جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 3 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 01.04.2019, 9:42


هشدار سازمان هواشناسی در خصوص بارش شدید باران و بروز سیل در استان لرستان محقق شد و اکنون بارش‌های سیل آسا بسیاری از مناطق لرستان را فرا گرفته است.

به گزارش خبرنگاران ایرنا، این بارش ها که میزان آن برای مناطقی از استان تا ۱۰۰ میلی متر نیز پیش بینی شده همراه با رعد و برق و در برخی مناطق با ریزش تگرگ و برف همراه شده است.

آبگرفتگی معابر و خیابان ها در تمامی شهرهای استان گزارش شده، راه ارتباطی برخی مناطق روستایی و راههای مناطق تفریحی و گردشگری به دلیل جلوگیری از بروز حوادث بسته شده است.

از روز یکشنبه تا بعدازظهر روز سه شنبه با توجه به فعالیت امواج اصلی سامانه بارشی و تقویت مقدار بارش ها، برای همه نقاط استان بارندگی، گاهی رعد و برق و وزش باد قابل ملاحظه تا شدید لحظه ای پیش بینی شده است.

با توجه به پیش بینی بارش های سیل آسا و طغیان رودخانه ها نیروهای امدادی استان از سه روز گذشته در حالت آماده باش هستند.
تیم های امدادی و اعضای ستاد مدیریت بحران استان شب گذشته را به طور کامل در محل های مختلف حضور داشته‌اند.

شهروندان در معرض خطر در مکان های سرپوشیده از جمله سالن های ورزشی و مدارس پشتیبان اسکان شده اند.

در شهرستان دورود بدلیل سرریز شدن سد مروک و احتمال بروز سیل به حدود ۲۳ هزار نفر از مردم شهر و برخی نقاط روستایی گفته شده تا منازل خود را ترک کنند.

در خرم آباد تمامی نیروهای شهرداری به همراه سایر دستگاههای امدادی خدماتی در مناطق مختلف شهر حضور دارند.

در شهرستان دلفان طغیان رودخانه شهر موجب بروز ابگرفتگی در شهر نورآباد مرکز شهرستان شده و نفربرهای ارتش نیز به کمک مردم سطح شهر آمده اند.

بامداد امروز با تشدید بارش ها به بیشترین میزان، اطلاع رسانی به اهالی مناطق در معرض سیل خرم آباد و ساکنان حاشیه رودخانه این شهر با بلندگو و آژیر خودرو صورت گرفت.

نیروهای آتش نشانی نیز با مراجعه حضوری به درب منازل مردم، نسبت به آگاهسازی و اطلاع رسانی در خصوص بروز سیلاب احتمالی اقدام کرده اند.

شب گذشته نیز جلسه ستاد بحران استان با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در سالن جلسات استانداری برگزار شد.

دستگاه های امدادرسان در آمادگی کامل هستند
استاندار لرستان می گوید: باتوجه به بارش شدید باران در استان، دستگاه های امدادرسان در آمادگی کامل هستند.

سید موسی خادمی بامداد دوشنبه در بازدید از رودخانه خرم رود اظهار داشت: خوشبختانه دستگاه های اجرایی در آمادگی کامل هستند تا وظایف که برعهده دارند را در شرایط بحران انجام دهند.

وی افزود: تمام تلاش خود را انجام می دهیم تا از بروز مشکل برای مردم جلوگیری شود و مردم هم باید از نقاط حادثه خیز و رودخانه ها فاصله بگیرند.

خادمی ادامه داد: امیدواریم با آمادگی دستگاه های اجرایی و اطلاع رسانی ها صورت گرفته، کمترین مشکل را در استان داشته باشیم.


سه سد در لرستان سرریز کرد

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: وزارت نیرو می‌تواند با ایجاد سدهایی همچون تنگ شبیخون، معشوره، داربلوط، کاکاشرف، بهرام کش، بن لار، چولهول مازیان رود و زال سیلاب را در بالادست شهرهای بزرگ کنترل کند.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان با بیان اینکه سد کزنار الیگودرز، هاله کوهدشت و ایوشان خرم‌آباد سرریز کرد گفت: خسارت‌های وارده به مجموعه‌های وزارت نیرو ۳۱۵ میلیارد تومان است.

