شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Saturday 4 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 18.08.2020, 20:47


دویچه وله: دو مسئول نهادهای حقوق بشر پارلمان اروپا با انتشار بیانیه‌ای نسبت به اوضاع جسمی نسرین ستوده ابراز نگرانی کردند. آنها از دولت‌مردان ایران خواستند، به “ندای عدالت‌طلبانه” این مدافع حقوق بشر زندانی گوش فرادهند.

روز سه‌شنبه، ۲۸ مرداد (۱۸ اوت) هایدی ‌هاوتالا، نایب رئیس در امور دموکراسی، حقوق بشر و جامعه‌ی ساخاروف، و ماریا آرنا، رئیس کمیسیون فرعی حقوق بشر پارلمان اروپا بیانیه‌ای در رابطه با اعتصاب غذای وکیل زندانی نسرین ستوده و افزایش فشار بر خانواده او صادر کردند.

در آغاز این بیانیه که در بخش خبر وبگاه پارلمان اروپا منتشر شده آمده است: «ما به شدت در مورد سلامتی نسرین ستوده، برنده جایزه ساخاروف، نگران هستیم. او برای دومین بار در کمتر از شش ماه، زندگی خود را به‌خاطر اعتصاب غذا به خطر انداخته، زیرا دولت‌مردان ایران از پاسخ‌گویی به هرگونه درخواست قانونی برای آزادی مدافعان حقوق بشر و زندانیان عقیدتی سر باز می‌زنند.»

در ادامه بیانیه ضمن یادآوری این که زندانیان سیاسی و عقیدتی از اقدام حکومت ایران برای آزادی گسترده زندانیان در واکنش به شیوع کرونا بی‌بهره مانده‌اند تاکید شده که اوضاع این زندانیان در بحبوحه بیماری مرگ‌زای کووید ۱۹ بدتر شده است.

اشاره به دستگیری مهراوه خندان

نمایندگان پارلمان اروپا پس از اشاره به حکم ۳۸ سال زندان نسرین ستوده “به اتهام‌های ساختگی”، به دستگیری دختر او مهرآوه خندان پرداخته‌اند و شجاعت ستوده را ستوده‌اند.

مهراوه خندان روز دوشنبه، ۲۷ مرداد در منزل پدری‌اش دستگیر و پس از چند ساعت بازجویی با قرار کفالت آزاد شد.

گزارشگران بدون مرز هدف این اقدام را فشار بیشتر بر مادر دربند او ارزیابی کرده است.

نسرین ستوده از روز ۲۱ مرداد در اعتراض به برخوردهای فراقانونی و بی‌اعتنایی متولیان امر به حق آزادی مشروط زندانیان سیاسی و عقیدتی، اعتصاب غذا کرده است.

این وکیل مدافع منتقدان جمهوری اسلامی در خرداد ماه ۱۳۹۷ بازداشت  و به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام”، عضویت در شورای ملی صلح، عضویت در کارزار حذف اعدام،  حضور بدون حجاب در شعبه بازپرسی، “نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی” به مجموعا ۳۳ سال حبس و ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده که طبق قانون مجازات اسلامی، ۱۲ سال این حکم اجرا می‌شود.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024