جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 3 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 31.05.2020, 20:07


دویچه وله فارسی

ترکیه در زمینه صنایع جنگی پیشرفت قابل‌توجهی کرده و نه تنها در تولید سلاح‌های سبک و سنگین، خودرو، کشتی و هواپیمای نظامی در جهان مطرح است، بلکه در طراحی و توسعه موشک، سیستم‌های الکترونیک و کنترل نیز فعالیت چشم‌گیری دارد. آنکارا بیش از هر چیز بر توسعه هواپیماهای بی‌سرنشین خود تاکید می‌ورزد و به گفته کارشناسان، در این زمینه هم جزو کشورهای بسیار پیشرفته است.

در گزارشی که اشپیگل آنلاین در این باره روز یکشنبه، ۱۱ خرداد (۳۱ مه) منتشر کرده، به نقل از کارشناسان آمده است که رجب طیب اردوغان توازن قدرت در جنگ داخلی لیبی را به نفع دولت سراج تغییر داده و این را بیش از هر چیز نتیجه استفاده از پهپادهای ساخت ترکیه دانسته است.

بر اساس این گزارش، ترکیه نیروهای سراج را علاوه بر تانک‌های ضدهوایی “کورکوت” به پهپادهای مدل “Bayraktar TB2” هم مجهز کرده است. این پهپاد که تولیدی شرکت “بایکار مکینا”است، در حال حاضر موفق‌ترین محصول صنایع جنگی ترکیه به‌شمار می‌رود. مجله اسرائیلی “دفاع اسرائیل” نیز سال گذشته این پهپاد را “یکی از بهترین‌ها در نوع خود” ارزیابی کرده بود.

ارتش ترکیه این پهپاد را از سال ۲۰۱۴ میلادی در مبارزه با گروه‌های کرد به کار می‌برد. اشپیگل آنلاین نوشته است، در حال حاضر ترکیه تنها کشوری است که از این هواپیمای بی‌سرنشین برای درگیری‌های مسلحانه در خاک خود استفاده می‌کند و از طریق آن، در مقابله با نیروهای “پ‌ک‌ک” موفقیت‌های زیادی کسب کرده است.

به گفته این رسانه آلمانی، نیروهای کرد به سختی می‌توانند آزادانه در جنوب شرقی ترکیه جابه‌جا شوند، زیرا توسط این پهپاد به‌سرعت شناسایی می‌شوند.

پیش‌تر نیز رسانه‌های عربی گزارش داده بودند که آنکارا بخشی از موفقیت‌های نظامی خود در سوریه را مدیون پهپادهای خودی است.

نقش داماد اردوغان

شرکت “بایکار مکینا” هم در کلیپ تبلیغاتی برای این هواپیمای بی‌سرنشین می‌گوید که ارتش ترکیه از این پهپاد در سوریه و عراق استفاده می‌کند. در این کلیپ تبلیغاتی علاوه بر پروازهای آزمایشی پهپادها، افکندن بمب و انفجارهای حاصل از آن نیز به نمایش گذاشته می‌شود.

یکی از شخصیت‌های کلیدی در توسعه هواپیماهای بدون سرنشین شرکت “بایکار مکینا”، سلجوق بایراکدار، داماد رئیس جمهوری ترکیه است. او فارغ‌التحصیل دانشگاه MIT، یکی از دانشگاه‌های نخبگان ایالات متحده است و لقب “پدرخوانده پهپاد ترکیه” را یدک می‌کشد.

تصمیم ترکیه به خودکفا شدن

دن گتینجر، کارشناس مسائل امنیتی، در مطالعه خود در سال ۲۰۱۹ که با عنوان “بانک اطلاعاتی هواپیماهای بدون سرنشین” منتشر شد، تاکید کرده است که ترکیه در سال‌های اخیر به یک نقطه عطف مهم فنی در زمینه تولید پهپاد رسیده است.

به گزارش اشپیگل آنلاین، ترکیه ابتدا برای تولید این پهپاد ابتدا روی استفاده از فناوری‌های آمریکا و اسرائیل کرده بود، اما پس از مانع‌تراشی واشنگتن و وخامت فزاینده در روابط  میان ترکیه و اسرائیل، آنکارا تصمیم گرفت خود را در این زمینه خودکفا کند.

اردوغان بارها اعلام کرده است که کشورش تا سال ۲۰۲۳ به یکی از ۱۰ کشور مهم صادرکننده جنگ‌افزار تبدیل خواهد شد. او چند ماه پیش گفت، ترکیه در حال حاضر ۷۰ درصد نیاز تسلیحاتی خودش را تامین می‌کند. موسسه پژوهش‌های صلح سوئد در “فهرست کشورهای صادرکننده جنگ‌افزار”، ترکیه را در رده چهاردهم قرار داده است.

به گزارش اشپیگل آنلاین، مشتریان اصلی جنگ‌افزارهای ترکیه کشورهای کوچک مانند ترکمنستان، عمان و قطر هستند، اما کشورهای دیگر، از جمله پاکستان و اوکراین نیز از ترکیه سلاح خریداری کرده‌اند.

تا صدمین سالگرد تاسیس جمهوری ترکیه در سال ۲۰۲۳، این کشور می‌خواهد صادرات تسلیحات خود را از ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار کنونی به ۹ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برساند. در این راستا شرکت «بایکار ماکینا» در حال حاضر روی نمونه‌ دوم و توسعه‌یافته پهپاد با نام «آکینجی» (Akinici) کار می‌کند که نسل بعدی پهپاد «بایراکتار تی‌بی‌۲» خواهد بود.

علاوه براین صنایع نظامی ترکیه در سال‌های آینده روی تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی دیگری فعالیت می‌کند. در این چارچوب نیروی هوایی جنگنده ساخت خود ترکیه را دریافت خواهد کرد،‌ نیروی زمینی ارتش اسلحه سازمانی ساخت خود ترکیه را جایگزین G3 آلمانی خواهد کرد، نیروی دریایی این کشور نیز در سه سال آینده ۲۴ شناور جنگی به ۱۱۲ شناور  نطامی موجود خواهد افزود از جمله شناور «TCG Anadolu» که نخستین ناو هلی‌کوپتربر ترکیه خواهد بود.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024