پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 2 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 07.02.2021, 12:24


اعتصاب معلمان حق‌التدریسی در دو روز اخیر باعث توقف برنامه‌های آموزشی در برخی از مدارس شده است. آموزش و پرورش، کاهش پرداخت حق‌التدریس را شایعه خوانده و از آن طرف معلمان، اساس و به‌وجود آورنده شایعات را وزارت‌خانه دانسته‌اند. چرا که پس از حدود یک سال هنوز حق‌التدریس معلمان پرداخت نشده و معیار پرداخت آن‌را متفاوت از قرارداد حق‌التدریس فرهنگیان با واژه «کارکرد» شرح داده‌اند. معلمان می‌گویند به تعطیلی کلاس‌های درسی تا پرداخت کامل حق‌الزحمه و عذرخواهی وزیر آموزش و پرورش و معاونان او ادامه خواهند داد.

«برخلاف میل باطنی که هیچگاه نخواستم به آموزش فرزندان وطنم آسیبی وارد شود به دلیل بدعهدی مدیران آموزش و پرورش و عدم‌ پاسخگویی در پرداخت حق‌الزحمه از اسفند پارسال تاکنون که البته مبلغ ناچیزی این چند روزه واریز نمودند، از ادامه تدریس در کلاس‌های شاد معذورم. لطفا این را به پای زیاده‌خواهی دبیران‌تون نگذارید بلکه مطالبه‌گری و حق‌خواهی است امیدوارم که شما هم در آینده به قول رهبری مطالبه‌گر باشید و از حق خود دفاع نمایید. به محض گرفتن حقوق حقه خود به برگزاری کلاس‌ها اقدام می‌نمایم».

این پیامی‌است که در چند روز اخیر دانش‌آموزان زیادی از مناطق مختلف کشور دریافت کرده‌اند.

یکی از معلم‌ها می‌گوید از اينكه حق‌الزحمه مورد نظر هميشه با يک‌سال تاخير به معلمان پرداخت می‌شود نيز با مسامحه می‌گذريم اما از تغييراتی كه آموزش و پرورش در ميزان ساعات تخصيصی به هر معلم در شرايط كرونایی اعمال می‌كند، نمی‌توان گذر كرد چرا كه حق قانونی همكار شمرده می‌شود و تضييع حق‌الناس گناهی نابخشودنی است.

تاخیر در پرداخت حق‌الزحمه معلمان حق‌التدریسی موضوع امروز و دیروز نیست.

از اسفندماه سال ۹۸ همزمان با شیوع کرونا در کشور، نابه‌سامانی‌های زیادی در پرداخت حق‌الزحمه معلمان گزارش شده است. علاوه‌بر این آموزش و پرورش به دليل شیوع كرونا و تعطيلی فيزيكی مدارس، از پرداخت اضافه كار اسفند ماه ۹۸ معلمان رسمی و بازنشسته سرباز زده و مابقی را بر مبنای جلسه‌ای ۳۵ دقيقه به جای ۹۰ دقيقه محاسبه كرده است. موضوعی که معلمان آن‌را خلاف ضوابط می‌دانند و می‌گویند برگزاری کلاس آنلاین تنها در ۳۵ دقیقه غیرممکن است. زیرا برای ارسال فیلم آموزشی ۳۵ دقیقه‌ای به کلاس حداقل ۱۰ تا ۲۰ دقیقه زمان نیاز است و پس از مشاهده ویدیو آموزشی از سوی دانش‌آموزان، باید زمان زیادی برای پاسخگویی به سوالات دانش‌آموزان صرف کرد.

یکی از معلمان می‌گوید: «خانه را تبدیل به کلاس کرده‌ایم و خانواده هایمان را چون زندانیان در یک اتاق زندانی کرده‌ایم و تمام تفریحات، تماشای تلویزیون، رفت و آمدهای فامیل و فرزندان‌مان را قطع کرده‌ایم تا هم در زمان تولید محتوای آموزشی و هم در زمان برگزاری کلاس درس کوچک‌ترین خللی ایجاد نشود.

آقای وزیر و معاون محترم؛ شما در ازای چه مبلغی حاضرید برای خانواده‌تان چنین شرایط سختی را ایجاد کنید این عملکرد چقدر قیمت و ارزش دارد و با چه مبلغی قابل محاسبه است»؟

معلمان می‌گویند تهیه ابزار آموزشی وظیفه سیستم آموزشی است. اما در یک‌سال اخیر و همزمان با شیوع کرونا و آغاز تدریس آنلاین، تهیه ملزومات تدریس مجازی نیز با خود معلمان بوده و هزینه‌های اینترنت مصرفی را نیز شخصا پرداخت کرده‌اند و از اینترنت رایگان همراه اول نیز بی‌بهره بوده‌اند .
از سوی دیگر پرداختی‌ها در برخی استان‌ها ۵۴ درصد و در برخی مناطق دیگر ۷۷ درصد بوده که علت آن مشخص نیست.

حالا وزارت آموزش و پرورش در واکنش به اعتصاب معلمان، در اطلاعیه‌ای کاهش پرداخت حق‌التدریس را شایعه دانسته است.

در متن این اطلاعیه آمده است: «نظر به سوالات تکراری که همکاران عزیز در فضای مجازی در رابطه با نحوه محاسبه حق‌التدریس شاغلین در اسفندماه ۱۳۹۸ و بهار ۱۳۹۹ مطرح نموده‌اند، مقرر گردید، در هر شهرستان بر اساس شیوه‌نامه‌ای که معاونت برنامه‌ریزی و توسعه منابع ارسال می‌نماید کارگروهی متشکل از مدیرآموزش و پرورش و کارشناسان موضوعی و مرتبط و میزان حضور و کارکرد همکاران در ماه‌های مذکور برای نتیجه اعلام گردد تا مشخص شود مبلغی که پرداخت شده تا چه حد با میزان کارکرد واقعی افراد مرتبط بوده و براساس آن تصمیم‌گیری مقتضی به عمل آید».

در پاسخ به این اطلاعیه، معلمان اساس و به‌وجود آورنده شایعات را خود وزارت‌خانه دانستند. چرا که پس از حدود یک سال هنوز حق‌التدریس معلمان را پرداخت نکرده‌اند و معیار پرداخت آن‌را متفاوت از قرارداد حق‌التدریس فرهنگیان با واژه نامفهوم «کارکرد» شرح داده‌اند. آن‌ها می‌گویند تا پرداخت کامل حق‌التدریس و مقرر شدن پرداخت ماه به ماه حق‌التدریس همراه با حقوق ماهیانه، تعطیلی کلاس‌ها ادامه خواهد داشت.

فراز



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024