به گزارش تسنیم، رضا میرزایی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان که در سالن جلسات استانداری لرستان برگزار شد بابیان اینکه در حال حاضر ۱۵ سد در استان در دست اجرا و یا به بهره‌برداری رسیده است اظهار داشت: از این تعداد سه سد مربوط به آب نیرو، ۱۲ سد مربوط به آب منطقه‌ای است که شش سد تاکنون با حجم مخزن ۲۰۶میلیون مترمکعب به بهره‌برداری رسیده و تاکنون بیش از ۹۵ درصد معادل ۱۹۶میلیون مترمکعب حجم مخازن سدها پرشده است.

وی افزود: سه سد کزنار الیگودرز، هاله کوهدشت و ایوشان خرم‌آباد سرریز کرده است؛ با توجه به آمار سازمان هواشناسی استان لرستان داری ۵۱۵ میلی‌متر میانگین بارندگی در بلندمدت است ولی آمار میانگین آبی سال جاری پرباران‌ترین استان کشور بوده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان عنوان کرد: استان لرستان دارای ۱۳۰ رودخانه فصلی و دائمی با طول ۹۰۰کیلومتر است و بر اساس آمار هیدرومتری بر روی رودخانه‌های اصلی میانگین بلندمدت حجم آب خروجی از استان لرستان حدود ۱۲و نیم میلیارد مترمکعب است که از این میزان حدود ۸میلیارد مترمکعب مربوط به آب‌های تولیدی در استان لرستان و ۴ونیم میلیارد مترمکعب مربوط به روان آب‌های ورودی از استان‌های هم‌جوار است.

وی بیان کرد: در بارندگی‌های سال آبی جاری از ابتدای مهرماه سال گذشته مجموع بارش‌های استان ۲۶ونیم میلیون مترمکعب بوده که از این میزان حدود ۱۰میلیارد مترمکعب به‌صورت روان آب از استان خارج و به مخازن سدهای دز و کرخه واردشده است.

میرزایی با اشاره به شرایط زمین‌شناسی و وجود سازندهای ریزدانه و همچنین شیب توپوگرافی که حدود ۷۱ درصد استان لرستان کوهستانی و دارای شیب ۲۵درصد است تصریح کرد: میانگین بارش‌های استان لرستان بالا است و با توجه به نبود تأسیسات ذخیره‌سازی، کنترل سیلاب و حجم ناچیز سدهای استان با ۴۲۰میلیون مترمکعب نمی‌تواند سیلاب‌های استان لرستان و همچنین خوزستان را کنترل کند.

تازه‌ترین اخبار بارندگی ایران| خودداری از سفر به مناطق غرب و جنوبغرب کشور / احتمال تداوم سیلاب در استان گلستان وجود دارد

وی خاطرنشان کرد: شهرستان پل‌دختر به دلیل قرار گرفتن در خروجی استان لرستان سیل خیزترین شهرستان استان و پس‌ازآن شهرستان خرم‌آباد قرار دارد و همچنین دبی تغییر رودخانه‌های استان حداکثر در سیل اخیر حدود سه هزار و ۳۵۰مترمکعب در ثانیه بوده که مربوط به رودخانه کشکان بوده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان با اشاره به خسارات سیلاب اخیر گفت: در اثر این سیلاب خسارات زیادی به دیواره حفاظتی شهرها، روستاها، ایستگاه‌های پمپاژ، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و همچنین طرح‌های آب‌رسانی شرب شهری و روستایی و شبکه‌های برق استان واردشده بر همین اساس درمجموع خسارت‌های وارده به مجموعه‌های وزارت نیرو ۳۱۵میلیارد تومان بوده است.

وی با اشاره به بحرانی بودن دو حوزه رودخانه تیره شهرستان دورود با دبی سیلابی حدود ۳۵۰‌مترمکعب در ثانیه است افزود: حداکثر ظرفیت این رودخانه ۴۲۰مترمکعب در ثانیه است که با توجه به سیلاب رودخانه سیلاخور، بیاتان، آبسرده و سرریز سد مروک پیش‌بینی‌شده که سیلاب رودخانه تیره در شهرستان دورود به حدود ۶۰۰مترمکعب در ثانیه برسد در همین راستا پیش‌بینی می‌شود بخش ساحلی شهر غرق آب شود.

میرزایی بابیان اینکه دبی رودخانه کشکان هزار ۵۸۲مترمکعب در ثانیه است عنوان کرد: با توجه به اینکه این رودخانه شهر پل‌دختر، معمولان، روستاهای پرجمعیت در مسیر و بخش‌هایی از شهرستان چگنی را دربر می‌گیرد پیش‌بینی می‌شود با ورود سامانه بارشی دررود خانه کشکان تا حدود ۳هزار ۵۰۰مترمکعب در ثانیه برسد بر همین اساس روستاهای مسیر رودخانه و بخشی از شهر پل‌دختر غرق آب خواهد شد.

