دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Monday 29 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 07.10.2018, 7:27


همزمان با روز جهانی معلم رسول بداقی، از اعضای ارشد کانون صنفی معلمان تهران به کمپین گفت چهار معلم به دلیل فعالیت‌های صنفی و سیاسی در زندان اوین مشغول گذراندن حکم حبس خود هستند. محمود بهشتی، اسماعیل عبدی و محمد حبیبی به دلیل فعالیت در کانون صنفی معلمان زندانی شده اند و روح الله مردانی نیز به دلیل فعالیت سیاسی و شرکت در تجمعات دی ماه ۱۳۹۶ به حبس محکوم شده‌اند.

اسماعیل عبدی و محمود بهشتی در نامه‌ای از زندان اوین به مناسبت روز جهانی معلم خواستار استقلال نظام آموزشی، جلوگیری از تبدیل آموزش و پرورش به بنگاه اقتصادی و سپردن این مهم صرفاً به صاحب‌نظران امر آموزش شده اند. حق ایجاد تشکل‌های مستقل، حق آموزش زبان مادری، انتقاد از پولی سازی آموزش، کلاس‌های غیراستاندارد و وضع معیشتی معلمان و بازنشستگان، از جمله موضوعاتی است که در نامه این دو معلم زندانی مطرح شده است.

در نامه اسماعیل عبدی و محمود بهشتی، پشتیبانی تشکل‌ها و اتحادیه‌های صنفی و به طور کلی تمام معلمان جهان از خواسته‌ها و مطالبات معلمان و دانش‌آموزان ایران، به عنوان ضرورتی غیر قابل انکار شناخته شده است که می‌تواند کمک بزرگی برای برداشتن قدم‌هایی محکم و ساختن جامعه‌ای مرفه، فرهیخته، آزاد، برابر و صلح‌طلب باشد.

معلمان زندانی از حمایت‌های سازمان‌ها و فعالان حقوق بشر  قدردانی کرده‌اند: «معلمان زندانی چشم به راه همبستگی و پشتیبانی همکاران خود در سرتاسر کره‌ی زمین هستند. اتحاد معلمان و تشکل‌های متفاوت معلمان سرتاسر جهان، برای رسیدن به آموزش و پرورشی مستقل و آزاد، امری مهم و ضروری است. دست همگی شما را از درون زندان معروف اوین به گرمی می‌فشاریم و از همه شما برای حمایت‌های بی‌دریغ‌تان نهایت تشکر را داریم.»

۵ اکتبر برابر با سیزدهم مهر به روز جهانی معلم نامگذاری شده است. رسول بداقی معلمی که به دلیل فعالیت‌های صنفی و سیاسی‌اش بارها زندانی شده در پاسخ به کمپین، دلیل خصومت قوه قضائیه و نهادهای امنیتی با معلمان را تفکر حاکم بر جمهوری اسلامی عنوان کرد که از معلمان اطاعت محض می‌خواهند اما معلمان چنین تفکری را نمیپذیرند.

این فعال کانون صنفی معلمان روز سیزدهم مهر به کمپین گفت: «قوه قضائیه بخشی از سیستم جمهوری اسلامی است، موضوع خصومت شخصی نیست، بلکه خصومت یک سیستم با سیستم دیگری است که متفاوت می اندیشد. ریشه ی تضاد سیستم حاکم با معلمان برمی گردد به نوع تفکری که بر جمهوری اسلامی حاکم است، حکومت جمهوری اسلامی برپایه جمود فکری و تقلید کورکورانه و استبداد استوار است ، حکومت از مردم و اقشار مختلف اطاعت محض می خواهد اما معلمان چنین تفکری را نمی پذیرد.»

علاوه بر محمود بهشتی، اسماعیل عبدی و محمد حبیبی که از اعضای کانون صنفی معلمان محسوب میشوند، معلم دیگری به نام روح الله مردانی نیز به دلیل فعالیت سیاسی و شرکت در اعتراضات دی ماه در اوین زندانی است. رسول بداقی به کمپین گفت روح الله مردانی اهل نورآباد لرستان، معلم و دانشجوی رشته کارشناسی ارشد ادبیات، به دلیل حضور در تجمعات داخل دانشگاه تهران به هشت سال زندان محکوم شده است.

