جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Friday 3 May 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 24.02.2019, 18:34


بی بی سی: عربستان برای نخستین بار یک سفیر زن به واشنگتن می‌فرستد. ریما دختر بندر بن سلطان آل سعود است که سال‌ها سفیر عربستان در آمریکا بوده است. ناظران این انتخاب را بخشی از تلاش ریاض برای بازسازی تصویر تجددطلبانه محمد بن سلمان پس از قتل جمال خاشقچی ارزیابی کرده‌اند.

حکم سفارت خانم آل سعود امروز شنبه (۲۳ فوریه) از سوی دفتر پادشاه صادر شد. آن طور که گفته شده این شاهزاده بخشی از کودکی خود را در واشنگتن دی‌سی، پایتخت آمریکا گذرانده است.

او مسئولیت رهبری سفارت عربستان در آمریکا را در زمانی بر عهده گرفته که عربستان در صحنه بین‌المللی همچنان با انتقادهای شدید به علت قتل فجیع جمال خاشقچی دست و پنجه نرم می‌کند.

ریاض پس از مقاومت فراوان و توضیحات بسیار ضد و نقیض اذعان کرد که جمال خاشقچی که زمانی به خاندان سلطنتی نزدیک بود در کنسولگری عربستان در استانبول به دست تیم مرگی که برای قتل او اعزام شده بودند به طرز فجیعی کشته شده است.

با وجود این، این کشور هرگز به ادعای ترکیه و همچنین گزارش نهادهای اطلاعاتی چون سازمان سیا که محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور را مسئول صدور فرمان قتل آقای خاشقچی معرفی می‌کنند، وقعی نداده و آن را قویا انکار می‌کند.

هفته گذشته یک بار دیگر نمایندگان کنگره آمریکا کاخ‌سفید را تحت فشار قرار دادند که درباره جزئیات این قتل تحقیق کند.

کنگره حتی در حال تحقیق و تفحص در روابط میان دولت دونالد ترامپ و ریاض بر سر مسائلی چون انتقال فناوری‌های هسته‌ای است و چند روز پیش مصوبه‌ای هم برای پایان کمک‌های آمریکا به ائتلاف به سرکردگی عربستان در جنگ یمن تایید کرد.

شاهزاده ریما قرار است پست سفارت عربستان در آمریکا را از خالد بن سلمان، برادر کوچکتر محمد بن سلمان تحویل بگیرد. شاهزاده خالد بن سلمان هم طی حکمی به عنوان معاون وزیردفاع منصوب شده و قرار است از واشنگتن به ریاض بازگردد.

او در حقیقت به نوعی پای جای پای چدرش خواهد گذاشت. پدر او بندر بن سلطان آل سعود از ۱۹۸۳ تا سال ۲۰۰۵ سفیر عربستان در آمریکا بود.

به علت همین شغل پدرش بود که شاهزاده ریما بخشی از کودکی خود را در واشنگتن دی‌سی گذراند.

آن طور که گفته شده او لیسانس موزه‌داری از دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا دارد.

از زمان بازگشت به ریاض در سال ۲۰۰۵ شاهزاده ریما در بخش خصوصی و دولتی مشغول به کار بوده است. او مدیرعاملی شرکت هاروی نیکلاس ریاض را در کارنامه کاری خود دارد.

از او به عنوان مدافع حقوق زنان هم یاد شده؛ آن هم در کشوری که به علت رعایت نکردن برابری جنسیتی تحت انتقاد شدید جوامع جهانی است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024