دوشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - Monday 15 December 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 15.12.2025, 0:04

جزئیاتی از چگونگی بازداشت فعالان مدنی در مشهد از زبان نرگس محمدی

انتقال نرگس محمدی به بیمارستان پس از بازداشت


متن زیر را خانواده نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، در نخستین ساعات بامداد دوشنبه (۲۴ آذر) به وقت تهران، در حساب‌های کاربری خانم محمدی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده‌اند:

«ساعاتی پیش، حدود ساعت ۱۰:۳۰ شب ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به وقت ایران، نرگس محمدی پس از حدود سه روز بی‌خبری، سرانجام با خانواده تماس کوتاهی گرفت و از وضعیت خود گفت.

او در این تماس بسیار کوتاه و فشرده توضیح داد که روز ۲۱ آذر ۱۴۰۴، مقابل مسجدی که مراسم هفتم خسرو علی‌کردی در اطراف مشهد برگزار می‌شد، با ضربات شدید و مداوم باتون در ناحیه سر و گردن مورد حمله قرار گرفته و سپس با خشونت بازداشت شده است. هم‌زمان با ضرب‌وشتم، او را تهدید کرده‌اند و به او گفته‌اند: «مادرت را به عزایت می‌نشانیم.»

نرگس محمدی در این تماس تلفنی گفت شدت ضربات به حدی سنگین، محکم و مکرر بوده که دو بار او را به بیمارستان و بخش اورژانس منتقل کرده‌اند. او تاکید کرد که در حال حاضر حتی نمی‌داند تحت اختیار کدام نهاد امنیتی بازداشت‌کننده قرار دارد و هیچ توضیحی در این‌باره به او داده نشده است. وضعیت جسمی او در زمان تماس مناسب نبود و حال مساعدی نداشت.

او در گفت‌وگو با خانواده‌اش در ایران، از تیم وکلای خود خواست که فورا و بدون تاخیر شکایتی رسمی علیه نهاد امنیتی بازداشت‌کننده و نحوه خشونت‌بار بازداشت ثبت کنند.

به‌گفته نرگس محمدی، در جریان بازداشت و پس از آن، او را به «همکاری با دولت اسرائیل» متهم کرده‌اند و با اعمال خشونت شدید تلاش داشته‌اند تا همان‌طور که وعده داده بودند او را از بین ببرند؛ همان نیروهای موسوم به «آتش‌به‌اختیار» که چند ماه پیش نیز از طریق وزارت اطلاعات در تهران به وکلای او هشدار داده بود که قصد «حذف فیزیکی» او را دارند.

بر اساس مشاهدات شاهدان عینی از وقایع ۲۱ آذر ۱۴۰۴، حدود ۱۵ نفر به نرگس محمدی حمله‌ور شدند. چند نفر از آنان موهای او را گرفته و می‌کشیدند و هم‌زمان عده‌ای دیگر با چماق و باتون او را مورد ضرب‌وشتم قرار دادند. تمامی این افراد لباس شخصی بر تن داشتند. همچنین گروهی که ظاهرا ایرانی نبودند، با صدای بلند اقدام به توهین و فحاشی می‌کردند.

همچنین در مراسم از گاز اشک‌آور استفاده شده و در جریان این وقایع، سپیده قلیان و پوران ناظمی نیز مورد ضرب‌وشتم قرار گرفتند.

شمار دیگری از فعالان مدنی بازداشت‌شده از جمله عالیه مطلب‌زاده، پوران ناظمی و هستی امیری نیز هرکدام یک تماس کوتاه با خانواده‌هایشان داشته‌اند.

خانواده نرگس محمدی
۲۴ آذر ۱۴۰۴ برابر با ۱۵ دسامبر ۲۰۲۵»



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net