جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 17 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 14.07.2021, 7:35

آمریکا از کشف توطئه ربودن مسیح علی‌نژاد خبر داد


دادستانی ایالات متحده آمریکا در منهتن یک مأمور ایرانی و اعضای یک شبکه اطلاعاتی ایران را به آدم‌ربایی متهم کرد.

دادستانی ایالات متحده آمریکا در منهتن و وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیه‌‌هایی با اعلام این که سرویس‌های اطلاعاتی ایران در حال برنامه‌ریزی برای ربودن یک روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر از شهر نیویورک بودند و قصد داشتند او را به ایران ببرند، نام افراد عضو این شبکه وابسته به حکومت ایران را که در این عملیات آدم‌ربایی شرکت داشتند منتشر کرد.

به گزارش صدای آمریکا، در این بیانیه اسامی علیرضا فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی، امید نوری، و‌ نیلوفر بهادری‌فر دیده می‌شود. این افراد از سوی دادستانی به جرائمی مانند آدم‌ربایی، نقض تحریم‌ها، انتقال غیر قانونی پول، کلاهبرداری، و پولشویی متهم شده‌اند.

از این گروه، نیلوفر بهادری‌فر در کالیفرنیا دستگیر شده است و برای تفهیم اتهامات در دادگاه حاضر خواهد شد، ولی سایر این افراد ساکن ایران هستند و بازداشت نشده‌اند.

در این بیانیه آمده است که شبکه تحت امر فراهانی قربانیان بیشتری را در کشورهای دیگر از جمله کانادا، امارات متحده عربی، و بریتانیا هدف قرار داده و تلاش کرده است تا همین نوع نظارت را در مورد آنها نیز اعمال کند.

تحقیقات نشان می‌دهد که برای نمونه صادقی در حال جستجو برای تهیه قایق تندروی مدل نظامی در نیویورک بوده است تا بتوانند از طریق مسیر آبی از نیویورک به ونزوئلا، کشوری که حکومتش روابط دوستانه‌ای با تهران دارد، بروند.

آدری اشتراوس، نماینده دادستان، با اشاره به این که چهار نفر از متهمان در حال برنامه‌ریزی برای ربودن یک آمریکایی ایرانی‌تبار در نیویورک «که از منتقدان خودکامگی رژیم» ایران بود، گفت که این افراد قصد داشتند قربانی خود را به ایران، «جایی که سرنوشت نامعلومی در انتظارش بود» ببرند.

آدری اشتراوس با تأکید بر اینکه آزادی بیان بدون نگرانی از مجازات دولت یکی از ارزشمندترین آزادی‌های این کشور است، گفت که یک شهروند آمریکا که در ایالات متحده زندگی می‌کند، باید قادر باشد بدون‌ اینکه توسط عوامل اطلاعات خارجی هدف قرار گیرد از حقوق بشر دفاع کند.

ویلیام اف سوئینی جونیور، دستیار رئیس پلیس فدرال آمریکا، اف بی آی، نیز با اشاره به این که این آدم‌ربایی داستان یک فیلم تخیلی نیست، گفت که گروهی با حمایت حکومت ایران، در حال توطئه برای ربودن یک روزنامه‌نگار مستقل در خاک آمریکا بودند، و قصد‌ داشتند او‌ را بر خلاف میل خود به ایران بازگردانند، ولی ما چنین اجازه‌ای نمی‌دهیم.

او در ادامه افزود که مأموران ویژه و تحلیلگران اف‌بی‌آی با جدیت به دنبال عوامل خارجی هستند که در داخل خاک آمریکا یا مرزهای این‌ کشور به اقدامات غیرقانونی علیه شهروندان ایالات متحده دست می‌زنند.

در همین حال صدای آمریکا از خنثی شدن تلاش دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی ایران برای ربودن مسیح علی‌نژاد در نتیجه اقدام نهادهای امنیتی آمریکا خبر داد. مسیح علی‌نژاد مجری و مفسر برنامه تبلت صدای آمریکا است.

پیش از این نیز جمهوری اسلامی از طریق تحت فشار قرار دادن خانواده مسیح علی‌نژاد در ایران قصد داشت تا این همکار صدای آمریکا را به بهانه دیدار مادرش به ترکیه بکشاند و در آنجا او را برباید. علی علی‌نژاد، برادر مسیح این نقشه را برملا کرد و به همین دلیل به هشت سال زندان محکوم شد.

در این توطئه نیلوفر بهادری‌فر، ساکن کالیفرنیا، با همکاری چهار مرد قصد داشتند مسیح علی‌نژاد، روزنامه‌نگار ایرانی آمریکایی و همکار صدای آمریکا، را بربایند و از طریق ونزوئلا به ایران منتقل کنند. بهادری‌فر هم اکنون زندانی است و به اتهام تلاش برای ربودن مسیح علی‌نژاد در دادگاه محاکمه خواهد شد.

