دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Monday 29 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Thu, 05.11.2020, 10:42


مقام‌های آمریکایی هشدار دادند که بلاتکلیفی درمورد سرنوشت برنده انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰، تاخیر در شمارش آرا و ادعادی پیروزی زودهنگام از سوی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا ممکن است باب انتشار اطلاعات کذب و دروغ‌پراکنی را باز کند و عواقبی به دنبال داشته باشد.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از نشریه هیل، در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز نگرانی در مورد تکرار انتشار اطلاعات نادرست پس از رقابت انتخاباتی ۲۰۱۶ آمریکا از جمله طرح اتهام علیه روسیه مبنی بر دخالت در آن انتخابات، افزایش یافته است.

اکنون که به نظر می‌رسد آمریکا ممکن است تا چند روز از نتیجه انتخابات ۲۰۲۰ بی‌اطلاع بماند، فراهم شدن امکان طرح ادعاهایی مبنی بر دخالت عوامل داخلی و خارجی در انتخابات ۲۰۲۰ از نظر برخی کارشناسان آمریکا بالا است.

به گفته «سیف شاهین» استادیار دانشکده ارتباطات دانشگاه امریکن، در حال حاضر نبود اطمینان درست درمورد جنبه‌های مختلف انتخابات وجود دارد که زمینه را برای ترویج اطلاعات نادرست یا شایعات گاه به گاه فراهم می‌کند.

«مارک وارنر» سناتور ایالت ویرجینیا و عضو ارشد کمیته اطلاعات سنا گفت که دشمنان خارجی ممکن است از اعلام پیروزی زودهنگام ترامپ سواستفاده کنند.

وارنر و «مارک روبیو» رئیس کمیته اطلاعات سنا قبل از انتخابات درمورد این تهدید هشدار داده بودند.

مقام‌های فدرال، ایالتی و محلی آمریکا با علم به اینکه شیوع همه گیری کرونا و رای گیری پستی ممکن است روند شمارش آرا را طولانی کند، در هفته‌های منتهی به روز انتخابات از مردم خواسته بودند شکیبا باشند.

گزارش‌ها از فیلادلفیا حاکی است که مردم از تاخیر در اعلام نتایج نگران هستند و خواستار آن هستند که شمارش آرا بدون وقفه ادامه یافته و نتیجه زودتر مشخص شود.

مقام‌های مزبور همچنین هشدار داده بودند که این تاخیر ممکن است فرصتی برای عوامل داخلی و خارجی جهت تفرقه افکنی ایجاد کند. 

براساس این گزارش، ایالت پنسیلوانیا که ممکن است شمارش آرای آن چند روز ادامه یابد، به کانون دروغ پراکنی آنلاین تبدیل شده است.

در همین حال، غول‌های شبکه‌های اجتماعی تمهیدات پیشگیرانه‌ای را در آستانه روز انتخابات به منظور جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست انتخاباتی اتخاذ کردند که از جمله زدن برچسب‌های هشداردهنده بر پست‌هایی است که حاوی اخباری درمورد ادعای پیروزی زودهنگام است.

فیس بوک و توئیتر به منظور محدود کردن انتشار پست‌های ترامپ به دلیل تخلف از سیاست‌های این شبکه‌ها درمورد دروغ پراکنی انتخاباتی اقداماتی اتخاذ کردند.

توئیتر روز چهارشنبه سه توئیت ترامپ را به دلیل برخورداری از محتوای گمراه کننده انتخاباتی پشت برچسب هشدار مخفی کرد.

از سویی، کلمات کلیدی شبکه‌های اجتماعی نگرانی واضح رای دهندگان آمریکایی از فرآیند انتخابات روز سه شنبه را نشان دادند.

از روایاتی با کلمات کلیدی مرتبط با سرقت و دزدیده شدن آرا انتخاباتی بیش از ۴۰۰ هزار بار در فاصله شامگاه سه شنبه تا صبح چهارشنبه به وقت شرق آمریکا استفاده شده است.

بالاترین اشارات به سرقت انتخاباتی به ایالت پنسیلوانیا با تقریبا ۲۱ هزار منشن مرتبط است و پس از آن ایالت ویسکانسین با بیش از ۱۵ هزار منش و ایالت میشیگان با تقریبا ۱۲ هزار منشن در رده‌های بعدی قرار دارند.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز سه شنبه (۳ نوامبر برابر با ۱۳ آبان) برگزار شد تا سرنوشت چهل و ششمین رئیس جمهوری ایالات متحده مشخص شود.

یک نامزد برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد. جو بایدن نامزد دموکرات انتخابات ۲۰۲۰ تاکنون ۲۴۸ رای الکترال را از آن خود کرده در حالی که این رقم برای دونالد ترامپ رقیب جمهوریخواه وی ۲۱۴ رای الکترال است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024