سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Tuesday 7 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sat, 27.03.2021, 17:00

در اعتراضات روز شنبه میانمار دستکم ۹۱ نفر کشته شدند


خبرگزاری رویترز روز شنبه به نقل از منابع خبری و شاهدان عینی از مرگ «دست‌کم ۹۱ نفر» در همین روز به دست نیروهای امنیتی خبر داد. رویترز ساعاتی قبل این رقم را «حداقل ۵۰ نفر» گزارش داده بود.

روز شنبه در کشور میانمار مصادف با رژه بزرگ نیروهای مسلح بود. به موازات آن نیروهای امنیتی در این روز به روی معترضان خواهان دموکراسی آتش گشوده و در چند نقطه از این کشور طبق اطلاعات موجود، ۹۱ نفر معترض کشته‌ شدند.

طبق این گزارش، ۲۹ نفر در شهر ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار، و ۲۴ نفر نیز در شهر یانگون، پایتخت تجاری این کشور، کشته شده‌اند.

صبح شنبه قرار بود اعتراضات تازه و گسترده‌ای در چندین شهر میانمار برگزار شود، از همین رو به نظر می‌رسد نیروهای امنیتی برای عدم تداخل این اعتراضات با رژه نیروهای مسلح دست به سرکوب خشن مردم زده‌اند.

خبر کشته شدن ۹۱ نفر در یک روز تنها یک روز پس از آن منتشر می‌شود که گزارش شد در کمتر از دو ماه گذشته، دست‌کم ۴۰۰ معترض به کودتای نظامیان در این کشور در پی تیراندازی و خشونت از سوی نیروهای امنیتی کشته شده‌اند.

داده‌های گردآوری‌شده توسط گروه‌های مدافع حقوق بشر همچنین نشان می‌دهد تقریبا ۹۰ درصد کشته‌شدگان به ضرب گلوله از پا درآمده‌اند و یک چهارمِ این تعداد نیز از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفته‌اند.

برخی منابع خبری تعداد قربانیان کشتار خونین روز شنبه در میانمار را تا ۱۰۰ نفر ذکر کرده‌اند.

کشتار بی‌رحمانه روز شنبه کودتاچیان میانمار با واکنش نمایندگی‌های اتحادیه اروپا و آمریکا در میانمار مواجه شد. 

هیئت اتحادیه اروپا در میانمار طی پیامی در توئیتر اعلام کرد که هفتاد و ششمین سالروز تشکیل نیروهای مسلح میانمار که امروز گرامیداشت آن بوده است، در آینده به‌عنوان «روز وحشت و رسوایی» یاد خواهد شد.

هیئت اتحادیه اروپا در میانمار در ادامه تاکید کرد که قتل غیرنظامیان غیرمسلح از جمله کودکان غیرقابل قبول است.

توماس واژدا، سفیر آمریکا در میانمار نیز اعلام کرد که مردم این کشور نمی‌خواهند تحت کنترل یک رژیم نظامی زندگی کنند.

در جریان رژه بزرگ نیروهای مسلح در روز شنبه، مین آنگ هلاینگ، رهبر کودتا و فرمانده ارتش، بار دیگر از کودتا دفاع کرد و وعده داد که پس از برگزاری انتخاباتی دوباره ارتش از قدرت کناره‌گیری کند. با این حال، به گزارش خبرگزاری فرانسه، رهبر کودتا تهدیدی را هم چاشنی سخنرانی خود کرد، این که اقدامات «تروریستی که آرامش و امنیت کشور را بر هم بزند» پذیرفته نیست.

ارتش میانمار روز اول فوریه سال جاری در پی بازداشت میو انیونت، سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و آنگ سان سوچی، رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد قدرت به مین آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش منتقل شده است.

نظامیان در بیانیه‌ای تاکید کردند این کودتا به علت عدم رسیدگی به تقلب در انتخابات ۸ نوامبر ۲۰۲۰ انجام گرفته و کنترل کشور را تا یک سال آینده بر عهده گرفته‌اند.

اعتراضات علیه کودتا در میانمار از روز ۶ فوریه آغاز و کماکان ادامه دارد و تاکنون در شهرهای مختلف این کشور دهها معترض بر اثر مداخله نیروهای امنیتی جان باخته‌ و بالغ بر ۲۰۰۰ نفر نیز بازداشت شده‌اند.


منابع گزارش: رادیو فردا، خبرگزاری آناتولی



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024