***

گزارش بی‌بی‌سی فارسی از طرح ربودن مسیح علی‌نژاد

مقامات قضایی در ایالت نیویورک آمریکا چهار نفر از جمله “یک مامور اطلاعاتی ایران” را به توطئه‌چینی برای ربودن مسیح علی‌نژاد روزنامه نگار منتقد حکومت ایران در آمریکا متهم کرده اند. یک زن ایرانی هم به اتهام همکاری با این توطئه در کالیفرنیا بازداشت و با قرار وثیقه آزاد شده است.

گفته شده این توطئه ادعایی بخشی از یک برنامه وسیع تر همچنین برای ربودن سه ساکن کانادا و یک ساکن بریتانیا بوده است.

در این کیفرخواست از علیرضا شاهواروقی فراهانی، محمود خاضعین، کیا صادقی و امید نوری که شهروندان ایران هستند نام برده شده است.

علیرضا فراهانی مامور اطلاعاتی ایران و سه نفر دیگر اعضای یک شبکه اطلاعاتی ایران توصیف شده اند که تصور می شود در ایران باشند.

این افراد همچنین به توطئه برای نقض تحریم های آمریکا، توطئه برای کلاهبرداری بانکی و حواله پول، و توطئه برای پولشویی متهم شده اند.

در بیانیه دادگستری نیویورک از مسیح علی‌نژاد، خبرنگار مستقل و فعال حقوق بشر در آمریکا که از جمله درباره کشته های آبان ۹۸ در ایران گزارش تهیه می کند، نام برده نشده است اما او در پاسخ به سوال بی بی سی تایید کرد که هدف این تلاش ادعایی برای آدم ربایی بوده است.

براساس بیانیه دادستانی منهتن نیویورک همچنین اتهاماتی علیه نیلوفر بهادری فر که روز اول ژوئیه در کالیفرنیا بازداشت شد مطرح شده است.

هرچند نیلوفر بهادری فر مستقیما به تلاش برای آدم ربایی متهم نشده اما این کیفرخواست می گوید که او از این توطئه حمایت کرده بود. بهادری فر به ارائه کمک مالی و سایر خدمات به افراد مقیم ایران و نهادهای این کشور، ارائه خدمات مالی به افراد دخیل در این توطئه ادعایی و نقض تحریم های ایران متهم شده است.

مقام ها می گویند نیلوفر بهادری فر در برابر این اتهامات اعلام بی گناهی کرده و با قرار وثیقه آزاد است.

خانم علی نژاد در توییتی از اف بی آی برای خنثی کردن طرح ربودن خود تشکر کرده است.

در بیانیه دادستانی منهتن نیویورک آمده است: “فراهانی یک مقام اطلاعاتی ایران است که در ایران اقامت دارد. خاضعین، صادقی و نوری عوامل اطلاعاتی ایران هستند که آنها هم در ایران ساکن هستند.”

براساس این کیفرخواست فراهانی و شبکه اطلاعاتی تحت مدیریت او - از جمله خاضعین، صادقی و نوری - حداقل از ژوئن ۲۰۲۰ برای ربودن مسیح علی نژاد که اصلا ایرانی است تلاش می کردند.

آدری استراس دادستان در نیویورک گفت: “همانطور که ادعا شده، چهار متهم یک شهروند ایرانی الاصل را که منتقد نظام استبدادی ایران است را تحت نظر گرفتند و برای ربودن و انتقال قهری او به ایران برنامه ریزی کردند، جایی که سرنوشت او در بهترین حالت در ابهام می بود.”

آنها می گویند که دولت ایران سعی داشت این روزنامه نگار را به یک کشور ثالث بکشاند تا اسارت او میسر شود.

گفته شد که فراهانی و افراد تحت امر او از کارآگاهان خصوصی در آمریکا برای تحت نظر گرفتن از جمله تصویربرداری از خانم علی نژاد و اعضای خانواده او استفاده کردند.

خانم علی نژاد در گفت و گو با بی بی سی گفت که اف بی آی پیشاپیش او را از این خطر مطلع کرده بود و او را برای مدتی در “خانه های امن” تحت حفاظت داشت.

به گفته او حتی عکس هایی از او درحال آب دادن به گل‌ها در خانه اش گرفته شده بود.

براساس بیانیه دادستانی منهتن این توطئه بخشی از یک برنامه وسیع تر برای فریب دادن و انتقال سه نفر از کانادا و یک نفر پنجم از بریتانیا به ایران بوده است. هویت این افراد فاش نشده است.

براساس این بیانیه کلیه این افراد منتقدان حکومت جمهوری اسلامی ایران بوده اند.

ویلیام اف. سوئینی رئیس دفتر اف بی آی در نیویورک گفت آنها در این ادعانامه می گویند که “یک گروه مورد حمایت دولت ایران برای ربودن یک خبرنگار ساکن آمریکا از خاک این کشور و بازگرداندن قهری او به ایران توطئه کردند.”

او افزود که “چنین چیزی زیر نظر ما اتفاق نخواهد افتاد.”

خانم استراس گفت: “یکی از آزادی های خیلی ارزشمند ما حق بیان افکار بدون ترس از تلافی جویی دولت است. یک شهروند آمریکا که در ایالات متحده زندگی می کند باید بتواند بدون آنکه در عملیات اطلاعاتی کشورهای خارجی هدف گرفته شود از حقوق بشر دفاع کند. به لطف اف بی آی این توطئه ادعایی فاش شد و متهمان نتوانستند با آدم ربایی قهری این منتقد را خاموش کنند.”

