این میزان ۶۰ میلیارد متر مکعب از ۱۵۵ متر مکعب گازی که کشورهای عضو اتحادیه سالانه از روسیه برآورد شده است.

اتحادیه اروپا در حال حاضر ۴۰ درصد گاز طبیعی خود را از روسیه تامین می‌کند و کشورهایی مانند آلمان و ایتالیا وابستگی شدیدی به منابع انرژی روسیه دارند.

علاوه بر جایگزین کردن واردات گاز روسیه از طریق کشورهای دیگر، تسریع بهره‌برداری از منابع پاک و غیر فسیلی انرژی از جمله موارد اصلی در طرح تازه کمیسیون اروپا برای کاهش وابستگی به گاز روسیه است.


آنتونی بلینکن: این فرصت مهمی برای «قطع وابستگی اروپا» به انرژی روسیه است

وزیر خارجه ایالات متحده می‌گوید که تحولات جاری اوکراین و بحران سوخت ناشی از آن، فرصت مهمی برای پایان وابستگی اروپا به واردات انرژی از روسیه است.

به گزارش صدای آمریکا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، که در چارچوب دیدارش با رهبران کشورهای جناح شرقی سازمان پیمان نظامی ناتو در استونی به سر می‌برد، روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری به موضوع تحریم صادرات انرژی از روسیه اشاره کرد.

با تاکید بر لزوم اطمینان یافتن از دردسترس بودن انرژی به طور گسترده، روسیه را به استفاده از انرژی به عنوان سلاح متهم کرد و شرایط کنونی را «فرصتی مهم و ضروری» برای پایان یافتن وابستگی بسیاری از کشورهای اروپایی به انرژی روسیه دانست.

آقای بلینکن روز سه شنبه در پاریس با امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه و ژان ایو-لودریان همتای فرانسوی خود برای بررسی وضعیت جنگ روسیه علیه اوکراین دیدار و گفتگو خواهد کرد. آقای مکرون از رهبران کشورهایی است که مرتبا با رئیس جمهوری روسیه در تماس بوده است.

بلینکن دوشنبه شب در گفت‌و‌گو با دیمیترو کوله‌با، وزیر خارجه اوکراین، با اشاره به تلاش‌های دیپلماتیک در حال انجام برای توقف جنگ روسیه علیه اوکراین ، بر همبستگی پایدار آمریکا با مردم شجاع اوکراین تاکید کرد.

آقای بلینکن در کنفرانس خبری روز سه شنبه علاوه بر تاکید بر حمایت آمریکا از کشورهای جناح شرقی ناتو، به مساله ایران که - موضوعی که به جنگ میان روسیه و اوکراین راه یافته است - اشاره کرد و گفت که روسیه در جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای منفعت شخصی دارد.

وی گفت که روسیه نیز «همچنان در تلاش است و این کشور هم در حصول اطمینان از این که ایران قادر به دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست، منافع خودش را دارد.»

بازگو شدن این موضوع توسط وزیر خارجه آمریکا پس از این است که سرگئی لاوروف شنبه گفت: «تحریم‌های غرب علیه روسیه مانعی بر سر راه توافق هسته‌ای با ایران است» و خواستار دریافت تضمین کتبی از ایالات متحده آمریکا در آن زمینه شد.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید، نیز روز دوشنبه در واشنگتن گفته بود که روسیه یکی از اعضای گروه پنج به علاوه یک است و «من فکر نمی‌کنم کسی منافع خود را در دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای بداند.»

وزیر خارجه آمریکا سفر خود به اروپا را از لهستان آغاز کرد. سپس به مولدای و لیتوانی و لتونی رفت.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024