شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Saturday 27 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 29.06.2021, 10:12

افزایش تعداد میلیونر‌های ایران علیرغم تحریم و کرونا


عصر ایران: بر اساس گزارش “ثروت جهانی” مرکز مشاوره “کپ جمینی” تعداد میلیونر‌های ایران ۲۵۰ هزار نفر است و از عربستان که با ۲۱۰ هزار میلیونر در رتبه هفدهم دنیاست، پیشی گرفته است.

نشریه آمریکایی “فوربس” از رشد فراتر از تصور تعداد و ثروت میلیونر‌های ایرانی طی دوران تحریم و کرونا خبر داد.

فوربس در گزارشی نوشت: تعداد میلیونر‌ها در ایران علی رغم اینکه این کشور از تحریم‌های ایالات متحده و بیماری همه گیر کووید ۱۹ رنج می‌برد، شاهد رشدی انفجاری بوده است.

در سال ۲۰۲۰ تعداد افراد با ارزش ثروت خالص بالا (HNWI) در ایران ۲۱.۶ درصد رشد کرده در حالی که میانگین جهانی این آمار در سال ۲۰۲۰ حدود ۶.۳ درصد بوده است؛ همچنین میزان ثروت این طبقه در ایران نیز طی همین سال (۲۰۲۰) بیش از ۲۴.۳ درصد رشد داشته است و بسیار بیشتر از میانگین جهانی بوده است.

مرکز مشاوره “کپ جمینی” - Capgemini - در گزارش “ثروت جهانی” که روز سه شنبه ۲۹ ژوئن (۸ تیر ۱۴۰۰) منتشر کرده، می‌گوید: “بین ماه‌های مارس و ژوئیه (بهار ۱۴۰۰) ارزش معاملات بورس اوراق بهادار تهران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بیش از ۶۲۵ درصد افزایش یافته است. ” برای مقایسه رشد ارزش معاملات “اس اند پی” در آمریکا طی دوره مشابه تنها شاهد ۱۶ درصد رشد بوده است.

با دسترسی به دارایی‌های بین المللی که به دلیل تحریم‌ها مسدود شده است، بسیاری از طبقات ثروتمند و حرفه‌ای ایران پول خود را وارد سهام و بورس می‌کنند. بنا بر گزارش “کپ جمینی” اکنون تعداد میلیونر‌های ایرانی به بیش از ۲۵۰ هزار نفر رسیده که بیشتر آن‌ها در ایران زندگی می‌کنند.

دولت ایران با سرازیر کردن سرمایه‌ها به بورس به رشد این طبقه میلیونر در ایران کمک کرده است. در سپتامبر سال گذشته (شهریور ۹۹) دولت ایران ۱ درصد از ذخائر صندوق توسعه ملی را به بازار بورس تزریق کرد و در ژانویه امسال (دی ماه ۱۳۹۹) هم مبلغ ۲۵ تریلیون ریال (حدود ۵۹۵.۲ میلیون دلار) را تزریق کرد.

رونق رمز ارز‌ها منبع دیگری برای رشد ثروت میلیونر‌های جدید ایران بوده است. برق ارزان در ایران یک مزیت نسبی بالا برای استخراج رمز ارز و رونق بازار ارز‌های دیجیتال است.

شور و اشتیاق برای استخراج رمز ارز در ایران بسیار بالا بوده است و به دلیل مشکل کمبود برق دولت ماه گذشته اعلام کرد که استخراج رمز ارز‌ها به مدت ۴ ماه ممنوع خواهد بود. مزارع استخراج رمز ارز به قدری برق مصرف می‌کردند که منجر به خاموشی‌های پی در پی می‌شد.

یکی از فعالان استخراج رمز ارز در ایران می‌گوید استخراج رمز ارز سودی فوق العاده در ایران دارد و بسیار بیشتر از شغل وکالت برای او درآمد داشته است. گزارش “ثروت جهانی” مرکز مشاوره “کپ جمینی” می‌گوید حدود ۷۲ درصد از میلیونر‌های ایران در بازار رمز ارز سرمایه گذاری کرده اند.

طبق گزارش “کپ جمینی” افزایش سریع میلیونر‌ها در ایران، این کشور را به لحاظ تعداد میلیونر‌ها در مقام چهاردهم جهان و نخست خاورمیانه قرار داده است. ایران اکنون حتی از بزرگترین رقیب خود یعنی عربستان سعودی که با ۲۱۰ هزار میلیونر در رده ۱۷ جهانی قرار دارد، پیش افتاده است.

با این حال افزایش ثروت و تعداد میلیونر‌های ایران، کاملا در تضاد با اقتصاد ضعیف این کشور است. “شورای اسلامی کار” می‌گوید بیش از ۶۰ درصد جمعیت ایران به دلیل هزینه‌های زندگی در فقر نسبی زندگی می‌کنند. هیچ آمار رسمی دولتی درباره میزان فقر وجود ندارد.

به دنبال تصمیم دونالد ترامپ برای خروج از توافق هسته‌ای ایران در سال ۲۰۱۸، قیمت اقلام روزمره افزایش یافت. یک سال بعد اعتراضات خشونت آمیزی در برابر افزایش هزینه‌های زندگی در شهر‌های بزرگ ایران برگزار شد.

این قیمت‌ها با افزایش ۵۰ درصدی تورم هنوز هم روزانه در حال افزایش هستند. بیماری همه گیر کووید ۱۹ هم مزید بر علت شده و به بیکاری و فقر در ایران دامن زده است.

خبر افزایش تعداد و ثروت میلیونر‌های ایران می‌تواند مشکلاتی برای ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری منتخب ایران ایجاد کند که در ماه آگوست (نیمه مرداد ۱۴۰۰) قرار است دولت را تحویل بگیرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024