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به بی بی سی فارسی گفت: “دولت ایران به نقض حقوق انسانی مردم ایران از جمله محدودیت شدید حق تجمع مسالمت آمیز، آزادی تشکیل گروه، آزادی مذهب یا اعتقاد و آزادی بیان ادامه می دهد.”

او افزود که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، نقض حقوق بشر توسط ایران را فاش خواهد کرد و در برابر آن موضع خواهد گرفت و از کسانی که در آمریکا یا در ایران چنین کنند دفاع خواهد کرد.

مسیح علی نژاد قبلا گفته است که مقام های ایران قصد کشاندن او به ترکیه و ربودن او را داشته اند.

مسیح علی نژاد سال پیش در مقاله ای در واشنگتن پست توضیح داده بود که حکومت ایران چگونه او را به آدم ربایی تهدید می کند.

او از جمله نوشت: “ابراهیم رضایی، معاون کمیته قضایی مجلس، دستگاه های اطلاعاتی را به ربودن من ترغیب کرده است. حتی عکس های فوتوشاپ شده ای تهیه شد که در آن مرا با دستان بسته و با حجاب جلو بازجوها نشانده اند.”

سامر لوپز از موسسه پن آمریکا در بیانیه ای نوشت که “این تلاش فراقانونی برای خاموش کردن یک منتقد هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای ایران تهدیدی ترسناک برای همه مدافعان آزادی بیان و حقوق بشر در سراسر جهان است. این کاردی نمادین بر گلوی همه کسانی است که جرات به چالش کشیدن رژیم ایران را دارند، حالا هر کجا می خواهند باشند.”

او جامعه بین المللی را به ناکامی در نشان دادن واکنشی بی ابهام و صریح به “ید بیش از پیش طولای استبداد” که باعث شده “حکومت هایی مثل ایران فکر کنند می توانند حتی در داخل مرزهای آمریکا” به چنین اعمالی دست بزنند متهم کرد.

با این حال این گروه گفت که ادعانامه منتشر شده در نیویورک علیه متهمان حاوی پیامی قوی است.

روایت خود مسیج علی‌نژاد

مسیح علی‌نژاد در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال گفت: «از حدود هشت ماه پیش اف‌ ‌بی آی به من اعلام کرد که در خانه خودم امن نیستم و باید به خانه امن نقل مکان کنم، اما جدی نمی‌گرفتم تا اینکه  اف بی آی عکس‌هایی از زندگی و خانواده من نشان داد که همگی زیر نظر بودند. مرا سه بار به خانه‌های امن متفاوت بردند و هر سه بار مرا پیدا کردند و در نهایت اف بی آی تصمیم گرفت که این موضوع را آشکار کند.»

علی‌نژاد همچنین در گفت‌وگو با ان‌بی‌سی گفت که دستگاه اطلاعات ایران چند سال است که او را هدف قرار می‌دهد و تیمی که در توطئه جدید شرکت داشتند از اعضای وزارت اطلاعات ایران بودند. او افزود: این یعنی حسن روحانی، رییس‌جمهوری، از این توطئه خبر داشته و آن را تایید کرده است.

علی‌نژاد در گفت‌وگویی دیگر با وال‌استریت‌ژورنال گفت که اف‌بی‌آی به او اطلاع داده، توطئه اخیر دستگاه‌ اطلاعاتی ایران برای ربودنش، اولین توطئه جمهوری اسلامی برای آدم‌ربایی از داخل خاک آمریکا بوده که شناسایی و خنثی شده است.

وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به ایران اینترنشنال درباره خنثی شدن توطئه حکومت ایران برای ربودن مسیح علی‌نژاد، از  ارائه پاسخ مستقیم خودداری کرد و با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی مردم ایران را از حقوق انسانی خود محروم نگه می‌دارد و آزادی‌های آنها را محدود می‌کند، بر عزم دولت بایدن بر مقابله با نقض حقوق‌بشر از سوی ایران تاکید کرد.

همزمان انجمن قلم آمریکا، نیز متهم شدن یک تیم اطلاعاتی جمهوری اسلامی به توطئه برای ربودن علی‌نژاد را «سرکوب مخالفان از هزاران مایل دورتر» و «تهدیدی ترسناک علیه همه کسانی که در جهان از آزادی بیان و حقوق بشر دفاع می‌کنند»، خواند.

کمیته حمایت از خبرنگاران خاورمیانه نیز در بیانیه‌‌ای توطئه دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی را برای ربودن مسیح‌ علی‌نژاد «نفرت‌برانگیز» خواند و خاطرنشان کرد این توطئه خطری را نشان می‌دهد که روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از کشور، از جمله روزنامه‌نگاران ساکن آمریکا، با آن مواجه هستند.

مسیح علی‌نژاد از خنثی شدن طرح جمهوری اسلامی برای ربودن او می‌گوید

 



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024