محمود بهشتی  لنگرودی طی سه پرونده مجموعا به ۱۴ سال زندان محکوم شده اما مشخص نیست که چه میزان از این حکم با توجه به قانون تجمیع جرائم قابلیت اجرا دارد. معلم ۵۷ساله و سخنگوی پیشین کانون صنفی معلمان، اولین بار به دلیل شرکت در تجمع چند هزار نفری معلمان در اسفند سال ۱۳۸۵بازداشت شد و پس از آزادی به قید وثیقه، قاضی صلواتی او را به چهار سال حبس تعلیقی محکوم کرد.

بهشتی بار دیگر در اردیبهشت سال ۱۳۸۹و در پی اعتراض به وضعیت معلمان زندانی از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شد و این بار پس از آزادی به قید وثیقه، قاضی صلواتی او را به پنج سال زندان محکوم کرد. سومین پرونده محمود بهشتی نیز مربوط به شرکت در اعتراضات صنفی معلمان در سال ۱۳۹۴است، در این پرونده نیز محمود بهشتی با شکایت نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه از سوی دادگاه انقلاب و قاضی مقیسه به پنج سال زندان محکوم شد.

اسماعیل عبدی نیز از اعضای ارشد کانون صنفی معلمان است که برای تحمل شش سال حبس بازداشت و در اوین زندانی است. او در دادگاه نخست از سوی شعبه ۱۵دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۶سال زندان محکوم شده و دادگاه تجدیدنظر او در شعبه ۳۶طی دو جلسه در ۱۲خرداد و ۲۴شهریور ۱۳۹۵، حکم شش سال زندان این عضو ارشد کانون صنفی معلمان را عینا تأیید کرد.

اسماعیل عبدی به مدت دو سال دبیرکلی کانون صنفی معلمان ایران  را بر عهده داشت او بین سال‌های ۸۵تا ۸۸ چهار بار بازداشت شده است. در سال ۱۳۹۰نیز دادگاه انقلاب تهران به دلیل فعالیت های صنفی و مدنی اسماعیل عبدی را به  ۱۰سال حبس تعلیقی محکوم کرد، هنوز مشخص نیست طبق قانون مجازات و بحث تجمیع جرائم چه میزان از این حکم قابلیت اجرا دارد.

محمد حبیبی معلم هنرستان اندیشه در شهرستان شهریار نیز سومین عضو کانون صنفی معلمان است که به دلیل انتقاداتش از سیستم آموزش و پرورش و شرکت در تجمعات زندانی شده است. او روز بیستم اردیبهشت ۹۷در تجمع معلمان به مناسبت هفته معلم بازداشت شد و پس از آن در شعبه ۲۶دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشالله احمد‌زاده روز اول مرداد ماه به سه «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تبلیغ علیه نظام و اخلال در نظم عمومی» به هفت سال و نیم حبس، دو سال ممنوعیت از فعالیت در احزاب، گروه‌ها و دسته‌های سیاسی و اجتماعی و دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. این حکم روز ۱۳مرداد ماه به وکیل او ابلاغ شد.

مادران پارک لاله تشکلی غیررسمی است و از مادرانی تشکیل شده که فرزندانشان از سوی نهادهای امنیتی-قضایی به قتل رسیده اند. یکی از مادران پارک لاله که نخواست نامش فاش شود، با حمایت از معلمان زندانی خواستار آزادی آنان شده اند. در بخشی از این نامه که برای انتشار در اختیار کمپین قرار گرفته، آمده است: «در این حکومت ها، معلم‌های آگاه و جسور که تن به بی‌عدالتی و تبعیض نمی‌دهند، مدام در معرض تهدید و بازداشت قرار دارند تا آگاهی را در جامعه نشر ندهند. از طرف دیگر نقش و کار تاثیرگذار معلم در جامعه آن‌چنان که باید در میان مردم شناخته شده نیست و به همین دلیل میزان دریافتی حقوق شان بسیار ناچیز و حداقل است، معلمان زندانی هر چه زودتر باید آزاد شوند و به کلاس های درس و مدرسه بازگردند، فرزندان ما چشم انتظار معلم های شان هستند.»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024