دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Monday 29 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 30.12.2020, 10:21


یورونیوز: دولت بریتانیا روز چهارشنبه ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) مجوز توزیع و استفاده از واکسن کرونا محصول آکسفورد-آسترازنکا را صادر کرد.

مجوز صادره راه را برای واکسینه‌شدن میلیون‌ها تن در بریتانیا در مقابل بیماری کووید-۱۹ هموار می‌کند.

وزارت بهداشت بریتانیا همینک صدها هزار نفر را با واکسن آمریکایی فایزر-بیونتک واکسینه کرده است و دولت گفته است استفاده از آن ادامه خواهد یافت.

دفتر نخست‌وزیری بریتانیا در بیانیه خود گفته است: «امروز دولت توصیه آژانس تنظیم مقررات محصولات بهداشتی و دارویی را برای استفاده از واکسن دانشگاه آکسفورد/آسترازنکا علیه بیماری کووید-۱۹ تایید کرد.»

این بیانیه می‌افزاید: «تایید واکسن به دنبال آزمایشات دقیق بالینی و تجزیه و تحلیل دقیق داده‌ها توسط متخصصان در نهاد تنظیم مقررات محصولات بهداشتی و دارویی انجام شده است که نتیجه گرفته است واکسن از استانداردهای سختگیرانه ایمنی، کیفیت و اثربخشی برخوردار است.»

دولت بریتانیا ۱۰۰ میلیون دوز از واکسن آکسفورد را به شرکت آسترازنکا سفارش داده است. این میزان برای واکسینه کردن ۵۰ میلیون نفر کافی است، چرا که هر فرد باید دو دوز آن را به فاصله دریافت کند.

مزیت واکسن آکسفورد نسبت به واکسن فایزر این است که آن را می‌توان در دمای اتاق نگهداری کرد و نیازی به یخچال‌های منفی ۷۰ درجه نیست، امری که نقل و انتقال آن را به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها تسهیل می‌کند.

پیشتر دانشگاه آکسفورد اعلام کرده بود این واکسن برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا ۷۰ درصد موثر است. این میزان از موثر بودن بالای ۹۰ درصدی واکسن‌های فایزر و مدرنا کمتر است، با این حال عدم نیاز آن به شرایط نگهداری ویژه و همچنین تولید آسان و ارزان در مقیاس صنعتی باعث خواهد شد تا دولت بریتانیا بتواند به سرعت عملیات واکسیناسیون را گسترش دهد.

مت هنکاک، وزیر بهداشت، گفته است اکنون «زمان جشن‌ گرفتن برای اختراع واکسنی بریتانیایی» است که می‌تواند با هزینه‌ای ارزان در اختیار مناطق محروم جهان قرار گیرد.

پاسكال سوريوت ، مدير اجرايي شرکت آسترازنکا نیز امروز را «روزی مهم برای میلیون‌ها نفر» خواند و گفت: «نشان داده شد که این واکسن بسیار کارآمد، مناسب برای بدن افراد و ساده برای استفاده است که توسط آسترازنکا به صورت غیرانتفاعی ارائه خواهد شد. ما می‌خواهیم از همه همکارانمان در شرکت، در دانشگاه آکسفورد، دولت بریتانیا و همینطور هزاران نفری که در آزمایش‌های بالینی شرکت کردند تشکر کنیم.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024