وی بیان کرد: در سیلاب اخیر مشخص شد که استان لرستان به دلیل عدم وجود سدهای مخزنی و کنترل سیلاب قادر نیست نقش مؤثری در مدیریت سیلاب حوزه‌های کرخه و کارون ایفا کند بر همین اساس ضروری است وزارت نیرو با ایجاد سیستم پویا در توزیع آب و ساخت مخازن در بالادست استان سبب شود که سیلاب‌های استان لرستان و خوزستان کنترل شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان تصریح کرد: وزارت نیرو می‌تواند با ایجاد سدهایی همچون تنگ شبیخون، معشوره، داربلوط، کاکاشرف، بهرام کش، بن لار، چولهول مازیان رود و زال سیلاب را در بالادست شهرهای بزرگ کنترل کند.

وی با اشاره به اهمیت احداث سد معشوره گفت: چنانچه این سد ساخته شود می‌تواند سیلاب شهرستان‌های چگنی، معمولان و پل‌دختر بخش زیادی از سیلاب استان خوزستان را کنترل کند، سد معشوره در سنوات گذشته بناشده ساخته شود ولی به دلایلی در مخزن این سد بازنگری کردند و مخزن از ۵۸۰ میلیون مترمکعب به ۵۰میلیون مترمکعب تغییر دادند ولی چنانچه با مخزن قبلی ساخته شود می‌تواند بخش عمده‌ای از سیلاب استان لرستان و خوزستان را کنترل کند.

میرزایی خاطرنشان کرد: از دیگر درخواست‌های استان لرستان از وزارت نیرو تسریع در ساخت سدهای اجرایی آب سرده، شهید بروجردی، کمندان، مروک، مخمل کوه، زیبا محمد، تاج امیر، عالی محمود است.


تخلیه ۲۷ روستای خوزستان

معاون میراث فرهنگی خوزستان و مدیر پایگاه میراث جهانی سازه‎های آبی ـ تاریخی شوشتر گفت: باتوجه به اعلام حالت فوق‎العاده در استان خوزستان، کلیه گردشگران و شهروندان از حضور در حاشیه رودخانه‎ها در شوشتر منع شده‎اند.

به گزارش ایسنا، محمدحسین ارسطوزاده در این مورد اظهار کرد: از آن‎جا که میراث جهانی سازه‎های آبی تاریخی شوشتر در جوار رودخانه‎ها قرار دارند، هشدارها بسیار جدی هستند و به منظور تأمین امنیت گردشگران نوروزی و نیز پایش آثار تاریخی، محوطه تاریخی آسیاب‎های شوشتر و دیگر بناهای همجوار با رودخانه تا اطلاع ثانوی تعطیل هستند و امکان بازدید برای گردشگران میسر نیست.

معاون میراث فرهنگی خوزستان از مدیران ادارات میراث فرهنگی شهرستان‎ها و همچنین پایگاه‎های میراث فرهنگی فرهنگی و جهانی استان خواست تا تمهیدات لازم برای جلوگیری از حضور گردشگران در مناطق حادثه‎خیز را به عمل آورند و در صورت لزوم محوطه‎هایی که احتمال بروز حادثه در آن‎ها می‎رود را روی گردشگران مسدود و مسافران و گردشگران نوروزی را به محل‎های امن هدایت کنند.

استاندار خوزستان با اشاره به تخلیه ۲۷ روستا در استان گفت: تا روز گذشته حدود ۹۰ درصد از حجم مخازن سدهای خوزستان پر شده است.

به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی در گفت‌وگویی تلویزیونی اظهار کرد: تاکنون ساکنین ۲۷ روستای خوزستان تخلیه شده‌اند و به ساکنین ۴۴ روستای دیگر نیز که در خطر سیلاب قرار دارند، اعلام کرده‌ایم که محل سکونت خود را ترک کنند.

وی افزود: ۲۷ روستایی که ساکنین آنها از محل زندگیشان منتقل شده‌اند، صرفا دچار آبگرفتگی نشده بودند و برخی از آن روستاها در خطر سیلاب قرار داشتند.

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه سیل‌بندها در بسیاری از مناطق تقویت شده‌اند، تصریح کرد: به دلیل مسایل ایمنی در حال تخلیه روستاهایی هستیم که در خطر سیلاب قرار دارند و در این زمینه در حال قانع کردن ساکنین روستاها هستیم که محل زندگی خود را ترک و به مناطق امن بروند.

