دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Monday 29 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 29.10.2018, 8:53


ژایر بولسونارو، نامزد راست افراطی برزیل، برنده انتخابات ریاست جمهوری برزیل شد. مقام‌های برگزاری انتخابات در برزیل می‌گویند او حدود ۵۵ درصد از آرا را به دست آورده است.

فرناندو حداد، نامزد رقیب که از حزب چپگرای کارگران برزیل است در این دوره از انتخابات رقیب آقای بولسونارو بوده است. او حدود ۴۴ درصد از آرا را به دست آورده است.

این دو نامزد در مرحله اول انتخابات توانستند ۴۷ و ۲۸ درصد از آرا را به دست بیاروند. اما در روزهای اخیر نظرسنجی‌ها نشان می‌داد اختلاف آنها کم شده است.

ژایر بولسونارو،‌ خود را به چهره‌های نظامی نزدیک کرده بود که بین سال‌های ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵ اداره کشور را در دست داشتند. رقبا می‌گفتند همین نشانه‌ای است از اینکه آقای بولسونارو کشور را به نابودی می‌کشد.

او همچنین اظهاراتی نژادپرستانه، زن‌ستیزانه و در ضدیت با همجنس‌گرایان گفته بود که به مذاق بسیاری از برزیلی‌ها خوش نیامده بود.

اما بسیاری از برزیلی‌ها او را «منجی» برزیل می‌دانند که کشور را به محلی امن‌تر تبدیل می‌کند و از اصول سنتی، مثل مخالفت با سقط جنین، حمایت می‌کند.

یکی از مهم‌ترین وعده‌های آقای بولسونارو این بود که امنیت را به کوچه‌های برزیل باز می‌گرداند.

او همچنین گفته که دولتش قوانین مالکیت و حمل سلاح را آسان‌تر خواهد کرد.

در زمینه اقتصاد، آقای بولسونارو گفته که می‌خواهد از مصرف بیهوده بودجه دولتی بکاهد و دست ایالت‌ها را در مسائل اقتصادی باز بگذارد.

وعده دیگر او که بسیار مورد توجه قرار گرفته، وعده کنارگذاشتن سیاست‌مدارانی است که فاسدند. بسیاری در برزیل از شنیدن اتهام‌های اقتصادی ریز و درشت سیاست‌مداران احزاب بزرگ برزیل ناخرسند بوده و مشتاق خانه‌تکانی در سیاست کشور هستند.

نژادپرستی و راست‌گرایی

ژایر بولسونارو به اظهارات و سخنان تحریک‌آمیز و نژادپرستانه شهرت دارد. شعارهای تند او و به‌ویژه اظهاراتش علیه اقلیت‌های ساکن برزیل ظرف روزها و هفته‌های گذشته بارها به جنجال‌های رسانه‌ای دامن زده است.

خبرگزاری آلمان (dpa) روز یکشنبه ۶ آبان (۲۸ اکتبر) بخش‌هایی از اظهارات تند و تحریک‌آمیز این سیاستمدار افراطی را فهرست کرده است.

■ اظهار نظر درباره پیروان نیروهای چپ‌گرا (اکتبر ۲۰۱۸): «اگر این افراد مایلند در این کشور زندگی کنند، باید به قوانین ما گردن گذارند. در غیر این صورت، این‌ها یا باید کشور را ترک کنند یا باید روانه زندان شوند. ما این طرفداران سرخ را از کشور خود خواهیم راند.»

■  درباره رئیس‌جمهور بازداشت شده این کشور، لوئيس ایناسیو لولا دا سیلوا (اکتبر ۲۰۱۸): «لولا، تو آنقدر در زندان می‌مانی تا بپوسی.»

■ درباره پاک‌سازی در برزیل (اکتبر ۲۰۱۸): «برزیل شاهد یک پاک‌سازی گسترده‌ای خواهد بود که هیچ‌گاه در طول تاریخ خود تجربه نکرده است.»

■  اظهار نظر درباره شکنجه (یک گفت‌وگوی تلویزیونی در سال ۱۹۹۹): «من طرفدار شکنجه هستم و همه مردم برزیل نیز با من موافقند.»

■  درباره برابری زنان و مردان (گفت‌وگوی تلویزیونی ۲۰۱۶): «من هیچ‌گاه به زنان و مردان حقوق برابر پرداخت نمی‌کنم. اما در برزیل زنان توانمند و کاربلد زیادی وجود دارد.»

■  درباره ماریا دو روساریو، نماینده زن پارلمان برزیل (۲۰۰۳): «من هرگز به تو تجاوز نمی‌کنم، چون ارزش آن را نداری.»

■  اظهار نظر درباره هم‌جنس‌خواهان (مصاحبه‌ای مطبوعاتی، ۲۰۱۱): «من هیچ‌گاه نمی‌توانم پسری هم‌جنس‌گرا را بپذیریم و دوست داشته باشم. من نمی‌خواهم اداهای روشنفکرانه از خودم نشان دهم. من ترجیح می‌دهم چنین پسری در یک سانحه رانندگی بمیرد تا اینکه با مردان ریشو دمخور شود. اما چنین احتمالی وجود ندارد، چون پسر من خوب تربیت شده است.»

■ (سال ۲۰۰۲، یک گفت‌وگوی مطبوعاتی): «من اگر ببینم دو مرد در خیابان هم‌دیگر را می‌بوسند، آن‌ها را خواهم زد.»

■ درباره فساد مالی (مصاحبه ۱۹۹۹): «به باور من، ما باید ۳۰ هزار فرد فاسد را تیرباران کنیم. اول از همه باید از رئيس جمهوری [وقت] فرناندو هنریکه کاردوسو شروع کنیم.»

■ لوسونارو بارها درباره اقلیت‌ها و از جمله اقلیت‌رنگین پوست ساکن برزیل اظهار نظر کرده و گفته است: «از این‌ها کاری برنمی‌آید. حتی به درد تولید مثل هم نمی‌خورند.»

■ این سیاستمدار نژادپرست بارها بر ارزش‌های مسیحی کشور برزیل تاکید کرده و از مخالفان خواسته است که کشور را ترک کنند.


منابع: بی بی سی، دویچه وله



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024