دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Monday 29 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 31.05.2019, 0:08


صدای آمریکا: رئیس جمهوری آمریکا در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت «خواهان رابطه خوب» با تمامی کشورها، از جمله ایران است. پرزیدنت دونالد ترامپ گفت ایران باید با او گفت‌وگو کند.

وی روز پنجشنبه نهم خرداد و در کاخ سفید به پرسش‌های برخی خبرنگاران پاسخ داد و به خبرنگاری که از او پرسید به رغم تلاش‌های مداخله‌آمیز روسیه آیا هنوز خواهان رابطه‌ای خوب با مسکو است، گفت: من خواهان رابطه خوب و همکاری با همه کشورها هستم. روسیه، چین و حتی ایران.

رئیس جمهوری آمریکا گفت: «هیچ‌کس به اندازه من در مقابل روسیه سرسختانه عمل نکرده است. در تمامی حوزه‌ها از جمله انرژی و یا اوکراین، هیچ‌کس مانند دونالد ترامپ سرسختانه عمل نکرده است. با این‌حال می‌خواهم رابطه خوبی با روسیه و چین یا ایران داشته باشم. ایران می‌خواهد گفت‌وگو کند و اگر بخواهند حرف بزنند، من در دسترس خواهم بود.»

رئیس جمهوری ایالات متحده وقتی درباره اختلافات اقتصادی با چین حرف می زد، به ایران اشاره کرد: «به خاطر تعرفه‌های ما، چین ضعیف تر شده؛ درست مانند ایران که بسیار ضعیف شده؛ ایران هم خواهان توافق است.»

این چندمین بار است که رئیس جمهوری ایالات متحده از تمایل خود برای مذاکره با رهبر جمهوری اسلامی می‌گوید.

پرزیدنت ترامپ دوشنبه شش خرداد نیز در ژاپن اعلام کرد که آمریکا قصد تغییر رژیم ایران یا صدمه زدن به آن کشور را ندارد، بلکه تنها می‌خواهد از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کند.


وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا به برخی کشورها اجازه خرید محدود نفت از ایران می‌دهد

یک مقام آمریکایی پنجشنبه تصریح کرد کشورهایی که میزان خرید نفت آنها از ایران به سقف تعیین‌شده از سوی آمریکا نرسیده می‌توانند به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

به گزارش خبرگزاری فارس، یک مقام آمریکایی امروز پنجشنبه (۹ خرداد/ ۳۰ مه) تصریح کرد کشورهایی که هنوز به سقف معین‌شده از سوی آمریکا برای واردات نفت از ایران نرسیده‌اند می‌توانند تا زمان رسیدن به سقف مورد نظر به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

آمریکا در ماه نوامبر، چین، هند و شش کشور دیگر را از تحریم‌های اعمال‌شده علیه بخش نفت و انرژی ایران معاف کرده و به آنها اجازه داد به خرید نفت از ایران ادامه دهند. این معافیت‌ها در اوایل ماه مه به پایان رسید و دولت آمریکا گفت که آنها را تمدید نخواهد کرد.

دولت آمریکا هدف از تمدید نکردن این معافیت‌ها را ادامه سیاست فشار حداکثری علیه ایران و رساندن واردات نفت این کشور به صفر اعلام کرد.

اما همان زمان، روزنامه وال‌‌استریت‌ژورنال گزارش داده بود دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به دنبال یافتن راه‌هایی است که ضمن متوقف کردن صادرات نفت ایران، مبادلات نفت  را برای کشورهایی مانند هند و چین راحت کند.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال اکنون به نقل از «برایان هوک»، نماینده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا در امور ایران نوشته کشورهایی که به سقف تعیین‌شده از سوی آمریکا نرسیده‌اند می‌توانند به خرید نفت از ایران ادامه دهند.

به نوشته وال‌استریت‌ژورنال، برایان هوک در یک گفت‌وگوی تلفنی با خبرنگاران گفت: «وقتی که کشورها به سقف تعیین‌شده در مذاکرات [برای واردات نفت از ایران] رسیدند... پس از آن در صورت خرید نفت از ایران مشمول تحریم خواهند شد.»

هوک در ادامه گفت: «ما برای هر گونه تلاش برای وارد کردن نفت خام ایران، فراتر از محدوده‌هایی که در بازه نوامبر تا مه بر سر آنها مذاکره انجام شده، تحریم در نظر خواهیم گرفت.»

ژاپن، کره جنوبی،  ترکیه، تایوان، ایتالیا، یونان، چین و هند ۸ کشوری هستند که در ماه نوامبر طبق دستور آمریکا از تحریم‌ها معاف شدند. میزان سقف درنظر گرفته شده برای خرید نفت توسط این کشورها در آن زمان علنی نشد.

مقام‌های ایران گفته‌اند کشورهای معاف‌شده از تحریم‌ها ۱.۶ میلیون بشکه نفت از این کشور خریداری کرده‌اند.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران در بازه‌های ۹۰ و ۱۸۰ روزه را صادر کرد.

او شامگاه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریم‌ها علیه ایران را صادر کرد. دومین بسته تحریم‌ها که بخش‌های کشتی‌رانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار می‌دهند هم از روز ۱۴ آبان‌ماه از سر گرفته شده‌اند.

تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران با مخالفت‌های زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته‌اند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024