شریعتی با بیان اینکه شاهد سرریز از سدهای خوزستان نبوده‌ایم، ادامه داد: مدیریت سدها در کنترل است و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.

وی عنوان کرد: طغیان رودخانه و همچنین بارش‌ها در استان‌های بالادست به سمت خوزستان می‌آید و استان را با شرایط فعلی مواجه کرده است و باید این سیلاب‌ها نیز کنترل شوند.

استاندار خوزستان بیان کرد: در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از حجم مخازن استان خوزستان پر شده است و در این زمینه باید با مدیریت مناسب و تدبیر شرایطی را فراهم کنیم که شاهد کمترین خسارت اجتماعی، فنی و... باشیم.

مدیرکل هواشناسی خوزستان در روز گذشته با اشاره به آغاز بارندگی در خوزستان، گفت: این بارش‌ها در حوضه‌های آبریز کرخه، دز و کارون خواهد بود.

محمد سبزه‌زاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیشترین بارش‌ها را در مناطق شمالی و شرقی خوزستان خواهیم داشت. این بارش‌ها در حوضه‌های آبریز کرخه، دز و کارون خواهد بود.

وی افزود: مشکل اصلی، خود این حوضه‌ها نیستند بلکه مشکل حوضه‌های بالادستی است. استان‌های ایلام، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد روز گذشته و امروز بارش‌های خیلی خوبی داشتند و روز گذشته نیز در همین بارندگی‌های بعد از ظهر ایلام حدود ۸۰ میلیمتر و لرستان حدود ۶۰ میلیمتر بارندگی داشته‌اند که این بارندگی‌ها تا امروز ادامه خواهد داشت.

سبزه‌زاری ادامه داد: دیروز ابتدای بارندگی‌ها بود و با توجه به اینکه بارش‌ها تا پایان امروز ادامه دارند و سدهای خوزستان نیز دیگر جایی ندارند، موجب می‌شود که وضعیت کنونی وضعیت خوبی نباشد.

مدیرکل هواشناسی خوزستان اظهار کرد: بارش‌ها تا امشب ادامه دارد.

ستاد مدیریت بحران استانداری خوزستان با ارسال پیامک به شهروندان ساکن مناطق در خطر سیلاب در اهواز هشدار داد.

به گزارش ایسنا، در این پیامک که یک‌شنبه شب و بامداد دوشنبه از سوی مدیریت بحران استانداری خوزستان به تلفن همراه ساکنان برخی مناطق شهر اهواز ارسال شده، آمده است: «شما در بستر سیلابی رودخانه و در معرض خطر می‌باشید.»

همچنین در پیامک دیگری به شهروندان گوشزد شده: «سیلاب ورودی به استان و میزان خروجی سدها کاملا مدیریت شده می‌باشد ولی از تردد و توقف در مناطق مستعد سیلاب به ویژه حاشیه رودخانه‌ها و جاده‌های ساحلی که در بستر رودخانه‌ها قرار دارند خودداری کنید.»


۲۳ استان کشور گرفتار سیل هستند

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، با اشاره به وقوع سیل و بارندگی شدید در 23 استان کشور گفت: امدادرسانی در 123 شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و محورهای کوهستانی این استان ها با جدیت در حال انجام است.

مرتضی سلیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا با تشریح آخرین آمار امدادرسانی نیروهای امدادرسان هلال احمر در حوادث جوی کشور اظهار داشت: طی ٤٨ ساعت گذشته ٢٣ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، تهران، خراسان‌های جنوبی، رضوی، شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، لرستان، مازندران، مرکزی و همدان درگیر سیل و آبگرفتگی شدید بوده اند؛ این حوادث طبیعی و اقلیمی مشکلاتی را برای هموطنان در استان های یادشده ایجاد کرده است.

وی با اشاره به امدادرسانی در ١٢٣ شهر، روستا، مناطق عشایرنشین و محور‌های کوهستانی گفت: در مدت یادشده پنج هزار و 138 نفر از آسیب دیدگان و متاثران از حوادث یادشده امدادرسانی شدند و سه هزار و 15 نفر هم اسکان اضطراری و موقت یافته اند.

رئیس سازمان امداد و نجات خاطرنشان کرد: ۱۴۳ واحد مسکونی با استفاده از ۲۶ دستگاه موتور پمپ و لجن کش از آب تخلیه و تعداد زیادی پتو، موکت، کنسرو، آب معدنی و نایلون در میان حادثه‌دیدگان توزیع شده است و امدادرسانی در استان‌های درگیر همچنان ادامه دارد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024